Ephesus arkeologiska museum

Ephesus arkeologiska museum
22 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Ephesus arkeologiska museum

Ephesus arkeologiska museum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Privat Ephesus-tur för CRUISE-kunder

Privat Ephesus-tur för CRUISE-kunder

Efesos är en antik stad som ligger i dagens Turkiet, nära staden Selçuk. Den var en av de viktigaste städerna i romarriket och anses vara en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Besökare till Efesos kan utforska dess välbevarade ruiner, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, den stora teatern och terrasshusen. Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan ligger också i närheten av Efesos och är populära pilgrimsmål för kristna. De bästa exemplen på mosaiker, utmärkta fresker (väggmålningar) och ett av de första exemplen på centralvärmesystem kan ses i terrasshusen. Artemistemplet, även känt som Artemision, var ett av den antika världens sju underverk. Det låg i den antika staden Efesos i Turkiet och var tillägnat den grekiska gudinnan Artemis. Templet ansågs vara en av de största och mest imponerande strukturerna i den antika världen och var känt för sin storslagna storlek och lyxiga dekoration. Tyvärr förstördes templet i en brand och dess ruiner återupptäcktes senare på 1800-talet. Trots sin förstörelse är Artemis tempel fortfarande en viktig del av antikens historia och anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i Turkiet. Johannesbasilikan byggdes av kejsar Justinianus på 600-talet över aposteln Johannes grav. Den ansågs en gång i tiden vara en av de största basilikorna i världen och konkurrerade med storleken på Hagia Sophia i Konstantinopel. Även om den nu ligger i ruiner kan besökare fortfarande beundra dess arkitektoniska särdrag, bland annat ett skepp och två mittskepp som skiljs åt av kolonner. Basilikan ligger i Efesos, en berömd antik stad i Turkiet, och anses vara en av de viktigaste pilgrimsmålen för kristna. Efesos arkeologiska museum är ett museum som ligger i Selçuk, nära den antika staden Efesos i Turkiet. Museet rymmer en stor samling artefakter och utställningar med anknytning till Efesos historia och arkeologi, inklusive antika mynt, mosaiker, skulpturer, keramik och inskriptioner. Museet är ett måste för dem som är intresserade av Efesos och dess omgivningars rika historia och ger besökarna en omfattande översikt över den antika stadens kultur, arkitektur och dagliga liv. Några av de viktigaste verken som visas på museet är resterna av Artemis tempel, den antika stadens teater och det historiska Celsusbiblioteket.

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Kusadasi kryssningshamn: Antik Efesus-tur (hoppa över linjen)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

Från Istanbul: 2-dagars rundtur i Efesos, Pamukkale och Hierapolis

Från Istanbul: 2-dagars rundtur i Efesos, Pamukkale och Hierapolis

Upptäck de antika städerna Efesos och Hierapolis på denna tvådagarsresa från Istanbul. Utforska den antika staden Efesos där du kan se Artemistemplet. Upplev skönheten i de naturliga vita terrasserna skapade av mineralfyndigheter vid de varma källorna i Pamukkale. Övernatta i staden Selcuk eller Kusadasi. Unna dig frukost på hotellet. Prova äkta turkisk mat med lunch på två lokala restauranger under dina turer. Dag 1: Bli plockad från ditt boende i Istanbul och koppla av på bilresan till flygplatsen. Njut av ett bekvämt flyg till staden Izmir. Möt din guide på flygplatsen och kör till researrangörens kontor i staden Selcuk. Ta en paus med lunch på en lokal restaurang. Fortsätt till den arkeologiska platsen i Efesos för att börja din guidade tur. Gå genom de gamla gatorna och se ett av den antika världens underverk vid Artemistemplet. Se fasaden på ett av de största biblioteken från romartiden på biblioteket i Celsus. Stanna till vid Jungfru Marias hus där den religiösa figuren sägs ha tillbringat sina sista dagar. Se resterna av en gammal romersk amfiteater. Lär dig om dessa ruiner från din lokala guide. Kör till ditt hotell i Selcuk eller Kusadasi där du kan vila för kvällen. Dag 2: På morgonen hämtas din guide från ditt hotell. Njut av den natursköna turkiska landsbygden på bilresan till Pamukkale. Hör om område och kultur från din guide. Ät en utsökt lunch på en lokal restaurang innan du börjar din rundtur i ruinerna av Hierapolis. Promenera till resterna av en enorm romersk amfiteater som en gång hade en publik på 15 000. Beundra marmortrappan vid det grekiska Apollontemplet. Se när din guide pekar ut alla viktiga strukturer på den arkeologiska platsen Hierapolis. Ta av dig skorna och gå längs Pamukkales vita terrasser. Doppa fötterna i de naturliga varma källorna. Simma bland ruinerna av ett tempel i Cleopatra's Pool. Ha lite ledig tid på eftermiddagen för att utforska på egen hand. Ta det lugnt på resan tillbaka till flygplatsen där du kan ta ditt flyg tillbaka till Istanbul. När du anländer till Istanbul kommer din chaufför att vänta på att överföra dig tillbaka till ditt boende i Istanbul.

Från Kusadasi hamn: Efesos-tur med Skip-the-Line-entré

Från Kusadasi hamn: Efesos-tur med Skip-the-Line-entré

Du möter din privata guide i hamnen från Kusadasi. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus... Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Faktum är att hon kan ha kommit till området tillsammans med den helige Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär pilgrimsort. Påven Paul VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar cirka 45 minuter och efter vårt besök; det blir en 5 minuters bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen, eftersom det är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det kommer att ta cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som t.ex. sneakers. tillsammans med vår engelsktalande guide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det en bättre idé att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmiusmonumentet, det domatiska templet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet, Latriens och privata hus (s.k. bordell, "terrasshus") Celsusbiblioteket, marmorvägen, den kommersiella agoran, det stora teatern och Arcadine (hamnvägen). Vi kommer att besöka Artemistemplet, ett av antikens sju världsunderverk. det kommer att finnas en god chans att fotografera Johannes-kyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln också. Vi fortsätter med Efesus Museum, som består av sex kammare som visar samlingar från ruinerna. Särskilt ska man se marmorstatyer av gudinnan Artemis; den ena från 1000-talet e.Kr. och den andra från 2000-talet e.Kr.

Kusadasi kryssningshamn: Best of Ephesus Tour | Skip-The-Line

Kusadasi kryssningshamn: Best of Ephesus Tour | Skip-The-Line

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Terrasshusen i Efesos på Curetes street tillhörde framstående personer i staden. De dateras tillbaka till 1:a århundradet e.Kr. och vissa var bebodda fram till 7:e århundradet e.Kr. De var lyxiga privata hus med mosaikgolv, fontäner och centralvärme. Vi fortsätter med Efesos museum, som består av sex kammare med samlingar från ruinerna. Framför allt kan man se marmorstatyerna av gudinnan Artemis, en från 1:a århundradet e.Kr. och den andra från 2:a århundradet e.Kr. Efter rundturen ser vi till att släppa av dig i Kusadasi hamn så att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turen.

Från Kusadasi hamn: Best of Ephesus Tour (Skip-the-line)

Från Kusadasi hamn: Best of Ephesus Tour (Skip-the-line)

När ditt kryssningsfartyg lägger till i Kusadasi hamn väntar din guide med ditt namn. Vi börjar med att köra till jungfru Marys hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa.Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är användbart att bära bekväma skor som sneakers.åtföljs av vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det en bättre idé att börja från den övre porten.På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallade bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. det kommer att finnas goda möjligheter att ta bilder av Church of St John och Mosque of Isa Bey från den bästa vinkeln också. Vi fortsätter med Ephesus Museum, som består av sex kammare som visar samlingar från ruinerna. Särskilt sevärda är marmorstatyerna av gudinnan Artemis, den ena från första århundradet e.Kr. och den andra från andra århundradet e.Kr. I slutet av turen återvänder vi till Kusadasi hamn i tid

Från Kusadasi hamn: Ephesus höjdpunkter

Från Kusadasi hamn: Ephesus höjdpunkter

Börjar och slutar i Kusadasi Port, gå tillbaka i tiden till forntida Efesus på denna privata guidade tur och utforska historiska sevärdheter inklusive Hercules Gate, Marble Road och Ephesus Museum. Besök Jungfru Marias hus, Artemis tempel och mer. Möt din guide i hamnen och kör sedan mot ditt första stopp, Jungfru Marias hus. Utforska och lära dig om huset (kyrkan) i cirka 45 minuter innan du tar en 5-minuters bilresa till Efesos. Ta cirka 2 timmar för att upptäcka Efesos genom att gå på marmorgatorna, tillsammans med din reseguide. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna, och det är också en viktig plats för kristendomen som en av de sju uppenbarelsekyrkorna. Se Odeon, State Agora, prytaneion, Memmius Monument, Domitian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Temple of Hadrian, latrines, Library of Celsus, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbor Road). . Fortsätt till Ephesus Museum, som består av sex kamrar som visar samlingar från ruinerna. Förundras över marmorstatyerna av Artemis gudinna, en från 1: a århundradet e.Kr. och den andra från 2: a århundradet e.Kr. Innan du återvänder till Kusadasi Port, besök Artemis tempel, ett av de sju underverken i den antika världen. Ta bilder av kyrkan St John och moskén Isa Bey från de bästa vinklarna.

Efesos privat rundtur

Efesos privat rundtur

Undvik de vanliga sightseeingturerna och utforska Efesus-Kusadasi på egen hand med en heldagstur med privat fordon och chaufför. Besök de sevärdheter som du vill se i luftkonditionerad komfort och dra nytta av din guides lokala kunskap. En privat rundtur ger dig möjlighet att ställa frågor och njuta av en tvåvägskonversation med en informerad och kunnig guide. Det ger också mer flexibilitet i agendan. Efter en naturskön kort bilresa anländer du till Efesos, den romerska huvudstaden i Mindre Asien. Här bodde över en kvarts miljon människor, allt från slavhandlare till helgon, när staden var som störst mellan år 1 och 2 e.Kr. 150 år av utgrävningar i Efesos har avslöjat den mest omfattande grekisk-romerska klassiska staden på jorden. Nästa stopp blir Efesos arkeologiska museum. En stor del av museets utgrävningar i Efesos, S:t Jean-kyrkan, Artemision och Belevi Grave Memorial består av verk som hämtats från andra ruiner i närheten. Museet hyser viktiga verk från Efesos och anatolisk arkeologi. I Moder Marias hus och i enlighet med den dominerande kristna traditionen fördes Maria till Efesos av aposteln Johannes efter Kristi uppståndelse och levde sina sista vilodagar här. Detta baseras huvudsakligen på den traditionella tron att Johannes kom till Efesos i kombination med det bibliska uttalandet att Jesus överlämnade henne till Johannes vård (Johannes 19:26-27). Johannesbasilikan, I den inledande visionen i Uppenbarelseboken riktas sju brev till sju kyrkor i Mindre Asien: Efesos, Smyrna, Pergamos, Thyatira, Sardes, Filadelfia och Laodicea. Dessa städer låg längs en av den tidens vältrafikerade romerska vägar och om man började i Efesos kunde man mycket väl ha besökt dem i den ordning som de nämns. Avstånden mellan dem var i genomsnitt ca 5 till 15 miles. Bortom tempelplatsen närmar vi oss de massiva resterna av S:t Johannes kyrka, som kröner den högsta punkten på Seljuk Hill. Här byggdes på 400-talet en kyrka över den plats som troddes vara den älskade apostelns viloplats. Justinianus krönte höjden med en mycket större byggnad. Det breda mittskeppet täcktes av sex stora kupoler och narthexen av fem mindre. Apostelns grav låg på golvet under huvudkupolen. På platsen för graven syns fortfarande basen av det ursprungliga högaltaret. Att platsen är autentisk bekräftas av Eusebius, som citerar Polykrates, en lärjunge till Johannes och biskop i Efesos. Enligt traditionen blev Timoteus den första biskopen i kyrkan. Johannes kom troligen dit omkring år 67 e.Kr. eller tidigare. Inte långt från graven i kyrkorummet ligger det gamla dopkapellet. En stentrappa leder ner till den korsformade dopfunten, som gav gott om utrymme för dop genom nedsänkning, vilket var standardpraxis långt in på 1100-talet. På korset anförtrodde Jesus Johannes att ta hand om sin mor. Så Maria måste också ha varit bosatt i Efesos.

Utflykt till Efesos för kryssningsresenärer

Utflykt till Efesos för kryssningsresenärer

Avresa från Izmir för en plats- och historiefylld dag i Efesos med en privat guide och fordon. Besök Jungfru Marias hus, Artemis tempel och Ephesus ruiner. Få en verklig känsla för detta unika område och dess historia. Du blir hämtad i Izmirs hamn, på Izmirs flygplats eller på ditt hotell i Izmir och åker till Efesos på en cirka 1 timme och 20 minuters bilresa. På vägen får du höra om de platser du kommer att besöka. Vi anländer till Jungfru Marias hus och får en rundtur på den fascinerande och spirituella platsen. Fortsätt till nästa destination, den antika staden Efesos. Ta en promenad genom en av de mest magnifika arkeologiska platserna i världen. Förundras över Odeon, Trajanusfontänen, Scholasticas bad, Hadrianus tempel och naturligtvis det mycket imponerande biblioteket i Efesos. Återvänd till bilen genom Arcadian Way där Marcus Antonius och Kleopatra en gång red i procession. Efter din 2-timmars utforskning av Efesos, ta en timme för lunch. Fortsätt till nästa stopp, Artemistemplet (Diana), som byggdes till den grekiska gudinnans ära och anses vara ett av de sju underverken i den antika världen. Din guide kommer att beskriva betydelsen av denna massiva struktur, det största marmortemplet i den antika grekiska världen, och av vilket lite återstår idag. Efter din heldags privata rundtur i Efesos kan du koppla av på en bekväm bilresa tillbaka till din önskade avlämningsplats i Izmir.

Resa till Moder Gudinna: Upptäck gudinnorna i Efesos

Resa till Moder Gudinna: Upptäck gudinnorna i Efesos

Det som utmärker denna resa är närvaron av en expertguide som specialiserat sig på modergudinnekulten och Efesos, som kommer att berätta om spåren av gudinnekulten i det dagliga livet, sociala, kulturella och konstnärliga dimensioner med häpnadsväckande berättelser. Efesos, från Meter till Cybele, från Artemis till Demeter och till Hestia, var en stad där många gudinnor dyrkades. Med hjälp av slående arkeologiska fynd kan vi än idag förstå hur viktig kulten av modergudinnan var för efesierna. Efesierna utförde sina kultaktiviteter i särskilda tempel och altare för sina gudinnor. Meteraltaren på kullarna runt Efesos, Prytaneion där Hestias heliga eld brann dag och natt, den magnifika Artemision, som anses vara ett av världens sju underverk, är de speciella platser där kultaktiviteter ägde rum. Än idag kan vi se gudinnans speglingar i fantastiska skulpturer, figuriner och inskriptioner. Den här turen leds av vår reseledare Begum Hazal som är specialist på modergudinnans historia. Deltagarna drar nytta av expertkunskap och tolkning av arkeologiska platser, artefakter och historiska texter relaterade till ämnet. Turen ger deltagarna möjlighet att fördjupa sig i de gamla föreställningarna och metoderna kring modergudinnedyrkan i Efesos, och ger insikter i den tidens religiösa ritualer, symboler och traditioner.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Ephesus arkeologiska museum

Städer i Turkiet

Ephesus arkeologiska museum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ephesus arkeologiska museum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ephesus arkeologiska museum

Samlat omdöme

5.0
(7 recensioner)