Dresden
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Dresden

Se alla upplevelser i Dresden

Toppsevärdheter i Dresden

De tio bästa sakerna med Dresden

Dresden är berömt för sina rika konstsamlingar, den vackra flodutsikten och barockarkitekturen. Med så mycket att se och göra kan det vara bra med några tips på sevärdheter du inte får missa när du besöker Dresden.

Semperoper

Semperoper

Det magnifika Semperoper är ett operahus och en konserthall som inte gör någon besviken. Semperopers renässansarkitektur och vackert utsmyckade insida är något du bara måste se när du är i Dresden.

Dresden Frauenkirche

Dresden Frauenkirche

Kupolens insida och dess historiska uppbyggnad är något alldeles extra. Plus att du kan njuta av en vy över Dresden med omnejd från den 67 meter höga utkiksplatsen.

Pillnitzslottet

Pillnitzslottet

Guider i tidstypiska kläder och champagnemottagning – visst låter det underbart? Res tillbaka i tiden och hälsa på det saxiska hovet i denna historiska miljö.

Blaues Wunder

Blaues Wunder

När Blaues Wunder byggdes i Dresden var det ett arkitektoniskt underverk, och tack vare sin roll under andra världskriget har bron med åren blivit föremål för en rad vandringssägner. Blaues Wunder är båda vacker att titta på och rik på historia.

Zwinger

Zwinger

Det härliga östtyska palatset Zwinger är vackert i sig. Lägg till detta galleriet med sin samling av berömda mästare!

Dresdens slott

Dresdens slott

Residenzschloss Dresden är en av de äldsta byggnaderna i hela Dresden. Dess kungliga invånare har alla satt sin prägel på slottet, som är en fascinerande blandning av allt från barock till nyrenässans.

Gemäldegalerie Alte Meister
Foto: Allie_Caulfield @flickr (CC BY 2.0)

Gemäldegalerie Alte Meister

Alte Meister är ett av Dresdens bästa konstmuseer, och visar verk från 1400- till 1700-talet. Om du vill ha en dos hederlig gammal kultur är detta rätta stället för dig!

Asisi Panometer Dresden

Häftiga Asisi byggdes 2006 uppe i en gammal gasklocka. När du tittar ut från den är det 1756 års Dresden du ser!

Moritzburgslottet

Moritzburgslottet

Om du vill ta en andningspaus från stadslivet kan det vara trevligt att ta en kort resa ut till de forna saxiska kungarnas jaktmarker och det tillhörande praktfulla barockpalatset.

Kreuzkirche

Kreuzkirche

Den största saxiska kyrkan är en fröjd för både ögat och örat – där hålls konserter med bland annat kyrkans egen gosskör.

Planera ditt besök i Dresden

Hur länge ska jag stanna?

Det går utan problem att besöka Dresden en hel vecka utan att få slut på saker att göra. Om du kommer hit som en del av en längre resa genom Europa är tre dagar tillräckligt för att göra dig nöjd men inte utmattad.

Ta sig dit

Från flygplatsen Dresden-Klotzsche tar du dig lätt in till stan med buss eller tåg (S-Bahn, linje S2). Dresdens förbindelser med resten av Tyskland (Berlin, Frankfurt, München) är mycket goda, liksom till storstäder i grannländerna (Prag, Budapest och Wroclaw).

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Vårarna i Dresden är härliga med milt väder, långa dagar och färre turister, men julen är också en bra tid med tanke på de underbara julmarknaderna.

Att göra i Dresden

De mest populära sevärdheterna i Dresden

Städer i Tyskland

Alla saker att se i Dresden

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Dresden? Klicka här för en fullständig lista.