Lägg till datum

Els Quatre Gats

Els Quatre Gats

Els Quatre Gats: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Picasso-vandringstur och Barcelonas Picassomuseum

1. Picasso-vandringstur och Barcelonas Picassomuseum

Fördjupa dig i Picassos värld på en 2 timmar lång vandringstur genom bohemiska Barcelona. Utforska kvarteret där Pablo Picasso bodde och föreställ dig hur det var i början på 1900-talet. Låt din guide lära dig mer om historien bakom den kända och excentriska spanska konstnären och lyssna till anekdoter om Picassos vänner och händelser som påverkade hans liv och konstnärliga karriär. Besök restaurangen Els Quatre Gats, mötesplatsen där de intellektuella samlades på Picassos tid. Beundra friserna på Arkiteksförbundets fasader, Picassos enda allmänna konstverk. Se Llotja de Mar, konstskolan där han studerade, och museet där Picassos viktigaste samling från hans unga och formande år återfinns. Under den andra halvan av turen kommer du bli guidad genom Picassomuseet. Se världens viktigaste samling av verk från Picassos unga och formande år, som visar evolutionen av hans stil från det mer klassiska mot hans påfund kubismen. Picassomuseet ligger i en historisk herrgård i närheten av Picassos sista studio innan han lämnade staden för Paris. Museets höjdpunkter inkluderar även några av hans senare verk, så som en serie av tolkningar av Velázquez Las Meninas daterade från 1957, såväl som keramik och gravyrer.

Barcelona: Picasso Walking Tour med inträdesbiljett till museet

2. Barcelona: Picasso Walking Tour med inträdesbiljett till museet

Denna ExperienceFirst-tur är en resa genom Picassos liv i Barcelona, där han bodde redan när han var 14 år gammal. Det första stoppet på vår Picasso-tur är utanför restaurangen Els Quatre Gats, en modernistisk byggnad som var en taverna när Picasso bodde i Barcelona. Det var också en samlingsplats för konstnärer, den allra första platsen där han ställde ut sitt geni. Med din lokala guide fortsätter du till Sala Parès, en gång en färgbutik, nu ett galleri. Här ställde Picasso och andra Barcelonakonstnärer ut sina målningar. Vi kanske till och med går in för att se hur det har förändrats genom åren! Nästa stopp är Carrer d'Avinyó 44, där Picasso besökte den bordell som en gång låg där. Kvinnorna som arbetade där inspirerade honom till hans berömda verk Les Demoiselles d'Avinyó, som nu är ett av de finaste exemplen på hans kubistiska verk. När stadsvandringen närmar sig sitt slut passerar vi La Llotja, en historisk byggnad som en gång inrymde konstakademin där Picasso studerade som tonåring. Den används fortfarande idag som kulturcenter. Det är nu dags att avsluta din Picasso-vandring. Detta tar oss till den pittoreska Carrer Montcada, en medeltida gata vid ingången till Picasso-museet (eller Museu Picasso de Barcelona på katalanska). Din guide kommer att berätta vad du ska leta efter under ditt självguidade besök på museet. Här kommer du att upptäcka den speciella relation som Picasso hade med Barcelona och se hur staden förändrade och formade hans konst.

Barcelona: Litterär stadsvandring i "Vindens skugga"

3. Barcelona: Litterär stadsvandring i "Vindens skugga"

Den spanske författaren Carlos Ruiz Zafóns globala bästsäljare "Vindens skugga" har fängslat tusentals läsare världen över, och på denna 2-timmars vandring kommer du att kliva in i dess sidor och upptäcka de delar av Barcelona som så livfullt fångas av romanen. Turen förvandlar fiktion till verklighet och avgår från den berömda Ramblas Sta. Monica vid Arc del Teatre, innan den går ner till Placa Reial och Baixada de la Llibreteria. Du kommer att besöka platser som fortfarande genomsyras av Barcelonas magi i början av 1900-talet. Gå genom de skuggiga gotiska kvarteren och Ribera och återupplev händelser som Daniel Sempere, Julian Carax, Fermín Romero de Torres och andra karaktärer från romanen upplevde. Utforska en labyrint av mysterier, när resedeltagarna blir karaktärer på Forgotten Books Cemetery och Santa Maria del Mar. Vandra längs Calle Montcada och upptäck Santa Lucia Asylum, tapasbaren Xampanyet och restaurangen Els Quatre Gats. Se huset och bokhandeln "Sempere and Sons" och gå förbi det gamla biblioteket Ateneu Barcelonès.

Barcelona: E-Bike-tur med tapas och vin

4. Barcelona: E-Bike-tur med tapas och vin

Utforska Barcelona på en guidad tur med elcykel och se mer på kortare tid med hjälp av en cykel som drivs av en elmotor. Glid från några av de mest populära attraktionerna i staden till dolda skatter, inklusive hemliga barer och kaféer. Ta en paus med vin och tapas som ingår i paketet. Du börjar vid den gotiska katedralen och din guide ger dig en kort genomgång av cyklarna och de spanska cykelreglerna, innan han eller hon leder dig till stadsdelen El Born. Passera förbi sevärdheter som Palau de la Música, El Fossar de les Moreres och sjöfartskyrkan St Maria del Mar. Upptäck den tidigare fiskebyn Barceloneta, som nu är en av stadens mest stämningsfulla stadsdelar. Ta del av det pulserande livet på stadens stränder. Åk förbi Art Noveau-arkitektur och butiker och barer som har anor från början av århundradet. Gå till matstället Els Quatre Gats som Pablo Picasso och Salvador Dalí besökte. Njut av tapas och vin medan du uppskattar denna plats som är överfylld av historia och ekon från de genier som drack och åt här förr i tiden, från Pablo Picasso till Salvador Dalí. Öppna dina sinnen för de rika spanska smakerna och lämna med foton och minnen av mystik, romantik och äventyr på en tur perfekt för både nybörjare och experter på elcyklar.

Barcelona: Privat Picassoupplevelse

5. Barcelona: Privat Picassoupplevelse

Börja ditt Barcelona-äventyr genom att möta din informativa och vänliga guide på den angivna mötesplatsen i staden. Vid ankomsten kommer du att få ett kort möte med din guide innan du börjar din resa. Din rundtur börjar vid Porxos d'En Xifre, där familjen Ruiz Picasso hade sitt första boende i Barcelona när de anlände från Paris. Familjen anlände den 21 september 1895, när Pablo var tretton år gammal, och bosatte sig på denna plats, vilket markerade början på det som skulle bli hans resa som stor konstnär. Fortsätt din upptäckt av denna konstnär genom att ta en tur till Picassomuseet. Här kan du njuta av bekvämligheten med att hoppa över biljetter i kön medan du promenerar genom den vackra byggnaden, helt imponerad av de 4 251 verk som utgör den permanenta samlingen. Picassomuseet, som öppnades 1963, avslöjar dessutom hans djupa förhållande till Barcelona: ett intimt och fast förhållande som formades under hans tonår och ungdom och som fortsatte fram till hans död. Efter ditt besök på museet får du chansen att utforska stadsdelen Born, som av lokalbefolkningen anses vara ett av stadens mest bohemiska områden. Ett av de sista stoppen på rundturen blir Sala Parés, i Carrer Petritxol, ett ställe som visade en utställning med en serie pastellteckningar som Picasso gjorde tillsammans med Ramon Casas 1901. Slutför rundturen med ett gott kaffe eller te på Els Quatre Gats, på Carrer Montsió, där du kan prata med din guide om allt som rör Barcelona och Picasso.

Barcelona och Picasso-museet

6. Barcelona och Picasso-museet

Av alla stora konstnärer i Spaniens konsthistoria finns det ett namn som har blivit världsberömt och erkänt framför alla andra: Pablo Picasso. Kubismen, konstnärens unika stil, är lika hyllad som den har kritiserats. Men en sak vet vi säkert: ingen förblir likgiltig inför Picassos strålande konst och personlighet. På den här turen får du lära dig om Picassos liv i Barcelona och hur staden där han tillbringade sin ungdom formade hans unika personlighet. Kort sagt, den här turen hjälper dig att förstå varför Picasso är Picasso. Tillsammans med din guide vandrar du genom ikoniska platser i Barri Gòtic, som det bohemiska kaféet Els Quatre Gats, där Picasso och andra intellektuella träffades och tillbringade sina kvällar. Under rundturen får du också se några av Picassos verk utomhus, platser som inspirerade konstnären att skapa några av sina stora mästerverk, och även verk av andra konstnärer som fick inspiration från Picasso. Efter en och en halv timmes promenad i de gotiska kvarteren och Born-kvarteren, de kvarter där Picasso tillbringade större delen av sitt liv i Barcelona, kommer du till Picassomuseet med en reserverad plats. Du kommer att kunna hoppa över köerna för att köpa biljetter och du kommer in snabbare för att börja utforska samlingen.

6 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Els Quatre Gats

Els Quatre Gats: Fler aktiviteter och sevärdheter

Els Quatre Gats: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Els Quatre Gats

Samlat omdöme

4.5
(727 recensioner)

Guiden var fantastisk. Började med att vi tillsammans rekapitulerade viktiga karaktärer från boken. Vi fick läsa valda stycken från boken på vid aktuella platser. Mycket uppskattat upplägg