Våra mest rekommenderade saker att göra i Epernay

Från Reims: Champagne, Epernay och familjedrivna vingårdar

1. Från Reims: Champagne, Epernay och familjedrivna vingårdar

Väck dina sinnen till liv med champagneprovningar på familjeägda vingårdar på den här turen från Reims. Ge dig in i källare och avslöja hemligheterna bakom att tillverka champagne. Res i en bekväm och luftkonditionerad skåpbil och besök den charmiga byn Hautvillers.  Träffa din guide från närområdet kl. 14.00 framför turistbyrån vid Reims centralstation och börja din eftermiddag med en resa genom landsbygden. Fortsätt med ett besök på en familjeägd vingård. Besök det fortfarande använda traditionella press- och tankrummet medan din guide beskriver de traditionella metoderna för tillverkning av champagne med ett konkret och visuellt tillvägagångssätt. Uppskatta flera provningar av deras produkter och skaffa smakkunskap och expertis med dessa sällsynta champagner. Åk genom den berömda Champagne Avenue i Epernay, Champagnes huvudstad. Se var några av de mest prestigefyllda egendomarna är baserade, som Pol Roger, Perrier Jouët, Moët & Chandon och Boizel. Uppskatta en stund i vingården, med hisnande vyer över Unescos världsarv av Champagne och skaffa dig kunskap om terroirens särdrag. Njut av byn Hautvillers, födelseplatsen för Champagne. Besök kyrkan där den berömda munken Dom Pérignon ligger begravd. Avsluta din rundtur med ett besök på en annan familjedriven vingård, där du kan smaka och jämföra olika "cuvéer". Efter en eftermiddag full av upplevelser och värdefulla souvenirer släpper din guide av dig framför turistbyrån på Reims centralstation mellan kl. 18.30 och 19.00.

Champagne: Champagneprovningskurs med lunch

2. Champagne: Champagneprovningskurs med lunch

Upplev Aÿ-Champagne under en rundtur, provsmakning och lunch i ett typiskt champagnehus mitt i Le Clos Corbier Champagne-vingårdarna. Se källare som grävdes på 1850-talet och en traditionell press. Lär dig hemligheterna bakom champagnetillverkningen. Ankomst till vingården och ta plats och njut av din provningskurs med en champagnequiz. Träna upp din näsa för att identifiera olika aromer och smaker som finns i Champagne genom en luktworkshop. Var tävlingsinriktad när du blint identifierar 3 olika champagner från olika små vingårdar, allt medan du äter lokala snacks. Nästan fördjupar du dig i den franska livsstilen med en avslappnad lunch med hemlagade regionala specialiteter som pâté en croute (köttfylld bakelse), Langres-ost eller rosa kexkaka, tillsammans med olika champagner. Fortsätt dina provsmakningar med det lokala rödvinet Côteaux Champenois och den regionala spriten Ratafia. Avsluta din champagneupplevelse efter lunch tidigt på eftermiddagen.

Från Paris: Dagstur till Champagne med 8 provningar & lunch

3. Från Paris: Dagstur till Champagne med 8 provningar & lunch

Rundturen inleds på ditt hotell (om det ligger i Paris) eller på en central mötesplats i Paris. Din chaufför/guide hämtar dig i en mysig luftkonditionerad minibuss cirka kl. 07.30. Njut av välsmakande croissanter under färden till Champagne, medan din guide berättar allt du behöver veta om det bubblande universumet av champagne! När du kommer fram till Champagne börjar du ditt besök med en tur på en känd vingård (där Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot, Mercier, Pommery, Lanson, etc. tillverkas, beroende på vad som är bäst tillgängligt på dagen). Upptäck oändliga gångar fyllda med champagneflaskor. Avsluta sedan den guidade turen med en provsmakning. Sedan kan ni även stanna till i Epernay eller Reims. Beundra landskapet när du kommer tillbaka till den luftkonditionerade minibussen och stanna i hjärtat av vinodlingen för att ta del av en mästarundervisning, som leds av din guide/vinexpert. Han lär dig den professionell vinprovningens grunder. Nästa stopp är för lunch på ett familjedrivet champagnehus eller en lokal restaurang (beroende på tillgänglighet). Du får chansen att smaka flera glas champagne och ratafias (ett annat lokalt vin), tillsammans med lokala maträtter. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… vad skulle du servera ihop med dem? Efter lunchen kan du smälta maten under en rundtur genom vinodlingen i Côte des Blancs och Vallée de la Marne. Lär dig egenskaperna hos Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Meunier och njut av fantastiska utsikter över vinodlingarna. Var redo med kameran och ta bilder! Sist men inte minst får du besöka ytterligare en familjeägd vingård, där du kan få lära dig "sabrage" eller "dégorgement à la volée" (som är tekniker för att öppna en champagneflaska på spektakulärt vis!) beroende på tillgänglighet. Prova flera utsökta champagner innan du åker tillbaka till Paris, där du släpps av på centrala Hotel de Ville.

Epernay: Guidad rundtur i champagnekällare & provsmakningar

4. Epernay: Guidad rundtur i champagnekällare & provsmakningar

Anländ till ett vackert champagnehus som heter Vollereaux Champagne i Champagnedalen i Marne.Börja den en timmes långa rundturen med ett guidat besök i de historiska källarna. Lär dig om champagnens tillverkningsprocess och om husets historia. Få veta hur huset grundades 1805 och nu sträcker sig över 40 hektar och täcker de 13 byarna i Coteaux Sud d'Epernay. Upptäck hur sjätte generationen av Vollereaux-familjen fortsätter ett 200-årigt arv av familjeförvaltning i champagnehuset. I slutet av turen kan du smaka på tre olika champagner medan du känner känslan av delning och samhörighet som speglar familjens historia och dess sysselsättningar. 

Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

5. Épernay: Upplevelse med luftballong som är spänd vid marken

Bege dig ut på ett äventyr i en enorm luftballong fylld av helium, som är fäst i närheten av Avenue de Champagne, och åk upp 150 meter ovan marken.  Beundra de oslagbara vyerna över staden och de Unesco-listade vingårdarna som omger den. Njut av att få se detta natursköna område från fågelperspektiv.  Kika ner i de gömda trädgårdarna, ta in den unika atmosfären och se de underbara villorna i la Belle époques ikoniska stil.

Från Paris: Utflykt i liten grupp till Champagne med lunch

6. Från Paris: Utflykt i liten grupp till Champagne med lunch

Utforska Champagne-regionen under en guidad dagsutflykt från Paris. Besök källare hos välrenommerade champagneproducenter, lär dig om regionens historia, prova lokala viner och njut av en utsökt lunch på en restaurang i området. Börja med att upphämtning från ditt hotell och åk till hjärtat av Champagne-regionen, Épernay. Ta en guidad rundtur hos Moet & Chandon eller andra berömda champagnehus som Tattinger, Nicolas Feulliatte, Veuve Clicquot, Mercier o s v. Lär dig mer historia om dess namne och njut av en fin årgångschampagne. Strosa längs Avenue de Champagne mot din minibuss medan guiden berättar om några andra välkända hus runt omkring dig och om champagnekällarna under dig. Besök en vingård i området och träffa människorna bakom produktionen av denna underbara dryck. Smaka på deras eleganta och exklusiva produkter och hör om deras champagnefastigheters historia. Besök byn där den munk som uppfann champagne bodde. Upptäck lokal gastronomi och njut av en trerätters lunch på en restaurang i Épernay. Efter några roliga lekar, provsmakning av alla slags av viner och massor av god mat, ger din guide dig också något fint så att du ska komma ihåg ditt besök i Champagne-regionen och lämnar sedan av dig på ditt hotell.

Från Paris: Champagne-dagstur med sex provsmakningar för en liten grupp

7. Från Paris: Champagne-dagstur med sex provsmakningar för en liten grupp

Besök den enda platsen i världen där man odlar och producerar champagne på en heldagsutflykt från Paris. Ta en guidad tur till Nicolas Feuillatte Champagne House och en familjeägd vingård. Njut av de inkluderade provningsmöjligheterna och chansen att upptäcka Reims katedral under dagen. Starta resan från Paris på en minibuss som tar dig till Champagne. Besök det pittoreska kapellet i klostret Hautvillers, som också är gravplats för Dom Pérignon, Champagnes fader. Lär dig mer om honom tillsammans med din guide, och träffa sedan en lokal producent för att höra om vinodlingsprocessen. Njut av en guidad rundtur på Nicolas Feuillatte House of Nicolas Feuillatte, världens största producent av champagne. Smaka på 3 glas champagne under rundturen i champagnehuset. Du får också möjlighet att smaka minst 3 olika typer av champagne på en lokal familjeägd vingård och hämta några flaskor som souvenirer. Innan du åker tillbaka till Paris besöker du katedralen Notre Dame i Reims, en av de definierande modellerna för gotisk konst, och har fri tid att se området där 25 franska kungar kröntes.

Från Reims: Guld champagneupplevelse med 12 provsmakningar

8. Från Reims: Guld champagneupplevelse med 12 provsmakningar

- I Aÿ-Champagne : Du kommer att upptäcka de historiska kullarna i Aÿ, som är klassade som världsarv av Unesco, och dess Grand Cru-vingårdar. Visste du att byn Aÿ var huvudcentrum för champagneindustrin och att den fortfarande har en mycket speciell plats? Frankrikes kungar hade sina egna pressar där från 1500-talet och Champagnes viner kallades förr "viner från Aÿ". Det är här jag tar dig med på upptäcktsfärd i den historiska byn och dess berömda vingård där jag berättar om arbetet med vinrankorna, druvsorterna, denna exceptionella terroir, hållbar vinodling. Vi kommer att stanna framför huvudkontoret för de berömda champagnehusen i Aÿ, t.ex. Bollinger, Deutz och Ayala. Du kommer också att få smaka på de tre berömda champagnebrännvinen från Goyard-destilleriet i Aÿ, det första som grundades 1911: Ratafia de Champagne, Fine de la Marne och Marc de Champagne. - I Hautvillers: Vi stannar till i denna oundvikliga by för att njuta av en av Champagnes vackraste panoramautsikter, i vingården där Dom Pérignon utförde sina experiment. Det är en idealisk plats i hjärtat av vingårdarna för att ta oförglömliga foton av er och detta hisnande landskap! Vi kommer att besöka den första av de två familjer av oberoende producenter/odlare som du kommer att upptäcka under denna dag med förklaringar om champagneproduktionsprocessen, besök i pressar, vingårdar och källare. Du kommer att smaka på 3 olika champagner som huvudsakligen består av Pinot Noir (beroende på säsong och tillgänglighet kan besöket/provningarna äga rum i en by i Côte des Blancs eller i Aÿ-Champagne). Vi kommer också att besöka Dom Pérignons kyrka där han tjänstgjorde i 40 år och där han nu vilar för evigt. - "Avenue de Champagne" i Epernay: Vi kommer att korsa ett annat Unesco-världsarv i Champagne som vi måste se. Den anses vara den dyraste "avenyn i världen" med sina prestigefyllda champagnehus, sina herrgårdar och sina 100 kilometer långa källare som gömmer 200 miljoner flaskor. - I Cramant: Cramant är en berömd by i Côte des Blancs som kallas "Chardonnay Grand Cru-kungariket". Till lunch har vi valt ut champagne och matställen som uppskattas av lokalbefolkningen för att ni ska kunna dela denna trevliga stund. - I Oger: Oger är en annan berömd Grand Cru-by i Côte des Blancs med den berömda "Blanc de Blancs", en Grand Cru med 100 % chardonnay. Vi passerar framför den största flaskfabriken och i närheten av det berömda Chateau de Saran och Montaigu Site, som är tillägnad Moët & Chandons champagnetillverkning. I Oger kommer vi att besöka en av dagens två familjer av oberoende producenter/odlare. Du kommer att smaka många 100 % Grand Cru-champagner med smakråd: Min. 3 provsmakningar per person för att upptäcka de olika "Blanc de Blancs", t.ex. naturlig champagne utan dosering, från gamla vinstockar, årgångswhisky eller till och med lagrad på ekfat.

Reims: Dagsutflykt till Maison de Champagne med lunch

9. Reims: Dagsutflykt till Maison de Champagne med lunch

Välj din upphämtningsplats och träffa din lokala guide i Reims eller i Epernay: - Alternativ 1: Träffa din guide kl. 09.00 framför turistbyrån som ligger bredvid Reims centrum tågstation och börja dagen med en bilresa genom vingården. - Alternativ 2: Träffa din guide kl. 09.45 framför portarna till besökscentret Champagne Boizel. Kör genom Avenue de Champagne i Epernay, Champagnes huvudstad, där några av de mest prestigefyllda egendomarna är baserade (Pol Roger, Perrier Jouët, Mercier, Boizel, Moët & Chandon). Besök den berömda Grande Maison de Champagne Boizel (om den inte finns kan den ersättas med ett liknande hus), upptäck champagnetillverkningsprocessen och njut av 2 av deras emblematiska cuvéer. Njut av en stund i vingårdarna, med hisnande vyer över Unescoworlds arv av champagnevinstockar och skaffa dig kunskap om särdragen i dess "terroir". Du kommer då att upptäcka byn Hautvillers, födelseplatsen för champagnen. Gå in i kyrkan där den berömda munken Dom Pérignon ligger begravd. Hälsas välkommen till Mareuil-sur-Ay på ett typiskt champagnehus (Le Clos Corbier). Efter ett Champagne-quiz får du träna din näsa för att identifiera de olika aromerna och smakerna som kan hittas i Champagne genom en doftverkstad. Känn tävlingsandan när du blint får identifiera 3 olika champagner från små vingårdar samtidigt som du äter några lokala snacks. Njut av en traditionell lunch med parade viner och champagner i en rolig och familjär atmosfär. Bli introducerad till lokala produkter som baguette, patékrout, regionala ostar, rosa kex, Ratafia... (lunchen kan anpassas till allergier eller specifika dieter). Uppskatta Champagneregionens charmiga sluttningar och kika bakom kulisserna på en familjeägd vingård. Besök den traditionella pressen, karetrummet och källaren hos en äkta champagneodlare. Gå ner i de svala källarkorridorerna och titta på den enorma mängden flaskor som långsamt mognar. Njut av flera provningar av deras bästsäljande "cuvees" och hitta de bästa värdena av champagne! Efter en dag full av upplevelser och värdefulla souvenirer släpper din guide av dig i Epernay et 17.15 eller i Reims klockan 18.00.

Från Reims: Dagstur runt Champagne med sju smakprovningar

10. Från Reims: Dagstur runt Champagne med sju smakprovningar

Utforska en av Frankrikes främsta vinregioner på en tur i liten grupp genom Champagne. Prova de mousserande produkterna från detta världsberömda område, till exempel Champagne Vranken Pommery. Smaka på två glas Champagne Pommery i slutet av turen. Vingårdens produktion kompletteras av förvärvet av druvor från oberoende leverantörer som driver de finaste vingårdarna i regionen Champagne. På vägen till Èpernay reser du genom dalen Marnes vingårdar för att möta den legendariske munken Dom Pérignon, som producerade de dyraste vinerna i Frankrike under 1600-talet och som idag ligger begravd i kyrkan vid det före detta benediktinska klostret Hautvillers. Besök sedan Épernay, ofta kallad Champagnevinets huvudstad, med huvudgator kantade av lyxiga herrgårdar. Upptäck några av de mest prestigefyllda namnen, inklusive Moët & Chandon, Perrier-Jouët och Pol Roger och lär dig om de 100 kilometer av tunnlar som ligger under gatan. Ta en paus för att njuta av lunch på ett av flera alternativ i stadens centrum under en timmes ledig tid. Ta sedan en guidad tur och njut av en champagneprovning på en lokal autentisk familjegård.

Lägg till datum

Saker att göra i
Epernay

Alla aktiviteter

27 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Epernay

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Epernay

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Epernay?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Epernay:

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Epernay?

Epernay: Fler aktiviteter och sevärdheter

Epernay: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Epernay

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 610 omdömen

Vi hade bokat besöket för att göras på franska... Tyvärr, trots att vi betalat mer för det, gjordes besöket på engelska utan att varna oss i förväg. Detta påverkade i hög grad mitt besök, t.ex. min förståelse för alla de tekniska komponenter som presenterades. Trots detta flödade champagnen fritt, måltiden som serverades var utmärkt och guiden Bastien kunde mycket om champagne. Han försökte få oss att upptäcka all hans kunskap! Mycket vänlig och tillgänglig! Vi var en liten grupp från hela världen, 8 personer. Fantastisk frakt!!!

Mycket seriös och kunnig guide. Ni får ut mycket mer av upplevelsen i Champagne om ni bokar en guidad tur först!

Väldig trevlig och intressant rundvandring. Lagom mycket info och vi hade möjlighet att ställa frågor.

En trevlig och kunnig chaufför/guide och fantastiska vyer till lika fina Clampagnehus med provningar.

Tir till Champagnedistriktet med 8 provsmakningar.