Upplevelser i

Dubrovnik

Lev ut dina Game of Thrones-drömmar på denna majestätiska plats och beundra allt från den gamla stadsmuren till havet.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att göra i Dubrovnik

Dubrovnik är staden du bara måste se! Invid det koboltblå havet ligger de gamla stadsmurarna som i århundranden skyddat de arkitektoniska skatterna innanför. När du väl en gång besökt denna den adriatiska kustens pärla kommer du längta efter att komma tillbaka.

 • Stradun

  1. Stradun

  Gågatan Stradun från 1000-talet är klädd i kalksten som skimrar som vatten i solskenet. Stradun löper genom hjärtat av Dubrovniks Gamla stan och är full av folk både dag och natt.

 • Katedralen i Dubrovnik

  2. Katedralen i Dubrovnik

  Dagens 1700-tals-katedral i barockstil är tillägnad Sankt Blasius och står på samma plats som de tidigare katedralerna. Till katedralens skatter hör en guldpläterad arm, ett ben och en arm från helgonet.

 • Synagogan

  3. Synagogan

  Dubrovniks synagoga ligger på den judiska gatan Ulica Žudioska. Byggnaden uppfördes 1408 och är därmed den näst äldsta synagogan i Europa (och dessutom den äldsta sefardiska synagogan i hela världen!).

 • Dubrovniks ringmur

  4. Dubrovniks ringmur

  Byggnationerna av ringmurenl började på 800-talet. Den har förstärkts flera gånger, på 1400-talet lade man till exempel till 15 fort.

 • Lovrijenac

  5. Lovrijenac

  Lovrijenacfortet ligger på en klippa nästan 37 meter över havet och har anor från 1300-talet. Inskriptionen över ingången lyder: Frihet kan inte säljas för allt guld i världen.

 • Srđberget

  6. Srđberget

  Vill du ha en hisnande utsikt över Dubrovniks vågiga terrakottatak invid det azurblå havet? Ta linbanan upp till toppen av detta 396 meter höga berg.

 • Trsteno Arboetum

  7. Trsteno Arboetum

  Denna lummiga botaniska trädgård är belägen mitt i hjärtat av Trsteno och ståtar med ett renässansresidens, en Neptunusfontän och en akvedukt. De två orientaliska sykomorträden vid ingången är 500 år gamla.

 • Koločep

  8. Koločep

  Den lugna ön Koločep, som även kallas Kalamota, ligger en kort resa från Dubrovnik. Ta ett dopp i det kristallklara vattnet eller paddla kajak till Blå grottan.

 • Lokrum

  9. Lokrum

  Ön Lokrum är perfekt för en dagsutflykt. Där finns vandringsleder, en massa påfåglar och trevliga lunchrestauranger, och båtturer mellan Lokrum och Dubrovnik avgår en gång i halvtimmen.

 • Korčula

  10. Korčula

  Denna ö är känd för sina vita viner, och för att en del hävdar att Marco Polo föddes här. Det är lätt att bli förtjust i Korčula, med sin fantastiska arkitektur och sin närvarande historia.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna i Dubrovnik?

  Du hinner besöka alla stora sevärdheter innanför murarna på två heldagar, men Dubrovnik kan också användas som en utgångspunkt för att göra dagsturer ut till andra ställen. På så sätt har du också tid att hänga lite i Gamla stan på kvällarna.

 • Ta sig runt i Dubrovnik

  Allt du behöver för att ta dig till sevärdheterna är två fötter. I början kan det vara svårt att hitta, men att gå vilse litegrann är också ett roligt sätt att lära känna en stad. Du lär dig saker som att ena sidan av Stradun är platt, medan den andra sluttar riktigt brant på sina ställen. Buss 1A, 1B och 1C går mellan Gamla stan och busstationen.

 • Var ska jag bo i Dubrovnik?

  Att bo i Gamla stan är jättetrevligt, men det är fint utanför murarna också, som i Lapad och Ploce. Eftersom det sistnämnda området är så kulligt får du dessutom fin utsikt över det historiska Dubrovnik.

Praktisk information

 • Språk
  Kroatiska
 • Valuta
  Kroatiska kuna (HRK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +385
 • Bäst tid att åka
  Från maj till augusti är Dubrovnik fullt av kryssningsfartyg och Game of Thrones-fans, så det bästa är att komma på senvåren då du slipper trängas och det är varmt väder utan att vara olidligt. Tänk dock på att båtarna ut till öarna går mer sällan under lågsäsong.

Andre seværdigheder i Dubrovnik

Vil du se alle oplevelser i Dubrovnik? Klik her for en fuld oversigt

Vad besökare tycker om Dubrovnik

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 12 680 omdömen

Mycket bra rutt till tre öar första två lite mindre med lite kioskar och barer, vin provning på andra ön hos en lokal producent om man tog en liten promenad. Sista ön stannade man längre och det fans en fin badplats med sandstrand man kunde hyra paddleboard, trampbåt och kajak, trevliga barer å några affärer. Personalen va riktigt trevlig och kunde svara på allt vi gäster frågade. Maten var riktigt god den med. Kommer definitivt åka denna eller liknande rutt om jag åker tillbaka till Dubrovnik igen.

Man fick se många platser samt ta del av information man själv inte hade koll på. Hur staden påverkades av inspelning en samt hur de olika platserna framställts i serien. Vi tre som fick turen har sett serien två gånger och fann rundturen väldigt givande! Maria vår guide hade en omhändertagande samt skämtsam jargong och rundturen kändes inte fysiskt påfrestande trots många trappsteg! Skulle absolut rekommendera!

Vi hade en mycket trevlig guide Jadranka som förutom att leverera fakta också på ett bra sätt fångade upp frågor från gruppen. Fick på det viset en hel del bonusinformation och underhållning.

Välorganiserat, trevligt och vänligt! En härlig utflykt med 3 fina stopp på olika öar, väldigt gid lunch och frikostigt med sval dryck! Åker gärna med på tur igen!

vår guid Marco var böst! han är mycket kunnig både när det gäller got men också om stadens och landets historia. rekommenderas starkt