1. Storbritannien
 2. Skottland
 3. Edinburgh
 4. Loch Ness

Från Edinburgh: Loch Ness, höglandet och whiskydestilleri

Produkt-ID: 66504
Visa galleri
Certifierad
Upplev de skotska högländernas naturliga skönhet på en heldags busstur till Loch Ness, Glencoe och Trossachs nationalpark. Åk till ett aktivt whiskydestilleri för en valfri provsmakning. Stanna för en lunch i Fort Augustus, och mycket mer.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd: 12,5 timmar
Starttid 08:00
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Utforska Loch Ness och Fort Augustus och ta en valfri båttur på sjön
 • Följ i James Bond och Harry Potters fotspår i Rannoch Moor och Glencoe
 • Se de brittiska öarnas högsta berg när du reser genom Fort William
 • Besök ett whiskydestilleri och ta en valfri rundtur med whiskyprovning
 • Hör berättelser om skotska hjältar som Rob Roy MacGregor och William Wallace
Beskrivning
Kliv ombord på en lyxig och luftkonditionerad buss (upp till 32-34 sittplatser) och inled din rundtur. Lämna Edinburgh och passera först fästningen Stirling Castle. Lyssna på din rundtursguides berättelser om William Wallace och Robert Bruce och de blodiga strider som utkämpats på dessa marker. Anländ till Deanston Whiskey Distillery som är rundturens första stopp. Här kan du ta en provsmakningsrundtur (valfritt) på detta aktiva whiskydestilleri. Om whisky är inte din sak, hoppa över rundturen och ät frukost eller ta en kopp kaffe vid destilleriets kafé "The Coffee Bothy" istället.

Åk därefter förbi Loch Lomond och genom Trossachs nationalpark. Din skotska guide berättar historien om Rob Roy MacGregor, den mest berömdw (eller beryktade) högländaren någonsin. Följ i fotspåren av James Bond ("Skyfall") och Harry Potter ("Harry Potter och fången från Azkaban") under färden till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om klanen MacDonald-massakern 1692.  Res genom Fort William, platsen för Ben Nevis, som med sina 1 344 meter är det högsta berget på de brittiska öarna.

Anländ till den södra stranden av Loch Ness i den charmiga byn Fort Augustus. Här hittar du massor av kaféer, butiker och restauranger för en avkopplande lunch. Ta en promenad längs Caledonian Canal. Upplev sedan majestätiska Loch Ness på en avkopplande båtturen på en timme. Se om du kan få en glimt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-odjuret.

Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med hisnande utsikter över Nevis-bergskedjan. Åk in i den vackra nationalparken Cairngorms och upptäck "Monarch of the Glen"-landet. Åk längs Loch Laggan innan vägarna klättrar högt ovanför Grampian Mountains. Färdas över Drumochter-passet, som förbinder de norra och södra centrala högländerna. Upplev det majestätiska och dramatiken i ett bergspass som skapats av glaciärers aktivitet under flera olika istider. Gör avslutningsvis ett stopp i den vackra viktorianska staden Pitlochry före återfärden mot centrala Edinburgh dit du anländer ungefär kl. 20.30.
Inkluderar
 • Guidad rundtur i en luftkonditionerad buss (upp till 32-34 sittplatser)
Exklusive
 • Valbar båttur på Loch Ness (14 GBP per vuxen, 9,50 GBP för barn under 16 år) som du kan boka och betala för i kontant på dagen för din valda rundtur/resa
Passar inte
 • Barn under 7 år
 • Rullstolsburna

Förberedelse

Mötesplats

Klockan 07.45 vid busshållplatsen precis utanför Deacons House Cafe, 304 Lawnmarket (Royal Mile), Edinburgh, EH12PS.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information
Bra att ta med
 • Munskydd eller annat skyddande material
Bra att veta
• På grund av Covid-19 restriktioner är whiskydestilleritillägget inte tillgängligt
• Observera att denna rundtur inte är tillgänglig för barn under sju år.

Från 566 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,6 / 5
baserat på 1011 omdömen
Översikt
Service
4,6/5
Organisering
4,6/5
Valuta för pengarna
4,5/5
Säkerhet
4,7/5

Arrangeras av

The Hairy Coo

Produkt-ID: 66504