Ephesus Ancient City

Ephesus Ancient City: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Upphämtning: Izmir Efesus-turen är planerad att starta under morgonen. En modern och bekväm buss hämtar dig från ditt hotell i Izmir eller från İzmirs flygplats och kör dig mot Efesos. Resan tar ungefär en timme. Våra guider: Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell reseguide som kommer att ansvara för att hjälpa dig. Den erfarna guiden kommer också att vara ansvarig för att förklara allt du behöver veta i varje stopp på din resa. Rundtur i Efesos: Den antika staden Efesos är en av de viktigaste och mest populära attraktionerna i Turkiet. Här finns ett antal viktiga monument från den hellenistiska och romerska perioden. Dessa monument inkluderar bland annat Hadrianustemplet, Celsiusbiblioteket, Grand Theatre, de romerska baden, Agora och Latrina. I Efesos finns också det ökända Artemistemplet. När du reser runt i den antika staden kommer guiden att ge viktig information om varje monument. Jungfru Marias hus: På nära avstånd från den antika staden Efesos finns en annan intressant plats, nämligen Jungfru Marias hus. Detta hus omges av ett lugnt och vackert landskap och valdes av Jungfru Maria för att tillbringa sina sista dagar där med S:t Johannes. Denna plats har ett enormt intresse för den kristna befolkningen. Ta chansen att beundra naturen och se den spektakulära omgivningen när du är där. Lunch: Izmir Efesus-turen fortsätter med en lunchpaus på en lokal restaurang i området. Koppla av och njut av en smakfull öppen buffé med en mängd olika valmöjligheter. Artemistemplet: Den antika staden Efesos är mest känd för Artemistemplet. Detta tempel är listat bland de 7 underverken i den antika världen på grund av dess imponerande storlek, design och betydelse för området. Det byggdes under den hellenistiska perioden och nuförtiden kan besökare observera och turnera runt i ruinerna av templet.

Efesos: Skräddarsydd dagstur från Kusadası eller Selçuk

Efesos: Skräddarsydd dagstur från Kusadası eller Selçuk

Efesos är en antik stad som ligger i dagens Turkiet, nära staden Selçuk. Den var en av de viktigaste städerna i romarriket och anses vara en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Besökare till Efesos kan utforska dess välbevarade ruiner, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, den stora teatern och terrasshusen. Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan ligger också i närheten av Efesos och är populära pilgrimsmål för kristna. De bästa exemplen på mosaiker, utmärkta fresker (väggmålningar) och ett av de första exemplen på centralvärmesystem kan ses i terrasshusen. Artemistemplet, även känt som Artemision, var ett av den antika världens sju underverk. Det låg i den antika staden Efesos i Turkiet och var tillägnat den grekiska gudinnan Artemis. Templet ansågs vara en av de största och mest imponerande strukturerna i den antika världen och var känt för sin storslagna storlek och lyxiga dekoration. Tyvärr förstördes templet i en brand och dess ruiner återupptäcktes senare på 1800-talet. Trots sin förstörelse är Artemis tempel fortfarande en viktig del av antikens historia och anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i Turkiet. Johannesbasilikan byggdes av kejsar Justinianus på 600-talet över aposteln Johannes grav. Den ansågs en gång i tiden vara en av de största basilikorna i världen och konkurrerade med storleken på Hagia Sophia i Konstantinopel. Även om den nu ligger i ruiner kan besökare fortfarande beundra dess arkitektoniska särdrag, bland annat ett skepp och två mittskepp som skiljs åt av kolonner. Basilikan ligger i Efesos, en berömd antik stad i Turkiet, och anses vara en av de viktigaste pilgrimsmålen för kristna. Efesos arkeologiska museum är ett museum som ligger i Selçuk, nära den antika staden Efesos i Turkiet. Museet rymmer en stor samling artefakter och utställningar med anknytning till Efesos historia och arkeologi, inklusive antika mynt, mosaiker, skulpturer, keramik och inskriptioner. Museet är ett måste för dem som är intresserade av Efesos och dess omgivningars rika historia och ger besökarna en omfattande översikt över den antika stadens kultur, arkitektur och dagliga liv. Några av de viktigaste verken som visas på museet är resterna av Artemis tempel, den antika stadens teater och det historiska Celsusbiblioteket.

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Best of Ephesus Tour är en omfattande heldagsutflykt till den antika staden Efesos i Turkiet. Turen erbjuder en möjlighet att utforska och upptäcka den rika historien och kulturen i en av de mest välbevarade klassiska städerna i världen. Under turen kommer du att besöka flera viktiga platser, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, Trajanus fontäner, Hadrianus och Domitians tempel, terrasshusen, Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan. Du kommer att guidas av en professionell och kunnig reseledare som kommer att ge detaljerade förklaringar och historiskt sammanhang för varje plats. Turen erbjuder en unik och uppslukande upplevelse som ger liv åt Efesos historia och kultur, vilket gör den till ett oförglömligt och berikande äventyr för alla som är intresserade av antika civilisationer, historia och arkeologi.

Efesos och Pamukkale: Dagsutflykt med flyg från Istanbul

Efesos och Pamukkale: Dagsutflykt med flyg från Istanbul

Res tillbaka i tiden på en guidad tur från Istanbul till de antika städerna Efesos och Hierapolis. Tillbringa en hel dag med att beundra forntida, mångkulturell arkitektur och monument utan att behöva oroa dig för några av resans och organisationens detaljer. Börja dagen med upphämtning från ditt hotell i Istanbul tidigt på morgonen och smidig transfer till flygplatsen för att ta ditt flyg till Izmir. Du välkomnas vid ankomsten och reser till Efesos för att träffa din guide. Utforska denna ikoniska före detta grekiska stad som byggdes på 900-talet och är känd för sina tempel, monument och teatrar. Detta är känt som antikens kommersiella, religiösa och sociala centrum och kommer säkert att bli höjdpunkten för hela ditt besök i Turkiet. Upptäck stadens kombination av grekiska, romerska och bysantinska civilisationsmärken. Besök Trajanus- och Polio-fontänerna, Hadrianus- och Domitionstemplen samt Celcius-biblioteket. Låt dig imponeras av den stora teatern med plats för 24 000 åskådare, Artemistemplet och Jungfru Marias hus. Fortsätt till Pamukkale som är känt för sitt naturliga termiska källvatten. Ta reda på varför denna plats är känd som bomullsslottet när du ser hur vattnets kemiska egenskaper har bildat rent vitfärgade travertiner och trappstegsterrasser som ligger längs bergets sluttning och liknar bomullshögar. Besök den antika staden Hierapolis, som finns med på Unescos världsarvslista. Höjdpunkten på denna plats är den heliga poolen, som du kan gå in i om du vill. Där porlar grunt termiskt vatten över en underbar spridning av gamla romerska ruiner som ligger under. Gå vidare till Hierapolis nekropol som innehåller 1200 gravstenar, bland annat Marcus Aurelius Ammianos. Efter rundturen åker ni tillbaka till Denizli flygplats för kvällsflyget tillbaka till Istanbul och transfer till ert hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

All Inclusive : Vip landutflykt anpassningsbar Efesos Vår professionella reseguide möter dig i Kusadasi hamn eller i din hotellobby med din namnskylt. Upphämtningstid kommer att ges under din bekräftelse. Kör till Efesos. passera Okuz Mehmet Pasha ceravanserail och Kusadasi Marina Kör till Efesos. Besök Efesos och besök antingen alla följande platser eller välj vart du vill åka. Inträdesavgifter ingår i priset. Terrasshus, Artemis tempel, Jungfru Marias hus, Sankt Johannes basilika, Selcuk-museet, Traditionellt turkiskt lunchstopp (ingår) shoppingstopp och mycket mer. Du kan utforska de platser du vill fram till din ombordstigningstid som är 1 timme innan din kryssning avgår (vilket ger dig högst 8 timmar att utforska). När du har avslutat din rundtur körs du tillbaka till Kusadasi hamn / hotell. Du kommer att få sömlös service från ankomst till avresa, med en livstid av minnesvärda upplevelser i Kusadasi. Slutet på våra tjänster

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Efter att du har hämtats mellan 05.00 och 05.30 från ditt hotell i Istanbul körs du till flygplatsen där du tar flyget till Izmir. Möt din privata guide i Izmir och gör ditt första besök till Jungfru Marias hus, ett litet hus i Solmissosbergen som är erkänt som Jungfru Marias sista viloplats. Se den lilla helgedomen tillägnad den heliga Maria som hittades när ruinerna av huset först upptäcktes. Fortsätt din tur till den antika staden Efesos. Besök fontänerna Trojan, Polio, Hadrianus och Domitians tempel, Celsiusbiblioteket och den stora teatern. Gör därefter ett stopp för en traditionell turkisk lunch. Besök en läderbutik och fortsätt till Isa Bey-moskén, ett av de finaste exemplen på seldjukisk arkitektur, som ligger nedanför basilikan Sankt Johannes. Som avslutning på din rundtur stannar du till vid Artemis tempel, som först byggdes under den arkaiska perioden och anses vara ett av den antika världens sju underverk. Efteråt kör du tillbaka till Izmirs flygplats för att ta ditt flyg tillbaka till Istanbul. Vårt team i Istanbul möter dig på flygplatsen i Istanbul och för dig till ditt hotell i Istanbul.

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Du möter din privata guide på ditt hotell i Cesme eller Alacati. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är en aning nedförsbacke är det en bättre idé att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

FÖR CRUISERS: Highlights of Ephesus Tour (Skip-the-line)

FÖR CRUISERS: Highlights of Ephesus Tour (Skip-the-line)

Du kommer att mötas av din privata guide i hamnen i Kusadasi. När ditt kryssningsfartyg lägger till i Kusadasi hamn kommer din guide att vänta med ditt namn. Turen börjar med en bilresa till Jungfru Marias hus." Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

88 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Ephesus Ancient City

Ephesus Ancient City: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Upphämtning: Izmir Efesus-turen är planerad att starta under morgonen. En modern och bekväm buss hämtar dig från ditt hotell i Izmir eller från İzmirs flygplats och kör dig mot Efesos. Resan tar ungefär en timme. Våra guider: Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell reseguide som kommer att ansvara för att hjälpa dig. Den erfarna guiden kommer också att vara ansvarig för att förklara allt du behöver veta i varje stopp på din resa. Rundtur i Efesos: Den antika staden Efesos är en av de viktigaste och mest populära attraktionerna i Turkiet. Här finns ett antal viktiga monument från den hellenistiska och romerska perioden. Dessa monument inkluderar bland annat Hadrianustemplet, Celsiusbiblioteket, Grand Theatre, de romerska baden, Agora och Latrina. I Efesos finns också det ökända Artemistemplet. När du reser runt i den antika staden kommer guiden att ge viktig information om varje monument. Jungfru Marias hus: På nära avstånd från den antika staden Efesos finns en annan intressant plats, nämligen Jungfru Marias hus. Detta hus omges av ett lugnt och vackert landskap och valdes av Jungfru Maria för att tillbringa sina sista dagar där med S:t Johannes. Denna plats har ett enormt intresse för den kristna befolkningen. Ta chansen att beundra naturen och se den spektakulära omgivningen när du är där. Lunch: Izmir Efesus-turen fortsätter med en lunchpaus på en lokal restaurang i området. Koppla av och njut av en smakfull öppen buffé med en mängd olika valmöjligheter. Artemistemplet: Den antika staden Efesos är mest känd för Artemistemplet. Detta tempel är listat bland de 7 underverken i den antika världen på grund av dess imponerande storlek, design och betydelse för området. Det byggdes under den hellenistiska perioden och nuförtiden kan besökare observera och turnera runt i ruinerna av templet.

Efesos: Skräddarsydd dagstur från Kusadası eller Selçuk

Efesos: Skräddarsydd dagstur från Kusadası eller Selçuk

Efesos är en antik stad som ligger i dagens Turkiet, nära staden Selçuk. Den var en av de viktigaste städerna i romarriket och anses vara en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Besökare till Efesos kan utforska dess välbevarade ruiner, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, den stora teatern och terrasshusen. Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan ligger också i närheten av Efesos och är populära pilgrimsmål för kristna. De bästa exemplen på mosaiker, utmärkta fresker (väggmålningar) och ett av de första exemplen på centralvärmesystem kan ses i terrasshusen. Artemistemplet, även känt som Artemision, var ett av den antika världens sju underverk. Det låg i den antika staden Efesos i Turkiet och var tillägnat den grekiska gudinnan Artemis. Templet ansågs vara en av de största och mest imponerande strukturerna i den antika världen och var känt för sin storslagna storlek och lyxiga dekoration. Tyvärr förstördes templet i en brand och dess ruiner återupptäcktes senare på 1800-talet. Trots sin förstörelse är Artemis tempel fortfarande en viktig del av antikens historia och anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i Turkiet. Johannesbasilikan byggdes av kejsar Justinianus på 600-talet över aposteln Johannes grav. Den ansågs en gång i tiden vara en av de största basilikorna i världen och konkurrerade med storleken på Hagia Sophia i Konstantinopel. Även om den nu ligger i ruiner kan besökare fortfarande beundra dess arkitektoniska särdrag, bland annat ett skepp och två mittskepp som skiljs åt av kolonner. Basilikan ligger i Efesos, en berömd antik stad i Turkiet, och anses vara en av de viktigaste pilgrimsmålen för kristna. Efesos arkeologiska museum är ett museum som ligger i Selçuk, nära den antika staden Efesos i Turkiet. Museet rymmer en stor samling artefakter och utställningar med anknytning till Efesos historia och arkeologi, inklusive antika mynt, mosaiker, skulpturer, keramik och inskriptioner. Museet är ett måste för dem som är intresserade av Efesos och dess omgivningars rika historia och ger besökarna en omfattande översikt över den antika stadens kultur, arkitektur och dagliga liv. Några av de viktigaste verken som visas på museet är resterna av Artemis tempel, den antika stadens teater och det historiska Celsusbiblioteket.

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Heldags privat eller liten grupp Efesos Tour FOR CRUISE

Best of Ephesus Tour är en omfattande heldagsutflykt till den antika staden Efesos i Turkiet. Turen erbjuder en möjlighet att utforska och upptäcka den rika historien och kulturen i en av de mest välbevarade klassiska städerna i världen. Under turen kommer du att besöka flera viktiga platser, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, Trajanus fontäner, Hadrianus och Domitians tempel, terrasshusen, Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan. Du kommer att guidas av en professionell och kunnig reseledare som kommer att ge detaljerade förklaringar och historiskt sammanhang för varje plats. Turen erbjuder en unik och uppslukande upplevelse som ger liv åt Efesos historia och kultur, vilket gör den till ett oförglömligt och berikande äventyr för alla som är intresserade av antika civilisationer, historia och arkeologi.

Efesos och Pamukkale: Dagsutflykt med flyg från Istanbul

Efesos och Pamukkale: Dagsutflykt med flyg från Istanbul

Res tillbaka i tiden på en guidad tur från Istanbul till de antika städerna Efesos och Hierapolis. Tillbringa en hel dag med att beundra forntida, mångkulturell arkitektur och monument utan att behöva oroa dig för några av resans och organisationens detaljer. Börja dagen med upphämtning från ditt hotell i Istanbul tidigt på morgonen och smidig transfer till flygplatsen för att ta ditt flyg till Izmir. Du välkomnas vid ankomsten och reser till Efesos för att träffa din guide. Utforska denna ikoniska före detta grekiska stad som byggdes på 900-talet och är känd för sina tempel, monument och teatrar. Detta är känt som antikens kommersiella, religiösa och sociala centrum och kommer säkert att bli höjdpunkten för hela ditt besök i Turkiet. Upptäck stadens kombination av grekiska, romerska och bysantinska civilisationsmärken. Besök Trajanus- och Polio-fontänerna, Hadrianus- och Domitionstemplen samt Celcius-biblioteket. Låt dig imponeras av den stora teatern med plats för 24 000 åskådare, Artemistemplet och Jungfru Marias hus. Fortsätt till Pamukkale som är känt för sitt naturliga termiska källvatten. Ta reda på varför denna plats är känd som bomullsslottet när du ser hur vattnets kemiska egenskaper har bildat rent vitfärgade travertiner och trappstegsterrasser som ligger längs bergets sluttning och liknar bomullshögar. Besök den antika staden Hierapolis, som finns med på Unescos världsarvslista. Höjdpunkten på denna plats är den heliga poolen, som du kan gå in i om du vill. Där porlar grunt termiskt vatten över en underbar spridning av gamla romerska ruiner som ligger under. Gå vidare till Hierapolis nekropol som innehåller 1200 gravstenar, bland annat Marcus Aurelius Ammianos. Efter rundturen åker ni tillbaka till Denizli flygplats för kvällsflyget tillbaka till Istanbul och transfer till ert hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

All Inclusive : Vip landutflykt anpassningsbar Efesos Vår professionella reseguide möter dig i Kusadasi hamn eller i din hotellobby med din namnskylt. Upphämtningstid kommer att ges under din bekräftelse. Kör till Efesos. passera Okuz Mehmet Pasha ceravanserail och Kusadasi Marina Kör till Efesos. Besök Efesos och besök antingen alla följande platser eller välj vart du vill åka. Inträdesavgifter ingår i priset. Terrasshus, Artemis tempel, Jungfru Marias hus, Sankt Johannes basilika, Selcuk-museet, Traditionellt turkiskt lunchstopp (ingår) shoppingstopp och mycket mer. Du kan utforska de platser du vill fram till din ombordstigningstid som är 1 timme innan din kryssning avgår (vilket ger dig högst 8 timmar att utforska). När du har avslutat din rundtur körs du tillbaka till Kusadasi hamn / hotell. Du kommer att få sömlös service från ankomst till avresa, med en livstid av minnesvärda upplevelser i Kusadasi. Slutet på våra tjänster

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Från Istanbul: Dagsutflykt till Efesos och Jungfru Marias hus

Efter att du har hämtats mellan 05.00 och 05.30 från ditt hotell i Istanbul körs du till flygplatsen där du tar flyget till Izmir. Möt din privata guide i Izmir och gör ditt första besök till Jungfru Marias hus, ett litet hus i Solmissosbergen som är erkänt som Jungfru Marias sista viloplats. Se den lilla helgedomen tillägnad den heliga Maria som hittades när ruinerna av huset först upptäcktes. Fortsätt din tur till den antika staden Efesos. Besök fontänerna Trojan, Polio, Hadrianus och Domitians tempel, Celsiusbiblioteket och den stora teatern. Gör därefter ett stopp för en traditionell turkisk lunch. Besök en läderbutik och fortsätt till Isa Bey-moskén, ett av de finaste exemplen på seldjukisk arkitektur, som ligger nedanför basilikan Sankt Johannes. Som avslutning på din rundtur stannar du till vid Artemis tempel, som först byggdes under den arkaiska perioden och anses vara ett av den antika världens sju underverk. Efteråt kör du tillbaka till Izmirs flygplats för att ta ditt flyg tillbaka till Istanbul. Vårt team i Istanbul möter dig på flygplatsen i Istanbul och för dig till ditt hotell i Istanbul.

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Från Çeşme: Höjdpunkter i Efesos rundtur

Du möter din privata guide på ditt hotell i Cesme eller Alacati. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är en aning nedförsbacke är det en bättre idé att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

FÖR CRUISERS: Highlights of Ephesus Tour (Skip-the-line)

FÖR CRUISERS: Highlights of Ephesus Tour (Skip-the-line)

Du kommer att mötas av din privata guide i hamnen i Kusadasi. När ditt kryssningsfartyg lägger till i Kusadasi hamn kommer din guide att vänta med ditt namn. Turen börjar med en bilresa till Jungfru Marias hus." Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Ephesus Ancient City

Städer i Turkiet

Ephesus Ancient City: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ephesus Ancient City: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.