Lägg till datum

Saker att göra i
Epernay

Våra mest rekommenderade saker att göra i Epernay

Från Paris: Dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

1. Från Paris: Dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

Upptäck Champagne-regionen i Frankrike på en delad eller privat vinprovningstur från Paris. Utforska ett av de främsta champagnehusen och en familjeägd vingård, med massor av vinprovningar och en traditionell fransk lunch under dagen. Börja med upphämtning från ditt centralt belägna hotell i Paris. Möt din chaufför-guide och åk i en mysig luftkonditionerad minivan till Champagne-regionen. Njut av läckra croissanter på vägen, medan din guide berättar allt du behöver veta om champagnens glittrande universum. Väl framme i Champagne börjar dagen med ett besök på en prestigefylld champagnehus (ett av Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot, Mercier, Pommery, Lanson). Upptäck oändliga gallerier fyllda med flaskor och avsluta naturligtvis den guidade turen med en provsmakning. Fortsätt resan och beundra landskapet när du tar dig till en lugn vingård. Njut av en provsmakning av lokala viner under ledning av din expertguide. Upptäck grunderna i professionell vinprovning och hur man identifierar de olika vinernas egenskaper. Lunch på ett familjeägt champagnehus eller på en lokal topprestaurang. Prova flera glas champagne, t.ex. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé och ratafias (söt likör). Kombinera vinerna med en utsökt lunch med autentiska franska rätter. Efter lunch kan du njuta av en digestive-tur genom vingårdarna i Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Lär dig mer om Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier och njut av den fantastiska utsikten över vingården. Sist men inte minst besöker du en annan familjedriven vingård där du får lära dig sabrage eller disgorgement "à la volée" (en teknik för att öppna en champagneflaska). Smaka på flera utsökta champagner innan ni åker tillbaka till Paris, där ni blir avsläppta på en central plats.

Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

2. Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

Bege dig ut på ett äventyr i en enorm luftballong fylld av helium, som är fäst i närheten av Avenue de Champagne, och åk upp 150 meter ovan marken.  Beundra de oslagbara vyerna över staden och de Unesco-listade vingårdarna som omger den. Njut av att få se detta natursköna område från fågelperspektiv.  Kika ner i de gömda trädgårdarna, ta in den unika atmosfären och se de underbara villorna i la Belle époques ikoniska stil.

Från Reims: Champagne och familjeägda vingårdar

3. Från Reims: Champagne och familjeägda vingårdar

Upplev champagneprovningar på familjeägda boutiquevingårdar på denna rundtur från Reims. Gå in i källarna och upptäck hemligheterna bakom produktionen av champagne. Resa i en bekväm och luftkonditionerad skåpbil och besök den charmiga byn Hautvillers. Möt din lokala guide kl. 14.00 framför turistbyrån på Reims Centre tågstation och börja eftermiddagen med en bilresa genom landsbygden. Fortsätt med ett besök på en familjedriven vingård. Gå runt i den fortfarande använda traditionella pressen och tankrummet medan din guide beskriver de traditionella metoderna för att producera champagne med ett konkret och visuellt tillvägagångssätt. Ta del av flera provningar av deras produkter och skaffa dig provningskunskap och expertis om dessa sällsynta champagner. Njut av en stund i vingården, med fantastisk utsikt över vinrankorna som finns med på UNESCO:s världsarvslista över Champagne, och skaffa dig kunskap om terroirens särdrag. Njut av byn Hautvillers, Champagnes födelseort. Besök kyrkan där den berömde munken Dom Pérignon ligger begravd. Avsluta turen med ett besök på en annan familjedriven vingård, där du kommer att kunna smaka och jämföra olika "cuvéer". Efter en eftermiddag full av upplevelser och värdefulla souvenirer kommer din guide att släppa av dig framför turistbyrån på Reims centralstation mellan kl. 18.30 och 19.00.

Epernay: Guidad rundtur i champagnekällare & provsmakningar

4. Epernay: Guidad rundtur i champagnekällare & provsmakningar

Anländ till ett vackert champagnehus som heter Vollereaux Champagne i Champagnedalen i Marne.Börja den en timmes långa rundturen med ett guidat besök i de historiska källarna. Lär dig om champagnens tillverkningsprocess och om husets historia. Få veta hur huset grundades 1805 och nu sträcker sig över 40 hektar och täcker de 13 byarna i Coteaux Sud d'Epernay. Upptäck hur sjätte generationen av Vollereaux-familjen fortsätter ett 200-årigt arv av familjeförvaltning i champagnehuset. I slutet av turen kan du smaka på tre olika champagner medan du känner känslan av delning och samhörighet som speglar familjens historia och dess sysselsättningar. 

Från Paris: Champagneutflykt i liten grupp med sex provsmakningar

5. Från Paris: Champagneutflykt i liten grupp med sex provsmakningar

Besök den enda platsen i världen där man odlar och producerar champagne på en heldagsutflykt från Paris. Ta en guidad tur till Nicolas Feuillatte Champagne House och en familjeägd vingård. Njut av de inkluderade provningsmöjligheterna och chansen att upptäcka Reims katedral under dagen. Starta resan från Paris på en minibuss som tar dig till Champagne. Besök det pittoreska kapellet i klostret Hautvillers, som också är gravplats för Dom Pérignon, Champagnes fader. Lär dig mer om honom tillsammans med din guide, och träffa sedan en lokal producent för att höra om vinodlingsprocessen. Njut av en guidad rundtur på Nicolas Feuillatte House of Nicolas Feuillatte, världens största producent av champagne. Smaka på 3 glas champagne under rundturen i champagnehuset. Du får också möjlighet att smaka minst 3 olika typer av champagne på en lokal familjeägd vingård och hämta några flaskor som souvenirer. Innan du åker tillbaka till Paris besöker du katedralen Notre Dame i Reims, en av de definierande modellerna för gotisk konst, och har fri tid att se området där 25 franska kungar kröntes.

Champagne: Champagneprovningskurs med lunch

6. Champagne: Champagneprovningskurs med lunch

Upplev Aÿ-Champagne under en rundtur, provsmakning och lunch i ett typiskt champagnehus mitt i Le Clos Corbier Champagne-vingårdarna. Se källare som grävdes på 1850-talet och en traditionell press. Lär dig hemligheterna bakom champagnetillverkningen. Ankomst till vingården och ta plats och njut av din provningskurs med en champagnequiz. Träna upp din näsa för att identifiera olika aromer och smaker som finns i Champagne genom en luktworkshop. Var tävlingsinriktad när du blint identifierar 3 olika champagner från olika små vingårdar, allt medan du äter lokala snacks. Nästan fördjupar du dig i den franska livsstilen med en avslappnad lunch med hemlagade regionala specialiteter som pâté en croute (köttfylld bakelse), Langres-ost eller rosa kexkaka, tillsammans med olika champagner. Fortsätt dina provsmakningar med det lokala rödvinet Côteaux Champenois och den regionala spriten Ratafia. Avsluta din champagneupplevelse efter lunch tidigt på eftermiddagen.

Från Paris: Champagne-tur i liten grupp med 3-rätters lunch

7. Från Paris: Champagne-tur i liten grupp med 3-rätters lunch

Utforska Champagne-regionen på en guidad dagstur från Paris. Besök källarna i champagneproducenter, lär dig om regionens historia, smaka på lokala viner och viner och njut av en utsökt lunch på en lokal restaurang. Börja med en upphämtning på ditt hotell eller boende och åk till hjärtat av champagneområdet, Épernay. Ta en guidad tur till en av de stora champagnehus som t.ex: Mercier, Nicolas Feuillatte, Veuve Clicquot, Taittinger, Moet & Chandon eller andra kända champagnehus, beroende på tillgänglighet, samt en mindre egendom senare under dagen. Lär dig mer om historien om dess namne. och drick en god champagne. Upptäck den lokala gastronomin och njut av en trerätters lunch på en lokal restaurang. Se vinrankorna på nära håll medan din erfarna guide berättar om olika druvsorter, terroiret och vad som gör champagne så berömd. Besök ett lokalt champagnehus och träffa människorna bakom produktionen av denna denna fantastiska dryck. Smaka på deras eleganta och exklusiva produkt och lyssna på historien om deras champagnegård. Avsluta med en avlämning på ditt hotell, efter att ha smakat och upplevt det bästa. champagne har att erbjuda. I slutet av turen kommer du att ha en bättre förståelse för de olika typerna av Champagne, som Blanc de Blancs, Blanc de Noirs och Champagne rosé, och du kommer att få en bättre förståelse för de olika typerna av champagne. samt skillnaden mellan Grands Crus och Premiers Crus och begreppet "champagne". Champagne terroir.

Från Reims: E-Bike Champagne dagstur och lunch

8. Från Reims: E-Bike Champagne dagstur och lunch

Utforska den charmiga landsbygden i Champagne på en avslappnad tur med elcykel. Cykla genom Premier- och Grand Cru-byar och se vinrankorna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Glid nedför Marne-kanalen och smaka på olika champagner och njut av en traditionell lunch. Möt din lokala guide i Reims, i Epernay eller i Mareuil-sur-Ay. Efter en bilresa djupt in i Champagne landsbygden till en typisk Champagne House, Le Clos Corbier, dina cyklar kommer att vara redo för dig att rida. Cykla på din elcykel och upptäck några av Champagnes mest avlägsna platser. Förtjäna dina champagneglas genom att cykla genom Premier- och Grand Cru-byar och upplev terroirens komplexitet till fullo. Njut av den hisnande utsikten över vinstockarna i Champagne som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Upptäck byn Hautvillers, Champagnes födelseort. Avsluta din tid i Hautvillers med ett guidat besök i kyrkan där den berömda munken Dom Pérignon ligger begravd. Följ med på en tur längs Marne-kanalen för att ta dig tillbaka till Le Clos Corbier. Besök källarna och smaka på olika champagner från familjens domän, där du får se och lära dig om champagneframställningsprocessen. Fördjupa dig sedan i den franska livsstilen med en traditionell lunch bestående av hemlagade regionala specialiteter tillsammans med en mängd olika champagner, ostpuffar, paté en croute, quiche, linser, ostar, Reims rosa kex (lunchen kan anpassas till allergier eller specifika dieter).

Från Reims: Champagneutflykt till två lokala domäner & lunch

9. Från Reims: Champagneutflykt till två lokala domäner & lunch

Utforska ett av de stora vinproducerande områdena i Frankrike på en liten gruppresa till Champagne-regionen. Smaka på de mousserande produkterna från detta världsberömda område tillsammans med två traditionella familjeodlare i Champagne. Vingårdens produktion kompletteras med druvor från oberoende leverantörer som driver de finaste vingårdarna i Champagne-regionen. På vägen till Épernay åker vi genom Marnedalens vingårdar för att träffa den legendariske munken Dom Pérignon som producerade Frankrikes dyraste viner på 1600-talet och nu ligger begravd i kyrkan i det tidigare benediktinerklostret Hautvillers Abbey. Besök sedan Épernay, som ofta kallas Champagnevinets huvudstad, med huvudgator kantade av lyxiga herrgårdar. Upptäck några av de mest prestigefyllda namnen, inklusive Moët & Chandon, Perrier-Jouët och Pol Roger, och lär dig mer om de 100 kilometer långa tunnlarna under gatan. Ta en paus för att njuta av en trevlig lunch på en lokal restaurang (huvudrätt och dessert ingår) Slutligen tar du en guidad tur och njuter av en champagneprovning på en vingård som tillhör en annan familj.

Paris: Privat dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

10. Paris: Privat dagsutflykt till Champagne med 8 provsmakningar och lunch

Upptäck Champagne-regionen på en guidad tur med 8 champagneprovningar. Besök ett världsberömt champagnehus samt minst ett annat mindre champagnehus. Njut av transport under hela rundturen och lunch med champagneparningar. Starta dagen med upphämtning från ditt hotell i Paris. Njut av croissanter på vägen till Champagne medan din guide berättar om Champagnes värld. Först stannar du till vid en prestigefylld egendom, till exempel Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot eller Mercier. Nästan får du ta del av en Masterclass under ledning av din vinspecialistguide och lära dig hemligheterna bakom denna berömda bubbeldryck. Njut av lunch på ett familjeägt champagnehus eller en lokal restaurang. Prova flera glas champagne och ratafias tillsammans med lokal mat. Njut sedan av en digestiv tur genom vingården Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Besök en annan familjeägd vingård innan du blir avsläppt till ditt hotell i Paris.

Alla aktiviteter

59 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Epernay

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Epernay?

Vilka är de bästa dagsturerna från Epernay?

De bästa dagsturerna från Epernay:

Reims

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Epernay?

Epernay: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Epernay: Fler aktiviteter och sevärdheter

Epernay: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Epernay

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 610 omdömen

Detta var en fantastisk upplevelse. Turerna i champagnehusen var mycket informativa och intressanta. Vi lärde oss så mycket och hela dagen var en perfekt blandning av resor, promenader och provsmakning av massor av olika champagner. Lunchen var också fantastisk, miljön var privat, tyst och mycket charmig. Vår guide, Simone var så bra. Han var otroligt kunnig om alla aspekter av champagne och processen för dess tillverkning. Han var intuitiv och lätt att förstå. Skåpbilen var också bekväm. Hela dagen var en fantastisk upplevelse och jag rekommenderar starkt.

Helt fantastisk dag, väl värt pengarna. Utmärkt, mycket kunnig guide och bra gäng människor. Lunchen var utsökt, champagnesorten var utmärkt och det var en riktigt trevlig dag. De enda nackdelarna för mig var att guiden som var utmärkt också var föraren. Detta fick mig att känna mig orolig ibland när han pratade med oss som vände och körde på motorvägen. Jag känner att det skulle vara säkrare att ha en förare och guide.

Detta var en fantastisk upplevelse - Joel var en fantastisk guide/förare. Mycket kunnig, rolig, engagerande och gjorde vår resa fantastisk. Byarna, lunchen, det var så värt att vakna tidigt för att uppleva allt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna upplevelse till mina vänner och familj som besöker Frankrike.

Clement är en helt fantastisk guide. Vi har lärt oss så mycket av honom om champagne och vin i allmänhet. Otrolig upplevelse.

Susan var en fantastisk guide och chaufför med inlevelse, bra engelska och kunskap.