Disneyland Paris

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa åken i Disneyland Paris

Disneyland Paris ståtar inte bara med några av världens bästa åkattraktioner, utan besitter dessutom en alldeles egen retrofuturistisk charm som ställer den amerikanska förlagan helt i skuggan. Självklart vill du testa alla de roligaste åken, men vilka är de?

 • Star Wars Hyperspace Mountain

  1. Star Wars Hyperspace Mountain

  Färdas ut i rymden där Rebel Alliance bekämpar det onda Imperiet i denna spänningsfyllda version av den klassiska åkattraktionen.

 • Phantom Manor

  2. Phantom Manor

  Paris svar på Kaliforniens Haunted Mansion. Detta raffinerade spöktåg passar hela familjen, så länge ingen är för lättskrämd vill säga.

 • Ratatouille: The Adventure

  3. Ratatouille: The Adventure

  Krymp ned till storleken av en liten råtta och kryp runt i ett gigantiskt kök med Remy och hans vänner. I denna 4D-upplevelse kan du både se, höra och känna lukten av Gusteaus välkända Parisrestaurang.

 • Star Tours: The Adventure Continue

  4. Star Tours: The Adventure Continue

  I de flesta Disneyparkerna har Star Wars-simulatorn förnyats för att passa en yngre publik, men inte parisiska Star Tours. Originaltrilogins trogna fans kommer att älska denna klassiska version.

 • Big Thunder Mountain

  5. Big Thunder Mountain

  Den här gamla favoriten slungar gästerna längs en tågräls som går under vatten, genom grottor och fram över hisnande kullar i ett helt fantastiskt välgjort landskap.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Disneyland Paris ligger drygt tre mil utanför staden. Den närmaste tågstationen är Marne-la-Vallée/Chessy, som trafikeras av Eurostartågen. Det går även flygbussar från alla Paris flygplatser.

 • Var ska jag bo?

  Det finns flera officiella hotell i och runt Disneyland Paris. Förutom själva Disneyland Hotel finns även Disney's Sequoia Lodge, som varmt rekommenderas under vintermånaderna. För den som har en lite mer blygsam budget är prisvärda Disney's Hotel Santa Fe ett bra alternativ.

 • Hur länge ska jag stanna?

  För att få ut så mycket som möjligt av besöket behöver du nog stanna åtminstone två dagar, och kommer du under högsäsong och har barn med dig bör du räkna med minst tre dagar.

 • Hur mycket pengar behöver jag lägga på allt runtomkring?

  En familj på fyra personer kan lätt spendera 200-300 EUR per dag på bara mat och dryck, men bokar du färdigmenyer i förväg sparar du både tid och pengar. Resten beror helt på hur mycket du tänker shoppa loss!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Disneyland Paris ordinarie öppettider är från kl. 09.00-20.00.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett för en dag kostar från cirka 62 EUR och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  I parken finns både kartor och anställda som kan visa vägen.
 • Hur tar jag mig dit?
  Charles de Gaulle är den flygplats som ligger närmast. Du kan antingen åka tåg direkt från flygplatsen, eller från Paris.
 • Ytterligare tips

  • När du bokar tågbiljetter till Disneyland Paris så är det officiella namnet på stationen Marne-la-Vallee Chessy.

  • Planera dina utgifter i förväg, eftersom en familj på fyra personer vanligen lägger 200-300 EUR per dag bara på mat och dryck!

Alla saker att se i Disneyland Paris

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Disneyland Paris? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Disneyland Paris

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 1 713 omdömen

Vi har varit i Disneyland 3 gånger nu tar jag mina 3 barnbarn och vi har alla en underbar tid, i år var vi mycket besvikna över att vi var tvungna att se Micky Mouse och Buzz, som ni kan föreställa oss att vi kommer hela vägen från Australien och tillbringar tid med familjen i England först och åka till Disneyland på väg hem till Australien, det är svårt för flickorna att inte kunna få sina kramar och autografer

Magnifik, en upplevelse man inte får missa. 1 dag är inte tillräckligt, väntetiderna är långa, men det är värt det. Idealet är minst 2 dagar. Ta med mat och dryck eftersom det är dyrt inuti höljet.

Vi tar köerna för givet. Verkar tillhöra, men en anledning att inte komma tillbaka så snart.

För tillfället är det inte lika trångt som före Corona, så vi tyckte att det var okej.

Ingen krångel upplevelse, biljetter tillhandahålls strax efter köpet