Disneyland Paris

Inserisci le date del tuo viaggio per trovare attività disponibili

De bästa åken i Disneyland Paris

Disneyland Paris ståtar inte bara med några av världens bästa åkattraktioner, utan besitter dessutom en alldeles egen retrofuturistisk charm som ställer den amerikanska förlagan helt i skuggan. Självklart vill du testa alla de roligaste åken, men vilka är de?

 • Star Wars Hyperspace Mountain

  1. Star Wars Hyperspace Mountain

  Färdas ut i rymden där Rebel Alliance bekämpar det onda Imperiet i denna spänningsfyllda version av den klassiska åkattraktionen.

 • Phantom Manor

  2. Phantom Manor

  Paris svar på Kaliforniens Haunted Mansion. Detta raffinerade spöktåg passar hela familjen, så länge ingen är för lättskrämd vill säga.

 • Ratatouille: The Adventure

  3. Ratatouille: The Adventure

  Krymp ned till storleken av en liten råtta och kryp runt i ett gigantiskt kök med Remy och hans vänner. I denna 4D-upplevelse kan du både se, höra och känna lukten av Gusteaus välkända Parisrestaurang.

 • Star Tours: The Adventure Continue

  4. Star Tours: The Adventure Continue

  I de flesta Disneyparkerna har Star Wars-simulatorn förnyats för att passa en yngre publik, men inte parisiska Star Tours. Originaltrilogins trogna fans kommer att älska denna klassiska version.

 • Big Thunder Mountain

  5. Big Thunder Mountain

  Den här gamla favoriten slungar gästerna längs en tågräls som går under vatten, genom grottor och fram över hisnande kullar i ett helt fantastiskt välgjort landskap.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Disneyland Paris ligger drygt tre mil utanför staden. Den närmaste tågstationen är Marne-la-Vallée/Chessy, som trafikeras av Eurostartågen. Det går även flygbussar från alla Paris flygplatser.

 • Var ska jag bo?

  Det finns flera officiella hotell i och runt Disneyland Paris. Förutom själva Disneyland Hotel finns även Disney's Sequoia Lodge, som varmt rekommenderas under vintermånaderna. För den som har en lite mer blygsam budget är prisvärda Disney's Hotel Santa Fe ett bra alternativ.

 • Hur länge ska jag stanna?

  För att få ut så mycket som möjligt av besöket behöver du nog stanna åtminstone två dagar, och kommer du under högsäsong och har barn med dig bör du räkna med minst tre dagar.

 • Hur mycket pengar behöver jag lägga på allt runtomkring?

  En familj på fyra personer kan lätt spendera 200-300 EUR per dag på bara mat och dryck, men bokar du färdigmenyer i förväg sparar du både tid och pengar. Resten beror helt på hur mycket du tänker shoppa loss!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Disneyland Paris ordinarie öppettider är från kl. 09.00-20.00.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett för en dag kostar från cirka 62 EUR och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  I parken finns både kartor och anställda som kan visa vägen.
 • Hur tar jag mig dit?
  Charles de Gaulle är den flygplats som ligger närmast. Du kan antingen åka tåg direkt från flygplatsen, eller från Paris.
 • Ytterligare tips

  • När du bokar tågbiljetter till Disneyland Paris så är det officiella namnet på stationen Marne-la-Vallee Chessy.

  • Planera dina utgifter i förväg, eftersom en familj på fyra personer vanligen lägger 200-300 EUR per dag bara på mat och dryck!

Vad besökare tycker om Disneyland Paris

Samlat omdöme

4.1 / 5

baserat på 1 451 omdömen

Lätt att ta sig till och från parkerna med hotell shuttle. Lågsäsong men trots det köer på kring 60-120 min till åkattraktioner, flera åkattraktioner var tyvärr under renovering eller hade tekniska problem. DYRT! Hade tack och lov med oss egen matsäck annars hade det svidit i plånboken. Dyrt att köpa souvenirer och annat i nån av de många butikerna.

Det var roligt, men för mycket folk och långa köer.

Eurodisneyland är en otrolig nöjespark som har allt för alla åldrar. Trots turistsäsong var köerna inte allt för långa, allt mellan 5-60min. Åker gärna tillbaka, men helst under lågsäsong. Busstransfer fungerade bra. Saknade dock en skylt eller någon skriftlig information vid avgångshållplatsen vid Gare du Nord.

Mycket trevligt, en absolut sevärd upplevelse. Kändes som om man befann sig i reklamen :-) Lite svårt att förstå hur allt fungerar och det lönar sig att läsa på innan så slipper man yra runt som en blind höna på plats. Oskäligt dyr mat på plats men i övrigt en toppenupplevelse!

Bra service med upphämtning vid hotellet

Bra trygg chaufför kom alldeles utanför hotellet och körde oss fran till Disneyland. Han guidade oss även på plats och svarade på frågor. Superbra upplägg, dyrt men värt allt!! Gick före i kön och kom in 10 min efter öppningstiden.

Jättetrevligt att uppleva detta. Bussen tillbaka till hotellet måste dock göras något åt. Nu var det bara att försöka hålla sig och barnen på fötter . Folk sköt på något enormt. Gamla och barn hade det inte lätt.