Facciatone

Facciatone: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

1. Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

2. Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

3. Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Det berättas att den uppfördes av Remus söner, Seno och Aschio, som vi har att tacka för symbolen med den kapitolinska vargen på gatorna i hela staden. Den viktigaste grunden för Sienas historia, seder och folkliga traditioner är Palio, en hästkapplöpning som äger rum i staden två gånger om året, ett evenemang av stor betydelse för Sienas invånare, som delar in sina anhängare i contrade (distrikt) rika på legender, glöd och gamla symboler med rötter i folklig tradition. De viktigaste sevärdheterna i den historiska stadskärnan som vår guide kommer att visa er under rundturen börjar på det fantastiska Piazza del Campo, med sin karakteristiska skalform, omgivet av monument som det majestätiska Palazzo Pubblico, Torre del Mangia och Fonte Gaia, en modell av renässansskulptur. Det är inte mindre viktigt att strosa genom gränderna i centrum för att komma till en av de vackraste katedralerna i Italien, Duomo di Siena, i gotisk stil, där vit marmor, grön serpentinmarmor från Prato och röd Sienamarmor användes. Här finns också gränder, smala gator, gamla palats, hantverksbutiker, vingårdar och de många butikerna med de typiska sötsakerna från Siena: panforte, ricciarelli, cavallucci.

Siena: Palio Walking Tour

4. Siena: Palio Walking Tour

Lär dig mer om Wiens unika historia på en rundvandring i den medeltida gamla staden med en informativ guide. Lär känna de olika "contrade" eller distrikten som utgör staden och hör hur de går tillbaka till medeltiden. Promenera genom Piazza del Campo, där den berömda hästkapplöpningen Palio äger rum varje år den 2 juli och 14 augusti, med en tävlande från varje contrade. Visualisera de färgglada banderollerna och vapnen från de tävlande contrade och lär dig hur tävlingen har definierat det civila livet i staden i århundraden. Hör berättelser om stadens liv och kultur från lokalbefolkningen och besök Contrada-museet för en mer officiell redogörelse. Åk sedan till Domkyrkan i Siena och kolla in katedralens karakteristiska interiör i svart och vit marmor som utformats för att symbolisera de svarta och vita hästarna hos stadens grundare. Efteråt kan du byta växel och njuta av en lokal provsmakning på ett traditionellt kafé. Prova Panforte, Ricciarelli och Cavallucci, typiska sötsaker som är kända över hela världen. Skölj ner dem med ett glas Vin Santo del Chianti.

BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

5. BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

Toscana är som ett stort blommande fält, rikt på den sötaste nektaren överallt. Om du bara har en dag till ditt förfogande, följ de giriga binas exempel och hoppa från blomma till blomma! BuzzAround Florence bjuder in dig att utforska Toscanas sanna väsen, med en blandning av konst, historia och njutningen av vin och mat. Vi följer med dig till San Gimignano, som ofta kallas "medeltidens Manhattan" på grund av de många tornen i stadens silhuett. San Gimignano har utsetts till UNESCO-listat världsarv och när du vandrar genom denna fantastiskt bevarade by kommer du att förstå varför - det är som att ta ett steg tillbaka i tiden! Unna dig en kopp kaffe och botanisera bland de pittoreska butikerna i området. I San Gimignano kan du fördjupa dig i en traditionell toskansk vinprovning på en uteservering som följer de medeltida murarna. Prova fem olika sorters toskanska druvor, kompletterat med en rad lokala delikatesser som affettati (salami), regionala ostar, bruschette och andra lockande specialiteter. Resan fortsätter genom den toskanska landsbygden till Siena, där din upplevelse börjar med ett besök i denna charmiga stad, känd som den gotiska konstens huvudstad. Ni kommer att vandra genom de smala gatorna i stadens 17 historiska distrikt, kända som "Contrade", var och en med sin distinkta identitet, emblem och historia samt sina egna traditioner. Ta en lugn promenad på Piazza del Campo, den berömda platsen för hästkapplöpningen Palio di Siena. Turen inkluderar en biljett som låter dig hoppa över kön till den hisnande katedralen Santa Maria Assunta, Duomo di Siena. Dess fasad är imponerande, men den verkliga magin ligger inuti. Naturligt ljus belyser mästerverk av Michelangelo och Donatello och skapar en känslomässig och fascinerande atmosfär. I biljetten ingår också en audioguide och inträde till Piccolomini-biblioteket, där du kan beundra frescomålningar av Pinturicchio och tidiga verk av en ung Raphael. Vår återresa till Florens, bland mjuka kullar och vingårdar, kommer att åtföljas av en hisnande solnedgång, som fungerar som den perfekta avslutningen på en oförglömlig dag i Toscana. Höjdpunkter - En professionell, flerspråkig guide följer med dig under hela dagen. - Grupper på högst 26 personer, för att njuta fullt ut av dagen. - Traditionell vinprovning och matdelikatesser i San Gimignano. - Siena: Biljett som låter dig hoppa över kön till katedralen Santa Maria Assunta + Audioguide. - Chianti-regionen: Upptäck den pittoreska landsbygden. - Fritid: Njut av fri tid i både Siena och San Gimignano för att utforska i din egen takt. -

7 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Facciatone

Facciatone: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Siena: Katedralen Complex Pass med audioguide (OPA SI PASS)

Få ut det mesta av din tid vid Siena Duomo med en inkluderande biljett som ger dig tillgång till alla områden utom taket. Upptäck anläggningens historia när du lyssnar på informativa kommentarer i den medföljande audioguiden. Gå in i Duomo och beundra dess storslagna skala när du promenerar längs mosaikgolvet i marmor. Beundra skulpturer som Herodes fest av Donatello och St Paul av Michaelangelo bland andra konstverk som är prickade runt katedralen. Besök Baptistery of San Giovanni inom Duomo för att förundras över den fantastiska dopfunten. Härifrån, gå ner i kryptan, de underjordiska kvarteren som förblev dolda i mer än sju århundraden. Sedan promenerar du genom Piccolomini-biblioteket och tittar upp på de livliga och färgglada freskerna som pryder dess väggar. Beundra det fantastiska arbetet av Pinturicchio, som skildrar tio episoder från påven Pius II: s liv. Tillgång till Museo dell'Opera som rymmer ett urval av arkeologiska fragment och konstverk som en gång var en del av katedralen. Se en mängd gotiska skulpturer av Giovanni Pisano och målningar av Ambrogio och Pietro Lorenzetti. . Gå in i Oratory of San Bernardino för att beundra samlingen av Diocesan Museum of Religious Art, med dess kärna i det övre oratoriska kapellet. Upptäck en mängd olika Siennese-målningar från mellan 13- och 18-talet. Avsluta ditt besök i komplexet med en klättring upp till utsiktspunkten Facciatone. Låt dig förtrollas av den oförglömliga utsikten över staden Siena och de vackra böljande kullarna på den toskanska landsbygden.

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Det berättas att den uppfördes av Remus söner, Seno och Aschio, som vi har att tacka för symbolen med den kapitolinska vargen på gatorna i hela staden. Den viktigaste grunden för Sienas historia, seder och folkliga traditioner är Palio, en hästkapplöpning som äger rum i staden två gånger om året, ett evenemang av stor betydelse för Sienas invånare, som delar in sina anhängare i contrade (distrikt) rika på legender, glöd och gamla symboler med rötter i folklig tradition. De viktigaste sevärdheterna i den historiska stadskärnan som vår guide kommer att visa er under rundturen börjar på det fantastiska Piazza del Campo, med sin karakteristiska skalform, omgivet av monument som det majestätiska Palazzo Pubblico, Torre del Mangia och Fonte Gaia, en modell av renässansskulptur. Det är inte mindre viktigt att strosa genom gränderna i centrum för att komma till en av de vackraste katedralerna i Italien, Duomo di Siena, i gotisk stil, där vit marmor, grön serpentinmarmor från Prato och röd Sienamarmor användes. Här finns också gränder, smala gator, gamla palats, hantverksbutiker, vingårdar och de många butikerna med de typiska sötsakerna från Siena: panforte, ricciarelli, cavallucci.

Siena: Palio Walking Tour

Siena: Palio Walking Tour

Lär dig mer om Wiens unika historia på en rundvandring i den medeltida gamla staden med en informativ guide. Lär känna de olika "contrade" eller distrikten som utgör staden och hör hur de går tillbaka till medeltiden. Promenera genom Piazza del Campo, där den berömda hästkapplöpningen Palio äger rum varje år den 2 juli och 14 augusti, med en tävlande från varje contrade. Visualisera de färgglada banderollerna och vapnen från de tävlande contrade och lär dig hur tävlingen har definierat det civila livet i staden i århundraden. Hör berättelser om stadens liv och kultur från lokalbefolkningen och besök Contrada-museet för en mer officiell redogörelse. Åk sedan till Domkyrkan i Siena och kolla in katedralens karakteristiska interiör i svart och vit marmor som utformats för att symbolisera de svarta och vita hästarna hos stadens grundare. Efteråt kan du byta växel och njuta av en lokal provsmakning på ett traditionellt kafé. Prova Panforte, Ricciarelli och Cavallucci, typiska sötsaker som är kända över hela världen. Skölj ner dem med ett glas Vin Santo del Chianti.

BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

BuzzAround Tour: Dagsutflykt till Siena och San Gimignano

Toscana är som ett stort blommande fält, rikt på den sötaste nektaren överallt. Om du bara har en dag till ditt förfogande, följ de giriga binas exempel och hoppa från blomma till blomma! BuzzAround Florence bjuder in dig att utforska Toscanas sanna väsen, med en blandning av konst, historia och njutningen av vin och mat. Vi följer med dig till San Gimignano, som ofta kallas "medeltidens Manhattan" på grund av de många tornen i stadens silhuett. San Gimignano har utsetts till UNESCO-listat världsarv och när du vandrar genom denna fantastiskt bevarade by kommer du att förstå varför - det är som att ta ett steg tillbaka i tiden! Unna dig en kopp kaffe och botanisera bland de pittoreska butikerna i området. I San Gimignano kan du fördjupa dig i en traditionell toskansk vinprovning på en uteservering som följer de medeltida murarna. Prova fem olika sorters toskanska druvor, kompletterat med en rad lokala delikatesser som affettati (salami), regionala ostar, bruschette och andra lockande specialiteter. Resan fortsätter genom den toskanska landsbygden till Siena, där din upplevelse börjar med ett besök i denna charmiga stad, känd som den gotiska konstens huvudstad. Ni kommer att vandra genom de smala gatorna i stadens 17 historiska distrikt, kända som "Contrade", var och en med sin distinkta identitet, emblem och historia samt sina egna traditioner. Ta en lugn promenad på Piazza del Campo, den berömda platsen för hästkapplöpningen Palio di Siena. Turen inkluderar en biljett som låter dig hoppa över kön till den hisnande katedralen Santa Maria Assunta, Duomo di Siena. Dess fasad är imponerande, men den verkliga magin ligger inuti. Naturligt ljus belyser mästerverk av Michelangelo och Donatello och skapar en känslomässig och fascinerande atmosfär. I biljetten ingår också en audioguide och inträde till Piccolomini-biblioteket, där du kan beundra frescomålningar av Pinturicchio och tidiga verk av en ung Raphael. Vår återresa till Florens, bland mjuka kullar och vingårdar, kommer att åtföljas av en hisnande solnedgång, som fungerar som den perfekta avslutningen på en oförglömlig dag i Toscana. Höjdpunkter - En professionell, flerspråkig guide följer med dig under hela dagen. - Grupper på högst 26 personer, för att njuta fullt ut av dagen. - Traditionell vinprovning och matdelikatesser i San Gimignano. - Siena: Biljett som låter dig hoppa över kön till katedralen Santa Maria Assunta + Audioguide. - Chianti-regionen: Upptäck den pittoreska landsbygden. - Fritid: Njut av fri tid i både Siena och San Gimignano för att utforska i din egen takt. -

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Facciatone

Städer i Italien

Facciatone: Fler aktiviteter och sevärdheter

Facciatone: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Facciatone

Samlat omdöme

4.5
(1 013 recensioner)