Edinburgh
Slotts- och palatsturer

Slotts- och palatsturer
130 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Edinburgh Slotts- och palatsturer

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade promenad i Edinburgh Castle. Beundra den stora hallen från 1500-talet där fester och fest ägde rum. Lär dig mer om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott. Möt din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sin plats på den utdöda vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. När du är inne i slottets väggar tar guiden dig genom de olika delarna av fästningen och berättar om dess fascinerande historia. Inuti komplexet hittar du tre museer, två fängelser, en hundkyrkogård, kapellet Saint Margaret, det nationella monumentet till Skottlands fallna, den stora hallen och ett kungligt palats. (TUREN FÖRBLIR UTOMHUS; byggnader är inte tillgängliga under turnén) . Bli fängslad av storheten i Great Hall och ett kungligt palats. Efter turen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader i slottet fram till dess stängning.

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Avresa från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxbuss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och hör din guide berätta historier om William Wallace och Robert the Bruce och de blodiga strider som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander stad, inbäddad vid foten av Trossachs. När det är möjligt gör vi ett besök hos de lokala Highland Cows, eller som vi vill kalla dem - hairy coos! Därefter kör vi genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotska guide kommer att berätta om Rob Roy MacGregor, den ökända Highlander. Följ i James Bonds ("Skyfall") och Harry Potters ("Harry Potter och fången från Azkaban") fotspår när du reser till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om Clan MacDonald-massakern 1692. Res genom Fort William, hem till Ben Nevis, som med sina 4.409 fot är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländer till Loch Ness södra strand i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger erbjuder en avkopplande lunch. Promenera längs Caledonian Canal och upplev sedan Loch Ness på en valfri 1-timmes båtkryssning. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över Nevis Range. Kör in i Cairngorms National Park och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Kör längs Loch Laggan innan vägarna klättrar upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet, som förbinder norra och södra Central Highlands. Upplev majestätet i ett bergspass som skapats av glaciäraktivitet under successiva istider. Slutligen stannar du kort i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, med ankomst cirka kl. 20.30. . Observera att för att möta efterfrågan och för att förhindra överbeläggning i mindre skotska städer kommer denna turné att tillhandahållas i omvänd ordning under vår högsäsong.

Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

Förboka busstransporter mellan Edinburghs flygplats och stadens centrum och ta bort oron och stressen från din resa till/från den skotska huvudstaden. Kupongerna måste skrivas ut och gäller endast på Airlink100. Bussarna finns precis utanför huvudflygplatsen och är lätta att hitta. De erbjuder bekväma sittplatser, generöst bagageutrymme och gratis Wi-Fi för att hålla dig uppkopplad. Njut av alla bekvämligheter du behöver, med frekventa dagliga avgångar med en dedikerad expresstjänst mellan flygplatsen och stadens centrum. Luta dig tillbaka på den cirka 30 minuter långa resan, oavsett vilken tid på dygnet du anländer. Bussarna avgår minst var 10:e minut. Mellan kl. 01.00 och 4.00 avgår resorna var 30:e minut. Busshållplatserna i båda riktningarna är följande (utom Princes Street som endast är avlämningsställe): • Edinburghs djurpark • Murrayfield • Haymarket Station • West End – Shandwick Place • Princes St (endast avlämning) •South St David Street, Edinburgh Enkelbiljetter kan användas för en enda resa i båda riktningarna.Du kan stiga på bussen vid vilken hållplats som helst. Returbiljetter har inget utgångsdatum och din returresa behöver inte bokas i förväg.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Huvud för högländerna, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtning kan du koppla av på vår luftkonditionerade lyxbuss och lyssna på guidens underhållande kommentarer och musik när du körs genom högländerna. Besök Callander-området för vårt första stopp på dagen, där du kan få ett kaffe och kanske också få möjlighet att träffa några av våra berömda Highland Cows (beroende på årstid). Därefter fortsätter vi vårt äventyr längre in i högländerna mot Glencoe. När vi passerar genom kommer du att höra berättelser om klanmassakrerna tillsammans med lite atmosfärisk traditionell musik. Det kommer att finnas möjlighet att pausa kort för ett fotostopp, där du kan fånga dina egna hisnande bilder och selfies av den oförglömliga utsikten över högländerna. När vi anländer till Fort William-området stannar vi för lunch, där din guide kan ge dig råd om alternativ för var du ska äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" kiltintroduktion här. . Efter lunch vispas vi bort till den magiska Loch Ness själv där du har alternativ för att anpassa vad du gör. Din guide kommer att ge råd om de olika valfria aktiviteterna. Du kan besöka 1500-talet, Urquart Castle som ligger vid vattenkanten och hoppa ombord på en 30 minuters båtkryssning på jakt efter "Nessie"! Alternativt kan du välja att inte besöka slottet utan ta en förlängd 1-timmes kryssning på Loch. Kryssningen erbjuder enastående utsikt över både Loch Ness och slottet. Du kanske föredrar att spendera din tid på att bara utforska området - till exempel Old Coffin trail promenad och utsiktspunkt som börjar vid hotellets parkeringsplats där vi stannar eller helt enkelt njuta av utsikten över Loch Ness från piren där det finns en souvenirbutik och ett café. Vi reser längs den sista delen av den 23 mil långa Loch-kustlinjen och passerar genom Inverness innan vi vänder söderut mot hemmet. På vägen hem gör vi ett kort mellanmålstopp i Pitlochry, en vacker viktoriansk by i hjärtat av landet, innan den sista etappen av turnén, återvänder till Edinburghs centrum runt 20.30 timmar. . Topptips: för att spara tid vid stoppen och se till att du får ut det mesta av varje minut där, ta med en kall packad lunch!

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Sevärdheter du inte bör missa

Edinburgh

Edinburgh

Våra mest rekommenderade Edinburgh Slotts- och palatsturer

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade promenad i Edinburgh Castle. Beundra den stora hallen från 1500-talet där fester och fest ägde rum. Lär dig mer om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott. Möt din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sin plats på den utdöda vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. När du är inne i slottets väggar tar guiden dig genom de olika delarna av fästningen och berättar om dess fascinerande historia. Inuti komplexet hittar du tre museer, två fängelser, en hundkyrkogård, kapellet Saint Margaret, det nationella monumentet till Skottlands fallna, den stora hallen och ett kungligt palats. (TUREN FÖRBLIR UTOMHUS; byggnader är inte tillgängliga under turnén) . Bli fängslad av storheten i Great Hall och ett kungligt palats. Efter turen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader i slottet fram till dess stängning.

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Avresa från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxbuss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och hör din guide berätta historier om William Wallace och Robert the Bruce och de blodiga strider som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander stad, inbäddad vid foten av Trossachs. När det är möjligt gör vi ett besök hos de lokala Highland Cows, eller som vi vill kalla dem - hairy coos! Därefter kör vi genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotska guide kommer att berätta om Rob Roy MacGregor, den ökända Highlander. Följ i James Bonds ("Skyfall") och Harry Potters ("Harry Potter och fången från Azkaban") fotspår när du reser till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om Clan MacDonald-massakern 1692. Res genom Fort William, hem till Ben Nevis, som med sina 4.409 fot är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländer till Loch Ness södra strand i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger erbjuder en avkopplande lunch. Promenera längs Caledonian Canal och upplev sedan Loch Ness på en valfri 1-timmes båtkryssning. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över Nevis Range. Kör in i Cairngorms National Park och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Kör längs Loch Laggan innan vägarna klättrar upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet, som förbinder norra och södra Central Highlands. Upplev majestätet i ett bergspass som skapats av glaciäraktivitet under successiva istider. Slutligen stannar du kort i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, med ankomst cirka kl. 20.30. . Observera att för att möta efterfrågan och för att förhindra överbeläggning i mindre skotska städer kommer denna turné att tillhandahållas i omvänd ordning under vår högsäsong.

Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

Förboka busstransporter mellan Edinburghs flygplats och stadens centrum och ta bort oron och stressen från din resa till/från den skotska huvudstaden. Kupongerna måste skrivas ut och gäller endast på Airlink100. Bussarna finns precis utanför huvudflygplatsen och är lätta att hitta. De erbjuder bekväma sittplatser, generöst bagageutrymme och gratis Wi-Fi för att hålla dig uppkopplad. Njut av alla bekvämligheter du behöver, med frekventa dagliga avgångar med en dedikerad expresstjänst mellan flygplatsen och stadens centrum. Luta dig tillbaka på den cirka 30 minuter långa resan, oavsett vilken tid på dygnet du anländer. Bussarna avgår minst var 10:e minut. Mellan kl. 01.00 och 4.00 avgår resorna var 30:e minut. Busshållplatserna i båda riktningarna är följande (utom Princes Street som endast är avlämningsställe): • Edinburghs djurpark • Murrayfield • Haymarket Station • West End – Shandwick Place • Princes St (endast avlämning) •South St David Street, Edinburgh Enkelbiljetter kan användas för en enda resa i båda riktningarna.Du kan stiga på bussen vid vilken hållplats som helst. Returbiljetter har inget utgångsdatum och din returresa behöver inte bokas i förväg.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Huvud för högländerna, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtning kan du koppla av på vår luftkonditionerade lyxbuss och lyssna på guidens underhållande kommentarer och musik när du körs genom högländerna. Besök Callander-området för vårt första stopp på dagen, där du kan få ett kaffe och kanske också få möjlighet att träffa några av våra berömda Highland Cows (beroende på årstid). Därefter fortsätter vi vårt äventyr längre in i högländerna mot Glencoe. När vi passerar genom kommer du att höra berättelser om klanmassakrerna tillsammans med lite atmosfärisk traditionell musik. Det kommer att finnas möjlighet att pausa kort för ett fotostopp, där du kan fånga dina egna hisnande bilder och selfies av den oförglömliga utsikten över högländerna. När vi anländer till Fort William-området stannar vi för lunch, där din guide kan ge dig råd om alternativ för var du ska äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" kiltintroduktion här. . Efter lunch vispas vi bort till den magiska Loch Ness själv där du har alternativ för att anpassa vad du gör. Din guide kommer att ge råd om de olika valfria aktiviteterna. Du kan besöka 1500-talet, Urquart Castle som ligger vid vattenkanten och hoppa ombord på en 30 minuters båtkryssning på jakt efter "Nessie"! Alternativt kan du välja att inte besöka slottet utan ta en förlängd 1-timmes kryssning på Loch. Kryssningen erbjuder enastående utsikt över både Loch Ness och slottet. Du kanske föredrar att spendera din tid på att bara utforska området - till exempel Old Coffin trail promenad och utsiktspunkt som börjar vid hotellets parkeringsplats där vi stannar eller helt enkelt njuta av utsikten över Loch Ness från piren där det finns en souvenirbutik och ett café. Vi reser längs den sista delen av den 23 mil långa Loch-kustlinjen och passerar genom Inverness innan vi vänder söderut mot hemmet. På vägen hem gör vi ett kort mellanmålstopp i Pitlochry, en vacker viktoriansk by i hjärtat av landet, innan den sista etappen av turnén, återvänder till Edinburghs centrum runt 20.30 timmar. . Topptips: för att spara tid vid stoppen och se till att du får ut det mesta av varje minut där, ta med en kall packad lunch!

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Edinburgh - Harry Potter Harry Potter Magical Guidad promenad

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Vanliga frågor om Slotts- och palatsturer i Edinburgh

Vad finns det för andra saker att göra än Slotts- och palatsturer som är värt att besöka i Edinburgh?

Andra upplevelser du inte bör missa i Edinburgh:

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Edinburgh

Städer i Skottland

Utforska Edinburgh

Läs vår kompletta guide till Edinburgh eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Edinburgh

Samlat omdöme

4.6
(4 655 recensioner)

Resan var utmärkt. Vi njöt av Charlies och Brodys kommentarer, och Brody var en utmärkt förare. Vi höll oss enligt schemat. Om du kämpar med att gå i trappor och/eller gå uppför långa uppförsbackar, välj bort båt/slottsdelen och stanna bara hos förarna.

Guiden Eoan var otroligt underhållande och närvarande, dessutom väldigt kunnig och innerligt fascinerad av slottet och skotsk historia så 1.5 timmar gick fort, rekommenderas starkt.

Vi njöt av hela resan, den valfria båtturen och slottsbesöket också. Resan täckte ganska mycket Skottland på en dag, och det fungerar bra om du har ont om tid.

Underbar dag och jättetrevligt! Fantastiskt och så roligt att få se dessa vackra platser! Vår guide Charlie var så trevlig och en bra förare.

Stor upplevelse, vackra landskap och slott. Utmärkt guide, entusiastisk och hjälpsam. Ge råd!