Upplevelser i
Edinburgh

Upptäck allt från skotsk whisky till Harry Potter i Skottlands fängslande huvudstad.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Edinburgh kryllar av besökare hela sommaren, och det av en god anledning – det är festivalsäsong! På vintern är stadens väder visserligen betydligt bistrare, men å andra sidan är få saker lika trolskt vackra som ett Edinburgh stillsamt draperat i dimma och snö.

 • Edinburghfestivalen

  Edinburgh Fringe är världens största scenkonstfestival, och spänner över nästan hela augusti. Men det är ett misstag att kalla den för "Edinburghfestivalen", för staden har flera andra stadsfestivaler sommaren igenom, inom bland annat film, jazz och litteratur. Här finns mer info om alla exakta festivaldatum.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Boka in minst en vecka i staden, om du kan. Många av Edinburghs mest populära sevärdheter tar längre tid än du kanske tänkt, och det finns hur mycket som helst att göra och uppleva, särskilt under festivalsäsongen. Och om du inte har sett det dramatiska skotska landskapet på nära håll tidigare borde du dessutom passa på att lägga en dag på att resa utanför staden!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Brittiska pund (GBP)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +44
 • Bäst tid att åka
  Våren för det milda vädret, sommaren för de stora kulturhändelserna, vintern för en stillsam semester!

Alla saker att se i Edinburgh

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Edinburgh? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 54 583 omdömen

Andrews T, en fantastisk duktig guide och så intressant att lyssna på. Han besitter väldigt mycket kunskap om Skottlands historia En varm och öppenhjärtlig människa med stor portion av humor. Kan verkligen rekommendera honom. Tyvärr så kunde vi inte åka till Lallybroch eftersom de håller på att spela in säsong 7, men vi fick lite " plåster på såren " och vi fick se andra inspelningsställen i stället.

Super trevlig upplevelse. Som lång (180) hade jag dock lite problem med benutrymme men det funkade. Är du lätt åksjuk var tidig (45/50) min innan så du kommer först I kön och därmed kan välja plats i bussen. Se till att alltid passa guidens tidsupprop, gör alla det kommer man få bonus stop på vägen. Kan rekommendera att beställa både slottsturen och båtturen på Loch Ness.

Magsik dag! Denna tur var helt fantastisk. Pete, vår guide var ett sådant proffs, kunnig, rolig och vänlig. Platserna vi besökte var jättevackra.

Nice trip with nice wiews of the highland and Chris our driver was really fun and informative.

Mycket bra guide (Rickard) underhållande och mycket duktig.