Eremitaget
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Eremitaget: Upplevelser

Se alla upplevelser i Eremitaget

Toppsevärdheter i St. Petersburg

Se 230 upplevelser

Eremitaget i Sankt Petersburg: Fem höjdpunkter

Eremitaget tillhör världens största och äldsta museer. Dess samlingar är en makalös uppvisning i rysk kultur och historia, liksom ett vittnesmål om landets engagemang i internationell konst. Gå inte vilse på vägen till det du inte får missa!

Jordantrappan i Vinterpalatset

Jordantrappan i Vinterpalatset

Denna sal är en av de få som har bevarats i sin ursprungliga 1700-talsstil. Hertiginnan av Sutherland skrev en gång: "Jag har aldrig i hela mitt liv sett en så briljant syn", och det har ärligt talat inte vi heller.

Guldrummet

Guldrummet

Eremitaget har många skäl att aspirera på en plats i historien, inte minst eftersom museet inhyser världens största samling skytiskt guld. Det är verkligen svårt att koncentrera sig på vad guiden säger vid åsynen av alla dessa antika grekiska skatter.

Diamantrummet

Diamantrummet

Vem kunde ana att Fabergé var mer än överdådiga påskägg? I diamantrummet finner du en omfattande samling av hans verk, såväl som en rad värdefulla historiska ädelstenar som det ryska hovet fått i gåva.

Generalstabens byggnad

Generalstabens byggnad

Utforska Rysslands militära historia i den hänförande nyklassicistiska generalstabens byggnad.

Nyklassicism, impressionism och modernism

Nyklassicism, impressionism och modernism

Eremitagets samling av österländsk antik och modern konst är imponerande, men det är den västerländska samlingen som verkligen utmärker sig – där finns konstverk av Renoir, Monet, Van Gogh och Picasso.

Våra tips

Besöka skattsamlingarna

Till Guldrummet och Diamantrummet får du bara tillträde genom att gå på guidad tur. Guidebiljetten kan du köpa samtidigt som du betalar museiinträdet – om det finns några kvar. Till skillnad från inträdesbiljetterna går de inte att boka på nätet, och därför gäller det att vara på plats vid Eremitaget tidigt på morgonen eller ringa numret som står utsatt på hemsidan så snabbt du bara kan.

Ingen andhämtning

Tyvärr är det inte tillåtet att gå tillbaka in på museet om du väl har gått ut. Med så mycket att se gäller det därför att rusta sig ordentligt. Se till att äta innan ditt besök – men lämna rum för en fika på Eremitagets kafé.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppet tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag kl. 10.30-18.00. Onsdagar öppet kl. 10.30-21.00. Måndagar stängt.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett med begränsat tillträde kostar bara 300 RUB (cirka 40 SEK), ytterligare avgifter tillkommer beroende på eventuella tillval.
 • Behöver jag en guide?
  Med tanke på hur otroligt mycket det finns att se inne på Eremitaget är en guide verkligen en strålande idé.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanan till Admiralteyskaya, Nevsky Prospekt eller Gostiny Dvor. Du kan även åka busslinje 7, 10, 24 eller 191, eller spårvagnslinje 1, 7, 10 eller 11.
 • Ytterligare tips

  • Gratis inträde den första torsdagen varje månad.