Dublin
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Dublin

Se alla upplevelser i Dublin

Toppsevärdheter i Dublin

De tio bästa sakerna med Dublin

Kanske är det Dublins historia av fattigdom och nöd som gjort staden till en grogrund för några av de mest framstående poeter, dramatiker och musiker som världen har skådat? Detta är en stad som formligen sjuder av kultur. Några av Dublins vackraste och mest spännande platser hittar du här!

Guinnessbryggeriet

Guinnessbryggeriet

Guinnessbryggeriets flervåningsutställning i Dublin ger en fascinerande inblick i det irländska svarta guldets historia och tillverkning. I besöket ingår en gratis pint som du får tappa upp själv om du vill!

Dublins zoo

Dublins zoo

Dublins zoo inhyser små och stora varelser från hela jorden och passar djurälskare i alla åldrar. De dagliga matningarna är värda ett besök i sig!

Irlands nationalgalleri

Irlands nationalgalleri

Nationalgalleriet, National gallery of Ireland, ståtar med ett imponerande antal målningar från Europa och USA, men det är förstås den utmärkta samlingen av irländsk konst som är mest sevärd. Gratis inträde!

Phoenix Park

Phoenix Park

Phoenix Park är en av de största inhägnade stadsparkerna i Europa, och den är stor nog att inrymma flera av stadens främsta sevärdheter, såsom Dublin Zoo, Wellingtonmonumentet och Magazine Fort.

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Kilmainham är ett gammalt fängelse, och det var bland annat där Påskupprorets ledare avrättades. Om du är intresserad av frihetskriget är detta "irländska Bastiljen" ett måste!

Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral är alltid sevärt, men försök att tajma besöket med någon av de förtrollande kvällsmässor med körsång som äger rum varje onsdag, torsdag, lördag och söndag.

Dublin Castle

Dublin Castle

Detta är ett minst sagt annorlunda slott med sitt kluster av byggnader från olika eror och i olika stilar. I trädgårdarna bakom slottet låg en gång en Dubh Linn (svartsjön) som staden döptes efter!

Croke Park
Foto: zoonabar @Flickr (CC BY 2.0)

Croke Park

Hurling, gälisk fotboll och rugby – Irland excellerar i sporter som de flesta andra länder inte ens känner till. Tack och lov behöver du inte kunna reglerna utantill för att dras med i spänningen under Croke Parks stora matcher.

Aviva Stadium
Foto: Sean MacEntee @Flickr (CC BY 2.0)

Aviva Stadium

Om du vill uppleva Irlands idrottsmässiga storheter finns det mer än bara Croke Park att välja på! Snygga Aviva Stadium står värd för de flesta av landets internationella rugby- och fotbollsmästerskap.

Irlands nationalmuseum
Foto: Larry Koester @Flickr (CC BY 2.0)

Irlands nationalmuseum

Från människolik som mumifierats i mossar till bronsåldern till frihetskrigets vapen – nationalmuseet tar en grundläggande titt på Irland ur alla upptäckliga vinklar.

Planera ditt besök i Dublin

Bästa besökstid

Ireland är inte direkt känt för sitt härliga väder, men bäst är det ändå i slutet av sommaren (runt september). Om du letar efter en ursäkt att ha på dig en fånig hatt och svinga Guinnessbägare är St. Patrick's Day-paraden den 17 mars ett datum att notera.

Hur tar jag mig runt?

Irländarna är världsberömda för sitt välutvecklade sinne för humor, och ingenstans är det lika tydligt som i Dublins kollektivtrafik! Det finns två spårvagnslinjer som inte anknyter till varandra, tågen trafikerar bara utkanten av staden, och bussnätet (se dublinbus.ie) är visserligen välutvecklat, men svårt att förstå sig på för ovana resenärer. De goda nyheterna är att de flesta sevärdheter tack och lov ligger på promenadavstånd från varandra i stadskärnan.

Hur lång tid behöver jag på mig?

Det går att beta av de flesta av Dublins sevärdheter på en eller ett par dagar, men tänk på att detta är en stad med museer, musik och idrott i världsklass, och med många mycket bra restauranger. Boka en vecka för att utforska dessa dolda pärlor!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +353
 • Bäst tid att åka
  Vill du ha så fint väder som möjligt är september den bästa besökstiden i Dublin. Om du är ute efter festligheter rekommenderas mitten av mars, då bland annat St. Patrick's-paraden går av stapeln.

Att göra i Dublin

De mest populära sevärdheterna i Dublin

Städer i Irland

Alla saker att se i Dublin

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Dublin? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dublin

En helt fantastisk upplevelse, tack vår guide John.

Vårt besök på Howth var över våra förväntningar. En fantastiskt vacker natur och den bästa guide vi kunnat tänka oss, tack John! Vi fick en ordentlig lektion i Irlands historia och en massa anekdoter. Så trevligt med den fantastiska promenaden på ön. Vi har fått en upplevelse som vi inte glömmer och vi kommer att rekommendera detta besök till våra bekanta. Tack från ett mycket nöjt par. Varma hälsningar Ann och Kjell

Howth: 6-timmars guidad tur från Dublin Omdöme från: Ann, 2018-07-13

Fantastisk guide och fantastiskt effektiv tur genom landskapsfloran...

Vi tog 12h turen från centrala Dublin, ut till Cliffs of Moher, Vidare mot Galway och sedan hemöver. Några ytterligare korta stopp var med på turen, bland annat i det steniga landskapet längs västkusten och en mysig liten by på västkusten där vi tog lunch. Personligen gillar jag inte för långa stopp på varje plats, utan max 40-70min passar bäst. Gillar man det, då är denna turen perfekt.

Tur till Cliffs of Moher och Galway City från Dublin Omdöme från: Mikael, 2019-05-17

En fin bussresa med en underbar historieberättande busschaufför!

En lång bussresa med lagom med stopp under färden och mycket intressanta historier om gamla tider och nutid med det som vi passerade under den långa färden. Det var beklagligt att denna fina buss inte hade en toalett som alla moderna bussar har.

Heldagstur till Cliffs of Moher från Dublin Omdöme från: Anonym, 2019-07-11

Väldigt smidigt alternativ att ta sig från flygplatsen med.

Bra skyltat på flygplatsen var bussarna går i från. Vi hade kollat upp vilken hållplats i Dublin vi skulle kliva av och vi lyckades med detta. Väldigt smidigt alternativ att ta sig från flygplatsen med.

Dublin: Expresstransfer till flygplatsen med buss Omdöme från: Ingela, 2019-07-09

Hade gärna haft en timme till på cliffs off mohor

Mycket bra och tålmodig chaufför Dan som körde tryggt Tog praktiska saker först som gjorde det lättare att planera sitt upplägg Berättade en hel del om Irlands historia och platserna vi skulle till

Heldagstur till Cliffs of Moher från Dublin Omdöme från: Lena, 2019-05-05