Dubai
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Dubai

Se alla upplevelser i Dubai

Toppsevärdheter i Dubai

Tio saker du bara måste göra i Dubai

De senaste åren har Dubai förändrats genom en rad kreativa, ambitiösa byggprojekt som fått denna ökenstad att skjuta i höjden som en raket på listan över populära resmål. Här är några saker du inte får missa när du åker dit.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Med sina 829,8 meter är Burj Khalifa världens högsta byggnad. Åk upp till 124:e våningen för en lika svindlande som fantastisk utsikt.

Fontänerna

Fontänerna

Dubaifontänen konstruerades av samma personer som ligger bakom Bellagiofontänerna i Las Vegas. Sätt dig på något närbeläget kafé så att du kan titta på de spektakulära vattenshowerna – de är verkligen något alldeles extra!

Burj Al-Arab

Burj Al-Arab

Dubai är hemvist för världens högsta hotell, Burj Al-Arab. En lyxsvit för 15 000 dollar natten är nog i det saftigaste laget för de flesta, men det går att uppleva hotellet även med en mindre budget. Varför till exempel inte äta middag bland havsdjuren i undervattensrestaurangen?

Palm Islands

Palm Islands

Det finns två palmformade konstgjorda öar precis invid kusten. På Palm Jumeirah finns lyxvillor och en vattenpark. Den större ön, Palm Jebel Ali, är fortfarande inte färdigbyggd.

The World Dubai

The World Dubai

Två och en halv kilometer utanför kusten ligger The World Dubai, en konstgjord skärgård formad som en världskarta. De 300 småöarna är privat mark och ägs av olika investerare.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Solen kan bli riktigt intensiv i Dubai, vilket betyder att det kan vara skönt att åka och bada. Jumeirah Beach är utan tvekan den bästa stranden i stan, och pärlbandet av närbelägna hotell har gjort den mycket populär bland turister.

Dubaiviken

Dubaiviken

Dubai består egentligen av två städer, Deira i norr och Bur Dubai i söder. Mellan dem går Dubaiviken, där dhowbåtar har bedrivit fiske i över hundra år.

Al-Fahidi

Al-Fahidi

Dubaimuseet ligger inne i det vackra 1700-tals-fortet Al-Fahidi. Där kan du få reda på mer om emiratens kultur, titta på traditionella instrument och lära dig om oljefynden som förändrade historien för alltid.

Dubai Mall

Dubai Mall

Vill du verkligen insupa den spektakulära lyx som gjort staden så omsusad är det stora Dubai Mall snudd på obligatoriskt! Därinne finns – bland mycket annat – ingången till Burj Khalifa, en skridskobana, ett spelcenter och en biograf.

Dubais marina

Dubais marina

När Dubais marina är färdig kommer den att bli världens största konstgjorda marina! Tanken är att den ska sträcka ut sig i mer än tre kilometer längs persiska golfen och ha plats för över 12 000 invånare och turister.

Planera ditt besök i Dubai

Hur många dagar behöver jag på mig i Dubai?

Förutsatt att du inte är där för arkitekturen räcker det gott väl med tre, fyra dagar för att se och göra det viktigaste. Maj till september är ofta billigast, men det är också de varmaste månaderna, och temperaturerna kan bli obehagliga för den som inte är van vid ökenhetta.

Var i Dubai ska jag bo?

Har du en lite mindre plånbok? Vi har goda nyheter: Du kan uppleva de lyxigaste hotellen, även om du inte har råd att bo på dem! Boka bord på Burj Al-Arab, eller ta en eftermiddagscocktail och se Burj Khalifa från The Address Downtown Dubai.

Var medveten om de kulturella skillnaderna

Om det är ditt första besök i Dubai undrar du kanske lite över hur lagen ser ut. Det viktigaste är att visa respekt. Klä dig konservativt och se till att täcka axlarna. Offentliga ömhetsbetygelser är olagliga, liksom att dricka alkohol på allmän plats.

Praktisk information

 • Språk
  Arabiska
 • Valuta
  Arabiska dirham (AED)
 • Tidszon
  UTC (+04:00)
 • Landskod
  +971
 • Bäst tid att åka
  På våren och hösten är vädret svalare.

Att göra i Dubai

De mest populära sevärdheterna i Dubai

Städer i Förenade Arabemiraten

Alla saker att se i Dubai

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Dubai? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dubai

Grym ökensafari med rutinerad guide och driver. Rikigt bra!

Sju timmar inklusive 45-50 minuters transfer t/r Dubai (6 personer i jeep) tar det till den "riktiga" öknen med de röda sanden ungefär halvvägs till Oman och det är det helt klart värt. En lite varning bara till de som har lätt för att bli åksjuk. Stanna hemma. När man väl kommer på plats blir det ökensafari som kan jämföras med värsta bergochdalbanan på Liseberg. Gillar man det, så älskar man den här turen! Turen avslutas med kamelridning, magdans, eldshow, hennamålning (för damerna) och buffé mitt ute i öknen. Här kan man till och med få sig en "riktig" öl till buffén som kan vara svårt annars i dessa trakter. Prisvärd utflykt med proffsig personal.

Bra kombo av aktivitet, men svårt att hitta ingången till Burj Khalifa

Bokade en en kombobiljett med Akvariet och en tur upp i Burj Khalifa till 124 våningen (det är inte högst upp). Ingången till Burj Khalifa heter "At the Top" vilket förvillade oss. Förtydligande hade varit bra. Annars fungerade det jättebra.

Dubai: Dubai Aquarium och våning 124 i Burj Khalifa Omdöme från: Yvonne, 2018-12-04

Otroligt bra och roligt! Hur smidigt som helst!

Jätte smidigt och väl bemött av personalen! Allt gick hur bra som helst! Efter en 30 minuters åktur så njöt vi av utsikten och guiden tog även bilder som han sedan skickade via AirDrop, helt utan kostnad! Rekommenderar stort!!

Dubai: Vattenskotertur i 30 minuter Omdöme från: Anonym, 2019-05-15

Fantastisk upplevelse som jag starkt kan rekommendera

Överträffade verkligen förväntningarna, både ökenturen och bilderna men även kvällsshowen med en god buffe. Värt varenda slant i jämförelse med stadskärnan. Slutligen var guiden Nadeem helt fantastisk.

En mycket rolig och spännande aktivitet!

Vi hade en mycket bra chaufför, Alam som såg till att vi hade det bra hela tiden. Han hjälpte och informerad om hur allt gick till och vi fick även tips på besök från upphämtning.

Al Khayma: röda sanddyner, kamelsafari med grillning Omdöme från: Patrik, 2019-02-21