Edinburgh Castle

Bokad mer än 700 gånger förra veckan

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade promenad i Edinburgh Castle. Beundra den stora hallen från 1500-talet där fester och fest ägde rum. Lär dig mer om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott. Möt din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sin plats på den utdöda vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. När du är inne i slottets väggar tar guiden dig genom de olika delarna av fästningen och berättar om dess fascinerande historia. Inuti komplexet hittar du tre museer, två fängelser, en hundkyrkogård, kapellet Saint Margaret, det nationella monumentet till Skottlands fallna, den stora hallen och ett kungligt palats. (TUREN FÖRBLIR UTOMHUS; byggnader är inte tillgängliga under turnén) . Bli fängslad av storheten i Great Hall och ett kungligt palats. Efter turen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader i slottet fram till dess stängning.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

Edinburgh Castle: Highlights Tour med biljetter, karta och guide

Edinburgh Castle: Highlights Tour med biljetter, karta och guide

Besök det ikoniska Edinburgh Castle, den historiska fästningen som dominerar Edinburghs silhuett, med en kunnig lokal guide. Beundra slottets skatter som de skotska kronjuvelerna, det 900 år gamla St Margaret's Chapel, Mary, Queen of Scots födelsekammare och mycket mer på vår guidade tur. Med en kostnadsfri karta i handen leder guiden dig längs de gamla kullerstensstigarna och låter dig fördjupa dig i historien om detta nationella monument. Under turen får du upptäcka de mindre kända delarna av slottet, som Hospital Square och Western Panorama, där du kan njuta av den hisnande utsikten. Du kommer också att få se några av de mer kända delarna av slottet, t.ex: The One o'Clock Gun, Mons Meg, Castle Esplanade, Crown Square och mycket mer. Din kunniga lokala guide kommer att berätta historier om de otroliga människor som har hjälpt till att forma Edinburgh Castle genom århundradena. Från berättelser om dödliga banketter och vågade midnattsräder till en drottnings död och en kungs födelse, Edinburgh Castle har sett allt. Upplev en minnesvärd resa medan du upptäcker hemligheterna och berättelserna om ett av Skottlands mest värdefulla landmärken. Se till att avsätta lite tid efter turen för vidare utforskning av museerna och utställningarna (inte tillgängliga under turen).

Edinburgh: Johnnie Walker Whisky Experience

Edinburgh: Johnnie Walker Whisky Experience

Dyk ner i den skotska whiskyns värld med din biljett till Journey of Flavour-turen, en upplevelse som är signatur på Johnnie Walker Princes Street i Edinburghs centrum, Skottland. Den här 90 minuter långa guidade rundturen, som har fått 5* på TripAdvisor och Google och tilldelats 5* Visitor Attraction av Visit Scotland, överträffar dina förväntningar och passar både whiskyfans och nyfikna whiskyälskare. Gör Johnnie Walker-smakfrågan för att ta reda på din personliga smakprofil så att vi kan skräddarsy rundturen efter dina smaklökar. Under rundturen får du uppleva interaktiva projektioner, liveframträdanden och tre läckra cocktails som är noggrant skapade för att passa din smakprofil. Alkoholfria alternativ finns tillgängliga. Översättningskort finns tillgängliga för många språk vid ankomsten. Du kan också få 10 % rabatt* på produkter som köps i detaljhandeln och drycker i vår bar på taket, med utsikt över Edinburgh Castle på dagen (T&Cs gäller).

Edinburgh slott: Guidad tur med biljetter inkluderade

Edinburgh slott: Guidad tur med biljetter inkluderade

Följ med på en oförglömlig resa genom 3000 år av historia när vi utforskar det ikoniska Edinburgh Castle på en vandring som kommer att väcka Skottlands rika arv till liv! När du utforskar kommer din kunniga guide att ge dig berättelser om vunna och förlorade slag, kungligheter och rebeller och de färgstarka karaktärer som har kallat slottet hem under århundradena. Du kommer att mötas av hisnande vyer över Edinburgh och den omgivande landsbygden, vilket ger ett unikt perspektiv på denna vackra stad. Oavsett om du är historieintresserad eller bara ute efter en unik och lärorik upplevelse är en vandringstur till Edinburgh Castle ett måste i Skottlands huvudstad. Så kom och upptäck det rika kulturarvet i detta ikoniska landmärke och fördjupa dig i historien om en av de mest fascinerande platserna i hela Europa! *TUREN ÄR ENDAST TILLGÄNGLIG PÅ ENGELSKA. Biljetter till Edinburgh Castle ingår, och rundturen äger rum inne i slottet. På grund av riktlinjer från HES är guider INTE tillåtna inom de täckta områdena. Efter rundturen är ni fria att utforska på egen hand fram till stängningsdags.

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Spara pengar och utforska Edinburgh i din egen takt med en biljett för bussrundturer för tre rutter med hop-on-hop-off. Välj en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar. Utforska staden med stoppalternativ som Grassmarket, Edinburgh Castle, National Museum of Scotland och Royal Botanic Gardens. Hoppa ombord och ge dig ut på ditt stadsäventyr. Se kontrasterna mellan den gamla och den nya staden, se de kungliga attraktionerna Edinburgh Castle och Royal Yacht Britannia (entréer ingår inte). Guider ombord kommenterar Edinburgh-rundturen på engelska, medan audioguider finns tillgängliga på upp till nio språk på Stadsrundturen och Majestic-rundturen. Hoppa på och av så ofta du vill vid dussintals sevärdheter och njut av unika, natursköna vyer från de öppna övre däcken. Stadsrundturen: Hör om människorna och händelserna som har format Edinburgh, från de trånga förhållandena i Gamla stan till den rymliga Holyrood Park, på en klassisk sightseeing-rundtur på nio språk. Ha nöje av Terry Dearys "Horrible Histories" med Horrible Histories barnkanal – historia med alla blodiga delar kvar. • Hanover Street • Princes Street Gardens • St. Johns church • Grassmarket • Johnston Terrace • Edinburgh slott • Skottlands nationalmuseum • Barndomsmuseet • Skotska parlamentet • Our Dynamic Earth • Palatset Holyrood House • Burns monument Edinburgh-rundturen: Ha nöje av de bästa vyerna ombord på en öppen buss, medan guidens kommentarer på engelska ger liv åt Edinburghs historia. Utforska Gamla stan och den georgianska nya staden genom att hoppa av vid nio strategiska hållplatser. • Hanover Street • George Street • Charlotte Square • The Mound • Lawnmarket • Grassmarket • Our Dynamic Earth • Skotska parlamentet • Canongate Kirk Majestic-rundturen: Lämna stadens centrum och åk till kusten i Newhaven, med stopp vid Royal Botanic Garden och Royal Yacht Britannia. Denna flerspråkiga rundtur erbjuder kommentarer via hörlurar på engelska, gaeliska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska, japanska, mandarin och ryska. Återvänd via Palace of Holyrood House och Canongate-sektionen på Royal Mile. • Hanover Street • George Street • Royal Botanic Gardens • Ferry Road • Newhavens hamn • Kryssningsterminalen • Ocean-terminalen (Royal Yacht Britannia) • Leith Mills • Elm Row • Queen Mary’s Bath House • Queensberry House • Canongate Kirk

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

121 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Edinburgh Castle

Edinburgh Castle: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Edinburgh Castle: Guidad stadsvandring med inträdesbiljett

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade promenad i Edinburgh Castle. Beundra den stora hallen från 1500-talet där fester och fest ägde rum. Lär dig mer om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott. Möt din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sin plats på den utdöda vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. När du är inne i slottets väggar tar guiden dig genom de olika delarna av fästningen och berättar om dess fascinerande historia. Inuti komplexet hittar du tre museer, två fängelser, en hundkyrkogård, kapellet Saint Margaret, det nationella monumentet till Skottlands fallna, den stora hallen och ett kungligt palats. (TUREN FÖRBLIR UTOMHUS; byggnader är inte tillgängliga under turnén) . Bli fängslad av storheten i Great Hall och ett kungligt palats. Efter turen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader i slottet fram till dess stängning.

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Edinburgh Castle: Guidad tur med live guide

Börja din rundtur vid statyn av Adam Smith på Royal Mile. Promenera mot  Edinburghs slott och lyssna när din guide berättar om slottets betydelse och några av de viktigaste personerna som varit med och format dess historia. När du väl är inne på slottet låter du din guide ta dig genom slottskomplexet. Dra nytta av guidens djupa kunskap om slottets viktigaste byggnader och sevärdheter, inklusive Argyle Battery och One O'clock Gun, Hospital Square och Western Panorama. Se slottets fängelsehålor och militärfängelse, den svarta banketten och Thomas Randolphs djärva slottsrazzia. Se St Margrets Chapel, Mons Meg, Crown Square och The Honors of Scotland. Efter rundturen får du tid att utforska slottets museer på egen hand (inte tillgängliga under rundturen).

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska Edinburgh i din egen takt med en prisbelönt hop-on hop-off-tur med öppen buss. Njut av kommentarerna ombord som beskriver historien bakom staden. Stanna till vid platser som St Andrew Square, Johnstone Terrace och Royal Mile. Se sevärdheter som Edinburgh Castle och Grassmarket. Gå ombord på bussen och börja ditt stadsäventyr. Jämför Edinburghs Old Town, där familjer bodde trångt och sopor kastades ut genom fönstren, med den eleganta georgianska New Town, med sina 3 huvudgator och torg i båda ändar. Hör om de hängningar som ägde rum på Grassmarket medan du beundrar den ogenomträngliga Castle Rock ovanför dig, och hör om historiska försök att inta Edinburgh Castle. Kör längs Royal Mile, som förbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Använd 24-timmarsbiljetten för att hoppa på och av som du vill. Med fantastiska besöksattraktioner, museer, gallerier och restauranger som passar alla smaker och budgetar har Edinburgh allt! Turens hållplatser: 1. Waterloo Place 2. St Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Lawnmarket 8. Skottlands nationalmuseum 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vår dynamiska jord 13. Halvmånen Abbeyhill 14. Regent Road

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Från Edinburgh: Dagstur till Glenfinnan, Fort William och Glencoe

Följ med på en dagstur till det natursköna skotska höglandet på en dagstur från Edinburgh. Besök Glenfinnan, Glencoe och Fort William och njut av landskapet från Hollywoodfilmer, inklusive Harry Potter-serien. Lämna Edinburghs livliga gator när du åker buss förbi några av stadens mest ikoniska sevärdheter som Edinburgh Castle på din väg ut ur staden. Beundra landskapet på resan norrut in i det karga skotska höglandet, med ett stopp för förfriskningar vid porten till höglandet i Callander. Kör genom det karga landskapet till Glencoe, där James Bonds film Skyfall spelades in. Se bakgrunden till några scener från Harry Potter och fången i Azkaban. Stanna till här för att ta bilder och lära dig mer om Glencoes historia, inklusive massakern på MacDonald-klanen 1692. Från det stämningsfulla Glencoe reser du vidare längs Loch Linnhes stränder till höglandsstaden Fort William, som ligger vid foten av Storbritanniens högsta berg - Ben Nevis. Stanna här för att sträcka på benen och ta en tidig lunchpaus. Fortsätt sedan till den fantastiska Glenfinnanviadukten, som fungerade som den natursköna rutten för Hogwarts Express i Harry Potter-serien. Upptäck miljön för Triwizard Tournament från filmen och sjön från Hogwarts område. Besök Glenfinnan Monument, som symboliserar en av de viktigaste händelserna i Skottlands historia: jakobitupproret 1745. Efter att ha lämnat Glenfinnan kan du luta dig tillbaka och koppla av på din resa till Edinburgh, med ett stopp för förfriskningar i den lilla byn Pitlochry på vägen.

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Edinburgh: Komisk skräck spökbuss rundtur

Njut av en teatralisk sightseeingtur i Edinburgh ombord på Ghost Bus, en vackert renoverad gammal dubbeldäckare, målad i traditionell midnattssvart. Lär dig mer om Edinburghs gravplundrare, pestoffer och de spöken som bor i den mest hemsökta staden i Europa. Utforska stadens hemska förflutna medan du beundrar dess mest berömda monument, inklusive Edinburgh Castle, Grassmarket, Greyfriar's Kirk, Holyrood Palace och Royal Mile. Passera Old Town och New Town och besök platser där mord, tortyr och avrättningar har ägt rum. Hör om det ökända Burke and Hare och de hundratals kvinnor som dränktes eller brändes som häxor. Bussen, som tillhörde Necropolis Bus Company, innehåller dekorativ inredning såsom stämningsfulla lampor och gardiner i fönstren. År 1967 förstördes hela flottan i en mystisk brand, och endast en buss överlevde.

Edinburgh Castle: Highlights Tour med biljetter, karta och guide

Edinburgh Castle: Highlights Tour med biljetter, karta och guide

Besök det ikoniska Edinburgh Castle, den historiska fästningen som dominerar Edinburghs silhuett, med en kunnig lokal guide. Beundra slottets skatter som de skotska kronjuvelerna, det 900 år gamla St Margaret's Chapel, Mary, Queen of Scots födelsekammare och mycket mer på vår guidade tur. Med en kostnadsfri karta i handen leder guiden dig längs de gamla kullerstensstigarna och låter dig fördjupa dig i historien om detta nationella monument. Under turen får du upptäcka de mindre kända delarna av slottet, som Hospital Square och Western Panorama, där du kan njuta av den hisnande utsikten. Du kommer också att få se några av de mer kända delarna av slottet, t.ex: The One o'Clock Gun, Mons Meg, Castle Esplanade, Crown Square och mycket mer. Din kunniga lokala guide kommer att berätta historier om de otroliga människor som har hjälpt till att forma Edinburgh Castle genom århundradena. Från berättelser om dödliga banketter och vågade midnattsräder till en drottnings död och en kungs födelse, Edinburgh Castle har sett allt. Upplev en minnesvärd resa medan du upptäcker hemligheterna och berättelserna om ett av Skottlands mest värdefulla landmärken. Se till att avsätta lite tid efter turen för vidare utforskning av museerna och utställningarna (inte tillgängliga under turen).

Edinburgh: Johnnie Walker Whisky Experience

Edinburgh: Johnnie Walker Whisky Experience

Dyk ner i den skotska whiskyns värld med din biljett till Journey of Flavour-turen, en upplevelse som är signatur på Johnnie Walker Princes Street i Edinburghs centrum, Skottland. Den här 90 minuter långa guidade rundturen, som har fått 5* på TripAdvisor och Google och tilldelats 5* Visitor Attraction av Visit Scotland, överträffar dina förväntningar och passar både whiskyfans och nyfikna whiskyälskare. Gör Johnnie Walker-smakfrågan för att ta reda på din personliga smakprofil så att vi kan skräddarsy rundturen efter dina smaklökar. Under rundturen får du uppleva interaktiva projektioner, liveframträdanden och tre läckra cocktails som är noggrant skapade för att passa din smakprofil. Alkoholfria alternativ finns tillgängliga. Översättningskort finns tillgängliga för många språk vid ankomsten. Du kan också få 10 % rabatt* på produkter som köps i detaljhandeln och drycker i vår bar på taket, med utsikt över Edinburgh Castle på dagen (T&Cs gäller).

Edinburgh slott: Guidad tur med biljetter inkluderade

Edinburgh slott: Guidad tur med biljetter inkluderade

Följ med på en oförglömlig resa genom 3000 år av historia när vi utforskar det ikoniska Edinburgh Castle på en vandring som kommer att väcka Skottlands rika arv till liv! När du utforskar kommer din kunniga guide att ge dig berättelser om vunna och förlorade slag, kungligheter och rebeller och de färgstarka karaktärer som har kallat slottet hem under århundradena. Du kommer att mötas av hisnande vyer över Edinburgh och den omgivande landsbygden, vilket ger ett unikt perspektiv på denna vackra stad. Oavsett om du är historieintresserad eller bara ute efter en unik och lärorik upplevelse är en vandringstur till Edinburgh Castle ett måste i Skottlands huvudstad. Så kom och upptäck det rika kulturarvet i detta ikoniska landmärke och fördjupa dig i historien om en av de mest fascinerande platserna i hela Europa! *TUREN ÄR ENDAST TILLGÄNGLIG PÅ ENGELSKA. Biljetter till Edinburgh Castle ingår, och rundturen äger rum inne i slottet. På grund av riktlinjer från HES är guider INTE tillåtna inom de täckta områdena. Efter rundturen är ni fria att utforska på egen hand fram till stängningsdags.

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Spara pengar och utforska Edinburgh i din egen takt med en biljett för bussrundturer för tre rutter med hop-on-hop-off. Välj en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar. Utforska staden med stoppalternativ som Grassmarket, Edinburgh Castle, National Museum of Scotland och Royal Botanic Gardens. Hoppa ombord och ge dig ut på ditt stadsäventyr. Se kontrasterna mellan den gamla och den nya staden, se de kungliga attraktionerna Edinburgh Castle och Royal Yacht Britannia (entréer ingår inte). Guider ombord kommenterar Edinburgh-rundturen på engelska, medan audioguider finns tillgängliga på upp till nio språk på Stadsrundturen och Majestic-rundturen. Hoppa på och av så ofta du vill vid dussintals sevärdheter och njut av unika, natursköna vyer från de öppna övre däcken. Stadsrundturen: Hör om människorna och händelserna som har format Edinburgh, från de trånga förhållandena i Gamla stan till den rymliga Holyrood Park, på en klassisk sightseeing-rundtur på nio språk. Ha nöje av Terry Dearys "Horrible Histories" med Horrible Histories barnkanal – historia med alla blodiga delar kvar. • Hanover Street • Princes Street Gardens • St. Johns church • Grassmarket • Johnston Terrace • Edinburgh slott • Skottlands nationalmuseum • Barndomsmuseet • Skotska parlamentet • Our Dynamic Earth • Palatset Holyrood House • Burns monument Edinburgh-rundturen: Ha nöje av de bästa vyerna ombord på en öppen buss, medan guidens kommentarer på engelska ger liv åt Edinburghs historia. Utforska Gamla stan och den georgianska nya staden genom att hoppa av vid nio strategiska hållplatser. • Hanover Street • George Street • Charlotte Square • The Mound • Lawnmarket • Grassmarket • Our Dynamic Earth • Skotska parlamentet • Canongate Kirk Majestic-rundturen: Lämna stadens centrum och åk till kusten i Newhaven, med stopp vid Royal Botanic Garden och Royal Yacht Britannia. Denna flerspråkiga rundtur erbjuder kommentarer via hörlurar på engelska, gaeliska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska, japanska, mandarin och ryska. Återvänd via Palace of Holyrood House och Canongate-sektionen på Royal Mile. • Hanover Street • George Street • Royal Botanic Gardens • Ferry Road • Newhavens hamn • Kryssningsterminalen • Ocean-terminalen (Royal Yacht Britannia) • Leith Mills • Elm Row • Queen Mary’s Bath House • Queensberry House • Canongate Kirk

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i Edinburgh Castle

Städer i Skottland

Edinburgh Castle: Fler aktiviteter och sevärdheter

Edinburgh Castle: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Edinburgh Castle

Samlat omdöme

4.6
(19 373 recensioner)

Natalie, vår förare och guide var en utmärkt berättare. Hon höll oss engagerade och underhöll. Jag älskade också hennes val att blanda den skotska musiken med hennes berättelser. Vilket vackert land Skottland är och vi var i goda händer med Natalie. Tack för en minnesvärd dag.

Guiden Eoan var otroligt underhållande och närvarande, dessutom väldigt kunnig och innerligt fascinerad av slottet och skotsk historia så 1.5 timmar gick fort, rekommenderas starkt.

Väldigt informativ, rolig, tror vi fick den bästa tour guiden också. Hon var så duktig och beläst! Kunde inte rekommendera det mer!

Påläst och humoristisk guide, med glimten i ögat. Lärorik och intressant inblick i Skottlands historia. Rekommenderar varmt!

Turen var bra, guiden talade högt och tydligt, och hon var kunnig