Dubrovniks linbana

11 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Dubrovniks linbana

Dubrovniks linbana: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Linbana, vandringstur och stadsmurar Combo

Dubrovnik: Linbana, vandringstur och stadsmurar Combo

Din bekantskapssession med Dubrovnik, historisk diplomatisk förbindelse mellan lätt och väst, börjar med en linbanetur från den nyöppnade linbanestationen i Dubrovniks gamla stad. Du kommer att få en panoramautsikt över Dubrovnik som visar upp hela stadens storhet och dess omgivande kullar och sekelgamla Dubrovniks takåsar. På återresan till huvudstationen leder din guide dig till fots till Dubrovniks gamla stadskärna. Trots att den har utsatts för bränder och katastrofala jordbävningar har den underbara staden alltid rest sig igen för att behålla sin titel som den världsberömda skattkammaren av kulturminnen. Välj att tillbringa tid inom Dubrovniks murar med inkluderat inträde. Dagens rundvandring introducerar dig till det bästa av Dubrovnik, en av de största och lyxigaste museistäderna under bar himmel som finns. För att börja dagen väntar det berömda kroatiska turistcentret på dig, omringat av sina monumentala stenvallar som har bevarat och förstärkt Dubrovniks renässansanda. Färdas längs labyrinter av korta, smala stengator, marknadsplatsen, palats, torn, kloster och hus - vart och ett av dem är mer än 300 år gammalt! Stadens harmoni, enkelhet och uppskattning av skönhet har genom tiderna blivit den grundläggande livsfilosofin för invånarna i Dubrovnik.

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Få ut det mesta av din dag med denna tre-i-ett stadsrundtur i Dubrovnik i liten grupp; sightseeingtur med panoramautsikt, guidad promenad genom Gamla stan och transfer tillbaka från kryssningsfartyget. Välj en av många dagliga avgångstider, starta antingen från kryssningshamnen, gamla stan eller ditt boende och njut av det unika i denna vackra stad. Lokal guide hämtar dig vid startpunkten och tar dig först till Dubrovniks bro för ett kort stopp. En arkitektonisk sevärdhet som ger dig en underbar utsikt över Gruž hamn med alla kryssningsfartyg, halvön Lapad och närliggande öar. Längre bort från allfarvägarna kommer du till en hemlig plats som betyder liv för staden - källan till floden Ombla. Floden är ett karstfenomen som uppstod i grannlandet Bosnien. Nära staden rinner den under berget och mynnar ut i Kroatien. Du kommer att se ruinerna av 1400-talets sommarresidens för den berömda poeten Marin Držić och känna kraften i det forsande vattnet. Den mest spännande delen kommer härnäst. Du kommer att gå uppför kullen Srđ till toppen för en hisnande utsikt över gamla stan, naturparken Lokrum Island och antika Cavtat. När du når toppen kan du ta en 20-minuters paus medan din guide pekar ut grannländerna och berättar historien om Fort Imperial. Nu leder vägen dig ner i staden där du kliver av skåpbilen och utforskar gamla stan på en 1,5-timmars sightseeingtur till fots. Möt din guide vid Pile gate och promenera genom de smala gatorna i detta UNESCO-världsarv. Passera fontänen Great Onofrio (som får sitt vatten från Ombla-källan), franciskanerklostret (där det gamla apoteket ligger), dominikanerklostret, St Blaise-kyrkan, katedralen, utforska den gamla hamnen och ta reda på allt du någonsin velat veta om Dubrovniks rika historia. Njut av lite mer fritid innan du kommer till mötesplatsen, vid tidigare avtalad tid, för transfer tillbaka till hamnen. Avgång kl. 12.00 med ca 1 timmes paus mellan körning och vandring.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Välkommen till den hisnande staden Dubrovnik, en juvel som ligger inbäddad på den fantastiska dalmatiska kusten i Kroatien. Fördjupa dig i den rika historien, den fängslande kulturen och de arkitektoniska underverken i denna UNESCO:s världsarvslista med vår Dubrovnik Self-Guided Audio Tour. När du ger dig ut på detta unika äventyr har du friheten att utforska de ikoniska landmärkena i din egen takt, tillsammans med insiktsfulla kommentarer som avslöjar historierna bakom varje kullerstensgata och forntida stenmur. Upptäck hemligheterna i Dubrovniks gamla stad, ett välbevarat medeltida mästerverk som har bevittnat århundraden av historia. Gå över de hundraåriga stadsmurarna och beundra panoramautsikten över Adriatiska havet. Vår audiotur leder dig genom de labyrintiska gatorna, där varje hörn avslöjar ett nytt kapitel i Dubrovniks rika tapisseri. Oavsett om du är en historieentusiast, en kulturkännare eller en nyfiken resenär, erbjuder vår självguidade ljudtur ett sömlöst och engagerande sätt att upptäcka Dubrovnik. Låt berättelserna transportera dig genom tiden medan du står i vördnad för arkitektoniska underverk som Rektorspalatset, Sponza Palace och den majestätiska Assumptionskatedralen. Förbered dig på att bli fängslad av berättelserna om Dubrovniks maritima arv, betydelsen av dess stadsmurar och motståndskraften hos dess befolkning. Dubrovnik Self-Guided Audio Tour är ditt pass till en personlig utforskning av denna förtrollande stad, där varje steg är en resa in i det förflutna. Lär dig mer om de 11 främsta turistattraktionerna i Dubrovnik. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centrala läge och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Gamla stan 2. Rektorspalatset 3. Stradun 4. Dubrovniks franciskanska kloster 5. Dubrovniks murar 6. Pile-porten 7. Stadshamnen i Dubrovnik 8. Fortet Lovrijenac 9. Dubrovniks linbana 10. Berget Srd 11. Lokrum Oavsett om du är en ensamresenär, ett par som söker en romantisk semester eller en familj på ett kulturellt äventyr, låt vår audiotur vara din pålitliga följeslagare när du upptäcker magin i Dubrovnik, där historien kommer till liv med varje viskning av havsbrisen och varje ekande fotsteg på de gamla stengatorna.

Dubrovnik: Game of Thrones Complete Experience Tour: Dubrovnik

Dubrovnik: Game of Thrones Complete Experience Tour: Dubrovnik

Res till Dubrovnik och utforska staden King's Landing och se berömda sevärdheter från Game of Thrones med en guide som även arbetat på inspelningsplatsen för TV-serien. Få en introduktion om inspelning i alla länder och problem med statister i olika länder. Hör historier om skådespelare i verkligheten innan du åker tillbaka till bukten Blackwater och King's Landing Port. Efter att ha utforskat platserna för scenerna beger du dig till Red keep Akka St.lawrence fortet. Ta bilder av ön Lokrum och Dubrovniks stadsmur. Se platsen där det lila bröllopet ägde rum och lär dig fakta om Joffrey i verkligheten. Efter en 10 minuters paus fortsätter du att besöka alla scener i King's landing. Du får lära dig de mest intressanta fakta om Dubrovniks historia. Återskapa skammens gång med hjälp av din guide och ta reda på hur skammens gång skulle ha sett ut från början och ta ett gratis foto på Järntronen. Efter lite fritid för att vila och äta tar du en tre timmar lång resa i bil för att se alla andra platser utanför Dubrovnik. Besök Kungens landningsträdgårdar (Trstenos botaniska trädgård), Kungens väg ( toppen av Srđ-kullen där linbanan går) och ett övergivet hotell där Mountain har dödat prins Oberyn.

Dubrovnik: Privat panorama vid solnedgången

Dubrovnik: Privat panorama vid solnedgången

Upplev den fantastiska skönheten i Dubrovnik från ett helt nytt perspektiv med vår Sunset Panorama Tour. Denna unika möjlighet tar dig med på en resa genom historien och de naturliga underverken i denna hisnande stad, och erbjuder oförglömliga vyer och upplevelser längs vägen. Vid vårt första stopp, Franjo Tudman-bron, även känd som Dubrovnik-bron, kan du njuta av en av Dubrovniks finaste utsikter. Ta en paus på 10 minuter för att beundra den fantastiska utsikten västerut över hamnen och Lapadhalvön från denna utsiktspunkt. Vi fortsätter vår resa till toppen av berget Srđ, där vi kommer att ha två stopp. Vid det första stoppet får du en av de mest spektakulära utsikterna i Dubrovnik. Från denna utsiktspunkt ser du stadens ikoniska gamla stadsdel, omgiven av det kristallklara vattnet i Adriatiska havet. Medan du njuter av panoramautsikten berättar din guide om Dubrovniks fascinerande historia, från dess dagar som en blomstrande republik till dess roll i dagens Kroatien Den verkliga höjdpunkten på vår Sunset Panorama Tour kommer när dagen närmar sig sitt slut. Vi tar oss upp till toppen av berget Srđ för att bevittna den hisnande solnedgången över öarna på den västra sidan av Dubrovnik. Från denna utsiktspunkt ser du Elafiti-öarna i det varma skenet från den nedgående solen och de bosniska bergen som tornar upp sig i fjärran. Det är en oförglömlig syn som du kommer att minnas långt efter att du har lämnat Dubrovnik.

Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

Dubrovnik: Panoramafärd och stadsvandring i Dubrovniks gamla stad

Den här turen är ett perfekt tillfälle att få en fullständig överblick över Dubrovnik från insidan och ut, särskilt om du inte har mer än en dag att spendera i staden. På den här turen kan du få ut det mesta av din vistelse och se så mycket som möjligt. Upptäck gamla stan och dyk in i Dubrovniks rika historia genom att gå längs de många smala sidogatorna. Börja turen med en panoramatur runt Dubrovnik. Först besöker ni bron där ni har tid att ta vackra bilder av den nya hamnen. Fortsätt sedan resan längs Dubrovnikfloden till stadens högsta punkt, Srđ-berget. Körningen varar i ca 1h och 15min. Få en introduktion till den senaste historien och ha lite tid att ta hisnande bilder av gamla stan. Därefter besöker du gamla stan i Dubrovnik där du får en historisk rundvandring och utforskar de mest intressanta delarna av staden.

Vandring med panoramautsikt över solnedgången

Vandring med panoramautsikt över solnedgången

Klättra: Vi promenerar långsamt i cirka femton minuter genom skogen och lär känna våra gäster bättre. När vi kommer ut ur skogen följer vi korsets väg i lugn takt medan vi pratar om historia, kultur, landmärken och landskap i Dubrovnik och dess omgivningar. Det finns möjlighet att stanna, vila och ibland sätta sig ner med vacker utsikt över Gamla stan, Adriatiska havet och ön Lokrum. Hela klättringen tar vanligtvis en timme. Ankomst till toppen: När vi har nått toppen av Srđ firar vi med ett stolt foto och njuter av den bästa utsikten över Dubrovnik. Vi saktar ner genom att besöka det naturligt kylda Museum of Homeland War i den gamla Napoleon stenfästningen Imperial. Vi går ut på toppen av fästningen med en utsikt som få besökare i Dubrovnik känner till, bort från de vanliga folkmassorna och samlingarna nära linbanan och restaurangen. Första delen av nedstigningen: Efter den kejserliga fästningen går vi nerför vägen i cirka trettio minuter tills vi når Bosanka, till en privat utomhusfastighet, där endast vår grupp får en oavbruten vila med mat, dryck, samtal och naturligtvis en fantastisk utsikt över solnedgången. Andra och sista delen av nedstigningen: Vi fortsätter nedstigningen på den nyrenoverade och upplysta stigen från Bosanka mot hamnen i Gamla stan. Vi passerar genom en undergång under motorvägen och avslutar turen vid kaféet "Bikers" nära Ploče, eller den södra ingången till Gamla stan. Denna sista del av nedstigningen är särskilt vacker efter solnedgången då de upplysta murarna och resten av Dubrovnik kan ses från stigen, och ofta kan en vackert upplyst segelbåt ses framför Lokrum.

Sightseeing i Dubrovnik och besök i den botaniska trädgården

Sightseeing i Dubrovnik och besök i den botaniska trädgården

Ge dig ut på en förtrollande resa genom Dubrovnik med vår omfattande panoramatur. Denna noggrant utvalda upplevelse tar dig till fem fängslande platser, som alla erbjuder en unik blandning av naturliga underverk och kulturskatter. **1. Ombla-flodens källa:** Börja ditt äventyr vid Ombla-flodens källa, en pittoresk plats där det kristallklara vattnet dyker upp, omgivet av frodig grönska. Här har du den unika möjligheten att njuta av det rena källvattnet, direkt från källan. Dessutom kan du utforska de förtrollande vattenfallen som ger en sagolik touch till denna idylliska miljö. Ta in lugnet och fånga essensen av Dubrovniks naturliga skönhet. **2. Franjo Tuđman-bron:** Korsa den imponerande Franjo Tuđman-bron, ett modernt arkitektoniskt underverk som spänner över det glittrande vattnet. Från brons parkeringsplats kan du njuta av en hisnande panoramautsikt över Elafitiöarna, ön Daksa, den livliga kryssningshamnen och den nya stadsdelen i Dubrovnik. **3. Utsiktspunkten Bosanka:** Stig upp till utsiktspunkten Bosanka, en dold pärla som bara lokalbefolkningen känner till. Denna hemliga plats erbjuder en sagolik utsikt över Gamla stan, ön Lokrum och det azurblå Adriatiska havet. Låt dig uppslukas av lugnet och fånga den magiska känslan på denna mindre kända panoramaplats. **4. Srđ-toppen:** Erövra toppen av berget Srđ, en höjd som ger oöverträffad 360-graders utsikt över hela Dubrovnikområdet. På toppen väntar en linbana som erbjuder ett identiskt perspektiv till panoramautsikten. Förundras över de hisnande vyerna, inklusive den kejserliga fästningen, och skapa en oförglömlig upplevelse på den högsta punkten på din resa. **5. Arboretum i Trsteno:** Fördjupa dig i de botaniska underverken i Trsteno Arboretum, ett av de äldsta arboretumen i regionen. Vandra genom de lummiga trädgårdarna som pryds av en mängd olika växtarter, både exotiska och inhemska. Denna historiska plats erbjuder en lugn oas som inbjuder dig att utforska dess rika arv. Arboretum har bland annat använts som inspelningsplats för den kända serien Game of Thrones, vilket gör platsen extra spännande. Under hela turen kommer våra kunniga guider att ge insikter om den kulturella betydelsen och det historiska sammanhanget för varje plats. Njut av friheten att utforska i din egen takt, fånga minnesvärda ögonblick och omfamna den charm som gör Dubrovnik till en juvel vid Adriatiska havet. Ge dig ut på denna extraordinära resa, där varje stopp avslöjar en ny fasett av Dubrovniks förtrollande tapisseri. Upptäck den harmoniska blandningen av naturliga underverk, inklusive sagolika vattenfall, och kulturarv som definierar denna kustpärla på vår panoramatur.

Dubrovnik: Privat Buggy guidad panoramatur (2 timmar)

Dubrovnik: Privat Buggy guidad panoramatur (2 timmar)

Du har säkert redan hört att Dubrovnik är en kulturell pärla med mer än ett årtusende av historia och naturlig skönhet. Du har också hört att Dubrovniks stadsmurar är erkända av UNESCO som ett världsarv ... och att det finns en kulle som heter "Srđ" ovanför Dubrovnik, från vilken man har en spektakulär utsikt över Gamla stan i Dubrovnik, Adriatiska havet och de omgivande öarna. Men har du upplevt allt detta på nära håll, njut av en tur i det senaste Buggy-fordonet - på en hisnande rutt??? När du kör längs stadsmurarna har du möjlighet att uppleva hur imponerande de verkligen är. Många av våra gäster frågar sig själva: "Hur var det ens möjligt att bygga något sådant på den tiden"? Tja... tydligen var det möjligt:) Du kommer att njuta av att åka nära stadsmuren och av den spektakulära utsikten över Gamla stan, de omgivande bergen, havet och öarna. När du kör uppför den slingrande vägen mot toppen av berget Srđ kommer du att stöta på den mest anmärkningsvärda synen - en magisk fotoplats.

De mest populära sevärdheterna i Dubrovnik

Att göra i Dubrovniks linbana

Städer i Kroatien

Dubrovniks linbana: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dubrovniks linbana: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubrovniks linbana

Samlat omdöme

4.5
(85 recensioner)