Dominikanerklostrets museum

Dominikanerklostrets museum

Dominikanerklostrets museum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik gastronomi: tre timmars mat- och vinprovning

1. Dubrovnik gastronomi: tre timmars mat- och vinprovning

Den vackra staden Dubrovnik är känt för en mängd saker, som UNESCO-listade Gamla stan, de idylliska öarna som omger fastlandet och de gamla stadsmurarna som framträder som King's Landing i den populära HBO-tv-serien, Game of Thrones. Däremot, vad många inte känner till om Dubrovnik, men som de borde, är den otroliga maten och vinet. Ta en härlig guidad rundtur i stadens historiska och världsarvslistade stadsdel och besök fyra mysiga restauranger för en smak av Dubrovniks unika gastronomi. Följ med på en promenad nerför de vackra kullerstensgatorna och gränderna i Gamla stan, passera några av stadens främsta sevärdheter, inklusive de frankiska och dominikanska klostren, Sponzapalatset, Rektorspalatset och barockkatedralen. Upptäck nationella kulinariska traditioner genom åren och njut av en provsmakning med olika tilltugg tillsammans med ett glas närproducerat vin. Avsluta detta rolig kulinariska äventyr på ett fint konditori innanför Gamla stans murar för att smaka traditionell kroatisk tårta.

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

2. Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Upptäck Dubrovniks charm och historia på denna guidade dagsutflykt från Split eller Trogir. Res bekvämt ombord på ett luftkonditionerat fordon. Besök Stone, promenera på Stradun-promenaden, se barockkatedralen och spana in Sponza-palatset. Börja din rundtur i Dubrovnik med ett stopp i Stone för en kaffepaus och hisnande utsikt över Ston-murarna, perfekt för att ta vackra fotografier. Efter en kort bilresa från Ston till Dubrovnik får du en guidad rundtur i Dubrovnik, som börjar med ett besök på Stradun-promenaden där du får en första glimt av en av Medelhavets vackraste städer och dess spektakulära stadsmurar som sträcker sig 1 940 meter (6 500 fot). Beundra de monumentala befästningarna och stadsportarna och vandra längs de labyrintiska gatorna bakom vallarna. Den medeltida staden har nästan bara gågator och är en skattkista av arkitektoniska pärlor. Se pelarförsedda portiker och loggior som kantar renässanstorg i marmor. Förundras över rådhuset från 1000-talet och gå till Sponzapalatset, som är känt för sina detaljerade stensniderier. Njut av utsikten över barockkatedralen och se den magnifika skattkammaren. Fortsätt till det fästningsliknande dominikanklostret och barockkyrkan St Blaise. Besök Rektorspalatset i den ärorika republiken Dubrovnik och förundras över den harmoniska blandningen av gotik, renässans och barockarkitektur. Du har tre timmar på dig att prova underbara medelhavsspecialiteter i gamla stan, ta en kaffe på Stradun och köpa traditionella filigransmycken. Återvänd till Split eller Trogir i slutet av dagen.

Dubrovnik: Game of Thrones privat heldagstur

3. Dubrovnik: Game of Thrones privat heldagstur

Dyk ner i en oförglömlig upplevelse av Game of Thrones, där allt ägde rum på riktigt i Dubrovnik. Besök de mest minnesvärda scenerna från Game of Thrones-platserna på en privat heldagstur. Börja med en panoramisk biltur längs kusten till ett av de äldsta arboretumen (Trsteno) i denna del av Europa. Se trädgårdarna i King's Landing och hör intressanta fakta om inspelningen av serien från din lokala guide. Få en fantastisk jämförelse med foton från Game of Thrones-boken. Fortsätt till berget Srdj, varifrån du får den vackraste utsikten i staden och King's Landing ligger i din handflata. Stanna till i gamla stan, där du kommer att besöka alla platser som användes under inspelningen, inklusive det ikoniska Red Keep och Walk of Shame-trapporna. Promenera genom labyrinten av smala sidogator medan du får en fin överblick över historien och alla höjdpunkter som staden erbjuder. Ta en kort båttur till ön Lokrum - Qarths stad. En vacker botanisk trädgård, ett gammalt benediktinerkloster, järntronen, påfåglar och det döda havet väntar på dig. Glöm inte badkläderna, så att du kan stanna kvar på ön efter rundturen och njuta av resten av dagen i det kristallblå vattnet och den gröna oasen.

Dubrovnik: Vandringstur i legendariska Game of Thrones

4. Dubrovnik: Vandringstur i legendariska Game of Thrones

Besök platser i Dubrovnik som du säkert skulle missa om du promenerade runt på egen hand. Se ett annat ansikte av staden på den här 2 timmar långa rundturen genom att besöka de mest minnesvärda scenerna från HBO:s bästa tv-serie någonsin. Gå till Walk of Shame, se var Joffrey dog och ta reda på vad som hände bakom kulisserna. Upptäck hur Game of Thrones ser ut i verkligheten och lär dig också om likheterna mellan Dubrovniks verkliga historia och tv-serien. Alla turer leds av en sakkunnig guide med ett häfte med skärmdumpar från serien för att visa dig exakt vad som hände var.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

5. Dubrovnik: Självguidad audiotur

Ladda ner en livfull MP3-ljudtur med självguidning kombinerat med en fullständigt detaljerad karta över området för din turné. Fördjupa dig i Dubrovniks pärla, den livliga och spektakulära staden som har haft ett turbulent förflutet men som idag är en vacker och blomstrande stadsstad. På denna ljudturné kommer du att lära dig om kriget 1991 som ödelade staden och hur den förvandlades till den säkra staden den är nu. Gå nerför marmorgatorna och se de gamla stadsmurarna och mäktiga St. John's Fortress medan du njuter av den hisnande utsikten över havet. Du kommer också att se Brsalje-torget, franciskanerklostret, synagogan, Sponza-palatset, Orlandos kolonn, St Blaise-kyrkan, Rektorspalatset, Dubrovniks slott, Rupe-museet och Marin Drzic-huset. Det finns också ett valfritt tillägg för att se Dominikanerklostret.

Dubrovniks murar - guidad rundtur och fri upptäcktsfärd

6. Dubrovniks murar - guidad rundtur och fri upptäcktsfärd

Vi är stolta över att kunna erbjuda en unik och annorlunda version av det vanliga konceptet med en guidad stadsvandring - vi bjuder in er att följa med vår kunniga lokala guide på en guidad stadsvandring i en del längs den norra delen av Dubrovniks stadsmurar, där ni får höra om murarnas historia, lära er hur och när de byggdes, vilka fienderna till Dubrovnik var och mycket mer, och sedan fortsätta att upptäcka den södra halvan av murarna på egen hand! Vi har lyssnat noga på våra gästers önskemål och kommit fram till den perfekta hybridkombinationen där du får uppleva murarna både i en liten grupp och i din egen takt, vilket ger dig gott om tid och frihet att stanna för foton, förfriskningar eller bara för att beundra den fantastiska arkitekturen och de fantastiska vyerna, utan pressen av att vara i en grupp. Vår rundtur börjar vid Ploče-porten, varifrån vi klättrar upp på muren vid den östra ingången, som har färre trappor och färre människor än huvudingången. Den guidade vandringen längs den norra delen har nio stopp, vart och ett noggrant planerat och utformat för att ge dig en inblick i Dubrovniks rika historia, både forntida och modern. Vi pratar om de viktigaste befästningarna, du får höra om medeltida krigföring, kanoner, smart diplomati i det gamla Dubrovnik och hur det överlevde som en oberoende stadsstat mellan de historiska politiska jättarna som Venedig och det ottomanska riket. Vi kommer också att täcka det senaste kriget i Kroatien och attackerna mot Dubrovnik 1991. Du kommer också att lära dig om vardagslivet i Gamla stan och hur många människor som faktiskt bor innanför murarna idag. Vid halvtid säger du adjö till din vänliga lokala guide och, berikad med ny kunskap, känner du dig fri att fortsätta gå resten av murarna i din egen takt! Den södra delen är till för ditt nöje - beundra Adriatiska havet, njut av utsikten, stanna så många gånger du vill och så länge du vill - du har friheten! Om du vill ta en drink på någon av barerna kan du göra det utan att känna dig obekväm med att hålla i gruppen - det är det fina med att utforska sig själv! Ni kommer att ha gott om tid på er att gå hela vägen runt murarna. Innan ni skiljs åt kommer er guide att berätta var ni annars kan använda era entrébiljetter till murarna, hur länge de är öppna och, om ni vill, ge er rekommendationer om vad ni mer kan se och vart ni kan gå, vare sig det gäller museer, restauranger eller något annat som ni kanske är intresserade av att göra. Vår Walls of Dubrovnik - Guided Walking Tour & Self-Exploration är perfekt för resenärer som vill ha det bästa av två världar - en guidad vandring och möjligheten att utforska i din egen takt och ta all den tid som du behöver!

Dubrovnik: Historisk stadskärna Självguidad Audio Tour (ENG)

7. Dubrovnik: Historisk stadskärna Självguidad Audio Tour (ENG)

Upptäck den fängslande historien och nutida charmen i den magiska staden Dubrovnik, guidad av din egen ljudtur i appen. Börja din upptäcktsfärd vid den majestätiska Pile-porten, där statyn av St Blaise, Dubrovniks vördade skyddshelgon, står. Denna ikoniska port, tillsammans med Dubrovniks andra formidabla befästningar, har stolt en plats på UNESCO:s världsarvslista. Vandra genom det förtrollande Milicevic-torget, där den berömda Onofrio-fontänen finns, som har blivit en symbol för Dubrovnik. När kvällen sänker sig skapar fontänens belysning en fängslande atmosfär. Förundras över den praktfulla St Savior Church, ett bestående bevis på Dubrovniks motståndskraft, som har stått emot förödelsen av en förödande jordbävning på 1600-talet. Promenera genom det historiska Luza-torget, som pryds av Orlandos kolonn. Detta slående monument, med den tappre riddaren Orlando från den episka dikten "Rolandssången", symboliserar stadens orubbliga frihetsanda. Upptäck hemligheterna i den berömda Old City Harbor, som erbjuder hisnande panoramabilder över staden och havet. Ta en stund till att beundra St Johns fästning, en verkligt imponerande byggnad som förkroppsligar Dubrovniks arkitektoniska prakt. Titta med vördnad på det flera hundra år gamla dominikanklostret, en fängslande blandning av gotiska, barocka och renässansarkitektoniska stilar. Gå upp till höjderna i Revelin-fästningen, en okuvlig bastion som befäste Dubrovnik mot invasioner. Idag är det en plats för konserter och utställningar, vilket ger en touch av kulturell livskraft till stadens historiska förflutna. HUR GÅR RESAN - Var flexibel: gå med på turen när du vill och utforska sevärdheterna så länge du vill. - Njut av rundturen även offline: alla ljudturer är testade för hög kvalitet och enkel navigering.

8 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Dominikanerklostrets museum

Dominikanerklostrets museum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dominikanerklostrets museum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dominikanerklostrets museum

Samlat omdöme

4.8
(143 recensioner)

Superkompetent guide, hon gav både den historiska och den kulinariska turen i en avslappnad och vänlig atmosfär med mycket glädje. Liten grupp var också bra.