Saker att göra i
Dresden

Tysklands östra huvudstad är fullt av historiska pärlor, inklusive klassisk arkitektur och imponerande slott.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dresden

Dresden: Semperoper Biljetter och guidad tur

1. Dresden: Semperoper Biljetter och guidad tur

Besök Semperoper i Dresden med sin långa historia och eleganta arkitektur. Ge dig ut på en guidad tur genom denna historiska opera och upptäck prestige och historia bakom varje sväng. Börja vid den vackra Semperoper i Dresden och beundra den magnifika arkitekturen i stil med den italienska renässansen. Utforska utsmyckade rum, rekonstruerade i originalstil. Upptäck den stora akustiken i den utarbetade aulaen och lär dig mer om den rika historien i denna storslagna byggnad. Upplev atmosfären i ett av de vackraste och prestigefyllda operahusen i världen, en verkligt oförglömlig upplevelse.

Dresden: Sightseeingkryssning med båt på Elbe

2. Dresden: Sightseeingkryssning med båt på Elbe

Upptäck Dresdens charm och historia på en båtkryssning på floden Elbe. Se Elbedalens vackraste landmärken och Dresdens historiska gamla stad på denna sightseeingbåtskryssning. Börja vid Terrassenufer och upptäck sedan de tre palatsen i Elbe: Albrechts Palace, Eckberg Palace och Lingner Palace. Res till Loschwitz villakvarter och passera fem av de berömda Elbebroarna, inklusive Loschwitzbron, även känd som ”Det blå undret".

Dresden: Rundtur i VW:s genomskinliga fabrik

3. Dresden: Rundtur i VW:s genomskinliga fabrik

Se fram emot en inblick i vår produktion och erfarenhetsvärld! När byggdes den första eldrivna Volkswagen? Hur långt kan du åka med en laddning? Och hur många produktionssteg tar det egentligen att färdigställa en elbil? Du kommer att få svar på dina frågor i vår 45-minuters översiktstur från en expertguide.

Dresden: Den ursprungliga nattväktaren Tour i lyktans ljus

4. Dresden: Den ursprungliga nattväktaren Tour i lyktans ljus

Utforska Dresdens vackra gamla stad med en historisk nattvakt. Smutta på Schlummertrunk, en liten alkoholhaltig dryck innan du besöker de viktigaste höjdpunkterna som Semperoperan, Dresden Frauenkirche och mycket mer. Begynna din rundtur med ringar av vaktmannens horn i smala gränder och ljuset från hans lykta som tränger igenom mörkret. Med sin hillebard skyddar han de hederliga medborgarna från vagabonder och skumma figurer även i de mörkaste hörnen. Se fram emot en underhållande rundtur med kusliga historier och saftiga anekdoter från gångna århundraden. Ta dessutom en titt på stadens vackra sevärdheter. Se Semperoperan och den berömda Zwinger, promenera över slottstorget och få en glimt av Brühlschen Terrassen.

Dresden: Båttur på Elbe till Pillnitz-slottet

5. Dresden: Båttur på Elbe till Pillnitz-slottet

Åk på en härlig båttur och upptäck Dresdens historiska gamla stadsdel samt vackra landskap längs floden Elbes dalgång. Börja på Terrassenufer och se de tre berömda slotten: Albrechtsberg, Eckberg och Lingner längs Elbe på färden till stadsdelen Loschwitz. Passera Elbes fyra berömda broar som än i dag påverkar på staden. Den mest minnesvärda bron kallas Blaues Wunder (det blå undret) och har fått detta smeknamn tack vare sin färg. Njut av utsikten över det imponerande Pillnitz-palatset när din båt släpper ankar i ungefär tjugo minuter. Detta slott byggdes på 1700-talet av August den starke och idag används slottets lokaler till två museer: Kunstgewerbemuseum (museum för konst och hantverk) och Schlossmuseum (slottsmuseum).

Dresden: 1-dagars Hop-On-Hop-Off-bussresa

6. Dresden: 1-dagars Hop-On-Hop-Off-bussresa

Upplev Dresden, huvudstaden i den vackra delstaten Sachsen, på en dubbeldäckad buss och stig av så ofta du vill vid någon av de 22 hållplatserna för att se sevärdheterna där. Dra nytta av flera aktiviteter som ingår i biljetten, till exempel en kvällskryssning, en nattvaktsturné eller en stadsvandring för barn, samt inträdesavgifter till olika monument. Börja din resa vid huvudhållplatsen Postplatz/Zwinger eller vid någon av de andra hållplatserna. Bestäm själv om du vill delta i en kontinuerlig 90-minuters stadsvandring förbi Dresdens viktigaste monument, eller om du väljer att hoppa av bussen vid någon intressant punkt och titta närmare på respektive attraktion eller monument. Besök världens vackraste mejeributik, Pfunds Dairy. Fortsätt att njuta av en guidad tur i Dresden Zwinger, ett barockbyggnadsverk med trädgårdar som var en av de viktigaste byggnaderna på sin tid. En annan höjdpunkt på din utflykt är besöket på Fürstenzug, en monumental bild av en kavalkad på 23 000 keramiska plattor som anses vara den största porslinsbilden i världen. Lyssna dessutom på intressanta förklaringar om den berömda Dresden Frauenkirche, som du får lära känna under en utomhusvisning. Under soliga dagar kan du njuta av den imponerande utsikten över det historiska Dresden och Elbe från bussens öppna tak, en perfekt position för att ta drömlika souvenirbilder.

Dresden: Guidad rundtur i galleriet

7. Dresden: Guidad rundtur i galleriet

När du har träffat din guide framför Vår Fru-kyrkan, eller Frauenkirche, går du rakt in i den fantastiska strukturen för en grundlig rundtur. Efter att ha blivit nästan helt förstörd av bombningar under andra världskriget stod ruinerna av kyrkan kvar i årtionden. Men efter Tysklands återförening inleddes en ambitiös kampanj för att återuppbygga den. Efter över ett decennium av byggnadsarbete baserat på George Bährs originalplaner från 1720-talet återställdes Vårfrukyrkan till sin forna glans 2005. Ända sedan dess har den utsmyckade interiören och den vidsträckta kupolen lockat besökare att se den härliga berättelsen om pånyttfödelsen. Under din rundtur får du exklusiv tillgång till kyrkans galleri och får otaliga insikter om den struktur som står som representant för Dresdens framsteg som helhet.

Dresden: Semperoper och rundtur i gamla stan

8. Dresden: Semperoper och rundtur i gamla stan

Ta en promenad i Dresdens historiska gamla stadsdel och gå in i det världsberömda Semperoper med en lokal guide. Utforska Semperoper för att se dess storslagna barockarkitektur och utsmyckade rum, rekonstruerade i originalstil. Gå vidare till Neumarkt och utforska andra höjdpunkter som Zwinger, Dresdens kungliga palats och Frauenkirche. Följ med på en rundtur i Semperoper och upptäck den rika interiören och vackra arkitekturen i italiensk högrenässansstil, rekonstruerad enligt de ursprungliga planerna. Lär dig bakgrundsinformation om den otroliga akustiken i det konstfullt arrangerade auditoriet. Njut av en mångfacetterad titt på detta hisnande operahus och fördjupa dig i dess rika historia. Guidade besök i Semperoper är möjliga nästan varje dag när föreställningar eller andra evenemang inte äger rum. Njut sedan av atmosfären i Dresdens gamla stadsdel när du följer din guide till kulturella höjdpunkter som Zwinger, Dresdens slott, Frauenkirche (Vår Fru kyrka) och det nyetablerade Neumarkt. Hör om hur Dresden arbetade så hårt för att återuppbygga sina historiska monument längs vägen.

Dresden: 360° Panorama Amazonia Inträdesbiljett

9. Dresden: 360° Panorama Amazonia Inträdesbiljett

Njut av den fascinerande världen av panoramakonst med denna biljett till Panometer Dresden museum. Beundra en av världens största panoramabilder som skapades av Yadegar Asisi i en före detta gasometer. Titta på när en simulerad dag och natt förändras och ljud får panoramat att komma till liv. Låt dig fängslas av naturens förtrollande värld när den omger dig i detta magnifika och spännande verk. Se hur Yadegar Asisi med Amazonia har skapat ett hyperrealistiskt konstutrymme som kondenserar komplexiteten hos en mängd olika geologiska formationer i den tropiska regnskogen. Det cylindriska panoramat avslöjar bergsregnskogar och floddalar, gläntor och vattendrag, jätteträd eller en öppnande dal. Upplev tätheten i det gröna kosmos när olika exotiska invånare i naturområdet kommer till syne. Låt dig fascineras av trassliga köttätande växter i starka färger, fall sömlöst in i kolonier av jättemyror eller lokalbefolkningen på jakt. Stanna till på kaféet för att köpa ett mellanmål eller en drink och få chansen att köpa en souvenir i presentbutiken på plats.

Royal Castle Dresden: Allmän entrébiljett

10. Royal Castle Dresden: Allmän entrébiljett

Förboka din entrébiljett till Residenzschloss, även känt som Dresdens slott eller kungliga slott, och lär känna denna historiska plats. Berika din upplevelse med en gratis audioguide som hjälper dig att förstå den tyska historien bakom slottet. Med en enda biljett får du tillgång till Residenzschloss' Neues Grünes Gewölbe (Nya gröna valvet), Turkiska kammaren, Renässansflygeln och Armory. Inträde till Historisches Grünes Gewölbe (Historiska gröna valvet) ingår inte. Utforska vidare offentligt tillgängliga platser som det omfattande konstbiblioteket, olika föreläsnings- och studiehallar samt tornet Hausmannsturm (tillgängligt under sommarmånaderna), som ger besökare som klättrar upp för de 327 trappstegen en spektakulär utsikt över Dresden. Observera att Augustus den starkes kungliga paradrum är stängda från den 5 augusti till den 18 oktober 2024.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Dresden

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dresden

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dresden?

Vilka är de bästa dagsturerna från Dresden?

De bästa dagsturerna från Dresden:

Nationalpark Sächsische Schweiz

Dresden: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dresden: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dresden

Samlat omdöme

4.6
(31 721 recensioner)

Himlen på jorden! En av er bästa turer någonsin och värd varenda krona. Vår guide Martin var fantastisk, och definitivt lagt till resan, han är mycket professionell, punktlig, kunnig, omtänksam och rolig också. Vår förare, ursäkt för att han inte fick hans namn, var mycket skicklig och definitivt en professionell förare. Resan överträffade våra förväntningar överlägset, även snacks, drinkar och speciellt lunchen var så bra och inte förväntade på en sådan turné. Skåpbilen var mycket bekväm, ren och utrustad. Uppföljningen innan turnén via e-post är också mycket effektiv och snabb. Den enda del som inte ingick i resan enligt beskrivningen var båtturen som vi såg fram emot, men Martin förklarade att på grund av branden i augusti förra året var bilresan inte en del av turen vilket var förståeligt. Tack för en sådan underbar och oförglömlig turné. Bästa, Dana och Jana

Om vi kunde ge 10 stjärnor till denna turné, kommer detta definitivt att vara en 10-stjärnig upplevelse! Vi hade Joseph som vår guide och Jacob som vår förare och de var båda fantastiska. Vi lyckades se sagoliknande landskap och uppleva majestätet i denna vackra naturpark. Det var verkligen höjdpunkten på vår resa och vi ser fram emot att besöka den igen i framtiden. Detta var en liten grupp (2 skåpbilar, 12 personer totalt) turné som bidrog till att göra upplevelsen ännu mer intim, och vår guide Joseph var extremt kunnig och engagerande. Skåpbilen var riktigt bekväm med a/c, wifi, snacks och drycker. Vi bjöds också på en utsökt tjeckisk traditionell lunch på en vacker restaurang.

Micki var en bra guide! Han var engagerad och hade massor av kunskap att dela med sig av. Det är också värt att nämna att Patrick var en säker och bekväm förare, vilket gör hela resan till ett nöje. Den lilla gruppstorleken och Mickis uppmärksamma karaktär gjorde att hela resan kändes anpassad efter våra behov. Rekommenderas definitivt!

Jag kan bara tacka kvinnan som visade oss genom Dresdens gamla stad. Hon var väldigt kompetent och det var aldrig tråkigt. Även när tiden var ute, förklarade hon fortfarande det och det. Jag kan bara rekommendera denna turné till alla som vill lära sig något om Dresden.

Det var en riktigt bra upplevelse och gav många nya intryck...!