Saker att göra i
Egilsstaðir

Egilsstaðir

Våra mest rekommenderade saker att göra i Egilsstaðir

Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

1. Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

Vök Baths är ett geotermiskt besöksmål vid den vackra sjön Urriðavatn på östra Island. Vök Baths ligger bara 5 minuter från Egilsstaðir, den största bosättningen i öst, och är ett viktigt stopp på alla besök i denna del av landet. Vök Baths utnyttjar den geotermiska kraften i regionen för att skapa en unik badupplevelse med fantastisk utsikt över resten av sjön och det omgivande området. Fördjupa dig helt i Islands unika och orörda landskap och bli ett med naturen vid landets första serie av geotermiska flytande pooler. Det varma vattnet är så rent att det är certifierat som drickbart, och det är en isländsk destination för varma källor som inte liknar någon annan. Jämfört med resten av landet finns det relativt få varma källor på östra Island, vilket gör Vök Baths till en attraktion som du inte vill missa under din upptäcktsfärd på östra Island. Under vintern är det så underbart att bada och titta på stjärnorna och om vi har tur vårt vackra norrsken.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

2. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

3. Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och därefter besöker ni de populära attraktionerna Thingvellir, Geysir och Gullfoss i Gyllene cirkeln. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du möts av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och glaciärlagunen JokulsarlonDag 3: Östra fjordarna Idag är det dags att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, såsom vandring, cykling, ridning samt boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med ett varmt källbad i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen får ni se det drömska vattenfallet Godafoss. Boendet för natten kommer att vara på ett lantligt hotell nära Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att köra mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kan du prova dina färdigheter i havsfiske och sedan njuta av en gemensam grillfest med dagens fångst. Ta dig till ditt boende för natten i Bifrost-området. Kör genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och halvön Trollaskagi, med några av de bästa havslandskap du kommer att se. Dag 6: Besök västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Ni besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländske historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör ni runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (valfjorden).

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

4. Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

5. Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

Ditt 8-dagars isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och ger dig sedan ut längs Gyllene cirkeln och passerar Gullfoss vattenfall, Geysir och Þingvellir nationalpark. När du beundrar det varma vattnet som sprutar från jorden, lär dig om Islands historia från dina expertguider. På dag 2 besöker du vattenfallen i Skogafoss och Seljalandsfoss där du kan gå bakom kaskaderna och vandra på en gammal glaciär. Dagens höjdpunkt är en resa till den världsberömda svarta sandstranden vid Reynisfjara. Utforska Skaftafell National Park på dag 3 och förundras över de vita isskivorna när de kontrasterar mot den skarpa svarta sanden. Efteråt utforska en isgrotta och isblock som flyter i glaciärlagunen i Jökulsárlon. Tillbringa kvällen med att titta ut för det fantastiska norrskenet, en verkligt en gång-i-livet-möjlighet. På dag 4 följer du dina guider genom östfjordarna på jakt efter inhemskt djurliv som vildrenar. När du passerar sjön Lagarfljót, där ett monster sägs bo, lär du dig om kulturen och livsstilen i de närliggande små byarna. Efter en mysig natts vistelse i en sömnig isländsk by, utforska den geotermiska regionen Mývatnsjön och se Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt sedan till Námaskarð-passet där jorden kokar och bubblar framför dina ögon. På dag 6, besök fjorden Eyjafjörður, tillbringa lite tid med att lära känna lokala bönder på Kaffi Kú och stanna till vid Hauganes för en valskådningstur. Prova några isländska delikatesser om du är sugen på det, övernatta sedan i Borgarnes. På dag 7 utforskar du huvudstaden i norr på din egen fritid, innan du beger dig ut till Saga Trail för att besöka Reykholt där den medeltida poeten Snorri Sturluson bodde. På dag 8 kan du se den otroliga Snæfellsjökull-glaciären på Snæfellsneshalvön och förundras över det hisnande landskapet som omger dig. Njut av en valfri underjordisk rundtur i Vatnshellir Lava Cave. På kvällen kommer du tillbaka till Reykjavik, där ditt 8-dagars äventyr slutar.

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

6. Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Dag 1 Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig till UNESCO:s Þingvellir NP, som har en dramatisk sprickdal och en rik isländsk historia. Fortsätt till det geotermiska området Geysir, där kraftfulla gejsrar förbluffar med utbrott, inklusive den skållheta gejsern Strokkur. Förundras över det ikoniska vattenfallet Gullfoss före en pittoresk lunch. Fortsätt till de förtrollande Seljalandsfoss och de höga Skógafoss-vattenfallen. Utforska Reynisfjaras svarta sandstrand med sina basaltpelare innan ni avslutar dagen på ert hotell på sydkusten. Dag 2 Efter frukost ger du dig ut på en ny äventyrsdag. Utforska kustbyn Vík som är känd för sina svarta sandstränder och dramatiska landskap. Dagens höjdpunkt är den mystiska Katla Ice Cave (ingår i Deluxe Tour). gömd under Mýrdalsjökull-glaciären, med fantastiska frysta formationer. Efter isgrottan äter du lunch i Vík innan du beger dig till den magnifika Fjaðrárgljúfur-kanjonen, känd för sina geologiska underverk. Fortsätt österut till Jökulsárlón, en glaciärlagun med kolossala isberg, och den närliggande Diamond Beach, där isfragment på ett magiskt sätt bryter av mot den ebenholtsfärgade sanden. Slutligen kommer du till Höfn, där du checkar in på ditt hotell. Dag 3 Börja dagen med frukost. Utforska den charmiga fiskebyn Djúpivogur, känd för sin pittoreska hamn. Därefter äter du lunch i Egilsstaðir. På sommaren tar din resa dig sedan till Borgarfjörður Eystri, känd för sina lunnefågelkolonier. Bevittna dessa älskvärda sjöfåglar i deras naturliga miljö. På vintern utforskar du fiskebyar på östra Island. På eftermiddagen kan du bada i Vöks geotermiska bad (ingår i Deluxe Tour). Slutligen checkar du in på ett hotell i Egilsstaðir. Dag 4 Efter frukost fortsätter resan. Börja dagen vid Stuðlagil Canyon, känd för sina fantastiska basaltpelare och den blå glaciärfloden. Därefter når du Europas mäktigaste vattenfall, Dettifoss, och upplever dess dånande kraft när vattnet störtar ner i kanjonen. Utforska det surrealistiska geotermiska området Námaskarð med sina bubblande lerkärl. Besök Dimmuborgir, ett mystiskt lavafält, utforska Skútustaðagígar och missa inte Goðafoss vattenfall. På eftermiddagen checkar du in på ett hotell i Akureyri. Dag 5 Börja dagen med frukost och följ sedan med på en valskådningstur (ingår i Deluxe Tour). Njut av en lunch i staden. Fortsätt till Borgarvirki, en gammal vulkanisk plugg som en gång användes som fästning under Islands vikingatid. Därefter åker ni till Hvítserkur, en klippformation som sticker upp ur havet. Fortsätt till Kolugljúfur, en kanjon som fått sitt namn efter jättinnan Kola. Slutligen checkar du in på ditt hotell i Laugarbakki. Dag 6 Efter frukost kör ni till Grábrók, en berömd vulkan, och vandrar upp till toppen. Fortsätt till vattenfallet Hraunfossar som faller genom lavafält. Besök en traditionell islandshästgård för att uppleva charmen och den kulturella betydelsen av islandshästar. Stanna till vid Deildartunguhver, Europas mäktigaste varma källa. Slutligen kör ni tillbaka till Reykjavik, vilket markerar slutet på resan.

Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

7. Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

Följ med på vår klassiska rundtur, som visar upp Islands mest kända attraktioner samtidigt som den ger en omfattande förståelse för dess rika historia och geografi. Låt våra erfarna guider eskortera dig till Islands hisnande naturliga underverk. Under den här resan kommer du att möta fängslande vattenfall, charmiga fiskebyar och fågelparadiset Mývatn. Fördjupa dig i storheten i Europas största glaciär, utforska den fascinerande glaciärlagunen, besök museer och förundras över ikoniska platser som Gullfoss och Geysir. Bevittna Geysirs häpnadsväckande kraft när den skjuter upp i luften var 5: e minut och se de otroliga gyllene kaskaderna i Gullfoss. Förbättra din kunskap om Islands underverk genom vår informativa och engagerande turnéupplevelse.

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

8. Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Upplev det ultimata isländska äventyret med vår åtta dagars självkörande tur, som visar upp det bästa av Islands landskap och kulturarv. Res längs den fantastiska sydkusten för att utforska ikoniska vattenfall, svarta sandstränder, Europas största glaciärer och den spektakulära Jökulsárlón Glacier Lagoon. Kör genom de fridfulla östfjordarna och upptäck de unika geologiska formationerna och kulturhistorien i regionen. Utforska de vulkaniska underverken runt sjön Mývatn och det mäktiga vattenfallet Dettifoss. Upplev isländsk sagohistoria i Borgarfjörður och fördjupa dig i de episka landskapen i Golden Circle, inklusive Þingvellir National Park, det eruptiva Geysir-området och det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Denna självkörande tur erbjuder frihet, äventyr och en djupdykning i Islands naturliga skönhet och historia. Dag 1: Ankomst När du landar på Island hämtar du ut din hyrbil på flygplatsen. Din första natt kommer att tillbringas i Reykjavík. Dag 2: Södra kusten Att köra längs Islands sydkust är en expedition genom några av de mest hisnande landskap som ön har att erbjuda. Höjdpunkterna är vattenfallet Seljalandsfoss, vattenfallet Skógafoss, udden Dyrhólaey, den svarta sandstranden Reynisfjara och den charmiga byn Vík. Dag 3: Vatnajökull nationalpark Fortsätt längs sydkusten och se Vatnajökulls istäcke, Europas största glaciär, Skaftafell-området i Vatnajökulls nationalpark, Svartifoss vattenfall, Jökulsárlón Glacier Lagoon och den närliggande Diamond Beach. Övernattning i Höfn. Dag 4: Östra fjordarna Res genom Östfjordarna, en region som är känd för sina landskap, pittoreska fiskebyar och byar och vägar som kramar kustlinjen. Övernattning i Egilsstaðir. Dag 5: Mývatn-sjön Efter att ha kört genom den vidsträckta svarta öknen på nordöstra Island närmar du dig området kring sjön Mývatn. Besök Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall, Námaskarðs geotermiska område, Mývatns naturbad, Hverfjalls vulkankrater, Dimmuborgirs lavaformationer och Goðafoss, ett av Islands mest spektakulära vattenfall. Övernattning i Akureyri. Dag 6: Borgarfjörður Kör västerut till Skagafjörður-dalen, som är känd för sin hästuppfödning och viktiga roll i de isländska sagorna. Besök torvhusen i Glaumbær och Reykholt, där Snorri Sturluson, en medeltida historiker, poet och politiker, bodde. Fortsätt till Deildartunguhver, Europas mest kraftfulla varma källa, och vattenfallen Hraunfossar och Barnafoss. Dag 7: Gyllene cirkeln Kör söderut mot Þingvellir nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, och Geysirs geotermiska område. En kort bilresa från Geysir tar dig till Gullfoss, ett av Islands mest fantastiska vattenfall. Dag 8: Avresa Avresa från ditt boende i Reykjavík och ta dig till flygplatsen. Kategorier av boende: Ekonomi: Gästhus och motsvarande 3-stjärniga hotell. Komfort: 4-stjärniga hotell i Reykjavík, bästa tillgängliga hotell på landsbygden. Alla rum är standardrum.

Från Reykjavik: 6-dagars smågruppsrundtur på Island Sommar

9. Från Reykjavik: 6-dagars smågruppsrundtur på Island Sommar

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Egilsstaðir

Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

Vök bad: Geotermiska bad på östra Island Inträde

Vök Baths är ett geotermiskt besöksmål vid den vackra sjön Urriðavatn på östra Island. Vök Baths ligger bara 5 minuter från Egilsstaðir, den största bosättningen i öst, och är ett viktigt stopp på alla besök i denna del av landet. Vök Baths utnyttjar den geotermiska kraften i regionen för att skapa en unik badupplevelse med fantastisk utsikt över resten av sjön och det omgivande området. Fördjupa dig helt i Islands unika och orörda landskap och bli ett med naturen vid landets första serie av geotermiska flytande pooler. Det varma vattnet är så rent att det är certifierat som drickbart, och det är en isländsk destination för varma källor som inte liknar någon annan. Jämfört med resten av landet finns det relativt få varma källor på östra Island, vilket gör Vök Baths till en attraktion som du inte vill missa under din upptäcktsfärd på östra Island. Under vintern är det så underbart att bada och titta på stjärnorna och om vi har tur vårt vackra norrsken.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och därefter besöker ni de populära attraktionerna Thingvellir, Geysir och Gullfoss i Gyllene cirkeln. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du möts av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och glaciärlagunen JokulsarlonDag 3: Östra fjordarna Idag är det dags att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, såsom vandring, cykling, ridning samt boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med ett varmt källbad i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen får ni se det drömska vattenfallet Godafoss. Boendet för natten kommer att vara på ett lantligt hotell nära Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att köra mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kan du prova dina färdigheter i havsfiske och sedan njuta av en gemensam grillfest med dagens fångst. Ta dig till ditt boende för natten i Bifrost-området. Kör genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och halvön Trollaskagi, med några av de bästa havslandskap du kommer att se. Dag 6: Besök västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Ni besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländske historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör ni runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (valfjorden).

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på Island i liten grupp

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

Reykjavik: 8-dagars rundtur på Island i en liten grupp

Ditt 8-dagars isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och ger dig sedan ut längs Gyllene cirkeln och passerar Gullfoss vattenfall, Geysir och Þingvellir nationalpark. När du beundrar det varma vattnet som sprutar från jorden, lär dig om Islands historia från dina expertguider. På dag 2 besöker du vattenfallen i Skogafoss och Seljalandsfoss där du kan gå bakom kaskaderna och vandra på en gammal glaciär. Dagens höjdpunkt är en resa till den världsberömda svarta sandstranden vid Reynisfjara. Utforska Skaftafell National Park på dag 3 och förundras över de vita isskivorna när de kontrasterar mot den skarpa svarta sanden. Efteråt utforska en isgrotta och isblock som flyter i glaciärlagunen i Jökulsárlon. Tillbringa kvällen med att titta ut för det fantastiska norrskenet, en verkligt en gång-i-livet-möjlighet. På dag 4 följer du dina guider genom östfjordarna på jakt efter inhemskt djurliv som vildrenar. När du passerar sjön Lagarfljót, där ett monster sägs bo, lär du dig om kulturen och livsstilen i de närliggande små byarna. Efter en mysig natts vistelse i en sömnig isländsk by, utforska den geotermiska regionen Mývatnsjön och se Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt sedan till Námaskarð-passet där jorden kokar och bubblar framför dina ögon. På dag 6, besök fjorden Eyjafjörður, tillbringa lite tid med att lära känna lokala bönder på Kaffi Kú och stanna till vid Hauganes för en valskådningstur. Prova några isländska delikatesser om du är sugen på det, övernatta sedan i Borgarnes. På dag 7 utforskar du huvudstaden i norr på din egen fritid, innan du beger dig ut till Saga Trail för att besöka Reykholt där den medeltida poeten Snorri Sturluson bodde. På dag 8 kan du se den otroliga Snæfellsjökull-glaciären på Snæfellsneshalvön och förundras över det hisnande landskapet som omger dig. Njut av en valfri underjordisk rundtur i Vatnshellir Lava Cave. På kvällen kommer du tillbaka till Reykjavik, där ditt 8-dagars äventyr slutar.

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Från Reykjavík: 6-dagars rundtur på ringvägen runt Island

Dag 1 Börja med en upphämtning i Reykjavík innan du beger dig till UNESCO:s Þingvellir NP, som har en dramatisk sprickdal och en rik isländsk historia. Fortsätt till det geotermiska området Geysir, där kraftfulla gejsrar förbluffar med utbrott, inklusive den skållheta gejsern Strokkur. Förundras över det ikoniska vattenfallet Gullfoss före en pittoresk lunch. Fortsätt till de förtrollande Seljalandsfoss och de höga Skógafoss-vattenfallen. Utforska Reynisfjaras svarta sandstrand med sina basaltpelare innan ni avslutar dagen på ert hotell på sydkusten. Dag 2 Efter frukost ger du dig ut på en ny äventyrsdag. Utforska kustbyn Vík som är känd för sina svarta sandstränder och dramatiska landskap. Dagens höjdpunkt är den mystiska Katla Ice Cave (ingår i Deluxe Tour). gömd under Mýrdalsjökull-glaciären, med fantastiska frysta formationer. Efter isgrottan äter du lunch i Vík innan du beger dig till den magnifika Fjaðrárgljúfur-kanjonen, känd för sina geologiska underverk. Fortsätt österut till Jökulsárlón, en glaciärlagun med kolossala isberg, och den närliggande Diamond Beach, där isfragment på ett magiskt sätt bryter av mot den ebenholtsfärgade sanden. Slutligen kommer du till Höfn, där du checkar in på ditt hotell. Dag 3 Börja dagen med frukost. Utforska den charmiga fiskebyn Djúpivogur, känd för sin pittoreska hamn. Därefter äter du lunch i Egilsstaðir. På sommaren tar din resa dig sedan till Borgarfjörður Eystri, känd för sina lunnefågelkolonier. Bevittna dessa älskvärda sjöfåglar i deras naturliga miljö. På vintern utforskar du fiskebyar på östra Island. På eftermiddagen kan du bada i Vöks geotermiska bad (ingår i Deluxe Tour). Slutligen checkar du in på ett hotell i Egilsstaðir. Dag 4 Efter frukost fortsätter resan. Börja dagen vid Stuðlagil Canyon, känd för sina fantastiska basaltpelare och den blå glaciärfloden. Därefter når du Europas mäktigaste vattenfall, Dettifoss, och upplever dess dånande kraft när vattnet störtar ner i kanjonen. Utforska det surrealistiska geotermiska området Námaskarð med sina bubblande lerkärl. Besök Dimmuborgir, ett mystiskt lavafält, utforska Skútustaðagígar och missa inte Goðafoss vattenfall. På eftermiddagen checkar du in på ett hotell i Akureyri. Dag 5 Börja dagen med frukost och följ sedan med på en valskådningstur (ingår i Deluxe Tour). Njut av en lunch i staden. Fortsätt till Borgarvirki, en gammal vulkanisk plugg som en gång användes som fästning under Islands vikingatid. Därefter åker ni till Hvítserkur, en klippformation som sticker upp ur havet. Fortsätt till Kolugljúfur, en kanjon som fått sitt namn efter jättinnan Kola. Slutligen checkar du in på ditt hotell i Laugarbakki. Dag 6 Efter frukost kör ni till Grábrók, en berömd vulkan, och vandrar upp till toppen. Fortsätt till vattenfallet Hraunfossar som faller genom lavafält. Besök en traditionell islandshästgård för att uppleva charmen och den kulturella betydelsen av islandshästar. Stanna till vid Deildartunguhver, Europas mäktigaste varma källa. Slutligen kör ni tillbaka till Reykjavik, vilket markerar slutet på resan.

Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

Följ med på vår klassiska rundtur, som visar upp Islands mest kända attraktioner samtidigt som den ger en omfattande förståelse för dess rika historia och geografi. Låt våra erfarna guider eskortera dig till Islands hisnande naturliga underverk. Under den här resan kommer du att möta fängslande vattenfall, charmiga fiskebyar och fågelparadiset Mývatn. Fördjupa dig i storheten i Europas största glaciär, utforska den fascinerande glaciärlagunen, besök museer och förundras över ikoniska platser som Gullfoss och Geysir. Bevittna Geysirs häpnadsväckande kraft när den skjuter upp i luften var 5: e minut och se de otroliga gyllene kaskaderna i Gullfoss. Förbättra din kunskap om Islands underverk genom vår informativa och engagerande turnéupplevelse.

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Kör själv: Komplett Island cirkel (8 dagar)

Upplev det ultimata isländska äventyret med vår åtta dagars självkörande tur, som visar upp det bästa av Islands landskap och kulturarv. Res längs den fantastiska sydkusten för att utforska ikoniska vattenfall, svarta sandstränder, Europas största glaciärer och den spektakulära Jökulsárlón Glacier Lagoon. Kör genom de fridfulla östfjordarna och upptäck de unika geologiska formationerna och kulturhistorien i regionen. Utforska de vulkaniska underverken runt sjön Mývatn och det mäktiga vattenfallet Dettifoss. Upplev isländsk sagohistoria i Borgarfjörður och fördjupa dig i de episka landskapen i Golden Circle, inklusive Þingvellir National Park, det eruptiva Geysir-området och det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Denna självkörande tur erbjuder frihet, äventyr och en djupdykning i Islands naturliga skönhet och historia. Dag 1: Ankomst När du landar på Island hämtar du ut din hyrbil på flygplatsen. Din första natt kommer att tillbringas i Reykjavík. Dag 2: Södra kusten Att köra längs Islands sydkust är en expedition genom några av de mest hisnande landskap som ön har att erbjuda. Höjdpunkterna är vattenfallet Seljalandsfoss, vattenfallet Skógafoss, udden Dyrhólaey, den svarta sandstranden Reynisfjara och den charmiga byn Vík. Dag 3: Vatnajökull nationalpark Fortsätt längs sydkusten och se Vatnajökulls istäcke, Europas största glaciär, Skaftafell-området i Vatnajökulls nationalpark, Svartifoss vattenfall, Jökulsárlón Glacier Lagoon och den närliggande Diamond Beach. Övernattning i Höfn. Dag 4: Östra fjordarna Res genom Östfjordarna, en region som är känd för sina landskap, pittoreska fiskebyar och byar och vägar som kramar kustlinjen. Övernattning i Egilsstaðir. Dag 5: Mývatn-sjön Efter att ha kört genom den vidsträckta svarta öknen på nordöstra Island närmar du dig området kring sjön Mývatn. Besök Dettifoss, Europas mäktigaste vattenfall, Námaskarðs geotermiska område, Mývatns naturbad, Hverfjalls vulkankrater, Dimmuborgirs lavaformationer och Goðafoss, ett av Islands mest spektakulära vattenfall. Övernattning i Akureyri. Dag 6: Borgarfjörður Kör västerut till Skagafjörður-dalen, som är känd för sin hästuppfödning och viktiga roll i de isländska sagorna. Besök torvhusen i Glaumbær och Reykholt, där Snorri Sturluson, en medeltida historiker, poet och politiker, bodde. Fortsätt till Deildartunguhver, Europas mest kraftfulla varma källa, och vattenfallen Hraunfossar och Barnafoss. Dag 7: Gyllene cirkeln Kör söderut mot Þingvellir nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, och Geysirs geotermiska område. En kort bilresa från Geysir tar dig till Gullfoss, ett av Islands mest fantastiska vattenfall. Dag 8: Avresa Avresa från ditt boende i Reykjavík och ta dig till flygplatsen. Kategorier av boende: Ekonomi: Gästhus och motsvarande 3-stjärniga hotell. Komfort: 4-stjärniga hotell i Reykjavík, bästa tillgängliga hotell på landsbygden. Alla rum är standardrum.

Från Reykjavik: 6-dagars smågruppsrundtur på Island Sommar

Från Reykjavik: 6-dagars smågruppsrundtur på Island Sommar

Ditt isländska äventyr börjar med upphämtning från Reykjavik och beger sig ut längs Gyllene cirkeln. Förundras över de naturliga landmärkena  Gullfoss  vattenfall och  Geysir  och  Þingvellir  nationalpark, fascineras av hett vatten som sprutar från jorden och lär dig om Islands historia medan du reser. Tillbringa din första natt på ett  mysigt  hotell på sydkusten. På dag 2 besöker du vattenfallen i  Skogafoss  och  Seljalandsfoss, där du kan gå bakom kaskaderna för en verkligt hisnande upplevelse. Härifrån ger du dig ut på en vandring till en närliggande gammal glaciär innan du går tillbaka till den svarta sandstranden vid  Reynisfjara. Tillbringa natten i den lilla byn  Vík och njut av ledig tid på kvällen för att utforska det lokala området eller mingla med dina medresenärer. På dag 3 upptäcker du  Skaftafell  National Park, där glittrande vita isskivor skapar en kontrast mot den skarpa svarta sanden. Ta därefter en rundtur i en fantastisk isgrotta och se enorma isblock flyta i glaciärlagunen i  Jökulsárlón. Tillbringa kvällen med att leta efter det världsberömda norrskenet, en upplevelse som du kanske bara får uppleva en gång i livet. Dag 4 tar dig med på en vildmarksutflykt genom de östra fjordarna på jakt efter vilda renar och andra inhemska djur. Därefter får du lära dig mer om kulturen och livsstilen i de närliggande byarna och passerar sedan sjön  Lagarfljót, där det sägs att ett monster lever! Förundras över skogarna i  Hallormsstaðaskógur  innan du tillbringar natten i en lugn by. Utforska den geotermiska regionen  Mývatnsjön  på dag 5 och se  Dimmuborgirs lavapelare. Fortsätt till  Námaskarð -passet och titta på jorden som kokar och bubblar och tillbringa sedan natten i  Akureyri, huvudstaden i norr. Slutligen, på dag 6, vandrar du längs  Eyjafjörðurs  hisnande fjord och besöker  Kaffi Kú  för att träffa lokala bönder. Du kommer att stanna till vid Hauganes för en valskådningstur, inkluderad i denna äventyrliga utflykt. I slutet av en hektisk och spännande 6-dagars  resa återvänder du tillbaka till Reykjavik där äventyret tar slut.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Egilsstaðir

Att göra i Egilsstaðir

Städer i Island

Egilsstaðir: Fler aktiviteter och sevärdheter

Egilsstaðir: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Egilsstaðir

Samlat omdöme

4.7
(71 recensioner)