Dublin

Populära upplevelser i Dublin

De tio bästa sakerna med Dublin

Kanske är det Dublins historia av fattigdom och nöd som gjort staden till en grogrund för några av de mest framstående poeter, dramatiker och musiker som världen har skådat? Detta är en stad som formligen sjuder av kultur. Några av Dublins vackraste och mest spännande platser hittar du här!

 • Guinnessbryggeriet

  1. Guinnessbryggeriet

  Guinnessbryggeriets flervåningsutställning i Dublin ger en fascinerande inblick i det irländska svarta guldets historia och tillverkning. I besöket ingår en gratis pint som du får tappa upp själv om du vill!

 • Dublins zoo

  2. Dublins zoo

  Dublins zoo inhyser små och stora varelser från hela jorden och passar djurälskare i alla åldrar. De dagliga matningarna är värda ett besök i sig!

 • Irlands nationalgalleri

  3. Irlands nationalgalleri

  Nationalgalleriet, National gallery of Ireland, ståtar med ett imponerande antal målningar från Europa och USA, men det är förstås den utmärkta samlingen av irländsk konst som är mest sevärd. Gratis inträde!

 • Phoenix Park

  4. Phoenix Park

  Phoenix Park är en av de största inhägnade stadsparkerna i Europa, och den är stor nog att inrymma flera av stadens främsta sevärdheter, såsom Dublin Zoo, Wellingtonmonumentet och Magazine Fort.

 • Kilmainham Gaol

  5. Kilmainham Gaol

  Kilmainham är ett gammalt fängelse, och det var bland annat där Påskupprorets ledare avrättades. Om du är intresserad av frihetskriget är detta "irländska Bastiljen" ett måste!

 • Christ Church Cathedral

  6. Christ Church Cathedral

  Christ Church Cathedral är alltid sevärt, men försök att tajma besöket med någon av de förtrollande kvällsmässor med körsång som äger rum varje onsdag, torsdag, lördag och söndag.

 • Dublin Castle

  7. Dublin Castle

  Detta är ett minst sagt annorlunda slott med sitt kluster av byggnader från olika eror och i olika stilar. I trädgårdarna bakom slottet låg en gång en Dubh Linn (svartsjön) som staden döptes efter!

 • Croke Park

  8. Croke Park

  Hurling, gälisk fotboll och rugby – Irland excellerar i sporter som de flesta andra länder inte ens känner till. Tack och lov behöver du inte kunna reglerna utantill för att dras med i spänningen under Croke Parks stora matcher.

 • Aviva Stadium

  9. Aviva Stadium

  Om du vill uppleva Irlands idrottsmässiga storheter finns det mer än bara Croke Park att välja på! Snygga Aviva Stadium står värd för de flesta av landets internationella rugby- och fotbollsmästerskap.

 • Irlands nationalmuseum

  10. Irlands nationalmuseum

  Från människolik som mumifierats i mossar till bronsåldern till frihetskrigets vapen – nationalmuseet tar en grundläggande titt på Irland ur alla upptäckliga vinklar.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Ireland är inte direkt känt för sitt härliga väder, men bäst är det ändå i slutet av sommaren (runt september). Om du letar efter en ursäkt att ha på dig en fånig hatt och svinga Guinnessbägare är St. Patrick's Day-paraden den 17 mars ett datum att notera.

 • Hur tar jag mig runt?

  Irländarna är världsberömda för sitt välutvecklade sinne för humor, och ingenstans är det lika tydligt som i Dublins kollektivtrafik! Det finns två spårvagnslinjer som inte anknyter till varandra, tågen trafikerar bara utkanten av staden, och bussnätet (se dublinbus.ie) är visserligen välutvecklat, men svårt att förstå sig på för ovana resenärer. De goda nyheterna är att de flesta sevärdheter tack och lov ligger på promenadavstånd från varandra i stadskärnan.

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Det går att beta av de flesta av Dublins sevärdheter på en eller ett par dagar, men tänk på att detta är en stad med museer, musik och idrott i världsklass, och med många mycket bra restauranger. Boka en vecka för att utforska dessa dolda pärlor!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +353
 • Bäst tid att åka
  Vill du ha så fint väder som möjligt är september den bästa besökstiden i Dublin. Om du är ute efter festligheter rekommenderas mitten av mars, då bland annat St. Patrick's-paraden går av stapeln.

Sitemap Dublin

Wil je alle activiteiten in Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Vad besökare tycker om Dublin

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 34 194 omdömen

+ Guiden, Busschauffören, bussen, Giants causeway, utsikterna, info historiskt, bra stämning, bra hållpunkter, bra musik. - Guiden kunde tagit reda på att övervägen ner till causeway var stängd. Enorm omväg ner därför. Bara 1,5 tim i Belfast. För lite tid så då kunde det skippas. Hängbron överreklamerad. Även träden. Inget berättades om The great famine. Lite mer detaljerat om t ex hur gångvägarna såg ut till t ex stenarna och hängbron.

De besökta målen var fantastiska och så även guiden. Under resan fick man information om Irland/Nordirland och dess historia. Vi åkte inte den bästa årstiden men det var kanske mindre besökare att trängas med istället.

Kändes som att det bara handlade om att mata igenom så mycket folk på så kort tid som möjligt, finns andra destillerier som kostar mindre och lär dig mer du får även fler whiskeys som är drickbara!

En helt fantastisk resa! 12 timmar som bara flög iväg. Många trevliga stopp, utsikt/vacker natur och barer/pubar, trevlig ortsbefolkning. Rekommenderar denna! Skulle gärna göra om denna resa igen.

Trevligt att få testa några olika whiskeysmaker och få information om hur man avgör om det är lättdruckna