Upplevelser i

Florens

Toskanas hjärta är fyllt av renässansens inflytande som präglar stadens överflöd av arkitektoniska och konstnärliga underverk.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Saker att göra i Florens

Florens är Toskanas själ och flödar av renässansinfluenser. Där finns en myriad arkitektoniska under och utsökta konstverk att upptäcka. Summan av de magnifika delarna är ett kulturellt mästerverk till stad.

 • Uffizierna

  1. Uffizierna

  Uffizierna är ett av stadens bästa museer, och stället dit du ska gå om du vill se Botticellis fantastiska verk "Venus födelse". Det är smart att boka biljett i förväg så att du slipper köa.

 • Galleria dell'Accademia

  2. Galleria dell'Accademia

  Inte konstigt att Michaelangelos "David" innehar hedersplatsen i Galleria dell'Accademia. Den som är intresserad av klassisk musik kommer även att gilla galleriets museum för musikinstrument.

 • David

  3. David

  David-statyn är den mest berömda statyn I Florens, kanske till och med i världen. Åskådare har kunnat beundra hans finmejslade fysik ända sedan 1504.

 • Palazzo Vecchio

  4. Palazzo Vecchio

  En replik av "David" står i entrén till stadshuset Palazzo Vecchio, på samma plats där originalet fanns ända fram till 1873. Den beryktade gamla plenisalen, De femhundras sal, ingår numera i byggnadens museidel.

 • Piazza della Signoria

  5. Piazza della Signoria

  Piazza della Signoria och i galleriet Loggia dei Lanzi finns mängder av skulpturer, bland annat av den florentinska renässanspolitikern Cosimo den äldre till häst, samt den romerske havsguden Neptunus – som faktiskt påminner betänkligt om Cosimo den äldre.

 • Katedralen

  6. Katedralen

  Den florentinska katedralen går i gotisk stil och kallas il Duomo. Från den ikoniska röda tegelkupolen har du en fantastisk panoramavy över terrakottatak och böljande toskanska kullar.

 • Dopkyrkan San Giovanni di Dio

  7. Dopkyrkan San Giovanni di Dio

  Dopkyrkan i Prato, San Giovanni di Dio, restes som en hyllning till stadens skyddshelgon, Johannes Döparen. Kyrkan går i vit och grön marmor och ståtar med en kupol som invändigt klätts i sinnrik mosaik.

 • Santa Maria Novellas kyrka

  8. Santa Maria Novellas kyrka

  Vid en första anblick ser Santa Maria Novella ut som en helt vanlig katolsk kyrka, men inuti är den full av praktfulla konstverk. Ta en promenad i den vackra klostergården och känn lugnet sprida sig i själen.

 • Ponte Vecchio

  9. Ponte Vecchio

  Pastellfärgade bostadshus ovanpå konstgallerier, smyckesaffärer och souvenirbutiker kantar Ponte Vecchios väg över floden Arno. Detta är stadens äldsta bro, och den är lika bildskön både dag och natt.

 • Palazzo Pitti

  10. Palazzo Pitti

  Promenera över Ponte Vecchio och bort till den gamla adelsättens Medicis residens, Palazzo Pitti. Byggnaden huserar fem museum, såsom Moderna konstmuseet och det överdådiga Galleria Palatina.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna i Florens?

  För att se det viktigaste utan att stressa behöver du minst fyra dagar på dig. Vill du marinera dig mer i renässansens alla mästerverk rekommenderas ett veckolångt besök.

 • Ta sig runt

  Florens hjärta är kompakt, och du kan lätt utforska staden till fots. Stadskärnan står med på Unescos lista över världsarv, så biltrafik är inte tillåten. Om du kör bil måste du parkera utanför. Räkna i så fall med 15 EUR extra per dag i parkeringsavgifter, eftersom det nästan inte finns någon gratisparkering.

 • Hur dyrt är Florens?

  Alla stora sevärdheter, inklusive kyrkorna, tar olika former av inträdesavgift. Även om exempelvis katedralen är gratis i sig måste du köpa biljett för att få gå upp i kupolen och titta ut. Restaurangerna lägger också till en serveringsavgift, "pane e coperto", på notan. Det kostar några euro per person och är inte detsamma som dricks.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  I oktober är vädret fortfarande varmt, men de största turistmassorna borta.

Alla saker att se i Florens

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Florens? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Florens

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 51 925 omdömen

Fantastisk upplevelse. Det första stoppet, en mindre familje-vingård,Sant Appiano, var supercharmigt. Ägaren var väldigt informativ & vi lärde oss mycket. Det andra stoppet, även det ett familjeföretag var 300 år gammalt, Cantine 2 super Toscans. Lärde oss mycket där också med vilka chiantis som smakas bäst med div.tilltugg. Mycket underhållande ägare som visste hur man höll publiken i sin hand. Området i Toscana var bedövande vackert & det var ännu mer vackert än vad kunde föreställa oss. Vår guide Valtina var suverän med många härliga historier om det fiorintiska folket, men även mkt kunnig om chiant vinet & hur det framställs. Vi är supernöjda med allt den turen

Hade en bra eftermiddag i vinturen. Vår guide var Constantino (den vackra med blå ögon .. hans ord inte mina .. haha) Han var mycket informativ och charmig. Vi gick först till en traditionell familjedrivet vingård - utmärkt rundtur i källare och vin var underbart. Smakade 5 olika viner med en tallrik med lokal ost och salami och deras olivolja. Vi flyttade till nästa vingård. Modernt och företagsmässigt .. catering för VIP: s ... bra vin och underbar ost och smaksatta olivoljor .. allt att köpa. Vinvärden var mycket vänlig. 1 timme tillbaka till Florens. Constantino pekar ut intressanta platser längs vägen. Bra resa Rekommenderar starkt!

Initierad guide som pratade mycket god engelska. Vi hade turen att bara vara två personer i gruppen så det blev i praktiken en privat guidad tur. Två timmar var tillräckligt för att hinna med de viktigaste konstverken, och ungefär vad man orkar ta in. Det kostar en slant med guide men värt varenda öre då man får en betydligt bättre förståelse för konstverken.

Francesco var supertrevlig och rolig och hjälpsam, riktigt bra guide och man märkte att han gillar sitt jobb! Vingårdarna var mysiga och goda viner! Tips om man blir åksjuk, ta tabletter innan för vägarna är väldigt kringelikrokiga!

Ett bra sätt att komma ifrån stadens myller och se den vackra naturen i Chianti. Bussen tar en genom ett slingrande landskap, vi hade en väldigt bra guide som berättade lite historia om området. Goda viner och glada miner