Dubrovniks ringmur

Dubrovniks ringmur

Dubrovniks ringmur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

1. Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

2. Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

Den här havskajakutflykten i Dubrovnik börjar med en säkerhetsgenomgång vid en fantastisk plats i Gamla stan. Följ med din guide över kanalen och ut på havet i närheten av den förbannade ön Lokrum. Du kommer att göra flera stopp på havet vid intressanta platser längs vägen. Lär dig mer om öns förbannelse och Dubrovniks historia, som tidigare hette Ragusa. Stanna på ett av de enda hotellen som inte återuppbyggdes efter kriget. Hotellet var platsen där de serbiska och montenegrinska arméerna och försvararna av Dubrovnik kämpade mot varandra under kriget. Tillbringa cirka 30 minuters fritid vid Dubrovniks enda strand som inte är tillgänglig till fots, och vila vid den populära grottan. Du kan bada, snorkla, utforska, koppla av, äta eller sola. Senare fortsätter du tillbaka längs Dubrovniks kust och ser områdets Beverly Hills och Dubrovniks första karantänzon. Den här turen ger dig möjlighet att se Dubrovnik från havet, ta några fantastiska bilder av de yttre murarna och höra lite om den legendariska stadens historia.

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

3. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

4. Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

När du deltar i en guidad rundvandring kan du gå igenom Dubrovniks berömda stadsmurar, som är en vacker påminnelse om en avlägsen medeltid. Beundra de hisnande vyerna när du vandrar längs den två kilometer långa muren som omger staden och se med egna ögon varför Dubrovniks gamla stad är ett av UNESCO:s världsarv. Dubrovnik har bevarat sina stadsmurar trots förändrade trender som en gång föreslog att alla typer av befästningar är föråldrade och överflödiga. Beundra terrakottataken och de smala gatorna från ovan. Njut dessutom av den klara utsikten över Adriatiska havet, som avslöjar precis vilken båt som helst vid horisonten. Den här utsikten förklarar varför staden försvarades framgångsrikt i århundraden. Staden överlevde många krig, inklusive det senaste hemlandskriget från 1991-1995, men Dubrovnik förnyades på ett sådant sätt att skadorna inte syns. Upptäck varför staden Dubrovnik har inspirerat konstnärer, författare och fotografer när du utforskar den gamla Medelhavsstaden och vandrar längs de eleganta murarna.

Dubrovnik: Kajaktur till gamla stadsmuren och Betina-grottan

5. Dubrovnik: Kajaktur till gamla stadsmuren och Betina-grottan

Upplev ett fridfullt äventyr med denna kajaktur tidigt på morgonen i Dubrovnik. Gå in på en resa längs de ikoniska murarna i Gamla stan, förbi den livliga gamla hamnen och historiska Lazareti, och mot den avskilda skönheten i Betina Cave Beach, där du kan simma och snorkla. Möt din guide och hoppa ombord på din kajak för att börja din upplevelse. När du börjar paddla, förundras över det hisnande landskapet och lyssna på fascinerande insikter i stadens förflutna. Upptäck berättelserna om imperier och maritima legender och lär dig betydelsen av de forntida murarna. Nå Betina Cave Beach och låt dig hänföras av skönheten i denna dolda pärla. Ta ett uppfriskande dopp i det orörda vattnet och snorkla i lugn och ro. Dyk ner i undervattensvärlden och möt ett livligt marint liv och fantastiska korallformationer innan du paddlar tillbaka till startpunkten.

Dubrovnik: Stadsmurstur för tidiga fåglar och solnedgångsjägare

6. Dubrovnik: Stadsmurstur för tidiga fåglar och solnedgångsjägare

Ta dig till stadsmuren så snart portarna öppnas på denna guidade vandringstur i Dubrovnik. Upptäck hemligheterna bakom denna stadssevärdhet på en delad eller privat rundtur. Ta bilder av vidsträckta vyer från toppen av Minceta-tornet. Möt din guide på en centralt belägen mötesplats och börja ditt äventyr tidigt på morgonen. När du går, lär dig av din guide om hur muren byggdes. Lyssna på spännande legender och roliga berättelser om staden. Kom igång genom att klättra uppför några steg i den svala morgonluften för att belönas med en hisnande panoramautsikt över huvudgatan i Stradun och Gamla stan. Promenera längs 2 kilometer från muren för att njuta av vackra landskap av det glittrande Adriatiska havet och en skyline som fortfarande talar om prakten i en stad som var en rik republik i 450 år. Se hur muren är sex meter djup på vissa ställen och passera fort med utsikt över både hav och land. Avsluta din tur på den högsta punkten längs muren, toppen av Minceta Tower, där utsikten inte får missas.

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

7. Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Solnedgångskryssning med Karaka och mousserande vin

8. Dubrovnik: Solnedgångskryssning med Karaka och mousserande vin

Börja din perfekta kväll med en vacker solnedgång på denna historiska Karaka. Njut av ett glas mousserande vin på kryssningen medan du glider in i solnedgången. Lyssna på romantisk bakgrundsmusik och känn brisen medan du står på ett skinande däck. Upptäck en ny vy av den gamla stadsmuren från havet och blicka ut över de röda hustaken i Dubrovniks gamla stad. Om du känner dig törstig under kryssningen kan du förfriska dig med en drink. Ta ett minnesvärt foto av ditt ögonblick och dela det med dina nära och kära på plats med hjälp av vårt gratis Wi-Fi. Efter solnedgången kan du koppla av medan du seglar under stjärnhimlen och njuta av månskenet som speglar sig i Adriatiska havet.

Dubrovnik: Panoramisk cocktailkryssning i solnedgången runt gamla stan

9. Dubrovnik: Panoramisk cocktailkryssning i solnedgången runt gamla stan

Kryssa framför Dubrovniks magnifika stadsmurar och runt ön Lokrum och njut av den vackra solnedgången med fri utsikt! Fantastisk kväll under stjärnorna med själsfrände eller vänner som sippar på unika cocktails ombord. Vi erbjuder ett intressant urval av långa cocktails, som professionella cocktailmästare blandar på den upplysta cocktailstationen! Mycket avkopplande men samtidigt roligt sätt att avsluta den långa sommardagen. Tänk på att vi står i kö för ombordstigning på de andra fartygen, starttiden kan variera 10 minuter beroende på trafiken. Njut av den unika och mest romantiska solnedgångsturen i Dubrovnik

Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

10. Dubrovnik: Stadsmurens självguidad ljudtur

Res genom århundraden av Dubrovniks historia med en självguidad ljudrundtur på stadsmuren. Hör berättelser om krig, konflikter och politiska strider, inklusive den sista belägringen under hemlandskriget. Spara dina data med offlineåtkomst till ljud, kartor och geodata via en smartphone-app. Börja din rundtur med att köpa en biljett till stadsmuren och bege dig till Pile Gate. Ta en historisk och kulturell titt bakom Dubrovniks befästningar med denna turné som skapades av en lokal guide. Lås upp anekdotiska berättelser när kartan tar dig med på en inspirerande promenad runt väggarna. Ha friheten att röra dig i din egen takt och stanna gärna var du än känner för det, antingen för en drink eller för att ta några bilder. Beundra höjdpunkter som panoramautsikt över den gamla staden och det klarblåa Adriatiska havet. Lär dig om legenden bakom Fort of St Lawrence. Bli rörd av historien om den katastrofala jordbävningen 1667 och fördjupa dig i Dubrovniks maritima ansträngningar vid St John Fort. Gå sedan nära Minčeta-tornet, symbolen för stadens självständighet. Återupplev belägringen av Dubrovnik som varade 1991-1992. Få en bredare känsla av Dubrovniks historiska betydelse och få en glimt av dess fantastiska arkitektur. Njut av möjligheten att se stadsmuren hemifrån med en virtuell rundtur och få obegränsad användning av turnén efter din bokningsbekräftelse.

69 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Dubrovniks ringmur

Dubrovniks ringmur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dubrovniks ringmur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubrovniks ringmur

Samlat omdöme

4.8
(8 319 recensioner)

Njöt verkligen av vår guide Sarah med sin lokala kunskap och hänsyn till vår komfort, och höll oss alltid i skuggan där det var möjligt på otroligt varma 34 grader. Hon upprätthöll en perfekt balans mellan vänlighet och professionalism. Vi njöt verkligen av historiedelningen samt lite saftig insiderinformation om GoT-filmning och hur detta gjorde en skillnad för Dubrovnik - historia i vardande. Önskar att vi kunde ha stannat längre och sett mer. Vårt enda problem var med att hitta mötesplatsen eftersom det finns mer än en fontän och det var inte den där vår buss släppte av oss så vi missade vår bokade turné men vi kan få plats senare på dagen. Vårt internet fungerade inte och staden var överfull av turister så svårt att få hjälp lokalt. GYG-chatt stödde oss för att säkerställa att vi hade turnén och kunde hitta rätt möte

En mycket trevlig solnedgångstur med en bra guide. Det var också väldigt trevligt att gruppen bara bestod av 4 båtar (+guide). Turnén kunde ha varit längre för oss på grund av paddlingsenheterna. Men vi skulle boka igen! Tack för den fantastiska upplevelsen!

Världens bästa människor! Jag gjorde misstaget att boka turnén för en annan dag, och de gjorde plats åt oss i gruppen de hade den dagen. Vår guide var supertrevlig, väldigt kultiverad och mycket kunnig. Superrekommenderas, jag skulle ta det igen.

Mycket bra och intressant, guiden var väldigt sakunnig, rekomenderas 👍🏻

Kanotturen var riktigt rolig! Ett stort tack till Daniel vår guide!