Saker att göra i
Eyjafjallajökull Volcano

Eyjafjallajökull Volcano: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Följ Islands sydkust till glaciallagunen Jökulsárlón på en heldagsutflykt från Reykjavik.Besök vattenfallet Seljalandsfoss samt lär dig mer om de otroliga landskapen av din guide. Håll kontakten med gratis WIFI ombord på den klimatkontrollerade bussen. Avresa från Reykjavik i en luftkonditionerad buss och passera charmiga byar och Skaftafells nationalpark på väg till vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss. Håll utkik efter Islands största vulkan, glaciären Öræfajökull. Efter att ha anlänt till lagunen finns det tid att utforska detta enastående område. Vandra längs med kusten och beundra isbergen. Under sommaren ges båtturer med amfibiefordon på lagunen (mot en extra kostnad, betalbar på plats). Jökulsárlón började formas under tidigt 1920-talet och blir allt större och större varje år. Se isblock som har brutit loss från Europas största glaciär, Vatnajökull, medan de sakta seglar mot havet. Rundturen återvänder till Reykjavik på kvällen.

Från Reykjavík: Dagsutflykt med vattenfall, svart strand och glaciärer

Från Reykjavík: Dagsutflykt med vattenfall, svart strand och glaciärer

Fördjupa dig i skönheten i Islands unika naturlandskap på en guidad tur från Reykjavík, där du upptäcker öns sydkust. Beundra pittoreska vattenfall, den svarta stranden i Reynisfjara och glaciärvulkanen Eyjafjallajökull, med en valfri vandring på Solheimajokul-glaciären. Börja med att bli hämtad på ditt hotell i Reykjavík. Följ med i minibussen längs kusten och beundra de vackra vyerna. Besök de 2 stora vattenfallen på sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss, och ta lite tid på dig att titta upp på de mäktiga kaskaderna. Ta dig till de mindre, men inte mindre imponerande, vattenfallen i Glufrabui. Stanna till vid det rofyllda vattenfallet Irafoss, som många resenärer ofta missar. Fortsätt äventyret när du kör under blicken från den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull och glaciärtoppen Mýrdalsjökull. Om du har valt alternativet med glaciärvandring (tillgängligt på utvalda datum mellan april och oktober) kommer du att ge dig ut på en guidad vandring över Solheimajokull-glaciären. Hör hur iskristallerna knastrar under dina fötter och njut av en sällsynt möjlighet att uppleva en glaciär på nära håll. Fortsätt till Reynisfjara, även känd som den svarta stranden, och se vågorna slå mot den kolsvarta sanden och de sexkantiga basaltpelarna. Efter lite tid på stranden hoppar du tillbaka på bussen och kopplar av på resan tillbaka till huvudstaden, med avhämtning på ditt hotell.

Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

Från Reykjavík: Dagstur till sydkusten med glaciärvandring

Sydkustens största hits! Fattas av vattenfallet Skógafoss där fantasi möter naturens kraft. Känn vinden i ansiktet och promenera på Reynisfjaras svarta sandstrand, känd som en av de 10 vackraste platserna på jorden. Den har fångat hjärtan världen över av en anledning! Gå bakom det ikoniska vattenfallet Seljalandsfoss och ta in dess storslagenhet. Du kan bli våt men leendet på ditt ansikte och bilderna kommer att vara värt det. Lär dig de förtrollande hemligheterna i Gljúfrabúi, ett skyddat vattenfall som väntar på att upptäckas av dig. Äventyret väntar under den vidsträckta isländska himlen. Efter säkerhetsinstruktioner, gå på århundraden gammal is, kika in i en sprickor, drick glaciärvatten på en Sólheimajökull glaciärvandring. Reykjavik till Skógafoss vattenfall Möt Skógafoss, ett fantastiskt 60 meter högt vattenfall där floden Skógá avslutar sin resa över forntida havsklippor. Kustlinjen här tog ett steg tillbaka och avslöjade denna hisnande vertikala kaskad. Fallets energi och kraft skapar en konstant dimma, som ibland målar levande regnbågar under soliga dagar. Det är som naturens egen magiska show! Glaciärvandring på Sólheimajökull Gör dig redo för turens höjdpunkt: en spännande 2,5-timmars vandring, där 1,5 timmar tillbringas direkt på Sólheimajökull, en utloppsglaciär från den fjärde största isländska glaciären, Mýrdalsjökull. Efter att ha utrustat dig för säkerhets skull (stegjärn, hjälm, isyxa) tar din välutbildade guide med dig ut på isen. Har du någonsin velat kika in i en spricka eller smaka på glaciärvatten samtidigt som du lär dig om de isländska glaciärernas historia och geologi? Nu har du chansen. Och ja, det är säkert! Reynisfjara svart sandstrand Efter en snabb åktur stannar vi till vid den förtrollande svarta sandstranden Reynisfjara. Föreställ dig detta: när din fot vidrör den svarta sanden kommer du att veta varför den röstades fram bland de 10 vackraste icke-tropiska stränderna. Att vara nära basaltpelare, en kupolgrotta, den berömda svarta sanden och de ikoniska klippformationerna Reynisdrangar kommer att ge dig massor av spänning och fungera som magnifika droppar för dina foton. Du bör bara hålla dig borta från havet, vågorna är extremt farliga. Vattenfallet Seljalandsfoss På vägen tillbaka till Reykjavik stannar vi till vid det obligatoriska vattenfallet Seljalandsfoss. Denna skönhet ligger under den berömda Eyfjallajokull, vulkanen som skapade rubriker 2010. Få en vy bakom vattenfallet när du tar en promenad bakom den dånande kaskaden. Vattenfallet Gljúfrabúi (e. Canyon Dweller) I närheten hittar du Gljúfrabúi, vars namn översätts från isländska som Canyon Dweller. Det är en av sydkustens dolda pärlor, och därmed en utmärkt plats för fotografer och de som vill beundra naturen i lugn och ro. Kamerorna redo... Återvänd till Reykjavik full av minnen för livet och varför inte välja en annan tur med oss, till exempel Golden Circle & Secret Lagoon Minibus Tour?

Jökulsárlón glaciärlagun och båttur från Reykjavik

Jökulsárlón glaciärlagun och båttur från Reykjavik

Upptäck en av naturens mest otroliga bedrifter på en sightseeingtur på södra Island. Åk till glaciärlagunen Jökulsárlón och förundras över isbergen och vattenfallen i en glaciärflod. Efter en upphämtning på ditt hotell åker du till Skaftafell nationalpark. Kryssa bland isbergen på en 30 minuter lång båttur till Jökulsárlóns glaciärlagun. Återvänd till Reykjavik via vattenfallen Stjórnarfoss och Seljalandsfoss. Vid det sistnämnda kan du gå bakom kaskaderna för att känna vattenfallets kraft på nära håll. Besök den charmiga byn Vík på Islands sydligaste punkt och se de svarta sandstränderna och havsstackarna utanför kusten. Om vädret är bra kan du njuta av utsikten över vulkanen Eyjafjallajökull.

Minibussresa på Islands sydkust under en hel dag

Minibussresa på Islands sydkust under en hel dag

Efter en tidig väckning och upphämtning i en av Europas häftigaste städer kan du ta en fantastisk 10-timmars rundtur på Island. Gör ditt första stopp vid vattenfallet Seljalandsfoss, utan tvekan ett av de mest kända i landet. Detta är ett vattenfall som du kan gå bakom, med ett fall på 65 meter och en del av floden Seljalandsá som har sitt ursprung under glaciären Eyjafjallajökull - den berömda vulkanen som fick ett utbrott 2010 och satte världens flygningar på stopp. Åk till det fantastiska vattenfallet Skógafoss, ett av de största med en bredd på 25 meter och ett fallhöjd på 60 meter. Det kan också ses från ovan eftersom det finns fotsteg som leder ovanför vattenfallet. Stanna till i Reynisfjara för lunch. Prova isländsk köttsoppa eller många andra rätter. Ta en promenad på en svart sandstrand och se kanske lupiner om du har tur. Efter det kör du till byn Vík för ett kort stopp. Sólheimajökull-glaciären ligger mellan vulkanerna Katla och Eyjafjallajökull och är en del av den större glaciären Mýrdalsjökull. Släpp av dig på parkeringen och ta en 15-20 minuters promenad längs glaciären. På vägen tillbaka till staden får du höra historier om alla troll i klipporna, alverna och stanna till vid några hemliga platser, innan du anländer tillbaka till Reykjavik vid 18.00-tiden.

Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

Island: 3-dagars tur till Gyllene cirkeln, sydkusten och glaciärerna

Upplev södra Islands skönhet på denna 3-dagars guidade tur från Reykjavik. Utforska Golden Circle, sov i Hveragerði Village och förundras över Geysir Strokkur. Se vågorna slå mot Reynisfjara svarta sandstrand och koppla av med en valfri kryssning på Jökulsárlón glaciärlagunen. Dag 1:Start din resa med att besöka höjdpunkterna i Gyllene cirkeln. Besök nationalparken Thingvellir där du kan stå med en fot i Europa och en i Amerika. Därefter kan du se Gullfoss, ett av de mest imponerande vattenfallen på Island, och förundras över Geysir Strokkur när den får utbrott var 5-10 minut. Upptäck det Marsliknande landskapet Kerið, en magisk krater sjö med strålande blågrönt vatten omgiven av ljusröd jord. Tillbringa natten i Hveragerði by innan du nästa dag börjar på sydkusten. Besök den geotermiska parken och prova bröd som bakats i den heta marken, koka ägg eller bara koppla av i gyttjebadet. Dag 2: Besök de två stora vattenfallen på sydkusten, Seljalandsfoss och Skógafoss, samt det mindre kända vattenfallet Glufrabui. Kör under den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull till Mýrdalsjökulls glaciärtopp där du kan njuta av en valfri glaciärvandring. Finn din andra dag vid den ikoniska Reynisfjara-stranden, där havet slår mot den svarta sanden. Beundra de stora, sexkantiga basaltpelarna och de svarta havsstenarna. Vila ut vid en övernattning i det avlägsna Suðursveit fylket. Dag 3: Tillbringa tid med att titta på majestätiska glaciärer och laguner innan du beger dig till den fantastiska glaciärlagunen Jökulsárlón. Fördjupa dig i landskapet med en valfri båttur och ha chansen att se sälar simma runt de enorma isbergen. Det sista stoppet är slutligen vid Fjáðrárgljúfur River Canyon. I slutet av din turupplevelse åker du tillbaka till Reykjavik med en beräknad ankomsttid på 21:15.

Reykjavík: 2-dagars tur med isberg, glaciärer och vattenfall

Reykjavík: 2-dagars tur med isberg, glaciärer och vattenfall

Utforska Islands sydkust på en 2-dagars guidad tur från Reykjavik. Upplev fantastiska vyer över Solheimajokull-glaciären och lyssna på vågorna som slår in i Reynisfjara svarta sandstrand. Se sälar simma i Jökulsárlóns glaciärlagun och beundra Fjadrargljufur River Canyon. Förbered dig på att besöka sydkustens två stora vattenfall, Seljalandsfoss och Skógafoss, samt besöka det mindre kända, mer hemliga vattenfallet Glufrabui. Ni stannar till så att ni kan köpa lunch. Kör under den stora glaciärvulkanen Eyjafjallajökull och glaciärkappan Mýrdalsjökull, där du kan delta i en valfri glaciärvandring på cirka 1,5 timme och titta närmare på glaciären Solheimajokull. Skåda den stora Reynisfjara-stranden, där havet slår mot svart sand och sexkantiga basaltkolonner och klippstaplar tornar upp sig över omgivningarna. Efter övernattning på ett boende på den isländska landsbygden kan du ta en närmare titt på majestätiska glaciärer och laguner. Välj att förstärka din upplevelse med en 1,5-2 timmar lång guidad glaciärvandring. Välj det här alternativet och har med all nödvändig säkerhetsutrustning för att njuta av den fantastiska blå isen. Besök glaciärlagunen Jökulsárlón och ta en valfri amfibiebåtstur, där du seglar på lagunen. Se hur de enorma isbitarna spricker från glaciären Breiðamerkurjökull och sakta flyter ut i havet. Se isberg ligga på den levande svarta sanden som diamanter på satin. Se sälar simma runt de enorma isbergen innan du besöker den turkbeklädda kyrkan Hofskirkja och Fjadrargljufur River Canyon. Kanjonen bildades för några tusen år sedan under en istid och lämnade en slingrande flod efter sig när inlandsisen drog sig tillbaka.

Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

Från Reykjavik: Sydkustens guidade gruppäventyr

Åk från Reykjavik till södra Island. Stanna för att se det majestätiska vattenfallet Skógafoss. Promenera längs Reynisfjaras svarta sandstrand och nå Vik I Myrdal, landets sydligaste spets. Besök gömda vattenfall på vägen tillbaka, ett under vulkanen Eyjafjallajökull. Passera Hellisheiðarvirkjun geotermiska kraftverk som förser huvudstaden med energi och åk genom bergspasset. Fånga havsutsikten och se glaciären Mýrdalsjökulls platåglaciär, med chans att se Västmannaöarna. Ankomst till det fantastiska vattenfallet Skógafoss, som är känt för att det har figurerat i Game of Thrones. Bli mållös när det faller 60 meter och försök att hitta den legendariska gömda skatten bakom det. Besök en av de tio vackraste stränderna i världen, Reynisfjara svarta sandstrand. Se basaltpelarna och hör de spännande historier och sagor som är kopplade till denna fantastiska plats. Nå landets sydligaste spets, Vik I Myrdal. Hitta den charmiga fiskebyn, besök den lokala kyrkan och se hela bosättningen. Stanna på vägen tillbaka och se glaciären Sólheimajökull. Avsluta dagen vid det utsökta vattenfallet Seljalandsfoss, gömt under den ökända vulkanen Eyjafjallajökull. Ta chansen att gå bakom det och besöka dess gömda kusin, Gljúfrabúi, innan du åker tillbaka till Reykjavik.

Från Reykjavik: Södra kusten i liten grupp

Från Reykjavik: Södra kusten i liten grupp

Din vänliga och erfarna guide hämtar dig i Reykjavik på morgonen. Härifrån börjar du ditt äventyr som en liten grupp gäster som reser i minibuss, vilket garanterar att din upplevelse blir både bekväm och personlig. Ett av era första stopp kommer att vara vid Seljalandsfoss vattenfall. Detta fall, som är över 60 meter högt, rasar från en klippa som kröker sig inåt. Detta innebär att när det inte finns någon is på marken kan du gå bakom det, vilket ger utmärkta fotograferingsmöjligheter. Skogafoss vattenfall är nästa på din lista. Även om det är lika högt som Seljalandsfoss är det många gånger bredare och mycket kraftfullare. Skalan är otroligt imponerande, särskilt med tanke på mängden spray som stiger när vattnet slår mot klipporna nedanför. När du är här får du gå så nära vattenfallet som du vågar. Om vädret är klart kan du till och med se Eyjafjallajokull, den berömda glaciären och vulkanen som fick ett utbrott 2010. Därefter åker ni till Solheimajokull. Denna fascinerande glaciärtunga sträcker sig från den större platåglaciären Myrdalsjokull, som täcker vulkanen Katla, med utbrott som är ännu större än Eyjafjallajokulls. Därefter reser ni till Reynisfjara svarta sandstrand. Denna kuststräcka är känd för sin skönhet, kuslighet och dramatiska geologi. Det är en annan mycket fotogenisk plats som innehåller många sexkantiga basaltpelare, och under hela sommaren kan du se lommar uppe på klipporna. Det längst bort belägna stoppet på den här turen är Vik, Islands sydligaste by. När du går ner på stranden kommer du att häpna över havsstaplarna. Legenden säger att stapeln i själva verket består av frusna figurer av troll som förvandlades till sten när de lekte i havet. Med alla dessa inslag packade i en enda dag återvänder du till din minibuss och blir skjutsad tillbaka till Reykjavík.

Alla aktiviteter

24 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Eyjafjallajökull Volcano

Städer i Island

Eyjafjallajökull Volcano: Fler aktiviteter och sevärdheter

Eyjafjallajökull Volcano: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Eyjafjallajökull Volcano

Samlat omdöme

4.8
(732 recensioner)

Vår reseguide var supertrevlig, uppmärksam och mycket kunnig. Vi hade tillräckligt med tid att se oss omkring på attraktionerna och var en supertrevlig upplevelse. När han kom tillbaka till Reykjavik släppte chauffören alla på närmaste plats till deras hotell. Tack för denna underbara dag!

Utflykten var fantastisk! Vår guide Christina var snäll, vänlig och tillgänglig för allt. Tidpunkten är rätt och priset, vad gäller Island, är inte högt och man kan se många saker. Jag rekommenderar det starkt, du kommer att se många spektakulära platser som du inte kommer att ångra

Guiden hade ett gott humör, ett leende, saker att berätta, det var trevligt att se Island genom hans ögon. Platserna är fantastiska, synd att vi fångades av en snöstorm, vi kunde inte se vulkanen

Guiden är mycket leende och vänlig. Inga problem under hela utflykten! Allt gick väldigt bra. Landskapen var vackra!! Mycket välorganiserat. Jag rekomenderar!

Vacker upplevelse, rekommenderas! Guiden var mycket vänlig och tiderna för att besöka de olika attraktionerna var perfekt tidsinställda.