Lägg till datum

FlorensKultur och historia

Våra mest rekommenderade Florens Kultur och historia

Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

1. Florens: Renovering av baptisteriet och rundtur i katedralen

Njut av exklusiv tillgång till renoveringsplatsen för Florens baptisterium med din reseledare och förundras över de hisnande mosaikerna i den åttkantiga kupolen från ett kort avstånd. Utforska sedan Florens katedral på en guidad tur med skip-the-line-biljetter. Möt dina guider på Piazza San Giovanni och beundra de ikoniska marmorfasaderna och orangefärgade taken på Florens Duomo-komplex. Börja din rundtur vid Florens baptisteri, som för närvarande renoveras. Väl inne kan du titta upp på den åttkantiga kupolen som är utsmyckad med gyllene mosaiker från 1225. Hör om denna imponerande byggnad och dess plats i Florens historia innan du tar på dig hjälmen och följer med dina guider upp till byggarbetsplatsen. Se de intrikata mosaikerna från ett kort avstånd och bevittna avgörande bibliska scener utspela sig i taket, inklusive Den yttersta domen. Fortsätt sedan till Florens katedral och förundras över de hisnande detaljerna i dess berömda exteriör. Gå förbi folkmassorna med skip-the-line-biljetter och kliv in i detta gotiska underverk och juvel i Florens skyline. Se det välvda taket sträcka sig ovanför dig när du börjar din guidade rundtur. Lär dig mer om katedralens konstruktion genom århundradena när dina guider visar dig de utsökta konstverken inuti. Hör om de anmärkningsvärda personer som spelade en roll i att forma katedralen till vad den är idag, från Filippo Brunelleschi till Giotto. Florens katedral och dopkapell ligger i hjärtat av den gamla staden och är upptagna på UNESCO:s världsarvslista och är en symbol för det florentinska arvet från medeltiden till högrenässansen. Förundras över dopkapellets tak från en exklusiv utsiktsplats och vandra genom de utsmyckade salarna i den magnifika katedralen.

Florens: Biljett med köföreträde till Michelangelos David

2. Florens: Biljett med köföreträde till Michelangelos David

Se Michelangelos mästerverk David med en biljett som ger dig köföreträde till museet Galleria dell'Accademia di Firenze. Upptäck denna florentinska pärla med tillgång till alla museets delar och en valbar audioguide. Museet huserar fler av Michelangelos statyer än någon annan plats i världen. När du har hoppat över de långa köerna kan du börja utforska mästerverken från konstnärerna som bodde och verkade i Florens under renässansen. Se verk av legendarer så som Botticelli, Filippino Lippi, Pietrp Perugino, Paolo Uccello och många fler. Om du bokar turen med audioguide är det bara att koppla in dina hörlurar för att lära dig mer om museets många höjdpunkter. Se sedan de Fyra fångarna och San Matteo i Michelangelos imponerande sal, som såklart domineras av den ikoniska statyn av David. Besök museet för musikaliska instrument, där du bland annat kan se det mest antika pianot i hela världen och en ovärderlig violin av Stradivarius, som skapades åt storprinsen Ferdinando Medici. Se till att inte missa det restaurerade Gipsoteca Bartolini-rummet, som är fyllt av skulpturer av konstnären Lorenzo Bartolini.

Florens: Uffizierna – köföreträde & tidsbestämd entrébiljett

3. Florens: Uffizierna – köföreträde & tidsbestämd entrébiljett

Upptäck mästerverk på ett av Italiens (och världens) största konstmuseer och få tillgång till det världsberömda Uffizi-galleriet i Florens utan att behöva stå i kö. Se italiensk renässanskonst av några av de största konstnärerna genom tiderna. Se målningar av Michelangelo, da Vinci, Rafael, Giotto, Cimabue, Masaccio och fler. Gå till galleriets mest kända rum för att se den fantastiska samlingen av Botticellis målningar. Beundra hans "Primavera" och "Venus födelse" och reflektera över hans framställning av gudinnans födelse när hon träder fram ur havets skum. Slipp besväret och stressen i organiserade grupprundturer och utforska i din egen takt. Du kan stanna inne på museet så länge du vill. Om du vill se mer fantastisk konst kan du lägga till inträdesbiljetter med köföreträde till Pitti-palatset och Boboli-trädgårdarna till din resa genom att välja alternativet. Efter att ha besökt Uffizierna kan du besöka palatset och trädgårdarna i valfri ordning under de kommande fem dagarna.

Florens: Guidad tur i Accademia-galleriet

4. Florens: Guidad tur i Accademia-galleriet

Fördjupa dig i Italiens fascinerande historia som berättas av dess fascinerande konst. Följ med på en guidad tur till Accademia-galleriet i Florens och lär dig allt om konstnärerna bakom varje verk. Se Michelangelos världsberömda David med egna ögon. Träffa din guide, betala för dina biljetter och gå sedan in i Accademia-galleriet utan att behöva stå i kö. Börja din insiktsfulla rundtur genom den otroliga samlingen och upptäck majestätiska målningar av Filippino Lippi, Domenico Ghirlandaio med flera. Hör hemliga historier om konstverken och konstnärerna i galleriet samt gamla berättelser om den mäktiga familjen Medici. Förstå varför renässansen föddes i Florens och varför familjen var så viktig för Michelangelo. Och naturligtvis kan du uppleva den gigantiska David på nära håll.

Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

5. Från Florens: Tur till Pisa, Siena & San Gimignano med lunch

Upplev Toscanas underverk under en minnesvärd dag. Lämna Florens för en 12-timmars utflykt och se regionens vackra landskap, arkitektur och konstverk. Testa några av delikatesserna från det lokala köket och boka en guidad tur på ditt språk för att få lära dig ännu mer om detta historiska område. Börja med Pisa och besök dess berömda Piazza dei Miracoli. Upptäck dopkapellet, se katedralen Santa Maria Assunta och sist men inte minst, det lutande tornet i Pisa. Efter din lediga tid i Pisa går turen vidare till en typisk toskansk vingård i Chianti-regionen där en utsökt lunch med lite lokalt vin väntar. Börja din tur med ett besök på Piazza del Campo, där den klassiska hästkapplöpningen Palio di Siena går av stapeln. Stanna sedan till vid Piazza del Duomo, där du får beundra den majestätiska katedralens imponerande interiör. Besök San Gimignano, en Unesco-listad medeltida stad, som är världskänd för sin Vernaccia di San Gimignano. Nätverket av torn i San Gimignano berättar den fascinerande historian om stadens flera mäktiga familjer. Det här är en stad som erbjuder oslagbara utsikter, med böljande saffranfält och de ikoniska vingårdarna i fjärran.

Florens: Uffizierna - en liten gruppresa utan att gå på linjen

6. Florens: Uffizierna - en liten gruppresa utan att gå på linjen

Uffizierna är ett måste när du besöker Florens. Det byggdes 1560 och är känt som världens äldsta museum och ritades av den berömda renässansarkitekten Giorgio Vasari. Storhertigen av Toscana Cosimo I de Medici bestämde sig för att återupprätta Medici-familjens auktoritet. Efter att Cosimo I hade eliminerat de flesta av sina rivaler gav han ett kontor till resten för att hålla ett öga på dem. Uffizi betyder faktiskt kontor. Efter hans död förlorade hans barn intresset för politik. Hans äldsta son, Francesco I, tog med sig sin privata samling av konstverk och gjorde Uffizierna till sitt privata museum. På den här Uffizi-turen sparar du tid men får också lära dig de inre historierna bakom några av de mest anmärkningsvärda mästerverk som bevarats i Florens. Efter din rundtur kan du njuta av några förfriskningar i cafeterian på Uffizigalleriets terrass. Ta in den unika utsikten över staden, koppla av och ta bilder.

Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

7. Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

Trädgårdarna sträcker sig över ett stort område och bildar ett friluftsmuseum med antika och renässansstatyer, grottor och stora fontäner.Genom att utforska dess många och varierande gångar kan man framkalla en känsla för livet i hovet. Grotta del Buontalenti är en konstgjord grotta fylld med falska stalaktiter och stalagmiter, med statyer av får, herdar och romerska gudinnor. Grottan ligger nära ingången till Boboliträdgården och i slutet av Vasarikorridoren. 

Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

8. Florens: Guidad tur i Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio var Medici-familjens hem och en viktig plats för renässansen. Palatset är känt som den viktigaste symbolen för den civila makten i Florens och du kan lära dig mer om palatsets omfattande historia under en 90-minuters guidad tur. Se "Salone dei Cinquecento", salen som är det största och viktigaste rummet när det gäller konstnärligt och historiskt värde inne i palatset. Bege dig över paneltak, stora väggfresker, gulddekorationer och imponerande skulpturer. Utforska palatsets andra våning med de eleganta elementens lägenheter, Eleonora av Toledos lägenheter och den ursprungliga prästsalen, tillsammans med många små kamrar och ett kapell med fresker av Bronzino.

Florens: Inträde till Brunelleschis kupol och katedralkomplex

9. Florens: Inträde till Brunelleschis kupol och katedralkomplex

Njut av en förenklad entré till Brunelleschis kupol, en del av Florens katedral, med denna biljett. Möt den lokala assistenten vid mötesplatsen, visa upp din voucher och ta emot dina biljetter för att börja din upplevelse. Först, om du har en ryggsäck, använd den kostnadsfria bagageförvaringen eftersom de inte är tillåtna att besöka. Gå sedan in i kupolen och klättra 463 trappsteg upp till toppen. Förundras över den äggformade arkitekturen i kupolen, som var den största strukturen i världen på sin tid. När du besöker kupolens interiör kan du njuta av en möjlighet att se de många freskerna och glasmålningarna. Admire Zuccari och Giorgio Vasaris fresker av den sista domen, och njut av ett vackert panorama över Florens och dess omgivningar från toppen.

Florens: Reserverad biljett till Galleria dell'Accademia med digital guide

10. Florens: Reserverad biljett till Galleria dell'Accademia med digital guide

Utforska Galleria dell'Accademia i Florens och upptäck Michelangelos unika geni. Se konst från en av historiens främsta konstnärer och beundra hans många skulpturer. Dra nytta av en biljett med köföreträde till galleriet och slipp vänta i de långa köerna, för att maximera ditt besök i Florens. Använd dina förbokade biljetter för att gå in på museet och tillbringa mer tid med att uppskatta konsten. Inne på museet får du se Michelangelos ikoniska skulptur David. Förundras av hur hans ansiktsuttryck tycks förändras när du rör dig genom rummet. Beundra alla de rika och eleganta detaljer som har karvats in i en enda bit marmor. Förstå själv varför David har förtrollat så många generationer av människor världen över. David är en representation av den bibliska hjälten som vann mot Goliat och han symboliserar republiken Florens försvar av medborgares rättigheter, då den var en fristående stad under medeltiden och renässansen. Beundra dessutom många andra av Michelangelos skulpturer, så som Prigioni ("de fängslade" eller "fångarna"). Dessa förvridna kroppar var avsedda för påven Julius II:s grav, men byggnationen av graven avslutades aldrig. Fortsätt sedan att utforska resten av museet. Se statyer och målningar av andra mästare från renässansen, så som Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi och Sandro Botticelli. Missa inte att besöka det särskilda galleriet för samlingen av gamla musikaliska instrument, från Cherubinis konservatorium och Departementet för musikaliska instrument. Samlingen huserar bland annat en av Antonio Stradivarius berömda violiner, som nu ägs av Medici-kvintetten.

515 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 33

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Florens

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Florens?

Vilka Kultur och historia i Florens vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Florens: Fler aktiviteter och sevärdheter

Florens: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Florens

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 17 022 omdömen

Vackert palats och trädgårdar! Väl värt ett besök. Synd att vissa områden var stängda för närvarande men vi blev medvetna om detta innan vi köpte biljett och det fanns fortfarande så mycket vackra konstverk att se i Palatine Gallery. De reserverade entrébiljetterna räddade oss lite tid att köa, även om den normala kön inte alls var så lång. De var också väldigt snälla och lät oss komma in, även om vi kom sent på grund av att vår morgontur körde över.

Hade en bra stund! Förlorade vår pappersbiljett mellan palatset och trädgårdarna, men de anställda arbetade med oss och var så vänliga att hjälpa oss. Allt var underbart och vi älskade att se alla olika landskap. Jag rekommenderar definitivt att gå till palatset först, få all din människoskapade överflöd och sedan spendera tid på att vandra och gå vilse i trädgården för att få lite mer natur.

Hela resan var en dröm, guiderna var väldigt tillmötesgående och även när jag var sen på grund av transportproblem var de vänliga nog att vänta på mig. Jag älskade hela resplanen och informationen som gavs var mycket insiktsfull och användbar, jag älskade allt från början till slut.

Andrea är en fantastiskt bra guide. Väldigt kunnig och stressade inte. Talar tydlig och bra engelska så man förstår. Vi fick även en extra tir på ca en halvtimme som vi uppskattade mycket.

Lätt att boka. Tydliga instruktioner var man skulle gå mm