Reykjavik för par: de mest romantiska sakerna att göra

Planerar du en resa för årsdagen eller är du ute efter trevliga dejtingidéer och avslappnade paraktiviteter? Denna guide innehåller 12 av de mest romantiska sakerna att göra i Reykjavik.

Reykjavik är ett perfekt resmål för att fira de där speciella stunderna tillsammans, komma bort från vardagens stress och måsten, njuta av varandras sällskap och hålla gnistan vid liv. Oavsett om ni planerar en fantastisk dejt eller letar efter idéer till en årsdag är det få städer som kan erbjuda den atmosfär som Reykjavik erbjuder under sommaren. Staden har också gott om platser att besöka och sevärdheter att se längs vägen.

Har du någonsin drömt om att rida islandshäst tillsammans med din partner? Eller koppla av och varva ner i ett varmt geotermiskt spa? Kanske vill du bara ha förslag på de bästa ställena att äta på under er vistelse. Denna guide innehåller 12 av de mest romantiska sakerna att göra i Reykjavik, så att du kan njuta av en fantastisk parsemester och skämma bort din älskade.

1_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-1.webp

1. Koppla av i det geotermiska spaet Sky Lagoon

Njut av en dag av avkoppling tillsammans med en inträdesbiljett till Sky Lagoon med spa-ritual i 7 steg. Få tillgång till Sky Lagoons geotermiska spa och lär er om isländska traditioner genom en spa-ritual i 7 steg. Njut av utsikten, slappna av i kropp och själ och ta del av den isländska kulturen.

Bästa tiden att boka:

Det geotermiska spaet är öppet året runt. På sommaren kan du njuta av längre dagsljus, men under de kallare vintermånaderna känns värmen i spabadet extra fantastisk.

2_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-2.webp

2. Njut av traditionella isländska rätter på en matvandring

Provsmaka lokala rätter och lär er mer om den isländska matkulturen med en isländsk matvandring. Stanna till vid upp till 6 olika matställen och provsmaka mat som isländsk lammsoppa, valbiff, hummersoppa och isländska varmkorvar. De som känner sig äventyrliga kan även prova fermenterad haj.

Bästa tiden att boka:

Rundvandringen involverar promenader på cirka 2,5 kilometer totalt. Vädret är som behagligast mellan maj och september, men turerna hålls året runt.

3_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-3.webp

3. Upplev fantastiska vyer på en ridtur

Har du någonsin funderat på att rida islandshäst tillsammans med din partner? En ridtur på islandshäst från Reykjavik är en av de mest romantiska aktiviteterna i regionen och är skräddarsydd för att passa även oerfarna ryttare. Rid över kullarna som omger staden och njut av hisnande vyer över de pittoreska sjöarna och det vulkaniska landskapet.

Bästa tiden att boka:

Ridturer är endast tillgängliga under sommarmånaderna. Under denna tid genomförs turerna i alla väderförhållanden, så se till att ha kläder efter väder.

4_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-4.webp

4. Beundra norrskenet med en fotograf

En av de största anledningarna till att Reykjavik är ett så populärt resmål är möjligheten att se norrsken. Med den ultimata norrskensturen med en privat fotograf får ni en guidad tur med en fotograf som följer med er, så att ni kan ta fantastiska fotografier av norrskenet.

Bästa tiden att boka:

Turen är tillgänglig från september till april. Störst chans att se norrsken är förmodligen mellan november och februari, eftersom det är då det är som mörkast i regionen.

5_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-5.webp

5. Snorkla tillsammans i det klara vattnet vid Silfrasprickan

För äventyrliga par som letar efter romantiska saker att göra i Reykjavik kommer en snorklingsupplevelse vid Silfrasprickan ge ett minne för livet. Snorkla i det klara Silfra-vattnet, som erbjuder 100 meters sikt under vattnet, medan era guider tar fantastiska bilder av ert äventyr tillsammans.

Bästa tiden att boka:

Snorkling är en perfekt upplevelse när som helst på året. Tiderna varierar beroende på säsong: mellan kl. 07.45 och 08.15 från mars till oktober och mellan kl. 08.45 och 09.15 från november till februari.

6_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-6.webp

6. Ta en helikoptertur över de geotermiska källorna

Vad sägs om att boka en helikoptertur för en dejt utöver det vanliga? Se otroliga bergslandskap, geotermiska källor, lavafält och andra spektakulära landskap från ovan. En kunnig pilot kommer att berätta om området och svara på eventuella frågor.

Bästa tiden att boka:

Helikopterturen är tillgänglig året runt. Sommarmånaderna erbjuder dock mer dagsljus, vilket kan göra upplevelsen ännu bättre.

7_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-7.webp

7. Utforska Reykjavik med ett appbaserat spel

Upptäck Reykjavik på ett helt nytt sätt med en spännande och rolig stadsvandring för par. Svara på frågor om din partner eller arbeta tillsammans för att lösa pussel och låsa upp ledtrådar som tar er till nästa destination. Rutten kan följas till fots eller med cykel.

Bästa tiden att boka:

Spelet är perfekt för att utforska staden men även se platser som ligger lite utanför turiststråken och bortom traditionella landmärken.

8_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-8.webp

8. Ät det ni fångar på en upplevelse med havsfiske

Matälskare och äventyrare kommer att älska en gourmetupplevelse med havsfiske. Fiska i Faxaflóis vatten, fånga torsk, kolja, makrill och andra fiskar och grilla sedan det ni fångar ombord. En fiskeexpert kommer att guida er genom en hållbar fiskeupplevelse.

Bästa tiden att boka:

Havsfisket pågår från juni till september, vilket är den perfekta tiden att fiska i regionen om man tar hänsyn till dagsljus och typiska väderförhållanden.

9_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-9.webp

9. Lyxa till det i Blå lagunen

Den Blå Lagunen har utsetts till ett av världens 25 underverk av National Geographic. Boka inträde till Blå Lagunen med transfer tur och retur och upplev det legendariska geotermiska vattnet. Faciliteter på plats inkluderar bland annat torrbastu, ångbastu och en bar i vattnet.

Bästa tiden att boka:

Tillgänglig året runt. Boka ett besök på vintern utanför högsäsongen för den mest avkopplande upplevelsen. Detta ger också den bästa chansen att se norrsken.

10_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-10.webp

10. Ge er ut på äventyr i Silvercirkeln

Om du och din partner vill ha en actionfylld dag tillsammans kan ni ta en rundtur längs Silvercirkeln med varma källor och vattenfall. På vägen får du uppleva Deildartunguhver, den mest kraftfulla heta källan i Europa, se flera vattenfall och bada i Husafells varma källor. Se otroliga sevärdheter, koppla av och njut av en fridfull atmosfär tillsammans.

Bästa tiden att boka:

Rundturen genomförs i alla väder, så se till att ta med kläder efter väder. Sommaren är naturligtvis varmare, men vintern ger en äkta känsla för miljön.

11_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-11.webp

11. Tillbringa nyårsafton på en kryssning med fyrverkerier

Ring in det nya året med stil på en nyårskryssning med fyrverkerier och dela en kyss vid tolvslaget. Res från Reykjaviks gamla hamn, njut av ett gratis glas champagne, köp en drink i baren ombord och titta på det spektakulära fyrverkeriet från vattnet.

Bästa tiden att boka:

Nyårskryssningen är ett perfekt val för att fira det nya året med din älskade. Båten avgår från hamnen kl. 23.00 och återvänder runt kl. 00.30.

12_-_BCC-2023-ROMANTIC-THINGS-TO-DO-IN-REYKJAVIK-12.webp

12. Stilla sötsuget på en guidad matvandring

Om ni älskar glass, bakverk, godis och liknande sötsaker, varför inte unna er en rundvandring med isländska sötsaker? Den guidade promenaden tar er till ett äkta isländskt bageri, en godisbutik, en specialaffär och en lokal glassbar. Prova isländsk lakrits, choklad, kleina (munkar) och mycket mer.

Bästa tiden att boka:

Rundvandringen hålls året runt i alla väder, men är bäst att boka på sommaren.

Vanliga frågor

Vilka är de mest romantiska aktiviteterna att göra i Reykjavik?

Reykjavik är en fantastisk plats för romantiska aktiviteter med allt från att bada i ett geotermiskt spa till att besöka ett vattenfall eller till och med rida islandshästar tillsammans. Alternativen är närapå oändliga.

Vad finns det för annorlunda romantiska saker att göra i Reykjavik?

För något unikt eller annorlunda kan en aktivitet som snorkling vara ett alternativ, eller varför inte boka en matvandring och provsmaka lokala rätter? Prova annars på havsfiske, där ni får tillaga och äta det som fångas.

Vilka är de mest romantiska platserna för att se solnedgången i Reykjavik?

Kustområdet Ægisíða är ett fantastiskt val för att titta på solnedgången. Detta område är även perfekt för romantiska kvällspromenader. Ett annat alternativ är området runt fyren Grótta.

Vilka är några romantiska dagsutflykter från Reykjavik?

Några av de mest populära dagsutflykterna för par är Blå lagunen, Sky lagoon och de olika vattenfallen längs Gyllene cirkeln och Silvercirkeln.

Vilka är de bästa platserna för att ta romantiska bilder i Reykjavik?

Alla platser i och runt Reykjavik där man kan se norrskenet erbjuder en fantastisk bakgrund för romantiska bilder. Ett antal av de populära aktiviteterna och turerna i regionen erbjuder även en professionell fotograf, så att ni kan fånga de där speciella ögonblicken i högsta kvalitet.