1. Italien
 2. Toscana
 3. Florens
 4. Dagsutflykter

Chianti Wine & Food Safari

Produkt-ID: 100899
Visa galleri
Du kommer att äta och dricka dig igenom Chianti, känd inte bara för sina underbara röda viner, färska lokala råvaror och traditionella rätter, utan för några av landets bästa landskap. Denna turné är ett måste för både vinkännare och nybörjare.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd: 10 timmar
Starttid 09:00
Omedelbar bokningsbekräftelse

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Njut av transporten i ett anpassat 4WD-fordon för en rolig körning genom natursköna, omarkerade bakvägar
 • Ta en heldags vinrundtur med Chianti, inklusive en utsökt toskansk lunch och flera matprovningar
 • Besök den berömda vinregionen Chianti Classico med en expertguide
 • Diskutera mat och vin under lunchen (ingår) på en traditionell toskansk restaurang som erbjuder fantastisk panoramautsikt
 • Få fritid i en av Toscana mest pittoreska städer
Beskrivning
Med din expertguide kan du njuta av en omfattande introduktion till regionen och dess viner medan du turnerar i två av regionens bästa vingårdar. När du provar vingårdens signaturviner får du tips om konsten att vinsmaka och koppla vin med mat.

Ditt första stopp på dagen är på en vacker vingård som tillhör en av de mest prestigefyllda italienska aristokratiska familjerna. Här kommer du att smaka tre viner parade med ost och två olivoljor, men först finns det en fascinerande guidad tur i de historiska vinkällarna och till olivkvarnen genom underjordiska tunnlar som passerar under villan. Spänn dig nu upp och gör dig redo för en terrängväg genom antika skogar och böljande kullar, beskrivna med cypressträd och prickade med rustika gårdar och kyrkor, för att komma till en typisk toskansk restaurang med fantastisk utsikt. Här kommer du verkligen få dina smaklökar stickande med utsökt mat och vin. Du vill inte lämna!

För att besöka den sista vingården går du djupare in i Chianti-kullarna och njuter av mer otroligt landskap på väg till en Chianti Classico vingård. Som kontrast till den etablerade vingården på morgonen är den här mindre och mindre känd men har prisbelönta viner som du kommer att smaka när du får reda på hur antik tradition och innovation har kombinerats för att skapa dem. Den unika skönheten i detta område kommer att öka de oförglömliga minnen du hittills har skapat. Det kommer också att vara ett stopp i Greve, en pittoresk stad i Chianti där du kan njuta av lite ledig tid att slappna av och få ett kaffe, shoppa eller bara njuta av den idylliska platsens unika italienska kultur. Det perfekta sättet att avsluta den perfekta dagen!
Inkluderar
 • Transport med 4WD anpassade, luftkonditionerade fordon
 • Expert turnéledare med dig hela dagen
 • Smaka på 8 olika viner
 • Smak av extra jungfruolja
 • Fårost och smak av Salumi (kurerat kött)
 • Traditionell toskansk lunch

Förberedelse

Mötesplats

Via Vinegia 23R, precis bakom Palazzo Vecchio. Inför ingången och Davids staty, gå nerför på höger sida av byggnaden, håll vänster och sväng vänster längst ner. Nästa höger är en smal gata med en välvd ingång. Du får se den lokala leverantörens kontor några steg i till höger.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att veta
• Vi beklagar att vegetariska eller andra alternativa dietbehov inte kan tillgodoses
Kundomdömen
Samlat omdöme
5,0 / 5
baserat på 6 omdömen
Översikt
Service
4,4/5
Organisering
4,7/5
Valuta för pengarna
5,0/5
Säkerhet
5,0/5

Arrangeras av

Walkabout Florence

Produkt-ID: 100899