Våra mest rekommenderade saker att göra i Edinburgh

Den skotska whiskyupplevelsen: Whisky Masterclass med expert

1. Den skotska whiskyupplevelsen: Whisky Masterclass med expert

Njut av en unik skotsk whiskyprovning i det utsmyckade glas- och marmorvalvet i The Collection Room på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Smaka på 4 drams premiumwhisky tillsammans med läckra kanapéer medan du lär dig mer om varje flaska tillsammans med en skotsk whiskeyexpert. En av de främsta destinationerna för skotsk whisky i världen, The Collection Room innehåller 3 384 fascinerande flaskor av världens mest sällsynta skotska whisky. Njut av det bärnstensfärgade skenet från flytande guld och blinkande kristallljus i ett verkligt unikt rum som är tillägnat Skottlands nationaldryck. Sätt dig in för en exklusiv, avslappnad kvällsupplevelse med en liten grupp gäster. Låt dig guidas på din resa av en Keeper of the Quaich, en certifierad whiskeyexpert som är internationellt erkänd för sin kunskap och passion för allt som rör whisky. Upptäck de fem stegen i uppskattningen av skotsk whisky och bli sedan introducerad till fyra utsökta, sällsynta och mogna single malts, var och en sakkunnigt utvald för att visa upp kontrasterna i Skottlands regionala whiskys. Till varje whisky serveras en utsökt canapé med typiska smaker från det skotska köket. Låt dig förflyttas till Skottlands avlägsna och vackra områden i ditt sinne och på din gom, som väcks till liv av smaker och berättelser. Oavsett om du är nybörjare eller kännare av whisky kommer du att bli underhållen, upplyst och berikad med en nyfunnen eller förnyad uppskattning av skotsk whisky. Skotch whisky Highland Park 18-year-oldOld Pulteney 18-åringGlengoyne 21-åringLaphroaig 25-åring Om din värd: Lenka Whyles (Keeper of the Quaich) Lenka är en erkänd whiskyexpert med över 20 års erfarenhet. Hon har blivit invald som Keeper of the Quaich och har rest mycket och delat med sig av sin kärlek till Skottland och skotsk whisky som ett erkännande för sina bidrag till den skotska whiskyvärlden.

Från Edinburgh: Skotska höglandet med Loch Ness och Glencoe

2. Från Edinburgh: Skotska höglandet med Loch Ness och Glencoe

Ge dig ut till Skotska höglandet, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara vill åka ut på en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtningen kan du koppla av på bussen och lyssna på guidens underhållande kommentarer. Besök Kilmahog för en introduktion till de berömda Highland Cows (beroende på tid på året) och en kopp kaffe. Res sedan vidare till Glencoe och gör ett 10-minuters fotostopp framför den oförglömliga utsikten över högländerna. Ät lunch i Fort William-området, där din guide kan ge dig råd om var du kan äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" (liten) kiltintroduktion här. Åk sedan till självaste Loch Ness. Anpassa din upplevelse vid Loch Ness. Välj att besöka det majestätiska Urquhart Castle och hoppa på en båt för att leta efter "Nessie", som lokalbefolkningen kallar monstret. Du kan också bara hänga på piren och ta en kopp kaffe med underbara utsikter. På vägen hem gör du ett kort stopp i Pitlochry, en vacker by i hjärtat av höglandet, innan du återvänder till Edinburgh.

Edinburgh: Rundvandring och köföreträde till Edinburgh Castle

3. Edinburgh: Rundvandring och köföreträde till Edinburgh Castle

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade rundvandring i Edinburgh Castle. Beundra den stora salen från 1500-talet där fester och festligheter ägde rum. Lär dig om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott.  Träffa din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sitt säte på den slocknade vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. Gå in i slottet och ta dig till de tre museerna och två fängelserna. Gå till Nationalmonumentet för de stupade i Skottland och en hundkyrkogård. Se den äldsta byggnaden i staden vid kapellet Saint Margaret. Bli fängslad av storheten i Stora salen och det kungliga palatset. Efter rundturen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader inuti slottet fram till stängning.

Edinburgh: Dagsutflykt till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

4. Edinburgh: Dagsutflykt till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Bege dig ut på ett äventyr till Glenfinnan, Glencoe och Fort William. Res från centrala Edinburgh med avgång från Royal Mile. Beundra landskapet som har blivit känt från många Hollywood-filmer. Smit iväg från Edinburghs folkfyllda gator och åk förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter, så som Edinburgh Castle, på vägen ut. Börja din resa norrut och mot det vilda skotska höglandet. Stanna till i Callander - porten till höglandet - för några förfriskningar, innan resan går vidare mot Glencoe. Åk genom det karga landskapet där James Bond-filmen Skyfall filmades. Se även platser som du kan känna igen från Harry Potter och fången från Azkaban. Stanna till för att ta några fina fotografier och lär dig allt du kan tänka dig om Glencoes historia, inklusive den brutala massakern på klanen MacDonald år 1692. Du reser sedan vidare från Glencoes unika atmosfär ner utmed Loch Linnhes banker, till den högländska staden Fort William. Staden ligger belägen vid foten av Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg. Ta en paus och sträck på benen, för att sedan ta en tidig rast för lunch. Därefter går resan till viadukten Glenfinnan som känns igen från många av Harry Potter-filmerna och är omgiven av Loch Shiels stränder. Se platsen som det jakobinska ångloket går från och beundra Svartsjön. Upptäck platsen där den magiska trekampen utspelar sig och sjön som Hogwarts ligger vid. Åk därefter till Glenfinnans monument, som representerar jakobinernas uppror år 1745, ett av de viktigaste ögonblicken i den skotska historien. Du lämnar sedan Glenfinnan och påbörjar din resa tillbaka till Edinburgh. Stanna till för lite snacks i den lilla byn Pitlochry innan resans slut.

Edinburgh: Guidad rundtur i stadens underjordiska valv

5. Edinburgh: Guidad rundtur i stadens underjordiska valv

Denna guidade rundvandring tar dig med under gatorna i Edinburghs gamla stad, till en mörk sida som många anser vara hemsökt. Besök valven i South Bridge som har anor från 1700-talet. Dessa är samma valv som har kallats en av världens läskigaste platser av Most Haunted Live. Lär dig hur valven har använts under årens lopp. Få reda på vilka levnadsförhållanden de fattiga och hemlösa invånarna hade och vilka andar som antas hemsöka dem. Den mörkare sidan av Edinburghs historia visar sig medan du promenerar genom det underjordiska området, som är upplyst med levande ljus. Din guide berättar om morden på Burke och Hare och förföljelsen av häxor. Upptäck karaktärerna som hemsökte Edinburghs gator och de övernaturliga berättelser som är förknippade med valven. Den alternativa rundturen "Hemsökta valv" omfattar några fler övernaturliga och spöklika berättelser. Gå in till tortyrutställningen och utforska hur och varför dessa föremål användes.

Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Höglandet och Ben Nevis

6. Från Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, Höglandet och Ben Nevis

Res från Edinburgh med en luftkonditionerad lyxig buss (max 57 platser). Passera Stirling Castle och lyssna till din rundtursguide som berättar om William Wallace och Robert the Bruce samt de blodiga striderna som utkämpades på dessa marker. Först anländer du till Callander, en stad som ligger vid foten av Trossachs. Åk sedan genom Loch Lomond och Trossachs nationalpark. Din skotske guide berättat om Rob Roy MacGregor, den ökända högländaren. Följ i fotspåren av James Bond ("Skyfall") och Harry Potter ("Harry Potter och fången från Azkaban") under färden till den fantastiska höglandsdalen Glencoe. Hör den kusliga historien om massakern på klanen MacDonald 1692.Res genom Fort William, där Ben Nevis ligger, som med sina 1 344 meter är det högsta berget på de brittiska öarna. Anländ till södra stranden av Loch Ness i den charmiga byn Fort Augustus, där många kaféer, butiker och restauranger bjuder på en avkopplande lunch. Strosa längs Kaledoniska kanalen och upplev Loch Ness på en valfri en timmes båtutflykt. Försök att få en skymt av "Nessie", det legendariska Loch Ness-monstret. Beundra det imponerande Commando Memorial vid Spean Bridge med utsikt över bergskedjan Nevis Range.Åk in i Cairngorms nationalpark och upptäck landskapet som ofta kallas "Monarch of the Glen". Färdas längs Loch Laggan innan vägarna stiger upp över Grampian Mountains. Res över Drumochter-passet som förbinder de norra och södra centrala högländerna. Upplev det majestätiska bergspasset som skapades av glaciär aktivitet under de olika istiderna. Slutligen stannar du till i den vackra viktorianska staden Pitlochry innan du åker tillbaka till Edinburghs centrum, dit du anländer runt kl. 20.30.

Edinburgh Castle: Rundtur på engelska med snabbinträde

7. Edinburgh Castle: Rundtur på engelska med snabbinträde

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: Hop-on-hop-off-biljett giltig i 24 timmar

8. Edinburgh: Hop-on-hop-off-biljett giltig i 24 timmar

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönad hop-on-hop-off rundtur med öppen buss. Njut av kommentaren ombord som beskriver stadens historia. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och inled ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs gamla stadsdel, där familjerna bodde trångt och skräp kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska nya stadsdelen, med tre huvudgator och ett torg i vardera änden. Hör om hängningarna som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig och hör om de historiska försöken att erövra Edinburgh Castle. Åk längs Royal Mile, som förenar Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av när du vill. Edinburgh har fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger för alla smaker och budgetar. Bussarna går var 30:e minut och kör följande runda: Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square - Northside 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Lauriston Place 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Chambers Street 9. John Knox House 10. Canongate 11. Holyrood 12. Our Dynamic Earth 13. Regent Road

Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

9. Edinburgh: Spökvandring runt underjordiska valv och kyrkogårdar

Följ med på en guidad vandringstur till Greyfriars Graveyard, lär dig om en av Edinburghs mest kända hund och hör på historier om ökända brottslingar. Se gotiska mausoleer och lär dig mer om kända begravningar när du utforskar kyrkogårdens dystra historia. Fortsätt med ett besök till de närliggande Edinburgh Vaults, som ligger i valven vid South Bridge. Lyssna på berättelser om regelbundna paranormala händelser och hur några historiska personer inte verkar ha lämnat platsen. Upptäck platsen där de fattiga, häxor och en Hellfire-klubb (grupp som utövade hädiska orgier) brukade hålla till och upplev hur spökvalven nu är hemsökt av något verkligt elakt.

Edinburgh: Magisk guidad Harry Potter-rundvandring

10. Edinburgh: Magisk guidad Harry Potter-rundvandring

Följ med på en guidad vandring i Harry Potters fotspår, som tar dig genom Edinburgh. Upptäck den gotiska staden där J.K. Rowling fann inspirationen till Hogwarts och de berömda karaktärerna. Se platsen där hon skrev de populära böckerna. Testa alla dina Harry Potter-kunskaper med ett audiovisuellt quiz och samla poäng åt ditt elevhem. Ta reda på vilket Hogwarts-elevhem du tillhör och huruvida du är renblodig, en mugglare eller en ynk. Besök även Tom Dolders grav på Greyfriars Kirkyard och gå förbi J.K. Rowlings gyllene handavtryck utanför City Chambers. Se allt detta och mycket mer på en magisk  guidad tur.

Lägg till datum

Saker att göra i
Edinburgh
Upptäck allt från skotsk whisky till Harry Potter i Skottlands fängslande huvudstad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Edinburgh

Alla aktiviteter

351 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 22

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Edinburgh

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Edinburgh

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Edinburgh?

Vilka är de bästa dagsturerna från Edinburgh?

De bästa dagsturerna från Edinburgh:

Loch Ness

Edinburgh: Fler aktiviteter och sevärdheter

Edinburgh: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 80 263 omdömen

Turnén var riktigt bra! På morgonen får du ett nummer som du använder för att "identifiera" dig själv under dagen. Sedan börjar resan. Du ser mycket fler sevärdheter än vad som står i beskrivningen (eller så kör du förbi dem)! Vår guide Fraser och chauffören John var supervänliga, kompetenta och väldigt lätta att förstå :) Kunskaper i engelska är en fördel, men turnéns innehåll erbjuds även på olika språk via QR-kod. Med undantag för hållplatsen i Loch Ness är tidsfönstren vid busshållplatserna väldigt snäva. Det är vettigt att ta med sig matsäck, eftersom de få butikerna i byarna fylls snabbt när flera bussar stannar vid samma hållplats. Allt som allt en underbar tur, som är värt besväret även om vädret verkar dåligt, för höglandet är alltid bra för en överraskning och solen skiner plötsligt! Bra musikackompanjemang och roliga historier hör såklart också till :) Rekommenderas varmt !!

Mycket trevlig utflykt som får oss att upptäcka högländerna och Skottlands natur. Super guide alltid mycket uppmärksam och uppmärksam på gruppen. Bra körning från föraren. Staden Fort William där lunchrasten inte är särskilt intressant men det finns ett trevligt café och tiden går ganska fort. Vi spenderar mycket tid på bussen men vi ser inte tidsåtgången, det är kiss/sepauser hela tiden, guiden gör relevanta kommentarer och prickar in dagen med en ganska trevlig spellista. Vi vill tacka dem för denna fantastiska turné. Glencoe och Glenfinann Viaduct är ett måste!

Vår reseguide och busschaufför John var väldigt underhållande och hade mycket att berätta på vägen. Så den får definitivt 5 stjärnor. Bussresan är lång och stolarna skulle kunna ha lite mer utrymme enligt mig. Landskapet, slottet och Loch Ness är helt enkelt hisnande. Slottets historia är också mycket intressant. på vägen passerar du genom några pittoreska byar. Själv hade jag gärna gjort ett kort stopp där, men jag förstår att det är svårt med tiden. Allt som allt definitivt värt det.

Hade en underbar dag på vår Glenfinnan, Fort William och Glencoe Day Tour. Den tidiga starten och långa dagen var väl värt det för de fantastiska vyerna. Vår reseguide och förare, Brian, var jättekul och extremt kunnig om skotsk historia och de platser vi besökte och passerade längs vägen. Några pappaskämt där också för att underhålla oss! Rekommenderas verkligen!

Det var super bra tur och mycket historia!!! Rekommenderar starkt !!!!