Eiffeltornet

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Hitta den bästa utsikten över Eiffeltornet

Åsynen av Paris karakteristiska takåsar som badar i solnedgångens rosa skimmer är ett minne för livet. Vår lista hjälper dig att hitta platserna med de mest romantiska (och fotovänliga) utsikterna över Eiffeltornet och staden.

 • Trocadero

  1. Trocadero

  Om du vill se ljusshowen från Eiffeltornet på kvällen är Trocadero ett av de bästa ställena att befinna sig på. Bonus: Trocadero är gratis, och alltid öppet.

 • Triumfbågen

  2. Triumfbågen

  284 trappsteg är det till toppen av den världsberömda Triumfbågen, men det är värt varenda steg. Däruppe belönas du nämligen med en av stadens mest magiska vyer.

 • Montparnassetornet

  3. Montparnassetornet

  Det 210 meter höga Montparnassetornet är kanske inte så fint i sig, men en avstickare hit är ändå att rekommendera. Häruppe kan du se så långt som fyra mil bort åt alla håll.

 • Takterassen på Hôtel Raphael

  4. Takterassen på Hôtel Raphael

  På jakt efter rätta stället för en romantisk Parisdejt? Boka bord på Hotêl Raphaels takterrass. Här kan ni sippa på ett glas lyxig champagne och se solen sänka sig över staden.

 • Pont de Bir-Hakeim

  5. Pont de Bir-Hakeim

  Pont de Bir-Hakeim knyter ihop de 15:e och 16:e arrondissementen. Denna berömda bro har utsikt över både Eiffeltornet och floden Seine och är därför extra populär bland fotografer.

Planera ditt besök

 • Undvik köer

  Eftersom Paris är ett av världens mest populära resemål är det bra att planera sin rutt i förväg. Att boka biljett på nätet sparar tid, men räkna ändå med köer om du besöker de största monumenten mitt på dagen.

 • Håll ett öga på handväskan

  Efter att ha gått och stått i flera timmar är det skönt att pusta ut på ett närbeläget kafé och smälta intrycken. Även om alla de stora turiststråken är trygga är det lätt hänt att slappna av lite för mycket när latten kommit på bordet. Tänk därför på att även då hålla väskor stängda och under uppsikt.

 • Eiffeltornets öppettider

  Kanske är du sugen på att bekanta dig närmare med Eiffeltornet självt? Denna ikoniska Parisattraktion går att besöka 365 dagar om året. Från mitten av juni till tidiga september är tornet öppet från kl. 09.00 till midnatt. Resten av året öppnar det kl. 09.30 och stänger kl. 23.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Eiffeltornet är öppet 365 dagar om året!
 • Vad kostar det?
  Att beundra Eiffeltornet från utsidan är förstås gratis. Entrén till tornet beror bland annat på vilken typ av tur du har valt. De goda nyheterna är att våra grupper vanligen går före de långa biljettköerna.
 • Behöver jag en guide?
  Bara om du känner för det! Många tycker att det tillför en extra dimension att känna till Eiffeltornets arkitektur och historia, men utsikten därifrån talar sitt eget oemotståndliga språk.
 • Hur tar jag mig dit?
  De närmaste tunnelbanestationerna är Bir-Hakeim (linje 6) och Trocadero (linje 9).
 • Ytterligare tips

  • Denna sevärdhet är gratis för barn under 4 år.

  • Håll väskor stängda och under uppsikt.

Alla saker att se i Eiffeltornet

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Eiffeltornet? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Eiffeltornet

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 25 381 omdömen

Kära Aida, din guide till Eiffeltornet var väldigt underhållande! Du inkluderade Eiffeltowers historia och kombinerade den med humoristiska kommentarer och skämt. Det var mycket trevligt att vara en av dina kunder och själva turen var mycket bra! Vi blev inte tvingade att göra något eller att gå någonstans. Vi kunde utforska Eiffeltornet helt själva. Kanske kan priset för detta evenemang vara lite för högt, men annars var turen fantastisk! Tack Aida för den bra guiden än en gång! Med vänlig hälsning Vincent och Anastasia (den "goda tjejen")

Lagom stor grupp som gjorde att allt gick smidigt. Regn i början men fantastisk guide som fick oss hålla humöret uppe tills det slutade regna. Guiden följde även med en bit upp i tornetoch pekade, berättade vad det är vi ser där nere. Det var även smidigt komma igenom spärrar och köer då vi hade Guiden med. Kan rekommendera denna tur om du inte är höjdrädd

Ferrit var en mycket underhållande och också välinformerad guide!

snabb och smidig. fantastisk upplevelse på kvällen med belysning.

Så bra guide som berättade massor om Paris och Eiffeltornet