Upplevelser i

Dubai

Gammalt möter nytt i denna glamorösa hotspot i öknen.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Tio saker du bara måste göra i Dubai

De senaste åren har Dubai förändrats genom en rad kreativa, ambitiösa byggprojekt som fått denna ökenstad att skjuta i höjden som en raket på listan över populära resmål. Här är några saker du inte får missa när du åker dit.

 • Burj Khalifa

  1. Burj Khalifa

  Med sina 829,8 meter är Burj Khalifa världens högsta byggnad. Åk upp till 124:e våningen för en lika svindlande som fantastisk utsikt.

 • Fontänerna

  2. Fontänerna

  Dubaifontänen konstruerades av samma personer som ligger bakom Bellagiofontänerna i Las Vegas. Sätt dig på något närbeläget kafé så att du kan titta på de spektakulära vattenshowerna – de är verkligen något alldeles extra!

 • Burj Al-Arab

  3. Burj Al-Arab

  Dubai är hemvist för världens högsta hotell, Burj Al-Arab. En lyxsvit för 15 000 dollar natten är nog i det saftigaste laget för de flesta, men det går att uppleva hotellet även med en mindre budget. Varför till exempel inte äta middag bland havsdjuren i undervattensrestaurangen?

 • Palm Islands

  4. Palm Islands

  Det finns två palmformade konstgjorda öar precis invid kusten. På Palm Jumeirah finns lyxvillor och en vattenpark. Den större ön, Palm Jebel Ali, är fortfarande inte färdigbyggd.

 • The World Dubai

  5. The World Dubai

  Två och en halv kilometer utanför kusten ligger The World Dubai, en konstgjord skärgård formad som en världskarta. De 300 småöarna är privat mark och ägs av olika investerare.

 • Jumeirah Beach

  6. Jumeirah Beach

  Solen kan bli riktigt intensiv i Dubai, vilket betyder att det kan vara skönt att åka och bada. Jumeirah Beach är utan tvekan den bästa stranden i stan, och pärlbandet av närbelägna hotell har gjort den mycket populär bland turister.

 • Dubaiviken

  7. Dubaiviken

  Dubai består egentligen av två städer, Deira i norr och Bur Dubai i söder. Mellan dem går Dubaiviken, där dhowbåtar har bedrivit fiske i över hundra år.

 • Al-Fahidi

  8. Al-Fahidi

  Dubaimuseet ligger inne i det vackra 1700-tals-fortet Al-Fahidi. Där kan du få reda på mer om emiratens kultur, titta på traditionella instrument och lära dig om oljefynden som förändrade historien för alltid.

 • Dubai Mall

  9. Dubai Mall

  Vill du verkligen insupa den spektakulära lyx som gjort staden så omsusad är det stora Dubai Mall snudd på obligatoriskt! Därinne finns – bland mycket annat – ingången till Burj Khalifa, en skridskobana, ett spelcenter och en biograf.

 • Dubais marina

  10. Dubais marina

  När Dubais marina är färdig kommer den att bli världens största konstgjorda marina! Tanken är att den ska sträcka ut sig i mer än tre kilometer längs persiska golfen och ha plats för över 12 000 invånare och turister.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar behöver jag på mig i Dubai?

  Förutsatt att du inte är där för arkitekturen räcker det gott väl med tre, fyra dagar för att se och göra det viktigaste. Maj till september är ofta billigast, men det är också de varmaste månaderna, och temperaturerna kan bli obehagliga för den som inte är van vid ökenhetta.

 • Var i Dubai ska jag bo?

  Har du en lite mindre plånbok? Vi har goda nyheter: Du kan uppleva de lyxigaste hotellen, även om du inte har råd att bo på dem! Boka bord på Burj Al-Arab, eller ta en eftermiddagscocktail och se Burj Khalifa från The Address Downtown Dubai.

 • Var medveten om de kulturella skillnaderna

  Om det är ditt första besök i Dubai undrar du kanske lite över hur lagen ser ut. Det viktigaste är att visa respekt. Klä dig konservativt och se till att täcka axlarna. Offentliga ömhetsbetygelser är olagliga, liksom att dricka alkohol på allmän plats.

Praktisk information

 • Språk
  Arabiska
 • Valuta
  Arabiska dirham (AED)
 • Tidszon
  UTC (+04:00)
 • Landskod
  +971
 • Bäst tid att åka
  På våren och hösten är vädret svalare.

Other Sightseeing Options in Dubai

Want to discover all there is to do in Dubai? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Dubai

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 171 152 omdömen

We had Farooq as our tour guide and he was exceptional. He made sure that we had everything that we needed and most important of all, that we enjoyed our tour. Farooq recommended amusement parks, malls and other attractions along the road to us that we never heard of. OceanAir is definitely a better option!

Very nice tour, its little expensive but you get what you pay." I had (Mohamed) as tour guide, he is well proffesional man & very helpfull. i realy enjoyed and had best memories in dubia. We visited diffrent places."

We really enjoyed our trip to dessert safari. Our guide Shihab took good care of us and explained everything to us. He was very kind and funny which made the trip even better.

very lovely tour. And the guider Khomar was very nice and good person. He helpt us with water and photo.

Very nice experience and great service and help from our guide Shihab. I really recommend this!