Saker att göra i
Dortmund

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dortmund

BVB Signal Iduna Park: Tillträde till stadion och självguidande rundtur

BVB Signal Iduna Park: Tillträde till stadion och självguidande rundtur

Njut av en självguidad tur genom Signal Iduna Park, hem till det berömda tyska fotbollslaget BVB. Din rundtur börjar vid Foyer West, där en instruktör kommer att förklara för dig hur turen fungerar. De kommer att skicka dig på väg till den västra tribunen. Detta är en självguidad tur, vilket innebär att du kommer att utforska stadion på egen hand, följa instruktionsskyltarna. Under hela rutten kommer du att lära dig mer om stadion, klubben och spelarna. Turens förväntade längd är 60 minuter. En turnéhöjdpunkt inkluderar "mixzonen", området där rivaliserande lag möter varandra för första gången. Spelarhytterna, spelartunneln och naturligtvis själva fältet väntar också på att du ska utforska. Även om du inte får kliva in på planen eller röra gräset, får du sitta på tränarens bänk och andas in BVB-andan.

Dortmund: Phoenix des Lumières Inträdesbiljett

Dortmund: Phoenix des Lumières Inträdesbiljett

Phoenix des Lumières ligger i ett före detta puddlings- och valsverk i staden Dortmund. Culturespaces vill ge platsen nytt liv genom att skapa ett stort digitalt konstcenter som kommer att presentera stora, omslutande utställningar. Byggnadernas unika arkitektur är ett skyltfönster som lyfter fram verk av de mest kända konstnärerna i konsthistorien och ger besökarna en unikt uppslukande upplevelse. Phoenix des Lumières öppnade för allmänheten den 28 januari 2023 med utställningarna "Gustav Klimt: Gold and Colour" och "Hundertwasser, in the Wake of the Vienna Secession". För närvarande kan du uppleva den unika, moderna utställningen av de berömda verken av Dalí och Gaudí samt den tillfälliga utställningen 3 Movements. Med en av entrébiljetterna kan du vandra genom det renoverade industriområdet som kallas Phoenix des Lumières. Låt dig svepas med av starka färger och kreativt geni. Börja din upplevelse på den historiska platsen för Phoenix des Lumières. Detta före detta stålverk, en gång känt som Phoenixhalle, har förvandlats till ett digitalt konstcenter. Gå in i den 3 000 m² stora byggnaden och förundras över det omgjorda utrymmet. Fortsätt att gå genom utställningen medan du uppskattar hur utrymmet har väckts till liv igen.

Dortmund: Tyska fotbollsmuseet

Dortmund: Tyska fotbollsmuseet

I den här moderna utställningen med cirka 1600 utställningar, börja på en fascinerande resa in i det förflutna och upplev fotbollshistoria i alla dess aspekter och med alla dina sinnen. Möt världsmästarna 2014 i 3D-biografen och bli en kommentator själv i reporterens stuga. På den lilla spelplanen i den multifunktionella arenan kan de små bevisa att de kan sparka en boll precis som de vuxna. Den spektakulära scenografin förenar fans och domare, amatörer och proffs samt dam- och herrfotboll. Upptäck en interaktiv värld av äventyr för både stora och små på tyska fotbollsmuseet.

Dortmund: Borusseum Borussia Dortmund Museum Inträdesbiljett

Dortmund: Borusseum Borussia Dortmund Museum Inträdesbiljett

Upplev Borussia Dortmunds historia! Från 1909 till idag, med många originalutställningar, foton och berättelser som får varje svartgult hjärta att slå snabbare. Upptäck nyfikna utställningar, sjung bvb-sånger på en kopia av den lilla södra läktaren eller följ den "gula tråden" genom den permanenta utställningen, som leder dig till skattkammaren i slutet, där du kan förundras över "Big Five": Champions League Cup, världscupen, mästerskapspokalen, DFB-cupen och naturligtvis Europacupen!

Dortmund: 24 timmars Hop-On Hop-Off Sightseeing bussbiljett

Dortmund: 24 timmars Hop-On Hop-Off Sightseeing bussbiljett

Se Dortmunds höjdpunkter på en busstur och beundra utsikten från den öppna toppen av bussen. Utforska stadens berömda sevärdheter och lära dig mer om dess historia, dess kol- och stålindustri och njut av en unik rundtur genom staden. Upplev staden på en hop-on-hop-off busstur och lär dig om stadens strukturella förändringar från en kolgruva och stålindustristad till en stad full av kultur- och idrottsinstitutioner och sex universitet. Se stadens strukturella förändringar från första hand och se Westfalenpark och stadion, de tidigare stålverken Phoenix och Phoenix Lake, Rombergpark och det tyska fotbollsmuseet. Välj var du ska hoppa av bussen från 13 hållplatser och utforska staden på egen hand. Lär dig intressanta fakta om staden genom ljud på hörlurar längs vägen. Hållplatserna under bussturerna är: - Centralstationen (avgångar kl. 10:20, 12:20, 14:20 och 16:20) - Kreuzviertel - Hamnen - DASA - TU Dortmund - Stadion - Westfalenpark - Rombergpark - Phoenix Hall - Phoenix Se - Stadshuset - Reinoldi-kyrkan - Centralstationen (ankomster kl. 12, 2, 4 och 6) För mer information, vänligen kontrollera de detaljerade tidtabellerna på någon av ovanstående stationer.

Dortmund: självguidad rundvandring med gatukonst och matgäster

Dortmund: självguidad rundvandring med gatukonst och matgäster

Denna tur är en varierad promenad genom det trendiga distriktet i västra stadskärnan och har mycket att erbjuda mellan den intressanta arkitekturen i Gründerzeit-byggnaderna, cool gatukonst och kulinariska delikatesser. En resa genom Union-Quarter som även är en fröjd för gommen: Indiskt, turkiskt, tamilskt, hamburgare, glass, pizza, ... På resans stopp finns underhållande uppgifter och roliga frågor att lösa. Vem vet till exempel vad "möllern" betyder? Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller ensam. Det är som att bli visad Union-Quarter av en god vän. Turen kan startas när som helst och om och om igen, på plats eller hemifrån, i webbläsaren på en smartphone. Ha det så kul i Dortmunds Unionviertel! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Tyskland/Europa: 5G eSim mobildataplan

Tyskland/Europa: 5G eSim mobildataplan

Gör din resa till Tyskland problemfri med ditt bekväma eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i Tyskland och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM-kort när som helst och var som helst och välj bland en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med denna avfallsfria lösning. Få ett eSIM-kort per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du är på resande fot. När du har aktiverat dem börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS av modellerna efter det, Google Pixel 4 och efter det). Om du är osäker kan du kontrollera bilderna på kompatibilitetsriktlinjerna för att bekräfta att du är berättigad. Nätverkstäckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland (inklusive Kykladerna), Irland, Island, Israel, Italien (inklusive Vatikanstaten, San Marino och Sardinien), Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal (inklusive Azorerna och Madeira), Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien (inklusive Balearerna och Kanarieöarna), Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Turkiet, Ukraina, Österrike och Uzbekistan.

Dortmund: Självguidad rolig promenad genom stadens centrum

Dortmund: Självguidad rolig promenad genom stadens centrum

Denna resa med är som på vägen med moster Hetti och farbror Jupp, de kommer att ta dig genom Dortmunds centrum till roliga platser och där livet är i full gång. Till dryckeshallar och traditionella pubar, duvslag och gigantiska gungbrädor, bryggerier och ölvagnar, genom parker och gågator. Och hur var det då, när Ruhrpott fortfarande rökte, ångade och bryggde, och vad återstår av den forna triaden kol, stål och öl? Följ med Ruhrpott-originalen "Hetti & Jupp" i "Citti" och fördjupa dig i den gamla tiden när skorstenarna fortfarande rökte och Dortmund var ölstaden nummer ett. Tant Hetti och farbror Jupp guidar dig genom gatorna, visar dig sevärda platser och berättar om den gamla tiden när de kysstes för första gången på bio och sedan gick till caféet "Rote Erde" för att festa. De två känner inte bara till Dortmund, de kan också alla tricks och har några knepiga uppgifter och till och med ett modprov för dig. På turnéstoppen finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Dortmund av goda vänner. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Dortmund! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Dortmund: Självguidande Escape Game utomhus

Dortmund: Självguidande Escape Game utomhus

Upplev ett unikt outdoor escape game direkt på din smartphone. Ta på dig rollen som en profilerare som reser tillbaka i tiden för att lösa ett knepigt fall. Komplexa utmaningar väntar dig i detta äventyr som kommer att leda dig djupare och djupare in i träsket av organiserad brottslighet. Pusslen är platsoberoende, så du kan se fram emot kluriga och spännande uppgifter. Men efter varje nivå får du lära dig intressanta fakta om miljön runt omkring dig. Medan du löser gåtorna i detta spännande fall kommer du att vandra förbi några av Dortmunds mest fascinerande sevärdheter. Ta era smartphones och bege er till startpunkten för att komma igång. Oavsett om ni arbetar tillsammans som ett team eller delar upp er i mindre grupper och team, kan ni förvänta er en spännande promenad med hisnande sevärdheter och avkopplande pauser. Lös kluriga pussel, kombinera ledtrådar, upptäck överraskande fakta om varje plats och njut av friheten att gå i din egen takt. Detta spel är perfekt för escape game-entusiaster och pusselfantaster som letar efter en utmanande utmaning för sin grupp och inte vill missa stadens intressanta platser.

Dortmund: Stadsutforskande spel och rundtur

Dortmund: Stadsutforskande spel och rundtur

Kombinera spänningen i en sightseeing stadsrundtur med ett City Exploration spel kul på denna självguidade smartphone promenadtur i Dortmund. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. I den historiefyllda staden Dortmund kommer du först att besöka det vackra Dortmund U-Tower. Sedan det unika tyska fotbollsmuseet och därefter det oersättliga museet för konst och kulturhistoria. Denna underbara rutt fortsätter till Konzerthaus Dortmund. Som ett femte stopp hittar du St Reinolds kyrka. När du fortsätter din promenad genom staden hittar du den intressanta katolska församlingen St Johannes Baptist. Naturligtvis får Platz von Hiroshima inte saknas på denna rundtur. Dessutom kommer du också att beundra Altes Stadthaus. Den näst sista destinationen är det avundsvärda museet "Hawk's Tower". Som pricken över i:et på denna unika rundtur kan vi inte missa Dortmunds stadsträdgård. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din turné och njut!

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dortmund

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dortmund?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Dortmund:

Sevärdheterna i Dortmund du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Dortmund?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Dortmund?

Se alla erbjudanden och rabatter i Dortmund på GetYourGuide

Toppattraktioner i Dortmund

Saker att göra i Dortmund

Städer i Tyskland

Dortmund: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dortmund: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dortmund

Samlat omdöme

4.4
(741 recensioner)