Saker att göra i
Distrikt Pamplemousses

Våra mest rekommenderade saker att göra i Distrikt Pamplemousses

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Utforska Mauritius sydkust och västra inland på en privat dagstur med upphämtning från hela ön. Bli imponerad av den vulkaniska kratern trou aux cerfs, beundra den imponerande skönheten Grand Bassin Hindu Temple, se fantastiska bergslandskap, lyssna på kaskaderande vattenfall och den rika flora och fauna som gör denna ö till ett tropiskt paradis. Ditt äventyr börjar på ditt hotell där du kommer att hämtas och sedan tas till staden Curepipe och Floreal, båda kända för sin koloniala franska arkitektur. Efteråt kör du till toppen av Trou aux Cerfs-kratern för att se en utdöd vulkan som nu är bevuxen med naturen som har återvunnit den en gång utdöda vulkanen. Fördjupa dig i skönheten i inhemska växtarter, höga gröna tallar och bli fängslad av panoramautsikten 360-graders utsikt över staden Curepipe och de majestätiska bergskedjorna. . Gå sedan till Lord Shiva, Grand Bassin Hindu Temple som är omgiven av kratersjön Ganga Talao. Här har du chansen att lära dig om hinduisk kultur och traditioner och hur de kvarstår i det moderna Mauritius-samhället. Från templet kör sedan till Black River Gorges National Park och Alexandra Waterfall för att beundra de hisnande panoramabilderna över öns södra landskap och berg. För att avsluta ditt äventyr med ett sista stopp vid La Valley des Couleurs i Chamouny, där det 23 färgade jordundret väntar, kompletterat med en rad lokala aktiviteter. Din resa avslutas med en naturskön bilresa tillbaka till ditt hotell och lämnar dig med omhuldade minnen från en förtrollande dag i Mauritius.

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Mauritius: Dagsutflykt i norr med hotelltransfer

Besök de största attraktionerna i Mauritius med din egen privata rundtur. Kolla in en av de äldsta kyrkorna i landet, se 650 arter av växter i den botaniska trädgården och besök en mogen svart tefabrik. Handla souvenirer vid Caudan Waterfront och avsluta vid Fort Adelaide. Börja med ett besök i Notre Dame Auxiliatrice-kyrkan, även känd som den "röda takkyrkan" vid Cap Malheureux. Efter detta, gå till den botaniska trädgården i Pamplemousses för att upptäcka mer än 650 tropiska och inhemska växter, inklusive Baobabs, Giant Water Lilies, en kryddträdgård och mer. Nästa gå vidare till Fort Adelaide. Fortsätt sedan till Ripe Black Tea-fabriken där du kommer att lära dig om historien om mogen svart teproduktion som förbereds och presenteras med kinesisk savoir faire, vilket gör att teets hybrid mauritisk-kinesiska natur inte kan. Smaka på de olika typerna av lokalt producerat te. Efteråt reser du till huvudstaden, Port Louis, för att besöka Caudan Waterfront, som är ett shopping- och fritidsnav som ligger vid vattnet. Handla souvenirer på hantverksmarknaden. Besök sedan den centrala marknaden för att kolla in utställningen av textilier, kryddor och frukt till försäljning. Strosa på gatorna och passera förbi de anglikanska och katolska katedralerna, moskén, Chinatown, Högsta domstolen och Natural History Museum. Slutligen, besök La Citadelle, även kallad Fort Adelaide, som ligger på 240 fot (73 meter) över havet. Titta på staden och återvänd sedan till ditt hotell.

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Mauritius: Privat Instagram-dagsutflykt

Besök de mest Instagram-värdiga platserna på med en rutt skräddarsydd för dig med denna dagsutflykt med bil i Mauritius. Upptäck de livfulla färgerna på lokala marknader och botaniska trädgårdar. Se ett tempel i Ganga Talo, flerfärgade sanddyner och Chamarel Falls. Bli upphämtad från ditt hotell i Mauritius och bege dig ut på ett heldagsäventyr i en bekväm bil. Stanna till vid Umbrella Square i Port Louis och promenera genom livliga marknader som skuggas av en mängd färgglada parasoller. Gå till Pamplemousses botaniska trädgård, som är hemvist för cirka 500 växtarter från hela världen, inklusive den sällsynta Talipotpalmen, som sägs blomma endast en gång under sin 60-åriga livstid. Res till Ganga Talo, den heligaste hinduiska platsen i Mauritius, som innehåller ett tempel tillägnat Lord Shiva. Titta på hisnande statyer som är över 30 meter höga. Besök sedan 7 Colored Earth, en samling sanddyner som kännetecknas av lager av färgad sand. Avslutar du med en tur till Chamarel Waterfalls, det största vattenfallet på Mauritius med en höjd på över 300 fot. Efteråt, transporteras tillbaka till ditt boende.

Port Louis: Mont Choisy, botanisk trädgård och kyrkotur

Port Louis: Mont Choisy, botanisk trädgård och kyrkotur

::: ITINERARY - Upphämtning på hotellet eller annan angiven plats kl. 09.00 - Port Louis (besök museet, huvudmarknaden, Caudan Waterfront, Citadel Fort) - Pamplemousses botaniska trädgård (entrébiljetter ingår ej) - Mont Choisy eller Trou aux biches strand (simning) - Grand-bay (köpcentret La Croisette) - Cap Malheureux kyrka - Återlämning till upphämtningsplatsen före kl. 17.00 Se sevärdheterna i norra Mauritius med en privat guide på en heldagstur, exklusiv för dig och din grupp. Börja med ett besök i Port Louis. Klättra upp till Fort Adelaide, känt som "Citadellet", besök huvudmarknaden och även Caudan Waterfront Pamplemousses botaniska trädgård och förundras över de olika arterna av växter och träd, inklusive jättelika näckrosor, sockerrör och kryddväxter. Fortsätt till den lugna stranden Mont Choisy, som omges av höga casuarinaträd, där det grunda vattnet är perfekt för en uppfriskande simtur bort från folkmassorna. Avsluta med ett besök i det multifunktionella köpcentret La Croisette och se utomhusesplanaden, lyxlägenheterna och de trendiga butikerna i komplexet på nära håll. Stanna till vid Cap Malheureux för att se den palatsliknande röda kyrkan, en romersk-katolsk kyrka

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Mauritius: Privat tur med norra höjdpunkter och sköldpaddssimning

Utforska historia, kultur och natur på en privat rundtur i norra Mauritius. Simma med havssköldpaddor, upptäck Red Roof Church och ta guidade turer till sockermuseet L'Aventure du Sucre, Labourdonnais Palace och Pamplemousses botaniska trädgård. Efter upphämtning någonstans på Mauritius åker du till ett orört marint reservat med din guide för en exklusiv utflykt för att simma med sköldpaddor. Njut av nästan garanterade möten med havssköldpaddor och beundra dessa majestätiska marina varelser på nära håll. Ta sedan reda på mer om Mauritius historiska och kulturella arv på L'Aventure du Sucre. Lyssna på din guides djupgående kommentarer om de socioekonomiska effekterna av öns sockerindustri och koloniala förflutna, och få en djupare förståelse för Mauritius utveckling genom århundradena. Fortsätt turen med en naturskön kustresa till den mindre kända pärlan Red Roof Church i Cap Malhereux. Fördjupa dig i den lokala kulturen, interagera med invånarna och ta minnesvärda bilder av den pittoreska kyrkan och dess röda tak. Fortsätt sedan till Labourdonnais Palace och upplev en svunnen tid av elegans och storslagenhet. Få privilegierad tillgång till denna magnifika koloniala herrgård och förundras över dess överdådiga interiörer, frodiga trädgårdar och rikt bevarade artefakter, som ger en inblick i Mauritius aristokratiska förflutna. Efteråt besöker du Pamplemousses botaniska trädgård. Ta en promenad genom naturen och upplev en sensorisk fest av exotisk flora och fauna. Upptäck sällsynta växtarter, lär dig om bevarandeinsatser och förundras över trädgårdens naturliga skönhet. När ni har utforskat den botaniska trädgården beger ni er till Caudan Waterfront, ett av Mauritius främsta resmål som erbjuder en livlig blandning av shopping, restauranger, underhållning och fritidsaktiviteter. Turen avslutas efteråt med avresa tillbaka till ditt hotell.

Trou-aux-Biches: Ubåtstur till vraket efter Star Hope

Trou-aux-Biches: Ubåtstur till vraket efter Star Hope

Upptäck världen under vågorna ombord på en 10-sitsig BS 1100-ubåt med denna tur från Trou-aux-Biches. På detta 40 minuter långa dyk når du ett djup på ca 35 meter och får chansen att se vilda djur som javanesiska muränor och sköldpaddor. Klättra ombord på ubåten och ge dig ut på ditt äventyr med tillförsikt, eftersom du vet att kaptenen prioriterar passagerarnas säkerhet. Ta en titt ut genom fönstren och se korallrev med myriader av färgglada fiskar som kirurgfisk, kapitän och kungsfiskare. Koppla av i ett luftkonditionerat utrymme och varje passagerare har ett eget observationsfönster, vilket gör det enkelt att njuta av en exceptionellt klar utsikt över den extraordinära undervattensvärlden. Vi anländer till det fantastiska vraket Star Hope där det finns ett spektakulärt djurliv. Se ett ankare från 1600-talet längs vägen. Återvänd till din mötesplats med oförglömliga minnen av undervattensunderverk. få ett certifikat till minne av din upplevelse.

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Mauritius: Port Louis och norra höjdpunkterna heldagsutflykt

Upptäck det bästa av Mauritius på en heldagstur till öns huvudstad Port Louis och den vackra botaniska trädgården Pamplemousses. Besök Fort Adelaide, den centrala marknaden och Caudan Waterfront. Utforska Pamplemousses botaniska trädgård och sockerfabriksmuseet L'Aventure Du Sucre. Börja din resa med bekväm upphämtning från ditt boende på Mauritius och koppla av i en bekväm bil på resan till Port Louis. Besök Fort Adelaide, en brittisk militärfästning från 1800-talet med en muromgärdad innergård och panoramautsikt över staden. Gå till den centrala marknaden i Port Louis där du kan botanisera bland stånden med ett brett utbud av kläder, souvenirer, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Du kan välja att köpa en välsmakande "Dholl Puri", ett tunnbröd fyllt med lätt kryddade gula ärtor/gula gram tillsammans med grönsakscurry. Köp ett uppfriskande och mjölkigt glas av den speciella drycken "Alouda". Fortsätt er utflykt till det fantastiska Caudan Waterfront, en idealisk plats för shopping och den enda hamnen i Mauritius. Efter Port Louis besöker ni den vackra botaniska trädgården Pamplemousses (på egen bekostnad), med en otrolig mångfald av både inhemska och utländska tropiska växter. Njut av lugnet i denna frodiga miljö. Ta dig till "L'Aventure Du Sucre", ett sockerfabriksmuseum (på egen bekostnad), där du kan upptäcka sockerproduktionens historia i Mauritius och smaka på några lokala produkter. Resa längs nordöstra kusten via Grand Baie. Stanna till vid Cap Malheureux, en by i distriktet Rivière du Rempart, och se Röda kyrkan, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt klarröda tak som lyser mot det turkost färgade havet. Se utsikten över ön Coin de mire innan du återvänder till ditt boende tidigt på kvällen.

Heldagstur i Port Louis

Heldagstur i Port Louis

Besök Port Louis och upplev dess främsta sevärdheter på en heldagstur. Utforska Caudan Water Front Shopping Complex och Craft Market, där du har möjlighet att köpa unika handgjorda gåvor till dina vänner och din familj. Besök sedan Pamplemousses (Sir Seewoosagur Ramgoolam) botaniska trädgård, som har en mängd olika tropiska växter, en kryddträdgård och sällsynta palmer - inklusive Talipo, som blommar vart 60-100:e år. Efter en kort vila vid Mont Choisy Public Beach besöker du Cap Malheureux för att se kyrkan med det röda taket och få en fantastisk utsikt över ön Coin de Mire från stranden. Glöm inte att ta med dig din kamera.

Wild South West Private Tour med upphämtning

Wild South West Private Tour med upphämtning

Du kommer att bege dig till Trou Aux Cerfs, som är en krater omgiven av ett stort område med frodig skog bestående av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Definitivt är en av de viktigaste höjdpunkterna 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjan. Fortsätt till en lokal verkstad för modellering av flottan, som är känd för att designa historiska, handgjorda fartygsmodeller. Bläddra i museets samling, titta på när en hantverkare snickrar ett nytt projekt eller köp din egen souvenir för att få ett originellt reseminne. Efteråt kan du bege dig till Mare Aux Vacoas reservoar som har äran att vara den största reservoaren på ön och som samtidigt är ett ganska populärt stopp för turister som besöker södra delen av ön. Härifrån reser du till Grand Bassin, en helig sjö som ligger inbäddad runt en vulkankrater, förskönad med ett hinduiskt tempel där en berömd staty av Shiva står. Sedan är det dags att besöka Black River för en oförglömlig panoramautsikt, där du också kan få en glimt av Black River Gorge. Körningen fortsätter till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som orsakas när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult.

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Port Louis och norra Mauritius heldagsguidning

Spendera första delen av utflyktsdagen med att utforska Mauritius huvudstad Port Louis. Klättra upp till Fort Adelaide, känt som "Citadellet", en militär befästning från 1800-talet som har en muromgärdad innergård och panoramautsikter över staden. Åk sedan till den centrala marknadsplatsen, Grand Port Louise Bazaar och till Chinatown för att strosa runt en stund. Förundras över det imponerande utbudet av kläder, lokala grönsaker och exotiska kryddor. Fortsätt din shoppingutflykt vid praktfulla Caudan Waterfront, ett enormt shoppingcenter. Besök på eftermiddagen de vackra trädgårdarna i Grapefruit Botanical Paradise. Fortsätt därefter längs den nordvästra kusten via Tamil Temple, Choisy Beach  och Grand Baie. Gör ett stopp vid Cap Malheureux,  en by belägen i distriktet Rivière du Rempart för att se den palatsliknande Red Church, en romersk-katolsk kyrka som är känd för sitt intensivt färgade röda tak som kontrasterar mot det ljusa turkosa havet och den azurblå himlen. Välj om du vill göra ett besök på L'Aventure Du Sucre (sockerfabriksmuseet) där du får lära dig historia om Mauritius sockerproduktion och smaka lokala produkter. Eller gör du kanske hellre ett stopp vid majestätiska  Chateau de Labourdonnais, ett av öns allra vackraste hus från kolonialtiden, byggt med inspiration från italiensk nyklassisk arkitektur. Kostnad för lunch är inte inkluderat i rundturen, dock kan  din chaufför  ge dig förslag på en mängd olika restauranger, beroende på vad du är sugen på. Tveka inte att be om att få göra stopp vid någon annan restaurang du gillar när som helst under utflyktsdagen.

Alla aktiviteter

50 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Distrikt Pamplemousses

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Distrikt Pamplemousses?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Distrikt Pamplemousses:

Sevärdheterna i Distrikt Pamplemousses du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Distrikt Pamplemousses?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Distrikt Pamplemousses?

Se alla erbjudanden och rabatter i Distrikt Pamplemousses på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Distrikt Pamplemousses

Att göra i Distrikt Pamplemousses

Städer i Distrikt Pamplemousses

Distrikt Pamplemousses: Fler aktiviteter och sevärdheter

Distrikt Pamplemousses: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Distrikt Pamplemousses

Samlat omdöme

4.6
(400 recensioner)

Vi hade en fantastisk upplevelse på denna turné med vår förare/guide Raj som var vänlig, kunnig och var en absolut fröjd att tillbringa vår dag i Mauritius med. Vi var bara i hamn i 9 timmar och under tiden vi tillbringade med Raj lämnade vi och kände oss extremt nöjda med vad vi kunde se och göra. Jag rekommenderar starkt denna dagstur för att upptäcka historien och skönheten i Port Louis och norra Mauritius.

Vår chaufför var Rajen. Han kom i tid och förklarade oss väldigt många saker om kulturen, naturen och vanorna på Mauritius. Vi hade tillräckligt med tid för att besöka höjdpunkterna. Han var mycket vänlig och mycket trevlig. Han var en av de bästa förarna vi någonsin haft! Vi var glada över att träffa honom och att tillbringa en underbar dag med honom! Tack Rajen för denna intressanta och speciella dag.

Vi hade en varierad, intressant och mycket informativ rundtur. Vår guide gav oss hela tiden intressant information och kunde svara på alla våra frågor. Vi kunde infoga våra önskemål i turnéplaneringen. Han lämnade oss inte ensamma vid den gamla basaren i Port Louis, som fortfarande är väldigt originell. Detta hjälper dig att undvika att bli lurad. Vi var mycket nöjda med turnén och hade en underbar dag

Vår guide Dhlraj var mycket trevlig och en mycket säker förare. Han visade och förklarade mycket. Hans engelska är mycket bra. Vi såg många olika saker på turnén. Du måste vara medveten om att de flesta butiker och till och med museer är stängda på söndagar.

Tack till Ravin för denna fantastiska dag. Jag rekommenderar denna aktivitet som är trogen den aviserade beskrivningen!!