Lägg till datum

Saker att göra i
En-Gedi naturreservat

En-Gedi naturreservat: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Tel Aviv: Tur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

1. Från Tel Aviv: Tur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

Gå på en guidad tur till Masada-fästningen och njut av den vidsträckta utsikten över den Judeiska öknen. Res i en bekväm och luftkonditionerad skåpbil till naturreservatet Ein Gedi innan du flyter i det salta vattnet i Döda havet. Avresa från Tel Aviv. Körs genom den Judeiska öknen till Döda havet-området, den lägsta på jorden. Ta dig söderut längs Döda havet och nå foten av Mount Masada, en gammal fästning som byggdes under romerska tider och är känd som platsen av en ikonisk historia om hjältemod. Klockan 09.00 åker du upp på Masada med linbana och utforskar platsen. Klockan 11.00 fortsätter du till Ein Gedi, ett vackert naturreservat och en oas där du får chansen att ta en kort promenad eller gå igenom de svalkande och vackra omgivningarna. Efter Ein Gedi fortsätter du till Döda havet, där får du tillträde till en privat strand och få chansen att flyta i det berömda vattnet och fördjupa dig i leran som är känd över hela världen.Återvänd till ditt hotell i Tel Aviv tidigt på kvällen.

Från Tel Aviv: Se Masadas soluppgång, En-Gedi och Döda Havet

2. Från Tel Aviv: Se Masadas soluppgång, En-Gedi och Döda Havet

Efter en avresa från Tel Aviv före soluppgången åker du genom de böljande kullarna i Judeens öken. Klockan 05.30 anländer du till Masada, som är en samling bergsbefästningar som dateras till år 100 f.Kr. Vandra till toppen för att se soluppgången från toppen, som målar de omgivande dalarna i rika nyanser. Fortsätt till naturreservatet En-Gedi, som täcker häpnadsväckande 1 400 hektar. Detta är en massiv oas i öknen, med stora strömmar och floder som kastar sig ut från imponerande vattenfall. Vandra genom den bergiga terrängen och förundras över den lummiga grönskan mitt i öknens hjärta. Som avslutning åker du till Döda havet, där du har 1,5 timmar på dig att koppla av. Smörj in dig själv med den legendariska svarta leran, som är känd för sina närande egenskaper, och flyt i det klara vattnet med ovanligt hög salthalt. Efter att du har tillbringat lite tid på jordens lägsta punkt åker du därefter tillbaka till Tel Aviv.

Från Jerusalem: Masada, Ein Gedi och Döda havet

3. Från Jerusalem: Masada, Ein Gedi och Döda havet

Efter att du har hämtats i Tel Aviv eller Jerusalem beger du dig till Masada On. Det här området är en isolerad klippa i hjärtat av öknen, en högplatå med utsikt över Döda havet och den judiska öknens otämjda landskap. Medan ni befinner er i detta område får ni lära er hur det en gång i tiden stod ett magnifikt palats där. Ni kommer sedan att bege er till Ein Gedi, ett underbart naturreservat som innehåller olika naturliga underverk. Du kommer att möta David Waterfall, ett vattenfall som är öppet året runt längs David Stream, dit du kommer via en vandringsled. Du kommer också att upptäcka Arugot Stream, en vandringsled för vandrare som löper längs bäckens längd och rinner året runt. Därefter ska du utforska En Gedi-källan, som stiger upp från bergssidan och ger upphov till en riklig vegetation. Vid källan kommer du också att upptäcka resterna av en gammal mjölkvarn. Därefter kommer du att möta Dodimgrottan, en liten och intim grotta vid huvudet av Davids vattenfall, innan du slutligen utforskar det chalkolitiska templet. Efter lite fritid för avkoppling i Döda havet återvänder du till din utgångspunkt.

Från Jerusalem: Masada i soluppgången, Ein Gedi & Döda havet

4. Från Jerusalem: Masada i soluppgången, Ein Gedi & Döda havet

Från Gamla stan i Jerusalem, kör till södra Israel för en strålande dag i naturen. Vandra i det svala mörkret till toppen av den gamla ökenborgen Masada innan du badar i det helande, salta vattnet i Döda havet. Du ser dagen ta sin början med en spektakulär soluppgång över bergskedjan Moab och öknen Judea. På toppen av berget får du veta historien om en av de viktigaste judiska symbolerna för hopp och stolthet. Du går upp och ner för berget via den kända leden Snake Path. Fortsätt sedan vidare till rundturens verkliga höjdpunkt, en promenad genom det vackra naturreservatet En-Gedi för att se dess naturliga källor, vattenfall och fantastiska ökenväxter och djur. Efter din långa vandring kommer du känna dig redo för att vila och flyta obehindrat i Döda havets helande vatten eller ta ett dopp i den terapeutiska leran på jordens lägsta plats på land: en helt unik upplevelse som får dig att känna dig avslappnad och återhämtad. När du är helt utvilad och behandlad är du redo att resa hem till Jerusalem.

Från Tel Aviv: Dagstur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

5. Från Tel Aviv: Dagstur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

Du hämtas på Abraham Hostel i Tel Aviv klockan 6.30. Körs mot Masada, en fästning på en klippa. Detta är en av de tidigaste judiska symbolerna för hopp. Här höll 96 judiska rebeller fortet mot romarna i två år innan de valde dödens frihet framför ett liv i slaveri. Åk med linbanan upp till toppen av klipporna för att ta del av det fantastiska landskapet. Efteråt kan du njuta av en vandring genom det fantastiska naturreservatet Ein Gedi. Upptäck dess källor, tumlande vattenfall och ovanliga växter och djurliv. Skäm bort dina trötta fötter med ett dopp i Döda havet. Flyta utan ansträngning och känn hur alla dina bekymmer glider bort. Det rekommenderas starkt att fördjupa sig i den terapeutiska leran. När du väl är uppfriskad, informerad och stärkt körs du tillbaka till Tel Aviv där turen avslutas omkring kl. 17.00.

Från Jerusalem: Guidad tur till Masada, Ein Gedi, Döda havet

6. Från Jerusalem: Guidad tur till Masada, Ein Gedi, Döda havet

Börja din heldagsutflykt med en bilresa genom den judiska öknen till området kring Döda havet. Stanna vid foten av berget Masada, den antika fästningen som byggdes under romartiden. Ta dig upp till Masada med linbana (mot en extra avgift) och utforska platsen i din egen takt. Fortsätt till Ein Gedi, ett naturreservat och en oas där du kan göra en kort vandring. Nästa hållplats på resvägen är ett besök på Döda havet och en privat strand och spa. Flyt i det helande vattnet och fördjupa dig i den terapeutiska leran.

Från Tel Aviv: Dagstur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

7. Från Tel Aviv: Dagstur till Masada, Ein Gedi och Döda havet

Efter att du har hämtats i Tel Aviv eller Jerusalem beger du dig till Masada On. Det här området är en isolerad klippa i hjärtat av öknen, en högplatå med utsikt över Döda havet och den judiska öknens otämjda landskap. Medan ni befinner er i detta område får ni lära er hur det en gång i tiden stod ett magnifikt palats där. Ni kommer sedan att bege er till Ein Gedi, ett underbart naturreservat som innehåller olika naturliga underverk. Ni kommer att möta David Waterfall, ett vattenfall som är öppet året runt och som ligger längs David Stream och som man kan nå via en vandringsled. Du kommer också att upptäcka Arugot Stream, en vandringsled för vandrare som löper längs bäckens längd och rinner året runt. Därefter ska du utforska En Gedi-källan, som stiger upp från bergssidan och ger upphov till en riklig vegetation. Vid källan kommer du också att upptäcka resterna av en gammal mjölkvarn. Därefter kommer du att möta Dodimgrottan, en liten och intim grotta vid huvudet av Davids vattenfall, innan du slutligen utforskar det chalkolitiska templet. Efter lite fritid för avkoppling i Döda havet återvänder du till din utgångspunkt.

Från Jerusalem: Masada och Döda havet på hel dags utflykt

8. Från Jerusalem: Masada och Döda havet på hel dags utflykt

Börja dagen med hämtning från ditt hotell i Jerusalem och bege dig till Döda havet, via Judeens kullar. Din åktur fortsätter därifrån längs stranden av Döda havet, till ökenfästningen Masada. Anländ till Masada där din guide berättar om de judiska kämparnas heroiska historia. Du tar dig upp till Masada med linbana och besöker sedan bergsfästningen som byggdes av kung Herodes. Detta är platsen där zeloterna på första århundradet gjorde sitt sista motstånd mot de romerska trupperna. Du utforskar platsen för att se resterna av murar, palats, synagoga, vattencisterner, mosaikgolv och romerska bad. När du har slutfört denna del av turen åker du ner från Masada med linbana. Din nästa destination är Döda havet. Dess stränder är den lägsta punkten på torra land på jorden. Du har möjlighet att flyta och bada i Döda havets vatten som många tror har speciella terapeutiska effekter.

Från Jerusalem: Dagsutflykt från Jerusalem till Masada vid soluppgången, Ein Gedi och Döda havet

9. Från Jerusalem: Dagsutflykt från Jerusalem till Masada vid soluppgången, Ein Gedi och Döda havet

Avresa från Jerusalem tidigt på morgonen klockan 3.00. Res i 1,5 timmar till Masada-berget och börja vandringen till toppen. På vägen upp till toppen kan du njuta av den extraordinära soluppgången i öknen, en soluppgång som bara kan ses på rätt plats vid rätt tidpunkt. När du väl är uppe på toppen får du lite tid att uppleva platsen. Åk tillbaka ner för berget och åk till naturreservatet Ein-Gedi. Klockan 8:00 anländer du till naturreservatet Ein-Gedi. Gå in i reservatet för att titta på öknens vilda djur i den magnifika gröna Ein-Gedi oasen. 10:00 på morgonen fortsätter resan till Döda havet. Ankomst till Döda havet, jordens lägsta punkt, och njut av att bada och flyta i dess terapeutiska vatten. Efter att ha flödat och täckt dig med lera kommer din chaufför att påbörja resan tillbaka till Jerusalem. Vid cirka 13.00 på eftermiddagen anländer du till Jerusalem.

Från Tel Aviv: Masada i soluppgång, Ein Gedi och Döda havet

10. Från Tel Aviv: Masada i soluppgång, Ein Gedi och Döda havet

Från Tel Aviv hoppar du på minibussen tidigt på morgonen och kör mot Jordandalen, förbi ett magnifikt ökenlandskap. Följ den berömda Ormstigen upp till toppen av Masada-fästningens klippa, medan den svala natten sakta övergår till dag, och titta på en spektakulär soluppgång över Döda havet och de jordanska bergen. Du kommer att ha gott om tid att reda ut historien om en av de största berättelserna om judiskt hjältemod bland de utgrävda ruinerna, innan du går ner igen. Resan fortsätter i naturreservatet Ein Gedi, en grön oas som ligger mitt i den omgivande Judéiska öknen. Promenera förbi dess uppfriskande källor, vattenfall och djurliv, eller ta ett dopp i en av de många sötvattensbassängerna för att svalka dig. Så småningom får du vila fötterna i Döda havets terapeutiska vatten, uppleva den unika känslan av att flyta utan ansträngning och täcka din hud med dess helande lera. På eftermiddagen kommer du tillbaka till Tel Aviv helt utvilad och med många minnen att ta med dig hem!

Alla aktiviteter

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

En-Gedi naturreservat: Fler aktiviteter och sevärdheter

En-Gedi naturreservat: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om En-Gedi naturreservat

Samlat omdöme

4.2
(1 327 recensioner)

Bekväm Mercedes minibuss med luftkonditionering och usb för laddning av telefoner. Gruppen var inte stor, bekväm. Klockan 5 på morgonen anlände vi till Mount Masada, se till att ta med dig sportskor och vatten, detta är en svår och lång väg upp på berget, som inte alla turister från vår grupp kunde ta sig över. Otroligt vacker soluppgång. Sedan gick vi till vattenfallen, jag råder dig att gå dit i baddräkter, det är väldigt trevligt att bada där. Vägen är lätt och inte lång. Nästa, Döda havet. Vi stannade där i ungefär en timme, vilket räcker för att bada, göra en lermask, ta en bit mat och köpa souvenirer. Sedan, runt 2:00, var vi på väg tillbaka till Tel Aviv. Verkligen mycket bra valuta för pengarna. Den här turen är verkligen värd ett besök, bilderna är bara super, och känslorna är oförglömliga

I allmänhet var turnén fantastisk! (vi var den 4 april) Alla platser kommer att besökas under en kort tid (1-1,5h) så tänk på detta. Det är ett perfekt val om du inte har mycket tid under din vistelse i Israel och inte kommer att hyra en bil och ändå vill besöka dessa platser. Bussen var bekväm och hade en AC. Utsikten genom bussfönstren var fantastisk så tiden flög fort. Vår reseguide Merona var utmärkt. Hon var rolig, utmärkt på att turnera och gav bra tips vad man kan förvänta sig vad man ska förbereda och etc under besök på plats. Du kommer att ha turen att ha henne som reseledare!

Det var vackert så tidigt på morgonen innan värmen att klättra upp till Massada, i Ein Gedi National Park var det väldigt vackert och att flyta i Döda havet är definitivt en upplevelse. Jag skulle definitivt rekommendera denna turné!

Naturen och historien försvarar varandra vackert. Guiden berättade intressanta saker om allt. Jag gillade En Gedi mest

väldigt vackert och intressant, värmen var nästan outhärdlig ... men landskapet får dig att glömma