Våra mest rekommenderade saker att göra i Egilsstaðir

Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

1. Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

Vök Baths är ett geotermiskt besöksmål vid den vackra sjön Urriðavatn på östra Island. Vök Baths ligger bara 5 minuter från Egilsstaðir, den största bosättningen i öst, och är ett viktigt stopp på alla besök i denna del av landet. Vök Baths utnyttjar den geotermiska kraften i regionen för att skapa en unik badupplevelse med fantastisk utsikt över resten av sjön och det omgivande området. Fördjupa dig helt i Islands unika och orörda landskap och bli ett med naturen vid landets första serie av geotermiska flytande pooler. Det varma vattnet är så rent att det är certifierat som drickbart, och det är en isländsk destination för varma källor som inte liknar någon annan. Jämfört med resten av landet finns det relativt få varma källor på östra Island, vilket gör Vök Baths till en attraktion som du inte vill missa under din upptäcktsfärd på östra Island. Under vintern är det så underbart att bada och titta på stjärnorna och om vi har tur vårt vackra norrsken.

Island: Hela ön Självguidad Audioguide

2. Island: Hela ön Självguidad Audioguide

Med Islands kompletta audioguide får du all information som en reseguide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen av var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så ingenting står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala Island reseguide för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om landet, folket och sevärdheterna i alla delar av landet. Den omfattar inte bara Ringvägen och Gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, Öst- och Västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

3. Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

4. Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

Ditt 8-dagars isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och ger dig sedan ut längs Gyllene cirkeln och passerar Gullfoss vattenfall, Geysir och Þingvellir nationalpark. När du beundrar det varma vattnet som sprutar från jorden, lär dig om Islands historia från dina expertguider. På dag 2 besöker du vattenfallen i Skogafoss och Seljalandsfoss där du kan gå bakom kaskaderna och vandra på en gammal glaciär. Dagens höjdpunkt är en resa till den världsberömda svarta sandstranden vid Reynisfjara. Utforska Skaftafell National Park på dag 3 och förundras över de vita isskivorna när de kontrasterar mot den skarpa svarta sanden. Efteråt utforska en isgrotta och isblock som flyter i glaciärlagunen i Jökulsárlon. Tillbringa kvällen med att titta ut för det fantastiska norrskenet, en verkligt en gång-i-livet-möjlighet. På dag 4 följer du dina guider genom östfjordarna på jakt efter inhemskt djurliv som vildrenar. När du passerar sjön Lagarfljót, där ett monster sägs bo, lär du dig om kulturen och livsstilen i de närliggande små byarna. Efter en mysig natts vistelse i en sömnig isländsk by, utforska den geotermiska regionen Mývatnsjön och se Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt sedan till Námaskarð-passet där jorden kokar och bubblar framför dina ögon. På dag 6, besök fjorden Eyjafjörður, tillbringa lite tid med att lära känna lokala bönder på Kaffi Kú och stanna till vid Hauganes för en valskådningstur. Prova några isländska delikatesser om du är sugen på det, övernatta sedan i Borgarnes. På dag 7 utforskar du huvudstaden i norr på din egen fritid, innan du beger dig ut till Saga Trail för att besöka Reykholt där den medeltida poeten Snorri Sturluson bodde. På dag 8 kan du se den otroliga Snæfellsjökull-glaciären på Snæfellsneshalvön och förundras över det hisnande landskapet som omger dig. Njut av en valfri underjordisk rundtur i Vatnshellir Lava Cave. På kvällen kommer du tillbaka till Reykjavik, där ditt 8-dagars äventyr slutar.

Egilsstaðir: Fler aktiviteter och sevärdheter

Egilsstaðir: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.