Dubaifontänen

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De fem bästa utsikterna över Dubaifontänen

De majestätiska fontänerna på Burj Khalifas bottenvåning är verkligen en skön syn att skåda. Vattenstrålarna skjuter 150 meter upp i luften och sägs synas på flera mils avstånd. Vi har listat de bästa utsiktsplatserna för dig som vill komma lite närmare.

 • Souk Al Bahar

  1. Souk Al Bahar

  Att fynda krimskrams och antikviteter är en terapi så god som någon, men från marknaden har du även jättebra utsikt över Dubais fontänföreställning! Sätt dig på någon av restaurangerna som vetter mot Burj Khalifa och avnjut fontänshowen över en bit mat.

 • Dubai Mall – bokhandeln Kinokuniya

  2. Dubai Mall – bokhandeln Kinokuniya

  Är du en bokmal? Om svaret är ja kan din idé om himlen mycket väl vara att stå och bläddra i denna japanska bokaffär (böcker på andra språk finns också) med fontänen i bakgrunden.

 • Dubai Mall – strandpromenaden

  3. Dubai Mall – strandpromenaden

  Om du vill vara nära händelsernas centrum är Dubai Malls strandpromenad perfekt eftersom den ligger precis vid fontänen. Klättra i land från abrabåten, lös biljett och njut!

 • Bron mellan Souk Al Bahar och Dubai Mall

  4. Bron mellan Souk Al Bahar och Dubai Mall

  Shoppa loss i Dubais gigantiska köpcenter på dagen. På kvällen kan du sedan ansluta dig till folkmassorna på broarna och se ljusen tändas och lysa upp vattnet och byggnaderna likt konstfulla smycken.

 • Dubaiviken

  5. Dubaiviken

  Titta på föreställningen utifrån vattnet! Kl. 17.45-23.30 (den sista abrabåten går kl. 23.00) kan du se fontänerna ute i Dubaiviken, liksom mönstren som ljuset tecknar över vattnet.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  En spektakulär syn året runt!

 • Tider

  Eftermiddagsföreställningen börjar kl. 13.00 respektive 13.30, förutom på fredagar då den börjar kl. 13.30 respektive 14.00. På kvällen börjar fontänföreställningen varje halvtimme kl. 18.00-23.00.

 • Vad kostar det?

  Fontänbåtturerna på kvällen kostar 65 AED per person. Du kan få mycket för pengarna genom att inkludera fontänföreställningen i en större tur runt Dubai.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Eftermiddagen: kl. 13.00 respektive 13.30, förutom fredagar då föreställningen börjar kl. 13.30 respektive 14.00. Kvällen: Varje halvtimme kl. 18.00-23.00.
 • Vad kostar det?
  Fontänshowerna i Dubai är gratis att titta på, men båtturerna på kvällen kostar 65 AED per person.
 • Behöver jag en guide?
  Ingen guide behövs.
 • Hur tar jag mig dit?
  Fontänerna är belägna i Burj Khalifa Lake, alldeles utanför Dubai Mall på den nedre strandpromenaden i hjärtat av Dubais centrum.
 • Ytterligare tips

  • Kolla upp båttaxin i god tid innan, så att du är förberedd!

Alla saker att se i Dubaifontänen

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Dubaifontänen? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubaifontänen

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 42 977 omdömen

Helt fantastisk upplevelse. Rekommenderar att vara där tidigt på morgonen för att slippa stå i kö två gånger. Vi har där kl.09 och kunde gå raka vägen in. En måsteupplevelse vid en Dubai resa!

Verkligen en upplevelse som var värt varenda krona! Var där mellan 17:30-18:30, mycket folk så lite svårt att komma till o fota men det funkade.

Fantastisk utsikt! Om man skulle åkt högre upp, hade det varit mycket disigt och sikten hade varit sämre.

It was really good and there was not any lines at all (probably because of the Pandemic situation)

Enkelt att hämta ut de förbokade biljetterna, knappt nån kö och magisk utsikt ❤️