Edinburgh Vaults

Bokad mer än 600 gånger förra veckan

Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Följ med på en guidad rundvandring på engelska i Edinburgh sent på kvällen och upptäck stadens mörkaste och mest skrämmande upplevelse. Hör spökhistorier om staden som berättas ovanför och under Royal Mile. Promenera genom de berömda gångarna och gränderna på Royal Mile och lär dig om de fruktansvärda levnadsförhållandena för den befolkning som en gång bodde i dessa underjordiska rum. Lyssna på guidens berättelser om mördare som strövade omkring på gatorna och tog kroppar för att sälja dem till dåtidens medicinska skolor. Hör sedan berättelser om den kliande hemsökerskan som lämnar märken på sina offer. Bevittna tortyrutställningar och lär dig hur dessa anordningar användes förr i tiden. Slutligen kan du besöka spöket "The Watcher" och se det ökända stencirkelvalvet, som fortfarande är dekorerat med pentagram och andliga symboler.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh - Gamla stan Gamla stan och underjordisk historisk rundtur

Edinburgh - Gamla stan Gamla stan och underjordisk historisk rundtur

Fördjupa dig i Edinburghs historia på en guidad stadsvandring. Spåra stadens ursprung när du utforskar Royal Mile, de underjordiska valven och Old Town, med historier gömda bakom varje vändning. Denna historiska rundvandring inleds vid den gamla poliskiosken på Edinburghs Royal Mile, där du mötas av en historiker från området och fortsätter rakt ner i de underjordiska valven. Edinburghs underjordiska värld är över 400 år och full av fascinerande historia, vilken guiden kan berätta allt om. Sedan du besökt de underjordiska valven tar guiden med dig runt Edinburghs Royal Mile och Gamla stan för att besöka några undangömda gränder och andra platser av historisk betydelse. Upplev delar av Edinburgh som du inte visste fanns, mestadels utanför turiststråken.  Hör att de första skyskraporna i världen byggdes i Edinburgh, upptäck identiteten på den lokala brottslingen som blev inspirationen till Jekyll och Hyde, och lär dig var frasen " Svarta marknaden " kom från. Ta reda på var Ebeneezer Scrooge är begravd – ja, verkligen – och hur Edinburgh University arbetade nära seriemördarna, Burke och Hare.Edinburghs historia är lång och fascinerande och blir ännu bättre när den berättas av en entusiastisk och passionerad guide från närområdet. 

Edinburgh: Gamla stan och underjordisk spöktur

Edinburgh: Gamla stan och underjordisk spöktur

Följ med på en spöktur på tidig eftermiddag i Edinburgh och njut av en promenad med en professionell lokal guide klädd i heltidskostym. Se historiska landmärken i gamla stan på denna 1-timmes rundtur när din guide berättar om Edinburghs mörka förflutna. Gå ner i stadens underjordiska valv, som ligger nedanför den historiska South Bridge, strax utanför Edinburghs berömda Royal Mile. Valven är kända för att vara några av de mest hemsökta i världen och många spöken har setts lurar runt av besökare och guider. Upplev en eftermiddag fylld av spöken, tortyr, död och fasa i Skottlands historiska huvudstad.

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Utforska Edinburghs spöklika förflutna på en guidad tur genom gatorna i Gamla stan och dess underjordiska valv. Lyssna när din maskerade guide berättar om stadens mörka och dystra förflutna medan du leds längs Royal Mile. Om du vågar, ta steget in i smala gränder som bara är några decimeter breda. Ta dig till South Bridge och gå under bron, där Edinburghs valv ligger. Valven var en gång lagringsutrymme åt företag och affärer men togs över under sent 1700-tal och gjordes om till bostadsutrymmen. Så småningom blev området förslummat och stadens "red light district". Medan du vandrar genom dessa numera öde rum får du höra berättelser om bedrövliga levnadsvillkor samt om de brott som en gång i tiden präglade valven. När du lämnar den underjordiska världen kan du skatta dig lycklig att det inte är mitt i natten.

Edinburgh: Underground Vaults Underground Vaults Spökvandring på kvällen med whisky

Edinburgh: Underground Vaults Underground Vaults Spökvandring på kvällen med whisky

Res in i Edinburghs spöklika förflutna och avslöja hemligheterna bakom varje sväng på en guidad rundvandring. Gå ner i de underjordiska valven och avsluta rundturen med en drink i en stämningsfull källare med levande ljus. Hör de oroväckande berättelserna om Edinburghs förflutna från din guide, från blodiga brott till oroliga andar som vandrar runt i staden. Besök de skuggiga hörnen i det gamla Edinburgh som många säger är hemsökta. Stig ner i de berömda spöklika underjordiska valven på Blair Street där spökena från Edinburghs förflutna fortfarande håller sig kvar. Lär dig mer om valvets mörka historia innan du avslutar rundturen med en drink och lite berättande i en stämningsfull källare med levande ljus.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Edinburgh Vaults

Edinburgh Vaults: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Edinburgh: Kuslig kvällstur i stadens underjordiska valv

Följ med på en guidad rundvandring på engelska i Edinburgh sent på kvällen och upptäck stadens mörkaste och mest skrämmande upplevelse. Hör spökhistorier om staden som berättas ovanför och under Royal Mile. Promenera genom de berömda gångarna och gränderna på Royal Mile och lär dig om de fruktansvärda levnadsförhållandena för den befolkning som en gång bodde i dessa underjordiska rum. Lyssna på guidens berättelser om mördare som strövade omkring på gatorna och tog kroppar för att sälja dem till dåtidens medicinska skolor. Hör sedan berättelser om den kliande hemsökerskan som lämnar märken på sina offer. Bevittna tortyrutställningar och lär dig hur dessa anordningar användes förr i tiden. Slutligen kan du besöka spöket "The Watcher" och se det ökända stencirkelvalvet, som fortfarande är dekorerat med pentagram och andliga symboler.

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Edinburgh: Kvällstur med underjordiska spöken

Upplev världens mest hemsökta stad på en spökresa i Edinburgh och låt dig skrämmas av den mörka sidan av Gamla stan. Upptäck de gömda wynds (gränder) vid Royal Mile och hör några av Edinburghs skräckinjagande hemligheter. Besök det som anses vara världens mest hemsökta kyrkogård, "Greyfriars Kirkyard". Slutligen kan du utforska de underjordiska valven i Edinburgh. Kamrarna, som stod färdiga 1788, var en rad krogar och förvarade olagligt material, bland annat döda kroppar som dödades av seriemördarna Burke och Hare för deras medicinska experiment. Res genom över 400 år av historia och sanna berättelser om hängningar, tortyr, mord och häxkonster. Rysningar vid konstiga ljud och oförklarliga lukter som dyker upp efter mörkrets inbrott! 

Edinburgh - Gamla stan Gamla stan och underjordisk historisk rundtur

Edinburgh - Gamla stan Gamla stan och underjordisk historisk rundtur

Fördjupa dig i Edinburghs historia på en guidad stadsvandring. Spåra stadens ursprung när du utforskar Royal Mile, de underjordiska valven och Old Town, med historier gömda bakom varje vändning. Denna historiska rundvandring inleds vid den gamla poliskiosken på Edinburghs Royal Mile, där du mötas av en historiker från området och fortsätter rakt ner i de underjordiska valven. Edinburghs underjordiska värld är över 400 år och full av fascinerande historia, vilken guiden kan berätta allt om. Sedan du besökt de underjordiska valven tar guiden med dig runt Edinburghs Royal Mile och Gamla stan för att besöka några undangömda gränder och andra platser av historisk betydelse. Upplev delar av Edinburgh som du inte visste fanns, mestadels utanför turiststråken.  Hör att de första skyskraporna i världen byggdes i Edinburgh, upptäck identiteten på den lokala brottslingen som blev inspirationen till Jekyll och Hyde, och lär dig var frasen " Svarta marknaden " kom från. Ta reda på var Ebeneezer Scrooge är begravd – ja, verkligen – och hur Edinburgh University arbetade nära seriemördarna, Burke och Hare.Edinburghs historia är lång och fascinerande och blir ännu bättre när den berättas av en entusiastisk och passionerad guide från närområdet. 

Edinburgh: Gamla stan och underjordisk spöktur

Edinburgh: Gamla stan och underjordisk spöktur

Följ med på en spöktur på tidig eftermiddag i Edinburgh och njut av en promenad med en professionell lokal guide klädd i heltidskostym. Se historiska landmärken i gamla stan på denna 1-timmes rundtur när din guide berättar om Edinburghs mörka förflutna. Gå ner i stadens underjordiska valv, som ligger nedanför den historiska South Bridge, strax utanför Edinburghs berömda Royal Mile. Valven är kända för att vara några av de mest hemsökta i världen och många spöken har setts lurar runt av besökare och guider. Upplev en eftermiddag fylld av spöken, tortyr, död och fasa i Skottlands historiska huvudstad.

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Utforska Edinburghs spöklika förflutna på en guidad tur genom gatorna i Gamla stan och dess underjordiska valv. Lyssna när din maskerade guide berättar om stadens mörka och dystra förflutna medan du leds längs Royal Mile. Om du vågar, ta steget in i smala gränder som bara är några decimeter breda. Ta dig till South Bridge och gå under bron, där Edinburghs valv ligger. Valven var en gång lagringsutrymme åt företag och affärer men togs över under sent 1700-tal och gjordes om till bostadsutrymmen. Så småningom blev området förslummat och stadens "red light district". Medan du vandrar genom dessa numera öde rum får du höra berättelser om bedrövliga levnadsvillkor samt om de brott som en gång i tiden präglade valven. När du lämnar den underjordiska världen kan du skatta dig lycklig att det inte är mitt i natten.

Edinburgh: Underground Vaults Underground Vaults Spökvandring på kvällen med whisky

Edinburgh: Underground Vaults Underground Vaults Spökvandring på kvällen med whisky

Res in i Edinburghs spöklika förflutna och avslöja hemligheterna bakom varje sväng på en guidad rundvandring. Gå ner i de underjordiska valven och avsluta rundturen med en drink i en stämningsfull källare med levande ljus. Hör de oroväckande berättelserna om Edinburghs förflutna från din guide, från blodiga brott till oroliga andar som vandrar runt i staden. Besök de skuggiga hörnen i det gamla Edinburgh som många säger är hemsökta. Stig ner i de berömda spöklika underjordiska valven på Blair Street där spökena från Edinburghs förflutna fortfarande håller sig kvar. Lär dig mer om valvets mörka historia innan du avslutar rundturen med en drink och lite berättande i en stämningsfull källare med levande ljus.

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Edinburgh: Extrem spökvandring i underjorden

Upplev en guidad spöktur som passar bäst för personer som anser sig vara mycket modiga. Ge dig iväg till några av Edinburghs mest hemsökta platser, både ovan och under jorden. Känn gåshuden sprida sig över din kropp när du följer din mörkklädda guide till den skotska huvudstadens kusligaste platser. Lär dig mer om stadens hiskliga historia på vägen. Den här turen är endast för vuxna och inte för några veklingar. Den passar perfekt för sanna spökjägare eller de som inte tror på spöken alls. Du kommer gå nerför flera trånga "wynds", eller gränder, som leder till världens mest hemsökta kyrkogård. Gå sedan iväg på  Dödens väg! Under trottoaren döljer sig stadens spöken. Bege dig ut på en övernaturlig promenad genom tiden och hör på båda sidorna av de ökända spökhistorierna. Upptäck flera skrämmande och sanna historier om hängningar, tortyr, mord, häxor och kannibaler. 

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Edinburgh Vaults

Städer i Skottland

Edinburgh Vaults: Fler aktiviteter och sevärdheter

Edinburgh Vaults: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh Vaults

Samlat omdöme

4.5
(13 311 recensioner)

Det var verkligen väldigt intressant. Även om det var på engelska kunde man förstå allt. Spänningen och chockögonblicken var väldigt underhållande. Vår guide Mr. Stewart var en hit. Med humor och allvar i en perfekt växling. Tack för denna upplevelse🙏🏻 Jag rekommenderar den definitivt 5⭐️

Hej agnies de 2 svenskarna från turnén 21:15 De som fick åka från valvet , Tack för igår, vi kom hem okej men ganska omskakade av vår erfarenhet. Du var en fantastisk guide och berättare, ta hand om dig <3

Turen var väldigt bra och historiskt intressant. Har man sen turen att få Brandon som guide får man dessutom en miniteaterföreställning på köpet. Mycket duktig, trevlig och rolig🙏😊

Precis som förväntat och lite till, spännande och lite läskig. Vår guide Agnes var jättebra och satt inne med en massa kunskap. Rekommenderar verkligen denna guidade tur!

malcom gjorde ett fantastiskt jobb, var en mycket bra guide! trevlig tur som du inte kan göra utan en guide❤️