Lägg till datum

Saker att göra i
Faxaflói

Faxaflói: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

1. Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

Följ med på en båttur från hamnen i Reykjavík och upptäck Islands rika marina liv, som är en av öns främsta höjdpunkter. Hela året runt kan du få se en mängd olika valar och andra marina djur i Reykjavíkområdet med omnejd, inklusive vikvalar, knölvalar, tumlare och vitsidingar. Ta möjligheten att se några av Islands vackraste marina djur och den isländska kustens fantastiska landskap. Högsäsongen för valskådning sträcker sig från april till oktober, men naturligtvis är havet alltid fullt av magiska varelser och du vet aldrig vad du kommer att få se härnäst. Dra nytta av specialutbildade valsafariguider som är experter på att upptäcka djuren. Hör på när dessa experter berättar om valarnas liv och olika intressanta beteenden och svarar på alla dina frågor. Njut av den isländska kustens fantastiska landskap samtidigt som du ser det lokala djurlivet. Ta en paus och värm dig upp i det uppvärmda inomhusområdet. Koppla av ombord på båten och njut av bekväma sittplatser både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under resans gång från baren och kafeterian ombord. Upplev en trevlig och härlig båttur som är bekväm även när skeppet håller hög fart. Om du önskar kan du även dela ditt äventyr live på sociala medier med hjälp av båtens gratis wifi.

Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

2. Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

Kliv ombord på en lyxig yacht och se den otroliga rikedomen av marint djurliv under vattenytan strax utanför Reykjavíks kust. Se några av Islands majestätiska valar, delfiner och tumlare på denna valskådningstur.   Ditt fartyg avgår från Reykjavíks gamla hamn och seglar bland de små öarna i Faxaflói-bukten, samt längs Reykjavíks kust, vilket ger dig fantastiska utsikter över staden medan du kollar efter havets vilda djur. Se bardvalar och knölvalar samt delfiner och tumlare. Om du har tur kan du till och med få se några späckhuggare och en mängd andra arter. Utnyttja de tre däcksområdena med panoramautsikt ombord på lyxbåten och flytta runt på däcken för att få de bästa utsikterna och ta del av de bästa fotomöjligheterna. De yttre däcken är också delvis täckta, vilket ger ett visst skydd mot vind och regn. Den professionella besättningen ombord på Amelia Rose har stor erfarenhet av att upptäcka valar och de är dedikerade till att se till att du lämnar båten med ett leende på läpparna.Kombinera avkoppling med utbildning och njut av en personlig och minnesvärd upplevelse. Amelia Rose är utformad som ett så kallat offshorefartyg, vilket gör att det är bättre anpassat för att ta emot de turbulenta vågorna i Islands vatten, vilket ger en jämnare segling med mindre risk för att passagerarna drabbas av illamående eller sjösjuka.  Det finns dock ingen garanti för att du inte blir sjösjuk.

Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

3. Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

Kliv ombord på Puffin Express för ett charmigt fågelskådningsäventyr i Reykjavik. Njut av en 100 % garanti för lunnefåglar, och lär dig om dessa och andra lokala fåglar från en expertguide. Bege dig ut från Reykjaviks gamla hamn till den omgivande Faxaflóibukten och till två närliggande öar, Lundey och Akurey, täckta av små kullar och sluttningar och kända för sitt färgstarka fågelliv. När du anländer till öarna, observera de inhemska fåglarna och de pittoreska omgivningarna med båtens motor avstängd. Njut av att se lunnefåglar såväl som andra fåglar, såsom havstulmar, måsar, tärnor och sillgrisslor. Allt detta sker på en gammal träbåt, Skúlaskeið, som gärna kallas "Gamla Skuli". Den är tillräckligt rymlig för att rymma 33 passagerare men inte för stor, för att säkerställa att din tur är personlig och bekväm.

Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

4. Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

Klättra ombord på en valskådningsbåt som drivs av det enda miljöcertifierade valskådningsföretaget på Island. Kom nära knölvalar, vikvalar och många sjöfåglar, vitnäbbade delfiner och tumlare. Efter att ha satt segel utforskar du den södra delen av Faxaflói-bukten utanför Reykjaviks gamla hamn och har en utmärkt chans att stöta på mystiska och fascinerande valar utanför Islands kust, där havsströmmarna skapar några av de bästa valskådningsförhållandena i världen. Njut av en tur med hög framgångsgrad: Valar ses på mer än 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och de dyker ofta upp bara några meter från båten. För att se till att djuren inte störs seglar båtarna med konstant hastighet mot valarnas livsmiljö, en hållbar policy som också minimerar oljeanvändning och föroreningar. Lär dig mer om djurlivet och landskapet av guider som har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. Och eftersom en lyckad valskådningstur är en laginsats arbetar besättningen nära passagerarna för att upptäcka valar, vilket hjälper dig att känna dig som en viktig del av upplevelsen.

Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

5. Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

Beundra det otroliga norrskenet från panoramadäcket ombord på en yacht på denna guidade tur. Den här turen är perfekt för alla som söker en enastående upplevelse, där de får beundra denna slående ljusshow från första parkett. Möt din kapten och besättning i Reykjavíks gamla hamn, där du också kommer att stiga ombord på lyxyachten. Segla omkring bland de små öarna i Faxaflói och längs med Reykjavíks kust innan yachten sätter segel bort från stadens ljus. Detta låter dig beundra det vackra norrskenet så bra som möjligt. De tre däcken med panoramautsikter låter varje passagerare uppleva Aurorans fantastiska färger och ta bilder på de vackra gröna, rosa och vita ljusen. Om du föredrar att stanna inomhus under upplevelsen finner du en härlig bar med ett loungeområde, där du kan slå dig ner och slappna av. 

Från Reykjavik: Helikoptertur i området kring det nya vulkanutbrottet

6. Från Reykjavik: Helikoptertur i området kring det nya vulkanutbrottet

I vår Fagradalsfjall-helikoptertur möter du din pilot och får en genomgång om denna spektakulära resa när du anländer till Reykjaviks inrikesflygplats, som ligger på en bekväm plats. Därefter går du ut på asfalten till din moderna, eleganta helikopter, som väntar på att du ska lyfta. Endast fem eller sex platser per farkost kommer att vara tillgängliga, vilket garanterar ett spektakulärt perspektiv och en intim interaktion med vulkanen. Kom ihåg att utbrott är en naturlig händelse som kan vara aktiv eller inte under ditt besök. Detta utbrott inträffade den 19 mars 2021. Relativt sett är detta utbrott litet och har ägt rum på Reykjaneshalvön. Dess geografiska läge kan spåras i Geldingadalirdalen cirka 20 mil från Reykjavik. Före detta utbrott bevittnade Reykjaneshalvön sådana utbrott på 1300-talet e.Kr. Mer intressant nog har cirka 50 000 jordbävningsskak ägt rum efter detta utbrott. Det är ett katastrofalt scenario i området. Experterna inom seismologi hävdar att detta vulkanutbrott inte är mindre än en överraskning. Anledningen är att under tiden, vulkanutbrottet äger rum, det fanns ingen seismisk aktivitet. Utan sådan seismisk aktivitet verkar utbrottet osannolikt. Vulkanen bröt dock ut på denna plats, vilket bevisade att det var en överraskning för de seismiska studierna. En stor fördel med en flygtur som denna är att du kommer att kunna få den bästa utsikten, bort från massorna som har kommit hit till fots, vilket ger dig en mycket mer intim upplevelse samtidigt som du njuter av den bästa utsikten. Kom ihåg att vår Heli-turné inte ger dig landning på platsen bara för att säkerställa våra passagerares säkerhet. Du får vackra vyer över miljön kring Islands huvudstad när du går runt till Reykjaneshalvön, inklusive det grönskande berget Esja och den bländande Faxafloibukten. Turens totala längd är ca. 45-60 minuter. Visar dig den sjudande kratern, den strömmande lavaströmmen och det vidsträckta lavafältet. Vi tror att våra passagerare kommer att få den bästa upplevelsen i vår helikopter. Var säker på att vårt företag är tänkt att visa dig lavascenerna under denna isländska helikoptertur. Om den naturliga förekomsten av lava inte äger rum under vår flygning, är vi inte ansvariga för att genomföra en annan flygning eller anta ett nytt schema. Alla våra flyg är väderberoende, och vi måste följa avdelningen för civilskydd och beredskapslednings regler och föreskrifter för att göra vår isländska helikoptertur för vulkaner säker

Reykjavik: Kryssning med båt för valskådning och delfinskådning

7. Reykjavik: Kryssning med båt för valskådning och delfinskådning

Följ med på en fängslande valskådningstur på Island ombord på en bekväm yacht Följ med på ett oförglömligt vattenäventyr när vi sätter segel från Reykjaviks gamla hamn på den utsökta MY Harpa eller MY Amelia Rose. Vårt familjeägda företag, Harpa Yachts, bidrar med decennier av expertis för att se till att du får uppleva Faxafloibuktens imponerande skönhet. Höjdpunkter: Extravaganza av vilda djur: Håll ögonen öppna efter majestätiska valar, lekfulla delfiner och, under sommarmånaderna, de charmiga lunnefåglarna som pryder de isländska vattnen. Natursköna underverk: Kryssa längs Faxafloi-bukten och fascineras av den pittoreska kustlinjen som pryds av berg, Reykjaviks ikoniska landmärken och pittoreska öar. Den perfekta bakgrunden för ditt äventyr! Guidade insikter: Lär dig fascinerande fakta om det lokala djurlivet från våra kunniga guider ombord, vilket förbättrar din kontakt med Islands otroliga marina liv. Panoramautsikt: Njut av oavbruten utsikt från observationsdäcket och fånga fantastiska ögonblick för alltid. Mysig komfort: Mys med varma filtar som tillhandahålls av vår uppmärksamma besättning, vilket garanterar din komfort när du förundras över havets underverk. Håll kontakten: Dela livefoton av dina minnesvärda ögonblick direkt med vårt Wi-Fi ombord, så att du håller kontakten under hela resan.

Reykjavik: Valskådning med RIB Speedboat

8. Reykjavik: Valskådning med RIB Speedboat

Hoppa ombord på en RIB-båt och ge dig ut på ett spännande äventyr utanför Reykjaviks kust. Beundra det rikliga havslivet som Island har att erbjuda, till exempel majestätiska valar, delfiner och tumlare. Börja din tur från Reykjavíks gamla hamn och kryssa bland de små öarna i Faxaflói-bukten samt längs Reykjavíks kust. Beundra fantastiska vyer över staden och dess landmärken som konserthuset Harpa medan du letar efter vilda djur i vattnet. Under turen passerar du Engey, den näst största ön i Kollafjörðurfjorden (Faxabukten) på västra Island. Kryssa också förbi Lundey, bokstavligen "lundö" på isländska, en liten obebodd ö utanför Reykjavíks västkust. Njut av chansen att se otroliga djur i sin naturliga miljö utan att vara överbefolkad ombord på båten. Och om du inte har tur med djurobservationer den dag du åker får du en gratis biljett för att försöka igen en annan dag.

Reykjavík: Halvdagskryssning med valar och lunnefåglar

9. Reykjavík: Halvdagskryssning med valar och lunnefåglar

Upptäck bedårande lunnefåglar på en kryssning från den gamla hamnen i Reykjavík. Sök efter lokala valar på en andra kryssning från Reykjavík till Faxaflói Bay. Håll dig varm med sittplatser och overaller. Se det lokala djurlivet tydligt med hjälp av kikare på lunnefågelturen. Res med en liten båt som heter Skúlaskeið (Gamla Skúli), perfekt för att titta på lunnefåglar, eftersom den har ett grunt djupgående och därför kan komma riktigt nära de små öarna där lunnefåglarna lever. Guiderna är mycket kunniga om det blomstrande fågellivet i Reykjavíks omgivningar. Dra nytta av denna kombinerade turnés inkluderade klassiska valskådningstur, som drivs på Andrea-båten, som varar i 3 till 3,5 timmar. Andrea är den största valskådningsbåten på Island och har ett pedagogiskt och interaktivt fokus. Det är också familjevänligt och rymligt med en cafeteria ombord. Om du väljer det kan du byta till expressturen som avgår 1 timme senare på en snabbare båt som tar dig ut till valskådningsområdet snabbare än de andra valskådningsbåtarna, men som ändå låter dig ha gott om tid. De vanligaste valsevärdheterna i Faxaflóibukten är vikvalar, knölvalar, vitnäbbade delfiner och tumlare. Observera att detta är två separata turer och du behöver inte göra dem på samma dag.

Från Reykjavik: Valskådningstur

10. Från Reykjavik: Valskådningstur

Börja din resa i stadens livliga hamn och sätt segel mot den lugna skönheten i Kollafjöður. Här kommer du att upptäcka en fridfull tillflyktsort med en charmig ö och ett livligt fågelsamhälle. Andas in lugnet i omgivningen när du tar in den natursköna skönheten i denna kustpärla. Fortsätt ditt maritima äventyr när du tar dig till Faxaflói Bay, en känd hotspot för både naturentusiaster och äventyrssökare. Dyk ner i spänningen med val- och fågelskådning och fördjupa dig i det mångsidiga marina livet som kallar denna vik sitt hem. För dem som söker lite mer spänning erbjuder bukten möjligheter till havsfiske och fiske i dess rikliga vatten, vilket ger ett extra lager av äventyr till din resa. När du kryssar genom bukten kan du förundras över den imponerande bergsringen som pryder horisonten och ger en fantastisk bakgrund till hela upplevelsen. På klara dagar kan du njuta av den imponerande synen av Snaefellsjökullglaciären, som står stolt bland de omgivande topparna. Denna noggrant utvalda valskådningsresa garanterar inte bara ett äventyr med det marina livet utan också en visuell fest av Islands fängslande kustlandskap. Följ med oss på denna oförglömliga resa, där naturens skönhet och djurlivets underverk förenas i perfekt harmoni.

Alla aktiviteter

38 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Faxaflói: Fler aktiviteter och sevärdheter

Faxaflói: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Faxaflói

Samlat omdöme

4.4
(1 520 recensioner)

Vi hade fantastiskt väder, såg valar och var på vattnet länge. Besättningen svarade också gärna på frågor. Så en fantastisk upplevelse under idealiska förhållanden.

Aktiviteten var stor, men det är lite irriterande att du behöver en app för att visa din biljett

Mycket trevligt och bra utsikt över valar på nära håll. Utsökt kaffe ombord på en rymlig båt

De tog mycket tid att hitta valarna och gav gott om tid att fota.

Vacker valskådningsupplevelse, första gången någonsin.