Lägg till datum

Edinburgh
Rundturer

Rundturer
467 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Edinburgh Rundturer

Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

1. Edinburgh: Transfer med buss till eller från flygplatsen

Förboka busstransporter mellan Edinburghs flygplats och stadens centrum och ta bort oron och stressen från din resa till/från den skotska huvudstaden. Kupongerna måste skrivas ut och gäller endast på Airlink100. Bussarna finns precis utanför huvudflygplatsen och är lätta att hitta. De erbjuder bekväma sittplatser, generöst bagageutrymme och gratis Wi-Fi för att hålla dig uppkopplad. Njut av alla bekvämligheter du behöver, med frekventa dagliga avgångar med en dedikerad expresstjänst mellan flygplatsen och stadens centrum. Luta dig tillbaka på den cirka 30 minuter långa resan, oavsett vilken tid på dygnet du anländer. Bussarna avgår minst var 10:e minut. Mellan kl. 01.00 och 4.00 avgår resorna var 30:e minut. Busshållplatserna i båda riktningarna är följande (utom Princes Street som endast är avlämningsställe): • Edinburghs djurpark • Murrayfield • Haymarket Station • West End – Shandwick Place • Princes St (endast avlämning) •South St David Street, Edinburgh Enkelbiljetter kan användas för en enda resa i båda riktningarna.Du kan stiga på bussen vid vilken hållplats som helst. Returbiljetter har inget utgångsdatum och din returresa behöver inte bokas i förväg.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

2. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och de skotska högländerna

Gå till högländerna, oavsett om du letar efter Loch Ness Monster eller bara en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtning kan du koppla av på bussen och lyssna på guidens underhållande kommentar. Besök Callander-området där du kanske träffar några av de berömda Highland Cows (beroende på årstid) och en kopp kaffe. Res sedan upp vägen till Glencoe och njut av ett 10-minuters fotostopp framför den oförglömliga utsikten över Highland. . Ät lunch i Fort William-området, där din guide kan ge dig råd om var du ska äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "liten" kiltintroduktion här. Bli sedan vispad till Loch Ness själv. Anpassa din upplevelse på Loch Ness. Välj att besöka det majestätiska Urquhart Castle och hoppa på en båt på jakt efter "Nessie", som lokalbefolkningen kallar det. Eller helt enkelt umgås på piren och ta ett kaffe med underbar utsikt. På vägen hem, gör ett kort mellanmålstopp i Pitlochry, en vacker by i hjärtat av landet, innan du återvänder till Edinburgh.

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

3. Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade rundvandring i Edinburgh Castle. Beundra den stora salen från 1500-talet där fester och festligheter ägde rum. Lär dig om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott.  Träffa din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sitt säte på den slocknade vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. Gå in i slottet och ta dig till de tre museerna och två fängelserna. Gå till Nationalmonumentet för de stupade i Skottland och en hundkyrkogård. Se den äldsta byggnaden i staden vid kapellet Saint Margaret. Bli fängslad av storheten i Stora salen och det kungliga palatset. Efter rundturen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader inuti slottet fram till stängning.

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

4. Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe och skotska högländerna

Res från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxig buss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och lyssna till din rundtursguide som berättar om William Wallace och Robert the Bruce samt de blodiga striderna som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander, en stad som ligger vid foten av Trossachs. Åk sedan genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotske guide berättat om Rob Roy MacGregor, den ökända högländaren. Följ i fotspåren av James Bond ("Skyfall") och Harry Potter ("Harry Potter och fången från Azkaban") under färden till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om massakern på klanen MacDonald 1692.Res genom Fort William, där Ben Nevis ligger, som med sina 1 344 meter är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländ till södra stranden av Loch Ness i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger bjuder på en avkopplande lunch. Strosa längs Kaledoniska kanalen och upplev Loch Ness på en valfri en timmes båtutflykt. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över bergskedjan Nevis Range.Åk in i Cairngorms nationalpark och upptäck landskapet som ofta kallas "Monarch of the Glen". Färdas längs Loch Laggan innan vägarna stiger upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet som förbinder de norra och södra centrala högländerna. Upplev det majestätiska bergspasset som skapades av glaciär aktivitet under de olika istiderna. Slutligen stannar du till i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, dit du anländer runt kl. 20.30.

Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

5. Edinburgh: Rundtur i underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Edinburgh: Magisk guidad Harry Potter-rundvandring

6. Edinburgh: Magisk guidad Harry Potter-rundvandring

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

7. Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

8. Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

9. Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

10. Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Sevärdheter du inte bör missa

Edinburgh

Edinburgh

Vanliga frågor om Rundturer i Edinburgh

Vad finns det för andra saker att göra än Rundturer som är värt att besöka i Edinburgh?

Andra upplevelser du inte bör missa i Edinburgh:

Edinburgh: Fler aktiviteter och sevärdheter

Edinburgh: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh

Samlat omdöme

4.6
(12 758 recensioner)

Detta var en av de bästa få dina guideturer med hårig coo!!! Guider och förare Alistair & Peter var fantastiska de gav så mycket historia om Skottland som var underhållande och jag lärde mig så mycket. Plus att de spelade fantastisk musik och hade bra humor och var så personliga! Plus att de överraskade oss när vi träffade håriga kurrar jag var så glad att de gjorde min korta tid i Skottland perfekt att jag kände att jag fick se allt jag ville tack vare dem!!!

Jag älskade resan till Loch Ness. Förutom att det är en otrolig upplevelse i sig är platsen vacker, du känner att du är på uppsättningen av en Netflix-serie. Dessutom är företagets guide helt enkelt otrolig, superlivlig, karismatisk och väldigt snäll. Bästa turnén!

Ryan är en mycket bra värd. Tyvärr bröt det nästan mitt hjärta när vi passerade Dalwhinnis destilleri utan att stanna. Det skulle vara ett bra tillägg för denna turné!

Det var en riktigt trevlig tur genom ett fantastiskt landskap med en rolig och kunnig guide. Helt perfekt! Massor av gott humör och spännande historier!

Tack till Peter och Lucky. Det var en fantastisk turné. Jag njöt verkligen av varje sekund!