Disneyland Paris

Tillbringa en förtrollande dag i Disneyland Paris charmerande retro-futuristiska värld.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De bästa åken i Disneyland Paris

Disneyland Paris ståtar inte bara med några av världens bästa åkattraktioner, utan besitter dessutom en alldeles egen retrofuturistisk charm som ställer den amerikanska förlagan helt i skuggan. Självklart vill du testa alla de roligaste åken, men vilka är de?

 • Star Wars Hyperspace Mountain

  1. Star Wars Hyperspace Mountain

  Färdas ut i rymden där Rebel Alliance bekämpar det onda Imperiet i denna spänningsfyllda version av den klassiska åkattraktionen.

 • Phantom Manor

  2. Phantom Manor

  Paris svar på Kaliforniens Haunted Mansion. Detta raffinerade spöktåg passar hela familjen, så länge ingen är för lättskrämd vill säga.

 • Ratatouille: The Adventure

  3. Ratatouille: The Adventure

  Krymp ned till storleken av en liten råtta och kryp runt i ett gigantiskt kök med Remy och hans vänner. I denna 4D-upplevelse kan du både se, höra och känna lukten av Gusteaus välkända Parisrestaurang.

 • Star Tours: The Adventure Continue

  4. Star Tours: The Adventure Continue

  I de flesta Disneyparkerna har Star Wars-simulatorn förnyats för att passa en yngre publik, men inte parisiska Star Tours. Originaltrilogins trogna fans kommer att älska denna klassiska version.

 • Big Thunder Mountain

  5. Big Thunder Mountain

  Den här gamla favoriten slungar gästerna längs en tågräls som går under vatten, genom grottor och fram över hisnande kullar i ett helt fantastiskt välgjort landskap.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Disneyland Paris ligger drygt tre mil utanför staden. Den närmaste tågstationen är Marne-la-Vallée/Chessy, som trafikeras av Eurostartågen. Det går även flygbussar från alla Paris flygplatser.

 • Var ska jag bo?

  Det finns flera officiella hotell i och runt Disneyland Paris. Förutom själva Disneyland Hotel finns även Disney's Sequoia Lodge, som varmt rekommenderas under vintermånaderna. För den som har en lite mer blygsam budget är prisvärda Disney's Hotel Santa Fe ett bra alternativ.

 • Hur länge ska jag stanna?

  För att få ut så mycket som möjligt av besöket behöver du nog stanna åtminstone två dagar, och kommer du under högsäsong och har barn med dig bör du räkna med minst tre dagar.

 • Hur mycket pengar behöver jag lägga på allt runtomkring?

  En familj på fyra personer kan lätt spendera 200-300 EUR per dag på bara mat och dryck, men bokar du färdigmenyer i förväg sparar du både tid och pengar. Resten beror helt på hur mycket du tänker shoppa loss!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Disneyland Paris ordinarie öppettider är från kl. 09.00-20.00.
 • Vad kostar det?
  En vanlig vuxenbiljett för en dag kostar från cirka 62 EUR och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  I parken finns både kartor och anställda som kan visa vägen.
 • Hur tar jag mig dit?
  Charles de Gaulle är den flygplats som ligger närmast. Du kan antingen åka tåg direkt från flygplatsen, eller från Paris.
 • Ytterligare tips

  • När du bokar tågbiljetter till Disneyland Paris så är det officiella namnet på stationen Marne-la-Vallee Chessy.

  • Planera dina utgifter i förväg, eftersom en familj på fyra personer vanligen lägger 200-300 EUR per dag bara på mat och dryck!

Alla saker att se i Disneyland Paris

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Disneyland Paris? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Disneyland Paris

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 2 743 omdömen

I slutet av dagen betalar du för en pålitlig resa till Paris och en sightseeingkryssning. Det var perfekt för oss. Vi blev upphämtade på vårt hotell (en av upphämtningspunkterna) och blev avsläppta vid bron bakom Eiffeltornet. Guide eskorterade oss till båt och vi gjorde en vacker 1 timmes rundtur. När vi väl gick av hade vi fram till 06:45 på oss att utforska och mötas tillbaka vid bron. De menar allvar med att komma i tid. Vi lämnade ett gäng folk som var försenade.

Maaaaaagiskt! Min 3 åring var helt överlycklig över att träffa sina favorit Disney figurer. Showerna, selfie spots och bara atmosfären var helt otrolig. Väldigt rolig. En dröm. Köp biljett innan! De dyrt på plats. Köpte våra biljetter på Get your guide och det var så smidigt, bara scanna QR-koden och gå in. Det finns även där man kan lämna bagaget mot avgift.

Vi hämtades omedelbart vid mötesplatsen och fördes till Paris i en mycket bekväm buss. Guiden var vänlig och hjälpsam och den centrala avlämnings- och uppsamlingsplatsen var lättillgänglig. Båtturen var utmärkt, med en fantastisk guide som gav en utmärkt kommentar.

Inget att klaga på. Allt flöt på bra. Inga köer in. Däremot 45-1 timmes köer till alla attraktioner. Men så är det väl överallt

Allt var bra! Stämningen i parken var avslappnad och vi var där8 h så vi trivdes