Florens
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Florens

Se alla upplevelser i Florens

Toppsevärdheter i Florens

Saker att göra i Florens

Florens är Toskanas själ och flödar av renässansinfluenser. Där finns en myriad arkitektoniska under och utsökta konstverk att upptäcka. Summan av de magnifika delarna är ett kulturellt mästerverk till stad.

Uffizierna

Uffizierna

Uffizierna är ett av stadens bästa museer, och stället dit du ska gå om du vill se Botticellis fantastiska verk "Venus födelse". Det är smart att boka biljett i förväg så att du slipper köa.

Galleria dell'Accademia

Galleria dell'Accademia

Inte konstigt att Michaelangelos "David" innehar hedersplatsen i Galleria dell'Accademia. Den som är intresserad av klassisk musik kommer även att gilla galleriets museum för musikinstrument.

David

David

David-statyn är den mest berömda statyn I Florens, kanske till och med i världen. Åskådare har kunnat beundra hans finmejslade fysik ända sedan 1504.

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

En replik av "David" står i entrén till stadshuset Palazzo Vecchio, på samma plats där originalet fanns ända fram till 1873. Den beryktade gamla plenisalen, De femhundras sal, ingår numera i byggnadens museidel.

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria och i galleriet Loggia dei Lanzi finns mängder av skulpturer, bland annat av den florentinska renässanspolitikern Cosimo den äldre till häst, samt den romerske havsguden Neptunus – som faktiskt påminner betänkligt om Cosimo den äldre.

Katedralen

Katedralen

Den florentinska katedralen går i gotisk stil och kallas il Duomo. Från den ikoniska röda tegelkupolen har du en fantastisk panoramavy över terrakottatak och böljande toskanska kullar.

Dopkyrkan San Giovanni di Dio

Dopkyrkan San Giovanni di Dio

Dopkyrkan i Prato, San Giovanni di Dio, restes som en hyllning till stadens skyddshelgon, Johannes Döparen. Kyrkan går i vit och grön marmor och ståtar med en kupol som invändigt klätts i sinnrik mosaik.

Santa Maria Novellas kyrka

Santa Maria Novellas kyrka

Vid en första anblick ser Santa Maria Novella ut som en helt vanlig katolsk kyrka, men inuti är den full av praktfulla konstverk. Ta en promenad i den vackra klostergården och känn lugnet sprida sig i själen.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio

Pastellfärgade bostadshus ovanpå konstgallerier, smyckesaffärer och souvenirbutiker kantar Ponte Vecchios väg över floden Arno. Detta är stadens äldsta bro, och den är lika bildskön både dag och natt.

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Promenera över Ponte Vecchio och bort till den gamla adelsättens Medicis residens, Palazzo Pitti. Byggnaden huserar fem museum, såsom Moderna konstmuseet och det överdådiga Galleria Palatina.

Planera ditt besök i Florens

Hur länge ska jag stanna i Florens?

För att se det viktigaste utan att stressa behöver du minst fyra dagar på dig. Vill du marinera dig mer i renässansens alla mästerverk rekommenderas ett veckolångt besök.

Ta sig runt

Florens hjärta är kompakt, och du kan lätt utforska staden till fots. Stadskärnan står med på Unescos lista över världsarv, så biltrafik är inte tillåten. Om du kör bil måste du parkera utanför. Räkna i så fall med 15 EUR extra per dag i parkeringsavgifter, eftersom det nästan inte finns någon gratisparkering.

Hur dyrt är Florens?

Alla stora sevärdheter, inklusive kyrkorna, tar olika former av inträdesavgift. Även om exempelvis katedralen är gratis i sig måste du köpa biljett för att få gå upp i kupolen och titta ut. Restaurangerna lägger också till en serveringsavgift, "pane e coperto", på notan. Det kostar några euro per person och är inte detsamma som dricks.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  I oktober är vädret fortfarande varmt, men de största turistmassorna borta.

Att göra i Florens

De mest populära sevärdheterna i Florens

Städer i Italien

Alla saker att se i Florens

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Florens? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Florens

Utomordentligt fint att på förhand ha en biljett. Mycket bra guide!

Den svenskspråkiga guiden Veronica är utomordentligt kunnig och bra. Hon är insatt i hur konsten har utvecklats genom århundradena och kunde på ett pedagogiskt och givande sätt förmedla sin kunskap till åhörarna. Hon valde bra exempel för sin guidning och kunde så kronologiskt redogöra för målarkonstens utveckling. Hon gav betraktaren tillräckligt tid att bekanta sig med konstverken. Öronsnäckorna var bra och möjliggjorde att man kunde tillgodogöra sig gudingen trots att man inte stod bredvid guiden. En oförglömlig dag och konstupplevelse i Uffizierna

Mycket bra med bra guide som var mycket kunnig Gloria

Vi lärde oss mycket om olivolja som var väldigt intressant och bra att veta. Vi har fått sett underbara vingårdar och fått guidad tur genom hela vinproduktionen. Provat goda viner och fått god mat till. Vi kommer att rekommendera denna tur till vänner och bekanta. Vår guide Gloria var otroligt engagerad och kunnig. Mycket intressant att lyssna på henne. Hon var verkligen en tillgång under dagen.

Chianti Wine & Food Safari Omdöme från: Bengt, 2018-05-04

Turen var utmärkt bra och den tysktalande tolken förträfflig.

Turen ut utanför Florens kommer att bli ett bestående minne och en plats att längta tillbaka till. Vår tysktalande guide var suveränt bra både vad gäller rundvandringen i Florens och guidningen i Uffizierna. Enda nackdelen var att vi fick vänta in andra grupper innan vi kunde hå in i Uffizierna och det tog så lång tid att det blev irriterat till slut

Florence Guided City Tour med Uffizierna Omdöme från: Christina, 2018-05-03

En fantastisk guide, Alessandra! Bättre än den bästa bok eller film.

Två timmar är väl avvägd tid för att hålla fokus och komma ihåg. Urvalet av konst var bra. Vi fick en spännande ingång till Florens storhetstid och familjen Medicis verk. Vår guide Alessandra berättade med inlevelse och vågade vara personlig. Jag hade intrycket av att jag lyssnade på en spänningsroman!

Trevlig resa med gott vin och vacker natur.

Det som var negativt var att guiden väntade för länge (45 min) på ett par som inte kom till utsatt tid. Vi blev därför försenad och hann inte med den guidade visningen vid en av vingårdarna.