Empire State Building

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Bästa utsikten över Empire State Building

Manhattan skulle inte vara Manhattan utan sitt älskade Empire State Building som tornar upp sig högt över staden. Här är några av platserna med bäst utsikt över detta klassiska New York-monument.

 • Top of the Rock

  1. Top of the Rock

  Har du tänkt besöka Rockefeller Center? Därifrån är Empire State Building en del av utsikten.

 • Gatorna i Flatirondistriktet

  2. Gatorna i Flatirondistriktet

  Ta dig till Flatiron Building och promenera genom Madison Square Park. Från den lilla gångön vid 5th Avenue, på 22nd Street, är utsikten perfekt.

 • Manhattan runt

  3. Manhattan runt

  Boka in en båttur Manhattan runt så kan du beundra Empire State Building från alla möjliga håll och kanter.

 • East River State Park, Kent Street, Williamsburg

  4. East River State Park, Kent Street, Williamsburg

  Vackra East River State Park i Williamsburg, Brooklyn, har en av de absolut bästa utsikterna över Manhattans silhuett. Bonus: Mat- och loppmarknad på helgerna.

 • Empire State Buildings topp!

  5. Empire State Buildings topp!

  Uppe i Empire State Building självt har du den allra bästa utsikten över Manhattan.

Planera ditt besök

 • Praktisk information

  Empire State Building ligger på 350 5th Ave, mellan 33rd och 34th Street. Den närmaste tunnelbanestationen är 33rd Street på linje 6. Du kan även ta B-, D- F och Q-tåget eller linje 1/2/3 ttill 34th Street. Empire State Building har öppet kl. 08.00-02.00. Observera att sista hissen upp går kl 01.15. Glas, muggar, flaskor och burkar får inte tas med upp.

 • Bästa tiden att åka till Empire State Building

  Utsikten är helt sagolik både dag och natt. Om du åker på dagen ser du mer av själva geografin, nattetid lyser stadens miljoner ljus upp mörkret.

 • Gå förbi kön

  Empire State Building är känt för sina köer – biljettkassan, till säkerhetskontrollerna och sedan till hissen upp till 86:e våningen. Det bästa sättet att slippa långa väntetider är att köpa biljett i förväg på nätet. Om du är helt allergisk mot köer kan det vara värt att lägga några extra kronor på ett expresspass. Tänk dock på att du måste gå igenom säkerhetskontrollerna oavsett.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Varje dag i ur och skur, från kl. 08.00 till kl. 02.00. Sista hissen upp går kl. 01.15.
 • Vad kostar det?
  30-40 USD.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Närmaste tunnelbanestationen är 33rd Street – fortsätt gå tills du kommer till 5th Avenue.
 • Ytterligare tips

  • Lämna alla vätskebehållare utanför säkerhetskontrollen.

  • Glöm inte kameran vad du än gör – utsikten är så vacker att du kommer att ta några av ditt livs bästa foton utan att ens behöva anstränga dig.

Vad besökare tycker om Empire State Building

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 7 437 omdömen

Mycket praktiskt med ett kort för 3 aktiviteter.

Det var lätt att beställa kortet, tyvärr desto svårare att hämta ut. Fel adress var angivet på vår bekräftelse, så det blev många vändor till olika uthämtings ställen innan vi fick våra kort. På denna punkt måste det till en skärpning. Annars var det ett bra koncept. Med vänlig hälsning, Stefan

Vi var där kl 8 på morgonen så det var lite folk så är man morgonpigg är det onödigt att betala 1000 kr till för företräde i kön men härligt att se hela Manhattan o personalen är trevlig o hjälpsam om man har frågor o bra organiserat !

Uppe i ESB igen efter 8 år, denna gången med dotter 14 år för första gången. Mycket nybyggt att se sedan senast men lika imponerande varje gång.

Perfect tour, with perfect guide (Sara). You get to se a lot in 5 hours, and all the facts makes it a perfect tour. Recomend it!

Det var inga större köer en fredagkväll i januari, så man hade klarat sej utan köföreträde, men det vet man ju inte på förhand.