Ellis Island

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Ellis Islands sevärdheter – topp fem

Ellis Island var USA:s största kontrollstation för immigranter mellan 1892 till 1954, och därmed den första anhalten för bland annat de många svenska utvandrarna. Miljontals människor landsteg på denna ö när de först anlände till sitt nya hemland. Idag är Ellis Island ett landmärke för drömmarna och hoppet om en bättre morgondag.

 • Färjan

  1. Färjan

  Halva nöjet med Ellis Island är att åka dit! För 18 USD får du en plats på färjan som går längs storslagna Upper New York Bay och vidare ut till Ellis Island och Liberty Island.

 • Ellis Island National Museum of Immigration

  2. Ellis Island National Museum of Immigration

  Bonus: Varje heltimme utgår en gratis rundtur från informationsdisken, ingen biljett behövs.

 • Frihetsgudinnan

  3. Frihetsgudinnan

  Åk vidare med färjan från Ellis Island till Liberty Island och ta en närmare titt på USA:s allra främsta frihetssymbol, Frihetsgudinnan.

 • 4. Sjukhuset på Ellis Island

  Vill du fördjupa din förståelse för hur det var att komma till Ellis Island? Gå med på den 90 minuter långa guideturen i det gamla sjukhuskomplexet. Biljetter köps i förväg.

 • Roliga historiska fakta

  5. Roliga historiska fakta

  Visste du till exempel att Högsta domstolen 1998 slog fast att större delen av ön tillhör New Jersey, inte New York?

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Till Ellis Island tar du dig med Statue Cruises-färjan från antingen Communipaw Terminal i Liberty State Park eller Battery Park i södra utkanten av Manhattan. Att boka biljett i förväg rekommenderas.

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Vanligen hinner du med det mesta på ett par timmar, men det finns stort utrymme för spontanitet om du känner för att stanna en liten stund till – färjan går var tjugonde minut.

 • Vad kostar det?

  Färjebiljett till båda öarna kostar 18 USD.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettiderna på Ellis Island varierar efter säsong, så se till att planera i förväg och lägg första och sista färjeavgången på minnet! Stängt runt jul.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett till Ellis Island kostar från 18 USD och uppåt, beroende på vad du gör för tillval.
 • Behöver jag en guide?
  En guide är ett utmärkt sätt att få djupare förståelse för detta ikoniska monument och dess historiska sammanhang.
 • Hur tar jag mig dit?
  Kollektivtrafik till färjelägren vid Liberty State Park och Battery Park rekommenderas!
 • Ytterligare tips

  • Besökare och bagage måste genomgå en säkerhetskontroll innan ombordstigning på färjan till Ellis Island.

  • Av säkerhetsskäl tillåts bara ett begränsat antal rullstolar ombord på färjan. Först till kvarn-principen tillämpas.

Vad besökare tycker om Ellis Island

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 7 650 omdömen

Skönt att gå runt själv i sin egen takt. Lätt att hitta GetYourGuide i Batterypark. På båten ut kunde man köpa korv och annan snacks och dryck. Man kunde låna en ”inspelad guide”, såg ut som en stor fjärrkontroll man hängde runt halsen. Härligt att gå ut på Pidestalen om man inte fått tag på biljetter ända upp till kronan. Restaurangen på Liberty Island var lite som ett hamburgerställe men uppskattat av barnen. Lite besviken på Ellis Island då jag varit där tidigare och tyckte om ”Sverige-avdelningen” som inte finns kvar längre, som jag fick veta att hela Museet blev restaurerat efter stormen Sandy och då försvann även Sverige-avdelningen. Nu är allt ihopslaget. Fint ändå att vara där igen och förklara historien för barnen.

Toppen som sagt men jag undrar fortfarande varför ni erbjuder köföreträde när det inte allt fungerar? Vi stod i en gigantisk kö precis som alla andra! Tacksam för en förklaring! Mvh Christina Melander

Toppenbra båt-tur för att se Frihetsgudinnan !

Allt fungerade mycket smidigt och vi såg frihetsgudinnan och fick bra guidning av kaptenen. Vackert väder så vi fick många fina bilder.

Jättebra audio guide både vid Frihetsgudinnan och på Ellis Island. Våra barn (12 och 15) tyckte det var lika bra som vi vuxna.

Det var en planerad välutförd tripp. Vi fick mycket historia bakom platserna. Väldigt intressant. En påläst guide var toppen.