Saker att göra i
Eilat

Våra mest rekommenderade saker att göra i Eilat

Israel: eSIM mobildataroamingplan

1. Israel: eSIM mobildataroamingplan

Gör din resa till Israel problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Israel och möjlighet till ytterligare täckning för Mongoliet. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. APN (åtkomstpunktens namn): internet Lokal operatörsinformation: Israel: Pelephone Mongoliet: Unitel

Från Eilat, Jerusalem, Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 3-dagars rundtur

2. Från Eilat, Jerusalem, Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 3-dagars rundtur

Dag 1: Börja din resa från Jerusalem, Tel Aviv eller Eilat, beroende på vilket alternativ du väljer. Korsa gränsen till Jordanien och res till hamnstaden Akaba. Njut av lite tid för avkoppling i staden innan du fortsätter till Wadi Rum. Ankomst till beduinlägerboendet i Wadi Rum och ta in din nya omgivning och de natursköna vyerna. När du väl har installerat dig på campingen kan du ge dig ut på en jeepsafari på eftermiddagen när solen börjar gå ner och luften blir svalare. Njut av en övernattning i lägret där du får njuta av en autentisk jordansk måltid till middag. Dag 2: När solen går upp på morgonen kan du njuta av frukost och utsikten innan du reser till Petra. Vid ankomsten får du en guidad tur på denna ikoniska plats och får en djupare inblick i den antika nabatéiska stadens historia. Se de viktigaste strukturerna på platsen inklusive den berömda skattkammaren, Khazneh. Övernatta på ett hotell i Petra. Dag 3: Avresa från Wadi Rum på morgonen och utforska Petra i din egen takt. Återbesök platser från föregående dag eller upptäck nya. Vandra till klostret och utforska några mindre besökta delar av komplexet. Efter den sista dagen av sightseeing reser du tillbaka till gränsen och återvänder till din ursprungliga utgångspunkt.

Eilatbergen: Solnedgång: Jeep-äventyr till Mount Joash

3. Eilatbergen: Solnedgång: Jeep-äventyr till Mount Joash

Efter att du har hämtats från ditt hotell beger du dig till en samlingsplats för jeepar. Från denna punkt stiger du genom wadi längs Nahal Solomon, Rehoboam Nahal och Jehoshaphat Nahal upp till 725 meter över havet på väg till Mount Joash. Vid några hållplatser kommer din guide att berätta historier om områdets historia. Du stannar också för en liten picknick med pitabröd med lokal labaneost och en kopp örtte, innan du fortsätter upp till resans sista punkt. Från denna observationspunkt kommer du att kunna se fyra länder, Israel, Egypten, Saudiarabien och Jordanien. Efter att ha besökt Mount Joash åker du tillbaka till ditt hotell.

Eilat: 2 timmars båttur med glasbottenbåt

4. Eilat: 2 timmars båttur med glasbottenbåt

Upptäck Röda havets undervattensvärld utan att bli blöt om fötterna med den här båtturen med glasbotten. Du utgår från Hananya Beach och reser bekvämt i en båt med all lyx, inklusive skuggade sittplatser, snackbar och soldäck. Se en mängd undervattensliv som olika arter av fiskar och koraller. Segla längs Eilatbukten i ett fartyg med tre däck, där det nedre däcket ligger 2 meter under vattnet för optimal observation. Under turen får du se sevärdheter som Eilats korallreservat, militärhamnen och gränsen till Jordanien. Dra nytta av en informativ kommentar från fartygets kapten längs vägen.

Från Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 2-dagars rundtur med beduintält

5. Från Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 2-dagars rundtur med beduintält

Vår Petra- och Wadi Rum-tur från Tel Aviv, som avgår dagligen, är en av de mest omfattande turerna som erbjuder två heldagar i Jordanien och är ett av de bästa sätten att besöka två av Jordaniens mest spännande platser. Med avgång från Tel Aviv eller Jerusalem börjar turen med en naturskön biltur genom Negevöknen på väg till den jordanska gränsen. När du har passerat gränsen kör du till staden Akaba med utsikt över Röda havet och njuter av lite ledig tid för lunch, kaffe och shopping innan du fortsätter in i Wadi Rum-öknen till boendet i beduinlägret. På eftermiddagen kan du njuta av ett minnesvärt äventyr på en jeepsafari och få en inblick i beduinernas kultur. När du väl är tillbaka på beduinlägret i Wadi Rum kan du njuta av den stjärnklara natthimlen och avnjuta en autentisk jordansk middag. Följande morgon äter du en lugn frukost på campingen innan du beger dig till den försvunna staden Petra, en av UNESCO erkänd arkeologisk plats och ett av världens sju underverk. Med en kunnig, engelsktalande guide utforskar du de dolda pärlorna i denna antika stad. Det kommer också att finnas tid att utforska Petra i din egen takt och ta in den historiska platsens skönhet och storslagenhet. Från Petra reser du tillbaka till gränsen till Eilat innan du återvänder till Tel Aviv.

Eliat: Introduktion till dykning

6. Eliat: Introduktion till dykning

Upplev en perfekt provtur för dem som inte är säkra på om de vill dyka eller inte. Välj mellan ett 25- eller 40-minutersdyk för att få en smakbit av dykning. När du anländer till dykcentret fyller du i ett kort medicinskt formulär och får en grundlig genomgång av den utrustning du kommer att använda. Efter en transfer till dykplatsen är du igång med din dykupplevelse. Dykningen börjar med en 10-15 minuters genomgång av en erfaren instruktör på ryska, engelska eller hebreiska. Sedan, på den nivå som gör att ditt huvud kan hålla sig ovanför ytan, går du igenom några uppgifter som är utformade för att du ska känna dig säker i vattnet och med dykutrustningen. Därefter kan du fortsätta med den faktiska provdykningen. Din instruktör leder dig tryggt till den magiska undervattensvärlden med ljusa koraller och färgglada fiskar, alltid bredvid dig för att garantera din säkerhet. Efter dykningen åker du tillbaka till dykcentret, redo att ta dig an fler dykäventyr.

Från Eilat: Petra-tur med transfer och lunch

7. Från Eilat: Petra-tur med transfer och lunch

Petra är ett arv, som lämnades till oss av nabataerna för över 2000 år sedan. Nabataerna var mycket flitiga och skapade ett av sin tids största vattensystem. Petra ockuperades av över 20 000 invånare och var mycket välmående. De byggde vattencisterner och samlade upp vattnet från översvämningarna och fortsatte sedan med att sälja vattnet till husvagnar och köpmän som passerade . Nabataerna skapade stora fasader i sandstenen på det typiska romerska arketektiska sättet, den mest kända av dem är "The Treasury". Det finns en romersk teater, där du kan se gravarna som fortfarande står där mellan sittplatserna. Amfiteatern hade en gång över 4000 sittplatser. Det finns många tempel, statyer, fasader (ca 800) i Petra som du kan se. En chaufför hämtar dig från ditt hotell kl. 08.15 - 8.30 i Eilat och tar dig till Jordangränsen. Du kommer att få hjälp med gränsförfaranden och fortsätta till Petra. Tour Petra med en kvalificerad licensierad guide. Gå in genom Siq (vägen, en spricka i sandstenen), för att komma fram till "The Treasury". Inkluderat i ditt paket är en valfri ridtur. Åk de första 200 metrarna av rutten ("Dricks" från transportören krävs, allt från 2-5 dollar efter eget gottfinnande). Fortsätt turen för att se den romerska teatern, fasaderna, gravarna, cisternerna, krypterna och templen. Efter rundturen - lunch på en lokal restaurang. Res tillbaka till Jordangränsen, påbörja vår hemresa mot gränsen. Den här rutten inkluderar några stopp längs vägen vid vissa observationspunkter för att du ska kunna njuta av det vackra landskapet som Wadi Ram har att erbjuda. Ankomst tillbaka till ditt hotell i Eilat: mellan 19:00-19:30.

Från Eilat: Timna Park Guidad Jeep Tour

8. Från Eilat: Timna Park Guidad Jeep Tour

Den här fascinerande fyratimmarsturen öppnar den underbara världen av Aravaöknen och en av dess pärlor, Timna. Se bisarra färgade stenar, naturliga skulpturer, himlens blått och de omgivande bergens ockra. Din guide kommer att berätta om den här unika platsens fantastiska historia och geologi. Inne i parken kan du stanna några gånger och se den otroliga historien om det kopparrelaterade området. Längs vägen kan du se de naturliga sandstensmuddarna och några salomoniska pelare, Borg Hill, den berömda svampen och valven. Ta din vandring vid ett stopp nära Timna-sjön där du kan fylla flaskor med färgglad sand för att få en souvenir. Därifrån kan du bege dig tillbaka mot Eilat.

Från Eilat: 2-dagars tur till Petra och Wadi Rum med lägervistelse

9. Från Eilat: 2-dagars tur till Petra och Wadi Rum med lägervistelse

Petra är den mest kända turistplatsen i Jordanien idag. Petra var en gång ockuperad av nabatéerna, och nästan allt i Petra byggdes av dem. När du besöker Petra kan du se över 800 objekt, bland annat den berömda skattkammaren, tempel, sorgehus, grottor och mycket mer. Wadi Rum är allt man kan förvänta sig av en typisk öken: extrem hetta på sommaren och iskalla temperaturer på vintern. Den är våldsam och stämningsfull när solen skär genom de mejslade ravinerna i gryningen eller smälter uppdelningen mellan sten och sand i skymningen. Den är krävande för beduinerna som lever i den och hämndlysten för dem som ignorerar de faror den innebär. Upplev dess kraft och skönhet tillsammans med din expertguide. Din tur börjar med att du hämtas från ditt hotell i Eilat klockan 08:30. Efter att ha korsat Arava-gränsen kör du till Wadi Musa Petra och besöker platsen. Efter rundturen äter ni lunch i Petra och kör sedan till Wadi Rum där ni övernattar i ett autentiskt beduinläger. På vägen dit får du lära dig allt om nabatéerna, deras historia, konst, gudar och beduinernas livsstil. Uppgradera din upplevelse i öknen till ett fyrstjärnigt tält med eget badrum som inkluderar dusch och toalett i tältet.

Från Eilat: Guidad tur till Red Canyon

10. Från Eilat: Guidad tur till Red Canyon

Du börjar med att hämtas från ditt hotell i Eilat i en jeep. Res i 20 minuter till Red Canyon som ligger i Eilats närliggande berg. Vid ankomsten kan du njuta av en naturskön vandring i 90 minuter genom kanjonen. Lär dig mer om regionens geologi och historia. Beundra den livliga rosa färgen på klyftorna och upptäck de olika klippformationerna som skapats av vatten- och vinderosion under miljontals år. Ta en måttligt utmanande vandring i riktning mot Ein Natafim. Slutligen kan du njuta av den vackra utsikten från utsiktsplatsen Mount Yoash. Se fyra olika länder från denna unika utsiktspunkt, liksom Eilatbukten. Efteråt återförs du till ditt hotell i Eilat.

Alla aktiviteter

35 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Eilat

Israel: eSIM mobildataroamingplan

Israel: eSIM mobildataroamingplan

Gör din resa till Israel problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Israel och möjlighet till ytterligare täckning för Mongoliet. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. APN (åtkomstpunktens namn): internet Lokal operatörsinformation: Israel: Pelephone Mongoliet: Unitel

Från Eilat, Jerusalem, Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 3-dagars rundtur

Från Eilat, Jerusalem, Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 3-dagars rundtur

Dag 1: Börja din resa från Jerusalem, Tel Aviv eller Eilat, beroende på vilket alternativ du väljer. Korsa gränsen till Jordanien och res till hamnstaden Akaba. Njut av lite tid för avkoppling i staden innan du fortsätter till Wadi Rum. Ankomst till beduinlägerboendet i Wadi Rum och ta in din nya omgivning och de natursköna vyerna. När du väl har installerat dig på campingen kan du ge dig ut på en jeepsafari på eftermiddagen när solen börjar gå ner och luften blir svalare. Njut av en övernattning i lägret där du får njuta av en autentisk jordansk måltid till middag. Dag 2: När solen går upp på morgonen kan du njuta av frukost och utsikten innan du reser till Petra. Vid ankomsten får du en guidad tur på denna ikoniska plats och får en djupare inblick i den antika nabatéiska stadens historia. Se de viktigaste strukturerna på platsen inklusive den berömda skattkammaren, Khazneh. Övernatta på ett hotell i Petra. Dag 3: Avresa från Wadi Rum på morgonen och utforska Petra i din egen takt. Återbesök platser från föregående dag eller upptäck nya. Vandra till klostret och utforska några mindre besökta delar av komplexet. Efter den sista dagen av sightseeing reser du tillbaka till gränsen och återvänder till din ursprungliga utgångspunkt.

Eilatbergen: Solnedgång: Jeep-äventyr till Mount Joash

Eilatbergen: Solnedgång: Jeep-äventyr till Mount Joash

Efter att du har hämtats från ditt hotell beger du dig till en samlingsplats för jeepar. Från denna punkt stiger du genom wadi längs Nahal Solomon, Rehoboam Nahal och Jehoshaphat Nahal upp till 725 meter över havet på väg till Mount Joash. Vid några hållplatser kommer din guide att berätta historier om områdets historia. Du stannar också för en liten picknick med pitabröd med lokal labaneost och en kopp örtte, innan du fortsätter upp till resans sista punkt. Från denna observationspunkt kommer du att kunna se fyra länder, Israel, Egypten, Saudiarabien och Jordanien. Efter att ha besökt Mount Joash åker du tillbaka till ditt hotell.

Eilat: 2 timmars båttur med glasbottenbåt

Eilat: 2 timmars båttur med glasbottenbåt

Upptäck Röda havets undervattensvärld utan att bli blöt om fötterna med den här båtturen med glasbotten. Du utgår från Hananya Beach och reser bekvämt i en båt med all lyx, inklusive skuggade sittplatser, snackbar och soldäck. Se en mängd undervattensliv som olika arter av fiskar och koraller. Segla längs Eilatbukten i ett fartyg med tre däck, där det nedre däcket ligger 2 meter under vattnet för optimal observation. Under turen får du se sevärdheter som Eilats korallreservat, militärhamnen och gränsen till Jordanien. Dra nytta av en informativ kommentar från fartygets kapten längs vägen.

Från Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 2-dagars rundtur med beduintält

Från Tel Aviv: Petra och Wadi Rum 2-dagars rundtur med beduintält

Vår Petra- och Wadi Rum-tur från Tel Aviv, som avgår dagligen, är en av de mest omfattande turerna som erbjuder två heldagar i Jordanien och är ett av de bästa sätten att besöka två av Jordaniens mest spännande platser. Med avgång från Tel Aviv eller Jerusalem börjar turen med en naturskön biltur genom Negevöknen på väg till den jordanska gränsen. När du har passerat gränsen kör du till staden Akaba med utsikt över Röda havet och njuter av lite ledig tid för lunch, kaffe och shopping innan du fortsätter in i Wadi Rum-öknen till boendet i beduinlägret. På eftermiddagen kan du njuta av ett minnesvärt äventyr på en jeepsafari och få en inblick i beduinernas kultur. När du väl är tillbaka på beduinlägret i Wadi Rum kan du njuta av den stjärnklara natthimlen och avnjuta en autentisk jordansk middag. Följande morgon äter du en lugn frukost på campingen innan du beger dig till den försvunna staden Petra, en av UNESCO erkänd arkeologisk plats och ett av världens sju underverk. Med en kunnig, engelsktalande guide utforskar du de dolda pärlorna i denna antika stad. Det kommer också att finnas tid att utforska Petra i din egen takt och ta in den historiska platsens skönhet och storslagenhet. Från Petra reser du tillbaka till gränsen till Eilat innan du återvänder till Tel Aviv.

Eliat: Introduktion till dykning

Eliat: Introduktion till dykning

Upplev en perfekt provtur för dem som inte är säkra på om de vill dyka eller inte. Välj mellan ett 25- eller 40-minutersdyk för att få en smakbit av dykning. När du anländer till dykcentret fyller du i ett kort medicinskt formulär och får en grundlig genomgång av den utrustning du kommer att använda. Efter en transfer till dykplatsen är du igång med din dykupplevelse. Dykningen börjar med en 10-15 minuters genomgång av en erfaren instruktör på ryska, engelska eller hebreiska. Sedan, på den nivå som gör att ditt huvud kan hålla sig ovanför ytan, går du igenom några uppgifter som är utformade för att du ska känna dig säker i vattnet och med dykutrustningen. Därefter kan du fortsätta med den faktiska provdykningen. Din instruktör leder dig tryggt till den magiska undervattensvärlden med ljusa koraller och färgglada fiskar, alltid bredvid dig för att garantera din säkerhet. Efter dykningen åker du tillbaka till dykcentret, redo att ta dig an fler dykäventyr.

Från Eilat: Petra-tur med transfer och lunch

Från Eilat: Petra-tur med transfer och lunch

Petra är ett arv, som lämnades till oss av nabataerna för över 2000 år sedan. Nabataerna var mycket flitiga och skapade ett av sin tids största vattensystem. Petra ockuperades av över 20 000 invånare och var mycket välmående. De byggde vattencisterner och samlade upp vattnet från översvämningarna och fortsatte sedan med att sälja vattnet till husvagnar och köpmän som passerade . Nabataerna skapade stora fasader i sandstenen på det typiska romerska arketektiska sättet, den mest kända av dem är "The Treasury". Det finns en romersk teater, där du kan se gravarna som fortfarande står där mellan sittplatserna. Amfiteatern hade en gång över 4000 sittplatser. Det finns många tempel, statyer, fasader (ca 800) i Petra som du kan se. En chaufför hämtar dig från ditt hotell kl. 08.15 - 8.30 i Eilat och tar dig till Jordangränsen. Du kommer att få hjälp med gränsförfaranden och fortsätta till Petra. Tour Petra med en kvalificerad licensierad guide. Gå in genom Siq (vägen, en spricka i sandstenen), för att komma fram till "The Treasury". Inkluderat i ditt paket är en valfri ridtur. Åk de första 200 metrarna av rutten ("Dricks" från transportören krävs, allt från 2-5 dollar efter eget gottfinnande). Fortsätt turen för att se den romerska teatern, fasaderna, gravarna, cisternerna, krypterna och templen. Efter rundturen - lunch på en lokal restaurang. Res tillbaka till Jordangränsen, påbörja vår hemresa mot gränsen. Den här rutten inkluderar några stopp längs vägen vid vissa observationspunkter för att du ska kunna njuta av det vackra landskapet som Wadi Ram har att erbjuda. Ankomst tillbaka till ditt hotell i Eilat: mellan 19:00-19:30.

Från Eilat: Timna Park Guidad Jeep Tour

Från Eilat: Timna Park Guidad Jeep Tour

Den här fascinerande fyratimmarsturen öppnar den underbara världen av Aravaöknen och en av dess pärlor, Timna. Se bisarra färgade stenar, naturliga skulpturer, himlens blått och de omgivande bergens ockra. Din guide kommer att berätta om den här unika platsens fantastiska historia och geologi. Inne i parken kan du stanna några gånger och se den otroliga historien om det kopparrelaterade området. Längs vägen kan du se de naturliga sandstensmuddarna och några salomoniska pelare, Borg Hill, den berömda svampen och valven. Ta din vandring vid ett stopp nära Timna-sjön där du kan fylla flaskor med färgglad sand för att få en souvenir. Därifrån kan du bege dig tillbaka mot Eilat.

Från Eilat: 2-dagars tur till Petra och Wadi Rum med lägervistelse

Från Eilat: 2-dagars tur till Petra och Wadi Rum med lägervistelse

Petra är den mest kända turistplatsen i Jordanien idag. Petra var en gång ockuperad av nabatéerna, och nästan allt i Petra byggdes av dem. När du besöker Petra kan du se över 800 objekt, bland annat den berömda skattkammaren, tempel, sorgehus, grottor och mycket mer. Wadi Rum är allt man kan förvänta sig av en typisk öken: extrem hetta på sommaren och iskalla temperaturer på vintern. Den är våldsam och stämningsfull när solen skär genom de mejslade ravinerna i gryningen eller smälter uppdelningen mellan sten och sand i skymningen. Den är krävande för beduinerna som lever i den och hämndlysten för dem som ignorerar de faror den innebär. Upplev dess kraft och skönhet tillsammans med din expertguide. Din tur börjar med att du hämtas från ditt hotell i Eilat klockan 08:30. Efter att ha korsat Arava-gränsen kör du till Wadi Musa Petra och besöker platsen. Efter rundturen äter ni lunch i Petra och kör sedan till Wadi Rum där ni övernattar i ett autentiskt beduinläger. På vägen dit får du lära dig allt om nabatéerna, deras historia, konst, gudar och beduinernas livsstil. Uppgradera din upplevelse i öknen till ett fyrstjärnigt tält med eget badrum som inkluderar dusch och toalett i tältet.

Från Eilat: Guidad tur till Red Canyon

Från Eilat: Guidad tur till Red Canyon

Du börjar med att hämtas från ditt hotell i Eilat i en jeep. Res i 20 minuter till Red Canyon som ligger i Eilats närliggande berg. Vid ankomsten kan du njuta av en naturskön vandring i 90 minuter genom kanjonen. Lär dig mer om regionens geologi och historia. Beundra den livliga rosa färgen på klyftorna och upptäck de olika klippformationerna som skapats av vatten- och vinderosion under miljontals år. Ta en måttligt utmanande vandring i riktning mot Ein Natafim. Slutligen kan du njuta av den vackra utsikten från utsiktsplatsen Mount Yoash. Se fyra olika länder från denna unika utsiktspunkt, liksom Eilatbukten. Efteråt återförs du till ditt hotell i Eilat.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Eilat

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Eilat?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Eilat:

Sevärdheterna i Eilat du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Eilat

Att göra i Eilat

Städer i Israel

Eilat: Fler aktiviteter och sevärdheter

Eilat: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Eilat

Samlat omdöme

4.3
(545 recensioner)