Eiffeltornet
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Eiffeltornet: Upplevelser

Se alla upplevelser i Eiffeltornet

Toppsevärdheter i Paris

Se 759 upplevelser

Hitta den bästa utsikten över Eiffeltornet

Åsynen av Paris karakteristiska takåsar som badar i solnedgångens rosa skimmer är ett minne för livet. Vår lista hjälper dig att hitta platserna med de mest romantiska (och fotovänliga) utsikterna över Eiffeltornet och staden.

Trocadero

Trocadero

Om du vill se ljusshowen från Eiffeltornet på kvällen är Trocadero ett av de bästa ställena att befinna sig på. Bonus: Trocadero är gratis, och alltid öppet.

Triumfbågen

Triumfbågen

284 trappsteg är det till toppen av den världsberömda Triumfbågen, men det är värt varenda steg. Däruppe belönas du nämligen med en av stadens mest magiska vyer.

Montparnassetornet

Montparnassetornet

Det 210 meter höga Montparnassetornet är kanske inte så fint i sig, men en avstickare hit är ändå att rekommendera. Häruppe kan du se så långt som fyra mil bort åt alla håll.

Takterassen på Hôtel Raphael

Takterassen på Hôtel Raphael

På jakt efter rätta stället för en romantisk Parisdejt? Boka bord på Hotêl Raphaels takterrass. Här kan ni sippa på ett glas lyxig champagne och se solen sänka sig över staden.

Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim knyter ihop de 15:e och 16:e arrondissementen. Denna berömda bro har utsikt över både Eiffeltornet och floden Seine och är därför extra populär bland fotografer.

Våra tips

Undvik köer

Eftersom Paris är ett av världens mest populära resemål är det bra att planera sin rutt i förväg. Att boka biljett på nätet sparar tid, men räkna ändå med köer om du besöker de största monumenten mitt på dagen.

Håll ett öga på handväskan

Efter att ha gått och stått i flera timmar är det skönt att pusta ut på ett närbeläget kafé och smälta intrycken. Även om alla de stora turiststråken är trygga är det lätt hänt att slappna av lite för mycket när latten kommit på bordet. Tänk därför på att även då hålla väskor stängda och under uppsikt.

Eiffeltornets öppettider

Kanske är du sugen på att bekanta dig närmare med Eiffeltornet självt? Denna ikoniska Parisattraktion går att besöka 365 dagar om året. Från mitten av juni till tidiga september är tornet öppet från kl. 09.00 till midnatt. Resten av året öppnar det kl. 09.30 och stänger kl. 23.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Eiffeltornet är öppet 365 dagar om året!
 • Vad kostar det?
  Att beundra Eiffeltornet från utsidan är förstås gratis. Entrén till tornet beror bland annat på vilken typ av tur du har valt. De goda nyheterna är att våra grupper vanligen går före de långa biljettköerna.
 • Behöver jag en guide?
  Bara om du känner för det! Många tycker att det tillför en extra dimension att känna till Eiffeltornets arkitektur och historia, men utsikten därifrån talar sitt eget oemotståndliga språk.
 • Hur tar jag mig dit?
  De närmaste tunnelbanestationerna är Bir-Hakeim (linje 6) och Trocadero (linje 9).
 • Ytterligare tips

  • Denna sevärdhet är gratis för barn under 4 år.

  • Håll väskor stängda och under uppsikt.

Vad besökare tycker om Eiffeltornet

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 31 132 omdömen

Första gången i Paris så är såklart Eiffeltornet ett måste

Jag trodde att vi hade bokat biljett med hiss, men det visade sig att vi skulle ta trapporna upp till första och andra våningen. Det var visserligen inga problem att gå i trapporna – det var en upplevelse i sig :) Men för en otränad person så kan det kännas det lite i benen. Men det är bara att vila i 1-2 minuter. Från andra våningen ända upp till toppen så åker man dock hiss. Man får även åka hiss ända ner till marknivå efteråt. Så nu fick vi både pröva på trapporna och åka hiss. Helt klart värt det. Det visade sig även att vi skulle ha en guide med oss. Det uppfattade jag inte nör jag bokade biljetten. Kanske bara jag som inte läste ordentligt. Guiden följer med genom säkerhetskontroller och upp till andra våningen, och vi behövde inte stå i en lång kö för att komma in i tornet. Det längsta köerna är till hissarna. På andra våningen så lämnar guiden gruppen och man kan fritt gå omkring och njuta av utsikten så länge man önskar, och man väljer själv när man vill åka upp till toppen.

Snabbt access till Eiffeltornet och fin utsikt!

Mötesplatsen låg precis vid Eiffeltornet vilken innebar en väldigt kort promenad till säkerhetskontrollen. Vid säkerhetskontrollen bar kön lort och det gick gott att komma igenom. Väl igenom kontrollen berättade vår guide korta lättsamma fakta om Eiffeltornets historia och därefter fick vi själva åka upp i tornet och vara där så länge vi önskade. Snabb kö till hissarna utan väntetider. Lagom med folk uppe i tornet. Magnifik utsikt!

Eiffeltornet: Direkttillträde till andra våningen Omdöme från:

Smidigt sätt att komma upp i Eiffeltornet

Det var enkelt att boka, tydliga instruktioner om vart man skulle gå till mötesplatsen, bra guide och ett bra sätt att komma upp i tornet. Bra att man fick vara kvar hur länge man ville i tornet efter att guiden pratat klart.

Eiffeltornet: Direkttillträde till andra våningen Omdöme från:

Mycket bra, både med upplägget och guidningen !

Mycket trevlig turistattraktion med bra upplägg på turen samt den utmärkt trevliga, kunniga och tydliga guiden Heidi. Jag kan verkligen rekommendera denna utflykt.

Skönt att veta att man kommer in snabbt.

Just denna dag (31/8) och tid (16:30) var det inte så mycket kö ändå. På plan 2, där man byter hiss, får man inget företräde i kön. Eiffeltornet är toppen!