Lägg till datum

FlorensBuss- och minivanturer

Våra mest rekommenderade Florens Buss- och minivanturer

Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

1. Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

Efter att ha träffat din guide och gått ombord på bussen åker gruppen till Chianti-regionen. På vägen till den första vingården delar din guide med sig av intressanta fakta om landmärken du ser längs vägen. Anländ till dagens första “kantina”, där du välkomnas av vinproducenterna. Efter att ha lyssnat på en kort introduktion om vingårdens historia och de typer av vin som görs där är det dags för en guidad tur runt anläggningarna och närliggande vingårdar. Lär dig allt om vinframställningsprocessen, de material som används för att göra tunnorna och vad som krävs för att klassificeras som en "Chianti Classico". Därefter börjar du din första provning av 4 olika viner. Du kommer att höra en förklaring om varje vin du provar, samt några tips om hur du kan njuta av vinet och förstå dess kvaliteter. Vinerna kommer att åtföljas av lokalproducerade tilltugg såsom ost, bröd, olivolja och salumi. Gå ombord på bussen och fortsätt till den andra vingården. Stanna vid en utsiktsplats längs vägen för att se den vackra vyn över Chiantis sluttningar. På den andra vingården lär du dig om produktionsmetoder, vad som gör vingårdens vinstockar unika och hur vädret kan påverka druvorna. Utforska anläggningarna under en kort guidad tur där du vandrar genom vingårdarna. Pröva sedan en ny runda med upp till 3 viner, medan den lokala, karismatiska vinproducenten berättar om särdragen hos varje. Efter egen tid är det dags att åka tillbaka till Florens.

Florens: 24/48/72-timmarsbiljett till hop-on-hop-off-bussar

2. Florens: 24/48/72-timmarsbiljett till hop-on-hop-off-bussar

Upplev Florens från en öppen dubbeldäckare. Hoppa på och av där du vill eller slappna av ombord med insiktsfulla flerspråkiga ljudkommentarer. Du kan njuta av två linjer och välja mellan 24, 48 eller 72 timmars biljetter. Utforska denna renässansstad som är byggd vid floden Arnos stränder. Känn solskenet i ansiktet på den öppna bussen och beundra utsikten över Arno, Piazza Indipendenza, Porta Romana och mycket mer. Linje A: Denna linje går genom centrala Florens och hela rutten tar cirka en timme. Hållplats 8 Santa Maria Novella tågstation (framför bagageförvaringen) Hållplats 9 Libertà Hållplats 10 Donatello Hållplats 11 Beccaria Hållplats 12 Santa Croce Hållplats 13 Teatro Verdi Hållplats 1 Viale Michelangelo Hållplats 2 Piazzale Michelangelo Hållplats 3 Galileo Hållplats 4 Villa Cora Hållplats 5 Porta Romana Hållplats 6 Piazza Tasso Hållplats 7 Piazza Indipendenza Linje B: Linje B fokuserar på Florens och Fiesole. Denna bussrutt inkluderar stopp vid Fiesole, en berömd etruskisk bergsstad med hisnande utsikter över Florens. Hela rutten tar två timmar. Hållplats 1 Galileo Hållplats 2 Piazzale Michelangelo Hållplats 3 Lungarno Serristori Hållplats 4 Grazie Hållplats 5 Lungo l'Affrico Hållplats 6 Museo del Calcio Hållplats 7 Righi (ostello) Hållplats 8 San Domenico Hållplats 9 Fiesole Hållplats 10 San Domenico Hållplats 11 Via Bolognese Hållplats 12 Via Fabbroni Hållplats 13 Via Trento Hållplats 14 Via Pier Capponi Hållplats 15 Piazzale Donatello Hållplats 16 Piazza Beccaria Hållplats 17 Viale Michelangelo Hållplats 18 Piazzale Michelangelo

Från Florens: Vinprovningstur i liten grupp i Toscana

3. Från Florens: Vinprovningstur i liten grupp i Toscana

Res från Florens till det historiska vinområdet Chianti Classico med luftkonditionerad minibuss, medan din engelsktalande chaufför berättar om det fantastiska landskapet där Italiens mest berömda viner produceras. Besök två vingårdar där du bjuds på vin- och matkombinationer. Prova tre av den första vingårdens viner, samt lite av den färska olivolja som produceras här. Lär dig om de unika tekniker som används för att producera vinerna och få en bättre bild av den lokala vinkulturen, när du besöker de olika vinkällarna. Fortsätt till den andra vingården för att ta en tur av källarna och jämföra deras tekniker med den första vingården. Prova på olika viner och olivoljor som tillverkas här på plats. Vinerna och oljorna serveras med lokala delikatesser från Toscana såsom ostar, salami, kallskuret kött och bruschetta.

Från Florens: Dagstur med vinprovningar i Chianti vid solnedgången

4. Från Florens: Dagstur med vinprovningar i Chianti vid solnedgången

Välkommen till en spännande minivan-tur i hjärtat av Chianti, en av Italiens mest kända och pittoreska vinregioner! Denna oförglömliga resa tar dig till fascinerande vingårdar inbäddade bland gröna kullar, frodiga vingårdar och medeltida byar. Njut av en eftermiddagstur i en bekväm, luftkonditionerad bil eller minivan, som reser genom regionens. Bli fängslad av utsikt över vingårdar, cypresser och byar på kullen, med en härlig utsikt runt varje sväng. Utforska 2 vingårdar och besök "cantine" (källare). Skäm bort dig med en smakupplevelse av läckra lokala viner och njut av en typisk italiensk aptitretare (ost med sylt och bruschetta). Förbättra din upplevelse genom att välja det alternativ som inkluderar middag på en utomhusrestaurang på landsbygden för att smaka på några toskanska specialiteter och dricka gott Chianti-vin. Återvänd till din mötesplats i Florens i slutet av din turné.

Toscana: Vespa-tur med traditionell lunch

5. Toscana: Vespa-tur med traditionell lunch

Njut av en 6 timmars Vespa-tur i Toscana som ger dig det perfekta tillfället att uppleva det vackra toskanska landskapet på ett mer personligt sätt. Efter en 20-minuters transfer från Florens kommer du till Fattoria di Lavacchio, en ekologisk gård som producerar eget vin, olivolja och odlar egna frukter och grönsaker. Fattorian ligger i den berömda Chianti Rufina-regionen, hemvist för det världsberömda Ruffino-vinet. Vespa-turen börjar med en guidad tur genom de pittoreska slingrande vägarna på den toskanska landsbygden följt av en utsökt traditionell toskansk lunch tillsammans med fint Chianti-vin.

Från Florens: Chianti-resa med vinprovningar

6. Från Florens: Chianti-resa med vinprovningar

Utforska de böljande kullarna i vinregionen Chianti på denna guidade tur från Florens. Kom bort från stadens buller och trängsel under en avkopplande eftermiddag på den världsberömda toskanska landsbygden. Ta in den atmosfär som skapas av de små byarna, vingårdarna och de mjuka kullarna.  Du åker i en luftkonditionerad buss från Florens och beger dig till en rustik vingård i hjärtat av vingårdarna, där du välkomnas av ägarna och bjuds på en aptitretande "crostini toscani", egenproducerad olivolja och en provsmakning av Chianti-vin. Fördjupa dig i vintillverkningsprocessen på en guidad tur i egendomens källare med flaskor. Andas in doften av vin som jäser i träfat och lär dig alla hemligheterna bakom vintillverkningen. Fortsätt till en plats omgiven av olivträd, mjuka kullar och vingårdar för ytterligare en riklig vinprovning. Kombinera ditt vin med regionala produkter och få tips om hur man blir sommelier av ägarna till vingården. 

Utanför Florens: Vinframställning och gourmetmiddag

7. Utanför Florens: Vinframställning och gourmetmiddag

Vin och olivolja är i centrum för toskansk mat och vinkultur. Det finns inget toskanskt recept som inte innehåller olivolja och som inte har ett specifikt vin att paras ihop med. Under denna upplevelse med vintillverkning och gourmetmiddag kommer du att upptäcka alla hemligheter i framställning av vin och olivolja. I detta ingår också ett besök inklusive middag på en vingård i vinregionen Chianti. Efter en åktur på 25 minuter anländer du till de väldigt fina gröna kullarna i Chiantis vinregion på den toscanska landsbygden. Du kommer omges av fantastiska landskap fyllda av vingårdar och olivträd. Uppe på toppen av kullen kommer du att hitta vineriet. Väl där uppe kommer du välkomnas av en vinexpert som visar dig ner i den antika vinkällaren. Sommelieren kommer att förklara alla sofistikerade metoder som behövs för att tillverka vin i detalj, samt hur en skiljer mellan olika dofter och smaker som skiljer olika vinsorter åt. Detta är en väldigt speciell vinupplevelse som är rolig och lärorik för alla som vill förstå hur olika sorters viner (från Sangiovese- och Canaiolo-druvor o.s.v.) blandas ihop för att bli mer komplexa viner. Varje vinsort erbjuder en speciell blandning av dofter och smaker. Efter demonstrationen kommer du att få pröva på att vara enologist och skapa din egen personliga vinblandning. En fantastisk och aktiv upplevelse som kommer att göra dig till en riktig vinmakare! Du kommer sedan att serveras middag och samtidigt lära dig grunderna i konsten att para ihop olika viner med särskilda rätter. Du kommer att få njuta av fyra olika viner, inklusive Chianti och Supertuscan från den lokala vingården. Du kommer också få smaka på ett typiskt sött dessertvin. Du kommer också att smaka på regionens finaste olivolja med typiskt osaltat toscanskt bröd. Gourmetmenyn kan ändras beroende på säsong, men ett exempel på mat som serveras kan vara ett urval av lokala skinkor och några goda ostar med olika marmelader och balsamicovinäger. Utöver detta också en pastarätt och en traditionell huvudrätt med en köttbit. En toscansk dessert serveras sedan med ett lokalt dessertvin. Toscanas vänliga atmosfär kommer erbjuda dig att ta en välbehövlig paus från kaoset i centrum och samtidigt lära dig intressanta fakta om Toskansk vin- och matkultur, samtidigt som du får smaka på några fantastiska delikatesser.

Florens: Val d'Orcia privat tur med chaufför

8. Florens: Val d'Orcia privat tur med chaufför

Låt din chaufför göra allt arbete när han eller hon tar dig med på en resa genom det förtrollande landskapet i Val D'Orcia, en region som är känd för sin naturskönhet, pittoreska byar, böljande kullar och cypresser. Utforska i total frihet de förtrollande städerna Montalcino, Pienza och Montepulciano och prova några av världens bästa viner. Första stoppet blir Montalcino, landet med det världsberömda Brunello-vinet. Här kommer du att förtrollas av den lilla byns enastående charm, en labyrint av kullerstensgator, pittoreska vinbutiker och kyrkor i romansk stil. Nästa stopp är den majestätiska medeltida fästningen. Beundra utsikten över soliga böljande kullar, pittoreska olivlundar och natursköna landsvägar som slingrar sig genom perfekta vingårdar. Fortsätt till Pienza, som är byggd högt upp på en kulle med extraordinär utsikt över Orciadalen. Hela staden återuppbyggdes som en idealisk renässansstad på order av påven Pius II och representerar den första tillämpningen av humanistiska stadsplaneringskoncept. Utforska de vackra gränderna i den här lilla staden på egen hand och njut av den avslappnade atmosfären. Sista stoppet blir Montepulciano, hemvist för de berömda vingårdarna Vino Nobile och på senare tid känd för inspelningen av vampyrfilmen "New Moon". Njut av fri tid här för att strosa runt bland renässansbyggnader, majestätiska palats och imponerande kyrkor.

Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

9. Från Florens: Från Florens till Pisa, San Gimignano och Siena

Vad du kan förvänta dig - Stanna vid: Pisa, Toscana. En behaglig timmes bilresa tar dig till Pisa. Så snart du anländer passerar du de historiska förorterna och möter Piazza dei Cavalieri, det ursprungliga politiska centret i det medeltida Pisa. Den omvandlades senare av Cosimo I de' Medici till centrum för Santo Stefano riddarorden, som skapades för att försvara Toscanas och Medelhavets kuster från turkiska och piratflottor. - Stanna vid: Pisas lutande torn, Pisa och dess Piazza dei Miracoli har alltid varit en grundläggande del av en resa till Toscana, och trots närvaron av de många turisterna utstrålar platsen en tidlös, suggestiv och kraftfull skönhet. Besökare från världens alla hörn brukar försöka hålla det lutande tornet upprätt, med lite hjälp av kamerans perspektiv, för att göra roliga bilder! Varaktighet: 1 timme - Stanna vid: Stopp: Historiskt centrum i San Gimignano, Toscana. Den vackra fästningen San Gimignano är en av de mest populära turistattraktionerna i Toscana. San Gimignano är en skatt av medeltida arkitektur, frusen i tiden år 1300. Framför allt är den känd för sina gamla torn, som fortfarande sticker ut från stadens silhuett. Glöm inte att stanna till vid den berömda glassbutiken Dondoli, som vunnit många priser för världens bästa glass. Varaktighet: Dolioli: 1 timme. - Stopp vid: Piazza della Cisterna, San Gimignano, Toscana. Piazza della Cisterna har anor från 1287. Den ligger exakt i stadens centrum, i en korsning mellan de två huvudgatorna i den övre medeltida byn. Medan stadens Piazza del Duomo fungerade både som ett religiöst och politiskt centrum användes Piazza della Cisterna istället som en lokal marknad och som en scen för sociala sammankomster, fester och turneringar. - Stanna vid: Centro Storico di Siena. Siena är en av de mest populära och besökta platserna i Toscana. Den är känd i hela Italien för sin framstående medeltida arkitektur. Vid ankomsten utforskar du dess rika historia och konst, genom dess anmärkningsvärda lokala monument som den berömda musselformade Piazza del Campo och den enastående Siena-katedralen. Många lokala butiker fyller de historiska gatorna i Siena, ett utmärkt tillfälle för dig att smaka på lokal mat eller köpa några presenter! Varaktighet: 2 timmar - Förbi: Du kan ta del av den här platsen: Siena, katedralens torg, Siena. Katedralen Santa Maria Assunta är den viktigaste platsen för katolsk gudstjänst i Toscana och Sienas stift. Byggnaden ligger på torget med samma namn i stadens centrum. Den är byggd i italiensk gotisk stil och är en av de mest betydande och spektakulära kyrkorna som byggts i Italien. -Passera förbi: Piazza del Campo, Siena. Piazza del Campo (eller helt enkelt il Campo) är huvudtorget i staden Siena. Den är unik för sin speciella och ursprungliga form som en snäckskal och är känd över hela världen för sin skönhet och arkitektoniska integritet, samt för att vara platsen där Palio di Siena äger rum två gånger om året.

Livornos hamn, Pisa, Florens: Hela dagen på landutflykt

10. Livornos hamn, Pisa, Florens: Hela dagen på landutflykt

Börja din utflykt med en 30-minuters bilresa till Pisa och stanna först vid mirakelfältet, där du kan se det berömda lutande tornet i Pisa, tillsammans med Domkyrkan och Döparhuset. Du kommer att ha tid att ta bilder här och handla souvenirer. Florens ligger en timmes bilresa bort, och vid ankomsten stannar du vid Michelangelotorget för en hisnande utsikt över Florens stora sevärdheter. Din chaufför kommer också att stanna vid Santa Croce-kyrkan, som är mest känd för gravarna av italienska kändisar som Michelangelo och Galileo. I hjärtat av Florens, Repubblica-torget, kommer du att uppleva stadens största attraktioner, som Duomo, Porcellino-marknaden och den gamla bron. Efter lunch och shopping avgår du runt 16.00 för att köra tillbaka till Livorno och ditt fartyg. Om du vill prova Italiens bästa gelato kommer din chaufför att göra ett stopp längs vägen.

Tillgängliga aktiviteter

132 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 9

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Florens

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Florens?

Vilka Buss- och minivanturer i Florens vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Florens: Fler aktiviteter och sevärdheter

Florens: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Florens

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 9 986 omdömen

Vinprovningen var fantastisk! Två fina vingårdar med underbar vy! Inga problem med specialkost. Vi fick glutenfritt och vegetariskt. Generöst med vin (som alltid i Italien). Till och med påfyllning om man tyckte vinet var gott. Andra vingården fick man en liten genomgång på hur man smakar av ett vin på bästa sätt. Allt som allt mycket prisvärd guidning!

Very much worth the price! Be in time! It was a bit hard to find the correct place where the bus went from since there was other buses around too, the information/pictures in the mail did not completely match reality. However, a big plus that they called us to ask if we managed to find the bus!

Väldigt trevlig tur, båda vingårdarna hade trevliga guider och det var god mat. Vinprovningen var lärorik och välsmakande viner.

Turnén är verkligen värt det! Den helt nya bussen, vackra vägen, den supervänliga guiden och de mycket vackra vingårdarna

En fantastisk utflykt fina vyer och mycket gott vin.