Saker att göra i
Düsseldorf

Njut av shopping och konst och imponeras av stadens historia, matutbud vid floden och traditionellt tyskt öl.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Düsseldorf

Düsseldorf: Båtutflykt med sightseeing på Rhen

1. Düsseldorf: Båtutflykt med sightseeing på Rhen

Düsseldorf har mycket att erbjuda. Lär känna Düsseldorfs sevärdheter i ombord på en fantastisk båtutflykt på floden. Upptäck Tysklands modestad när den är som bäst medan du kopplar av ombord. Beundra stadens ruiner och imponeras av panoramautsikten över den pittoreska Gamla stan. Beläget i Rhenlandets kulturella och kommersiella hjärta får du se massor av liv på flodstranden medan du färdas förbi. Segla från ett centralt läge i stadens centrum och se floden Rhens vackra stränder i bekvämlighet. Under resan på Rhen kan du beundra några av stadens stora landmärken och sevärdheter från vattnet. Ombord på båten kan du ta några snacks och drycker från baren till rimliga priser.

Düsseldorf: 24-timmars Hop-On Hop-Off-biljett

2. Düsseldorf: 24-timmars Hop-On Hop-Off-biljett

Gå ombord och njut av Düsseldorfs höjdpunkter! Turen varar i ca 90 minuter och tar dig runt och genom stadskärnan i den pulserande metropolen vid Rhen. Det moderna HopOn HopOff-konceptet gör att du kan kliva av vid vilken hållplats som helst och utforska dina favoritplatser i lugn och ro. Under resan kan du lära dig mer om varje sevärdhet och stadens historia via hörlurar (tio språk). Hållplatserna för bussturerna är: - Königsallee (Kö-Brücke Königsallee/Steinstraße) (första bussen avgår kl. 10.00, sista bussen kl. 16.00) - Burgplatz/Altstadt - Rheinturm/Medienhafen (öffentliche Haltestelle: Rheinturm - 1) - Rheinterrasse/Ehrenhof (öffentliche Haltestelle: Rheinterrasse) - Nordpark/Aquazoo (Kaiserswerther Str.) - Kunstakademie/Altstadt (öffentliche Haltestelle: Tonhalle/Ehrenhof - 5) - Huvudingång (centralbibliotek-Konrad-Adenauer-Platz 1) - Königsallee (Kö-Brücke Königsallee/Steinstraße)

Düsseldorf: Altbier-Safari Beer Walking Tour

3. Düsseldorf: Altbier-Safari Beer Walking Tour

Njut av den autentiska ölkulturen och livsstilen i Düsseldorf på denna stadsvandring. Prova lokala mikrobryggerier och lär dig om produktionen när din guide tar dig genom processen. Din rundvandring börjar framför Schloßturm vid Burgplatz i Düsseldorfs gamla stadskärna. I Brauerei Kürzer får du en inblick i bryggningsprocessen och ser "öltunnan som aldrig är tom". Prova de icke-pasteuriserade hantverksölen med unika smaker som du skulle kunna smaka med förbundna ögon. Drick som en lokal, stå på gatan framför bryggeriet och lyssna när din guide delar med sig av historier om den lokala ölkulturen. Upptäck svaren på frågor som varför du inte behöver beställa en öl i Düsseldorf, varför glasen är så små och var världens längsta bar finns. Efteråt skaffar du nya vänner och reserverar ett bord på ett av bryggerierna, där din rundtur avslutas med en hög ton.

Düsseldorf: Bryggeritur med provsmakning av Alt-öl

4. Düsseldorf: Bryggeritur med provsmakning av Alt-öl

Upplev ett roligt sätt att utforska Düsseldorfs vackra stad och historia med den berömda bryggerituren. Möt din guide och ta en tur genom stadens mest kända bryggerier som im Füchschen, Zum Schlüsse, Brasserie Kürzer med flera. Starta den törstsläckande resan till 3 olika bryggerier, där du får smaka på läckra lokala öl för att hitta det som passar dig bäst. Njut av det berömda Alt-ölet medan du njuter av den varma och traditionella atmosfären på bryggerierna. Du kommer att träffa medresenärer från hela världen och lära dig mer om bryggerierna och den lokala bryggarkulturen i Düsseldorf. Smaka på många andra typer av öl och spela interaktiva sällskapsspel med dina nya vänner för att bryta isen. Njut av den unika offentliga bryggerituren tillsammans med dina vänner, familjer, arbetskamrater, sportlag eller till och med på egen hand.

DüsseldorfCard: Rabattkort för turister

5. DüsseldorfCard: Rabattkort för turister

Skapa din egen resväg i Düsseldorf med ett prisvärt stadskort som ger rabatter på upp till 100% på en mängd deltagande museer och attraktioner. Njut av obegränsad användning av stadens spårvagnar och bussar, tillsammans med alla avgiftsfria RE-, RB- och S-Bahn-tåg inom zon B43 i Düsseldorf och omgivningar för att ta dig från plats till plats. Dra nytta av rabatterat inträde till en mängd utställningar och utnyttja fritidsanläggningar som ingår under hela giltighetstiden för ditt DüsseldorfCard.

Düsseldorf: Guidad tur med en nattvakt: Düsseldorf: Guidad tur med en nattvakt

6. Düsseldorf: Guidad tur med en nattvakt: Düsseldorf: Guidad tur med en nattvakt

"Hör upp! Hör upp!" När dagen närmar sig sitt slut och lamporna tänds i de romantiska smala gatorna tar nattväktaren med dig på en rundtur i den historiska Altstadt (Gamla stan). Nattväktaren har alla möjliga intressanta och fräcka historier att berätta om lokala seder och vardagslivet förr i tiden.

Düsseldorf: 2-timmars kvällskryssning på Rhenfloden med live DJ

7. Düsseldorf: 2-timmars kvällskryssning på Rhenfloden med live DJ

Se Düsseldorf lysa upp när solen går ner på denna 2-timmars kryssning i floden Rhen. När skymningen sänker sig över staden kan du uppleva ruinernas och Gamla stans charm från ett bekvämt kryssningsfartyg. Koppla av med en live DJ och obefläckad utsikt över den moderna tyska staden./p> Se de slående byggnaderna i statshuvudstaden lysa i det mjuka ljuset och hör från din guide om Düsseldorfs rika arv. Titta på solnedgången i horisonten och bevittna stadens livliga nattliv vakna. Njut av musik från DJ ombord under hela din 2-timmars resa för en perfekt avkyld atmosfär. Kolla in baren för ett urval av cocktails, öl eller välsmakande snacks.

Düsseldorf: Sushi, Sake & japansk livsstil Tour: Düsseldorf: Sushi, Sake & japansk livsstil

8. Düsseldorf: Sushi, Sake & japansk livsstil Tour: Düsseldorf: Sushi, Sake & japansk livsstil

Ingen annanstans i Tyskland kan man få en sådan känsla för den japanska livsstilen som i Düsseldorf. Epicentrum för denna värld är området runt Immermannstraße. I denna del av staden finns inte bara den äldsta japanska bokhandeln utanför Japan, utan också många fantastiska restauranger. Följ med oss och upptäck var du kan få den bästa sake, vilken sushi som är mest värdefull och vilka manga-serier som just nu är trendiga. Inkl: fyra kulinariska smakprover

Düsseldorf: Little Tokyo självstyrd stadsvandring

9. Düsseldorf: Little Tokyo självstyrd stadsvandring

Lär känna Lilla Tokyo på ett spännande sätt. Starta den självguidade turen när du vill och tillbringa en trevlig och varierad tid i denna fascinerande del av Düsseldorf. Turen tar dig genom den japanska delen av den Asien-influerade stadsdelen i Düsseldorf, där det finns otaliga sushi- och ramenrestauranger, bokhandlar med det bästa urvalet av japanska serier och flera stormarknader, samt en resebyrå, frisörer, kemtvättar och heminredningsbutiker. Promenera genom gatorna och upptäck konstnärligt hopvikta lyktor och en tempelport. Lär dig allt om den eviga våren. Upptäck historien om japanska kulinariska specialiteter och ta reda på var du kan festa på dem. Träffa på lyckoamuletter från Fjärran Östern och japanska körsbärsblommor när du lär känna denna unika sida av Düsseldorf. Vid hållplatserna finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad körsbärsblomman betyder för japanerna? Det är som att bli visad Lilla Tokyo av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Little Tokyo! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen. Precis som överallt annars i Tyskland är alla butiker i Little Tokyo stängda på söndagar: t.ex. alla stormarknader, bokhandlar (Takagi) och även Manga Mafia-butiken. Däremot är restauranger och kaféer öppna, liksom BingGo, som säljer tayjaki för konsumtion på gatan.

Düsseldorf: Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

10. Düsseldorf: Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Tour

Lär känna Düsseldorf i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen i form av en skattjakt som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste attraktionerna i staden och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Ladda ner snöjaktsturen på din mobila enhet, öppna appen och bege dig till startpunkten för att påbörja ditt äventyr med stadsleken. Använd mobilappen och den integrerade kartan för att navigera dig runt i Düsseldorf och besök 10 av stadens mest populära sevärdheter på vägen. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i rundturen. Besök Martin-Luther-Platz, den unika Tritonfontänen och Kunsthalle Düsseldorf. Fortsätt till kyrkan St Andreas och kyrkan St Lambertus. Se Stadterhebungsmonumentet, Burgplatz, Marktplatz, det gamla stadshuset och Rheinuferpromenaden. Starta din rundvandring när du vill och njut av flexibiliteten att pausa spelet när som helst för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta senare eller spara resten till en annan dag.

Alla aktiviteter

119 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Düsseldorf

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Düsseldorf?

Düsseldorf: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Düsseldorf: Fler aktiviteter och sevärdheter

Düsseldorf: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Düsseldorf

Samlat omdöme

4.4
(3 676 recensioner)

I början började det trögt, på något sätt fanns det inga kameler där, men när de väl var där var de riktigt avslappnade och verkligen värda att rekommendera. Mycket trevlig personal ville inte tigga oss för mycket och ville inte sälja något till oss. Guiden tog många bilder med vår mobiltelefon, inklusive poser, utan att be om något i gengäld. Självklart gav jag honom något. 😂😂

Mycket bra, men underskattade tiden som var vettig för denna resa, d.v.s. började inte förrän middagstid. För om du vill besöka gamla stan (inklusive Carlsplatz), Media Harbour (inklusive Rhentornet) etc. kan du snabbt lägga upp till några timmar till. Så mitt tips: börja på morgonen.

Det var väldigt lärorikt och roligt, vilket såklart alltid beror på människorna som träffar varandra. Vi hade Patricia som guide, hon gjorde ett bra jobb och var väldigt fördomsfri. Urvalet av bryggerier var perfekt. Vi fick faktiskt lära känna två mycket välsmakande öl.

Vi körde till P+R-parkeringen vid universitetskliniken och använde den närliggande tunnelbanan för att besöka museerna som ingår gratis i DüsseldorfCard. Allt gick smidigt och vi tillbringade en mycket intressant dag i Düsseldorf.

Bra guide, härlig stämning, bra väder & superspännande information längs vägen