Upplevelser i
Dublin

Vänliga lokalinvånare, förstklassig whiskey och konstnärligt överflöd gör det lätt att roa sig i den irländska huvudstaden.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dublin

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dublin?

De tio bästa sakerna med Dublin

Kanske är det Dublins historia av fattigdom och nöd som gjort staden till en grogrund för några av de mest framstående poeter, dramatiker och musiker som världen har skådat? Detta är en stad som formligen sjuder av kultur. Några av Dublins vackraste och mest spännande platser hittar du här!

 • Guinnessbryggeriet

  1. Guinnessbryggeriet

  Guinnessbryggeriets flervåningsutställning i Dublin ger en fascinerande inblick i det irländska svarta guldets historia och tillverkning. I besöket ingår en gratis pint som du får tappa upp själv om du vill!

 • Dublins zoo

  2. Dublins zoo

  Dublins zoo inhyser små och stora varelser från hela jorden och passar djurälskare i alla åldrar. De dagliga matningarna är värda ett besök i sig!

 • Irlands nationalgalleri

  3. Irlands nationalgalleri

  Nationalgalleriet, National gallery of Ireland, ståtar med ett imponerande antal målningar från Europa och USA, men det är förstås den utmärkta samlingen av irländsk konst som är mest sevärd. Gratis inträde!

 • Phoenix Park

  4. Phoenix Park

  Phoenix Park är en av de största inhägnade stadsparkerna i Europa, och den är stor nog att inrymma flera av stadens främsta sevärdheter, såsom Dublin Zoo, Wellingtonmonumentet och Magazine Fort.

 • Kilmainham Gaol

  5. Kilmainham Gaol

  Kilmainham är ett gammalt fängelse, och det var bland annat där Påskupprorets ledare avrättades. Om du är intresserad av frihetskriget är detta "irländska Bastiljen" ett måste!

 • Christ Church Cathedral

  6. Christ Church Cathedral

  Christ Church Cathedral är alltid sevärt, men försök att tajma besöket med någon av de förtrollande kvällsmässor med körsång som äger rum varje onsdag, torsdag, lördag och söndag.

 • Dublin Castle

  7. Dublin Castle

  Detta är ett minst sagt annorlunda slott med sitt kluster av byggnader från olika eror och i olika stilar. I trädgårdarna bakom slottet låg en gång en Dubh Linn (svartsjön) som staden döptes efter!

 • Croke Park

  8. Croke Park

  Hurling, gälisk fotboll och rugby – Irland excellerar i sporter som de flesta andra länder inte ens känner till. Tack och lov behöver du inte kunna reglerna utantill för att dras med i spänningen under Croke Parks stora matcher.

 • Aviva Stadium

  9. Aviva Stadium

  Om du vill uppleva Irlands idrottsmässiga storheter finns det mer än bara Croke Park att välja på! Snygga Aviva Stadium står värd för de flesta av landets internationella rugby- och fotbollsmästerskap.

 • Irlands nationalmuseum

  10. Irlands nationalmuseum

  Från människolik som mumifierats i mossar till bronsåldern till frihetskrigets vapen – nationalmuseet tar en grundläggande titt på Irland ur alla upptäckliga vinklar.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Ireland är inte direkt känt för sitt härliga väder, men bäst är det ändå i slutet av sommaren (runt september). Om du letar efter en ursäkt att ha på dig en fånig hatt och svinga Guinnessbägare är St. Patrick's Day-paraden den 17 mars ett datum att notera.

 • Hur tar jag mig runt?

  Irländarna är världsberömda för sitt välutvecklade sinne för humor, och ingenstans är det lika tydligt som i Dublins kollektivtrafik! Det finns två spårvagnslinjer som inte anknyter till varandra, tågen trafikerar bara utkanten av staden, och bussnätet (se dublinbus.ie) är visserligen välutvecklat, men svårt att förstå sig på för ovana resenärer. De goda nyheterna är att de flesta sevärdheter tack och lov ligger på promenadavstånd från varandra i stadskärnan.

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Det går att beta av de flesta av Dublins sevärdheter på en eller ett par dagar, men tänk på att detta är en stad med museer, musik och idrott i världsklass, och med många mycket bra restauranger. Boka en vecka för att utforska dessa dolda pärlor!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +353
 • Bäst tid att åka
  Vill du ha så fint väder som möjligt är september den bästa besökstiden i Dublin. Om du är ute efter festligheter rekommenderas mitten av mars, då bland annat St. Patrick's-paraden går av stapeln.

Alla saker att se i Dublin

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Dublin? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dublin

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 36 152 omdömen

Niel - vår guide, är punktlig, mycket kunnig, noggrann, tar hand om alla, engagerar sig med varje medlem i gruppen, berättar en liten historia om varje plats han visar dig, drar trevliga skämt ☺️ - Jag njöt verkligen av den övergripande atmosfären; han gav också rekommendationer för ställen att gå / äta och jag gick till och med för lunch till ett ställe han rekommenderade och jag erkänner att det var en av de bästa kulinariska upplevelserna. Jag rekommenderar honom/hans byrå. Tack för en så fin presentation av ditt land, historia, kultur!

Antonio var fantastisk. Älskade korta rundturer i Trinity Uni på väg till Book of Kells. Det var ganska litet, men fascinerande. Det vaknade till liv i rum fulla av utökade, ursnygga förstoringar av olika sidor och "folios". Vi tappade vägen till slottet. Vårt fel. Men vi är säkra på att det också är en fantastisk rundtur i slottet med vår roliga, nya italienska vän, Antonio - Sheperds

Detta var ett fantastiskt underhållande sätt att upptäcka och se en del av historiens rikedom som Dublin har att erbjuda. Vår förare med många namn var mycket informativ och en ganska rolig man med massor av skämt längs vägen. Jag gillade det verkligen och skulle definitivt rekommendera denna resa.

Vår reseguide, Neil McCourt, var mycket kunnig, underhållande, hög energi och väldigt rolig. Jag njöt verkligen av denna turné och skulle rekommendera detta till alla! Trinity College-biblioteket och Book of Kells var spektakulära!

Great deals on drinks. We were about 30 people which I feel was a good amount. The real highlight was the guide. Gavin was funny, had an infectious happy attitude, always cared for the groups best and a voice fit for radio.