Upplevelser i
Edinburgh

Upptäck allt från skotsk whisky till Harry Potter i Skottlands fängslande huvudstad.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De tio bästa sakerna med Edinburgh

Edinburgh är en skön mix av hisnande vackert skotskt landskap, ett lika avslappnat som myllrande kulturliv, historisk charm och vackra byggnader. Till och med New Town står med på Unescos lista över världsarv. Så vad får du inte missa när du är där?

 • Edinburghs slott

  1. Edinburghs slott

  Edinburghs slott byggdes så tidigt på 1100-talet. Från sin plats högst upp på Castle Rock har det blivit vittne till några av Skottlands blodigaste konflikter.

 • Stirlingslottet

  2. Stirlingslottet

  Stirlingslottet har utstått flera belägringar och är ett av Skottlands viktigaste slott. Du behöver inte vara historienörd för att fascineras av Stirling, omgivningarna i sig är så vackra att de är värda en dagsresa från huvudstaden.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Vad är väl en semester i Skottland utan ett besök till en pittoresk loch? Som tur är ligger den största och allra mest hänförande sjön av dem alla, Loch Lomond, bara en kort resa bort!

 • Holyroodpalatset

  4. Holyroodpalatset

  Klostret invid Holyrood Palace har legat i ruiner sedan Ärorika revolutionen år 1688. Kuriosa: "Holyrood" är fornengelska för "heligt kors".

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  The Royal Mile kallas den historiska genomfart som går genom Edinburghs Old Town, från slottet till Holyrood. Den är en skotsk mil lång – vilket motsvarar nästan två kilometer, om du undrade!

 • Greyfriars kyrka

  6. Greyfriars kyrka

  Greyfriars är födelseplatsen för 1600-talets skotska presbyterianism och därför ett landmärke i hela landets religionshistoria. Fortfarande hålls varje söndag på engelska och skotsk gäliska.

 • Kungliga botaniska trädgården

  7. Kungliga botaniska trädgården

  På 1670-talet användes trädgården för att odla medicinalväxter, och numera inhyser den över 13 000 olika arter! Inte undra på att trädgården blivit mäkta populärt och ett av de ledande besöksmålen.

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Lustjakten HMY Britannia byggdes till prinsen av Wales 1953, och är nu ett av de största besöksmålen i hela Storbritanninen. På kungliga däcket kan du luncha eller njuta av afternoon tea!

 • 9. Rosslynkapellet

  Strax söder om Edinburgh ligger byn Roslin med sitt över 600 år gamla, helt enastående kapell. Ett verkligt unikt exempel på religiös arkitektur med all sin egensinniga prakt!

 • 10. Our Dynamic Earth

  Stadsdelen Holyrood ligger mitt på en vilande vulkan, vilket gör den till det perfekta stället för den som vill lära sig mer om naturprocesserna som format jorden från Big Bang och ända till idag!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Edinburgh kryllar av besökare hela sommaren, och det av en god anledning – det är festivalsäsong! På vintern är stadens väder visserligen betydligt bistrare, men å andra sidan är få saker lika trolskt vackra som ett Edinburgh stillsamt draperat i dimma och snö.

 • Edinburghfestivalen

  Edinburgh Fringe är världens största scenkonstfestival, och spänner över nästan hela augusti. Men det är ett misstag att kalla den för "Edinburghfestivalen", för staden har flera andra stadsfestivaler sommaren igenom, inom bland annat film, jazz och litteratur. Här finns mer info om alla exakta festivaldatum.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Boka in minst en vecka i staden, om du kan. Många av Edinburghs mest populära sevärdheter tar längre tid än du kanske tänkt, och det finns hur mycket som helst att göra och uppleva, särskilt under festivalsäsongen. Och om du inte har sett det dramatiska skotska landskapet på nära håll tidigare borde du dessutom passa på att lägga en dag på att resa utanför staden!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Brittiska pund (GBP)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +44
 • Bäst tid att åka
  Våren för det milda vädret, sommaren för de stora kulturhändelserna, vintern för en stillsam semester!

Alla saker att se i Edinburgh

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Edinburgh? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 53 661 omdömen

I never get disappointed with rabbies. Great guides and wonderful tours. We accidentally showed up a day earlier and due to the fact that there was space on the tour that day we could go with that . Our guide, Mac, was wonderful, funny and knew all the facts. We were also lucky enough to be in a very small group of 5 people which made it a lot more fun and so easy to connect with people. I can’t recommend rabbies highly enough and I will definitely be going on more tours with them in the future. Thank you Mac and thank you rabbies.

Vi bokade resan oroade lite över att 12 timmar var lite för långa, men hade jag inte fel hade jag faktiskt kunnat fortsätta och fortsätta. Gary var vår guide, han var fantastisk och gav en fullständig och intressant kommentar hela dagen med sprinkler av gaelisk musik. Stopparna var fantastiska och landskapet oöverträffat. Jag kunde inte rekommendera denna resa tillräckligt och har lysande minnen att ta bort. Tack så mycket

Our guide Andrew was amazing! I hope that anyone booking this tour gets him. The sights in Skye was just incredible and if you are wondering which tour to book, take this one. After you’ve seen the sights in Isle of Skye you will probably feel like you don’t need to see anything else.

Min mamma och jag besökte Edinburgh i helgen och hade en utmärkt kvällstur med Fraser, som var en fantastisk guide. Turnén var informativ, rolig och intressant och ingen var uttråkad vid en given tidpunkt. Fraser var kvick och rolig och höll verkligen gruppen på tårna!

Bra sätt att se Skottland på kort tid, tränaren var mycket ren och bekväm. Martin vår reseguide var mycket vänlig, hjälpsam och kunnig. Jag skulle definitivt rekommendera och skulle boka ytterligare resor.