Dubrovnik
Natur och äventyr

Natur och äventyr
81 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Dubrovnik Natur och äventyr

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

1. Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Mostar & Kravica vattenfall: Liten grupp från Dubrovnik

2. Mostar & Kravica vattenfall: Liten grupp från Dubrovnik

Upplev Kravica-vattenfallen, som ligger gömda i Bosnien-Hercegovinas skogar, på en dagstur. Besök staden Mostar och lär dig om regionens historia med en professionell guide Res från Dubrovnik till gränsen mellan Kroatien och Bosnien-Hercegovina. Fortsätt sedan till den lilla kuststaden Neum och förundras över den Adrianska kustens vackra landskap längs vägen. Anländ till Kravicas vattenfall för att se tufakaskaderna från floden Trebižat falla 25 meter genom skogen. På våren kan du bevittna de dramatiska fallen, medan du på sommaren och hösten kan bada i de grunda bassängerna. Kör därefter till den historiska staden Mostar för att undersöka den gamla staden och se den kända Old Bridge över Neretva River. Ta en kort rundvandring med en lokal guide och lär dig mer om staden innan du har fritid.

Från Dubrovnik: Elaphiti Island-hoppingtur med lunch

3. Från Dubrovnik: Elaphiti Island-hoppingtur med lunch

Ta en dagstur från Dubrovnik och åk på en kryssning till Elafitiöarna Lopud, Šipan och Koločep. Besök stränder, historiska kyrkor, vingårdar och olivlundar i din egen takt och smaka på Medelhavets delikatesser. Om du väljer att bli upphämtad från ditt hotell hämtas du i ett luftkonditionerat fordon som tar dig till hamnen. När du når hamnen kliver du ombord på båten och slår dig ner för en kryssning längs Dubrovniks kustlinje. Segla till ditt första stopp på ön Lopud, där du får fritid att utforska ön som du själv önskar. Slappna av på de soliga stränderna eller besök sandstranden i Šunj-bukten. Om du känner för att sträcka på benen kan du vandra längs de bilfria vägarna för att utforska orörd natur eller upptäcka öns berömda kulturarv, inklusive gamla fästningsruiner och Sankta Marias franciskanerkloster. Därefter seglar du till den största ön i Elafiti-arkipelagen, Šipan. Gå i land och utforska öns vackra vingårdar och olivlundar. Vid ditt sista stopp, Koločep, kan du koppla av med ett dopp i de kristallklara vattnen utanför kusten eller strosa genom tallskogarna innan du återvänder till Dubrovnik. Under båtutflykten kan du släcka törsten med obegränsat med lokalt vin, vatten och olika läskedrycker. Prova hemgjord olivolja och de bästa hemodlade grönsakerna för att få en äkta Medelhavsupplevelse. Till lunch kan du välja mellan grillad fisk eller kyckling eller en vegetarisk meny, som alla serveras med potatissallad.

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

4. Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

Utforska Montenegro på en dagsutflykt från Dubrovnik. Njut av ledig tid i de pittoreska städerna Perast och Kotor. Avresa från Dubrovnik på morgonen och njut av sevärdheterna i Gamla stan och dess omgivningar medan du kör genom den vackra Župa Dubrovačka och Konavle-regionen. Efter att ha korsat gränsen till Montenegro fortsätter du längs den pittoreska montenegrinska kusten. Under resan genom Boka Kotorska-bukten stannar ni till i den charmiga staden Perast. Ni har möjlighet att besöka ön Our Lady of the Rocks. Under resan kommer din värd att berätta allt om Montenegros viktigaste kulturminnen och om landets historia och legender. Vid ankomsten till Kotor har ni 3 timmar på er att utforska staden på egen hand. Staden Kotor är känd för sina nautiska traditioner, sin berömda handelsflotta och sina imponerande stadsmurar. Efter sightseeingen möter ni upp er reseledare på mötesplatsen för en avkopplande bilresa tillbaka till Dubrovnik.

Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

5. Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

Den här havskajakutflykten i Dubrovnik börjar med en säkerhetsgenomgång vid en fantastisk plats i Gamla stan. Följ med din guide över kanalen och ut på havet i närheten av den förbannade ön Lokrum. Du kommer att göra flera stopp på havet vid intressanta platser längs vägen. Lär dig mer om öns förbannelse och Dubrovniks historia, som tidigare hette Ragusa. Stanna på ett av de enda hotellen som inte återuppbyggdes efter kriget. Hotellet var platsen där de serbiska och montenegrinska arméerna och försvararna av Dubrovnik kämpade mot varandra under kriget. Tillbringa cirka 30 minuters fritid vid Dubrovniks enda strand som inte är tillgänglig till fots, och vila vid den populära grottan. Du kan bada, snorkla, utforska, koppla av, äta eller sola. Senare fortsätter du tillbaka längs Dubrovniks kust och ser områdets Beverly Hills och Dubrovniks första karantänzon. Den här turen ger dig möjlighet att se Dubrovnik från havet, ta några fantastiska bilder av de yttre murarna och höra lite om den legendariska stadens historia.

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

6. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Dubrovnik: Båttur till Montenegro med Perast och Kotor

7. Från Dubrovnik: Båttur till Montenegro med Perast och Kotor

Gör en dagsutflykt till Montenegro och segla längs den adriatiska kusten. Se Boka Kotorska Bay, utforska Kotor och vandra genom Perast. Upptäck platser från UNESCO:s världsarvslista när du utforskar Montenegro. Dra fördel av upphämtning direkt från ditt boende i Dubrovnik och åk till gränsövergången till Montenegro för att sedan kliva ombord på en båt för en båttur till Kotor. Beundra den venetianska hamnen och de skyddande stadsmurarna från vattnet. Få en fantastisk utsikt över fjorden och lär dig mer om Kotorbukten rika kulturarv. Du har fri tid att utforska monumenten i Gamla stan. Borda båten igen och segla till den lilla staden Perast. Besök den konstgjorda ön ”Our Lady of the Rocks” vid ankomsten, och få egen tid till att äta lunch i den vackra stadskärnan. Promenera längs gatorna och upptäck Barockpalats, ortodoxa monument och andra världsarvslistade monument. Beundra försvarstornen av sten som fortfarande är orörda, och gå i fotspåren av ryska tsarer och venetianska prinsar som seglade i Kotorbukten. Återvänd till Perast med luftkonditionerad buss eller minivan, och fortsätt sedan till Dubrovnik efter att återigen ha passerat gränsövergången.

Dubrovnik: Utflykt till Kravica-vattenfallet, Mostar och Pocitelj

8. Dubrovnik: Utflykt till Kravica-vattenfallet, Mostar och Pocitelj

Börja resan i Dubrovnik och njut av en mindre än 2 timmars bilresa med din engelsktalande chaufför. Upptäck de natursköna vägarna i Kroatien och över gränsen till Bosnien och Hercegovina. Stanna först till vid Kravica-fallen, en av de bäst bevarade hemligheterna i Bosnien och Hercegovina. De vattenfall som floden Trebizat skapar ger en avkopplande bakgrund för bad och picknick på sommaren. Fortsätt sedan till nästa stopp, staden Mostar. Utforska de smala kullerstensgatorna i den gamla staden. Förundras sedan över den gamla bron som korsar floden Neretva. Slutligen stannar du till i den medeltida staden Počitelj innan du åker tillbaka till Dubrovnik.

Dubrovnik: Game of Thrones-tur till ön Lokrum

9. Dubrovnik: Game of Thrones-tur till ön Lokrum

Besök de ikoniska platserna från Game of Thrones i Dubrovnik, till exempel King's Landing, Blackwater Bay och Red Keep, och få till och med en bild på järntronen. Turen börjar med en kort promenad till den första inspelningsplatsen, som i "King's Landing" kallas Blackwater Bay. Det är en av de större miljöerna där flera scener spelades in. Din guide kommer att visa dig skärmdumpar och lära dig om filmproduktionsprocessen för GoT. Därefter klättrar du upp för trappan till "Red Keep" för att njuta av en vacker utsikt över Adriatiska havet och Gamla stan i Dubrovnik. Därefter är det dags att gå in genom portarna och promenera på gatorna i King's Landing. Av de många platserna är trappan i den stora Sept of Bailor en särskild höjdpunkt. Fansen kommer ihåg att Cerseis skambeläggning filmades här, ett av de mest centrala ögonblicken i serien. För den stora finalen hoppar du på färjan till ön Lokrum. Denna vackra oas strax utanför Gamla stan var platsen för staden "Qarth". I säsong två var det staden som Daenerys fann skydd i efter Khal Drogos död och efter att ha gått vilse i öknen. Turens final och höjdpunkt är ett besök i tronrummet i benediktinklostret för en bild på Järntronen. Efteråt kan du stanna kvar på ön och njuta av lite natur. Här finns möjligheter till bad, vandring, klippdykning samt restauranger och barer. Färjan avgår varje halvtimme/timme (beroende på säsong) och överfarten tar endast 15 minuter.

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

10. Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Följ med på en guidad vandringstur i Dubrovnik, den kanske mest kända inspelningsplatsen för den mycket framgångsrika TV-serien Game of Thrones. Följ i fotspåren av Tyrion, Sansa, Joffrey och många andra när du besöker platsen för King's Landing. Vittne om hur filmteamet förvandlade Dubrovniks historiska landmärken till platser i Westeros huvudstad. Låt dina ögon vandra över bukten, där Stannis Baratheon försökte ta över King's Landing för att sitta på järntronen i det episka slaget vid Blackwater. Gå in i Red Keep och se platser där Joffrey alltid är upp till ondska, och ta en titt på platsen där Margaery Tyrell och Joffrey firade sitt lila bröllop. Eller sätt dig in i Cerseis situation och vänta på att hennes försoningsvandring ska börja. Lyssna på berättelser bakom kulisserna i Game of Thrones och ta reda på vad några av huvudrollsinnehavarna upplevde under sin vistelse här i Dubrovnik. Gamla stan är full av gator och platser som bevittnade några av de mest episka scenerna i serien - du kommer att känna dig precis som en besökare i King's Landing. Avsluta din turné med en möjlighet att ta en bild med en replika av järntronen.

Immersion-upplevelser

Dubrovnik

Dubrovnik

Vanliga frågor om Natur och äventyr i Dubrovnik

Vad finns det för andra saker att göra än Natur och äventyr som är värt att besöka i Dubrovnik?

Andra upplevelser du inte bör missa i Dubrovnik:

Dubrovnik: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dubrovnik: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubrovnik

Samlat omdöme

4.5
(2 387 recensioner)

En mycket trevlig solnedgångstur med en bra guide. Det var också väldigt trevligt att gruppen bara bestod av 4 båtar (+guide). Turnén kunde ha varit längre för oss på grund av paddlingsenheterna. Men vi skulle boka igen! Tack för den fantastiska upplevelsen!

Världens bästa människor! Jag gjorde misstaget att boka turnén för en annan dag, och de gjorde plats åt oss i gruppen de hade den dagen. Vår guide var supertrevlig, väldigt kultiverad och mycket kunnig. Superrekommenderas, jag skulle ta det igen.

Tiden sköttes inte så bra vilket gjorde att vi inte hann njuta av det vi behövde vid fallen där vi var förberedda och vi kunde inte bada och njuta av platsen lite. Det var praktiskt taget att gå ner, ta några bilder och gå upp.

Vi njöt verkligen av vår dag. Tiderna på varje plats var perfekta. Vår guide gav oss precis tillräckligt med information och vi kunde gå och utforska oss själva. En av de bästa resor jag gjort på evigheter

Kanotturen var riktigt rolig! Ett stort tack till Daniel vår guide!