Lägg till datum

Saker att göra i
Dingli

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dingli

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

1. Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Upplev några av Maltas mest intressanta höjdpunkter på bara en dag på en guidad gruppresa. Upptäck den medeltida staden Mdina, St Cataldus katakomber och Mosta Rotunda. Promenera genom San Antons botaniska trädgård, njut av havsutsikten från Dingli Cliffs och köp glas från lokala hantverkare. Efter upphämtning på hotellet börjar du din tur med den antika staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats, befästningar, arkitektur och antika arv. Promenera genom de smala gatorna i öns gamla huvudstad och ta del av ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Gör en resa tillbaka i tiden, eftersom gatorna inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren. Beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltida och barock stilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. Lämna Mdina genom Grekiska porten. Gå till St. Cataldus katakomber i Rabat, i utkanten av Mdina. Upptäck katakomberna, som ursprungligen var ett puniskt gravskjul, och några av de tidigaste arkeologiska bevisen för kristendomen på Malta. Se gravar som är vackra exempel på täckta gravar och andra som är huggna i klipporna. Fortsätt till Dingli Cliffs, utanför byn Dingli på Maltas västkust, den högsta punkten på den maltesiska ön på cirka 253 meter över havet. Njut av en fantastisk utsikt över de terrasserade fälten nedanför och panorama över det vidsträckta öppna havet med den lilla obebodda ön Filfla. Efter lunch besöker du San Antons botaniska trädgård, som byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens: San Anton-palatset, som ligger i trädgårdens utkant och nu fungerar som residens för Maltas president. Därefter stannar du till vid Ta' Qali Craft Village, ett före detta flygfält från brittiska Royal Air Forces krigstid som har restaurerats till ett lokalt hantverkscentrum. Titta på lokala hantverkare som skapar konstgjord glaskonst med hjälp av gamla tekniker för glasblåsning. Skaffa några äkta lokalt tillverkade minnessaker som påminner dig om ditt besök på Malta. Avsluta din rundtur med Maltas största kyrka, Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady, allmänt känd som Mosta Rotunda eller Mosta Dome. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1833 och 1860-talet i neoklassisk stil, med Pantheon i Rom som förebild. Upptäck dess kupol, den tredje största ostödda kupolen i världen. Till sist, återvänd till ditt hotell.

Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

2. Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

Du börjar med att besöka den gamla medeltida staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barocka arkitektur och sitt antika arv. Denna majestätiska stad är utan tvekan ett av öns mest suggestiva resmål. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom dess smala gator, som inte har förändrats mycket under de senaste 1000 åren, är ett måste för alla som besöker de maltesiska öarna. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad med en erfaren lokal guide och fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar dess medeltida gator. Gör en resa tillbaka i tiden och beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, samt de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. När du lämnar Mdina genom "Greeks Gate" fortsätter du till Dingli Cliffs, som ligger utanför byn Dingli på Maltas västkust, cirka 253 meter över havet. Dessa klippor utgör den högsta punkten på de maltesiska öarna. Klipporna erbjuder en majestätisk syn; utsikten över de terrasserade fälten under dem och panoramat över det vidsträckta öppna havet med den obebodda lilla ön Filfla i bakgrunden är verkligen hisnande! Med tanke på sin imponerande höjd kan klipporna betraktas som naturliga fort, eftersom ingen angripare kan närma sig ön från väster. Turen avslutas med ett besök i San Antons botaniska trädgård, som ligger i byn Attard. Dessa vackra trädgårdar byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens, San Anton Palace, som ligger vid trädgårdens omkrets och som i dag fungerar som residens för Maltas president. Trädgårdarna har varit öppna för allmänheten sedan 1882 och har flera gångar som omges av fontäner och dammar som bebos av ankfamiljer, svanar, påfåglar, påfåglar och sköldpaddor. De har en stor variation av träd och blommor från hela världen, bland annat en mängd olika palmer, cypresser, jacarandor, araukarier och andra exotiska växter, varav vissa är över tre århundraden gamla. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom berättelser och engagerande berättelser.

Valletta: Malta, Gozo & Comino Privat chaufförstur med bil

3. Valletta: Malta, Gozo & Comino Privat chaufförstur med bil

Resenärer kommer att besöka ikoniska destinationer på Malta under denna budgetvänliga rundtur. Du kommer att dra nytta av en privat chaufför i 8 timmar som han kommer att rekommendera de bästa alternativen för att få ut det mesta av din semester. Du kommer att åka till platser som: Mdina den gamla staden Ta' Qali hantverksby Popeye-byn Templen Hagar Qim och Mnajdra Blå grottan (Il-Hnejja) De vackra Dingli-klipporna Valletta huvudstaden! En halvdags- eller heldagstur på 8 timmar som är fullspäckad med de mest ikoniska platserna på Malta som är omöjliga att missa eftersom dessa attraktioner är vad som gjorde Malta till det Malta du ser idag Anpassade starttider är möjliga, vänligen meddela efter bokning.

Malta: Privat chaufförsservice och bil

4. Malta: Privat chaufförsservice och bil

Besök kända destinationer på Malta med bekvämligheten av en bil med chaufför. Njut av en privatchaufförs tjänster i 4, 5 eller 8 timmar, fyllda med ölandets höjdpunkter, och dra nytta av problemfri upphämtning och avlämning på hotellet. Få rekommendationer om de bästa rutterna för att få ut det mesta av din semester eller anpassa från platser som Mdina Old City, Ta' Qali Crafts Village, Popeye Village, Hagar Qim och Mnajdra Temples, Blue Grotto (Il-Hnejja), Dingli Cliffs och huvudstaden Valletta.

Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

5. Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

Turen börjar på Maltas sydvästra kust med ett stopp för att titta på det fascinerande vattnet vid Blue Grotto strax utanför Wied iż-Żurrieq. Här kan man ta en 15-minuters traditionell båttur till en liten kostnad om vädret tillåter. Sedan kör vi vidare till de majestätiska Dingli-klipporna med panoramautsikt över Medelhavet och den lilla obebodda ön Filfla, som ligger 5 km utanför Maltas kust. Därefter kör vi uppför backen till den gamla staden Rabat med sina romerska katakomber, historiska kyrkor och smala labyrintgator. Vi får också tid att besöka den befästa medeltida staden Mdina, Maltas tidigare huvudstad. Den "tysta staden", som den kallas i folkmun, har nu bara 250 invånare, men ståtar med några av öns största palats som ägdes av gamla adelsfamiljer. Här kommer vi att ha tillräckligt med tid för att njuta av traditionell lokal mat och vin om det intresserar dig. Vi åker inåt landet för att besöka Ta' Qali Crafts Village and National Park, med några av Maltas skickligaste hantverk, inklusive keramik, glasblåsning, filigranarbete och halvädelstenar. Här har du chansen att köpa några handgjorda souvenirer av hög kvalitet. (Observera att Ta' Qali Crafts Village är stängt på söndagar, detta gäller inte Ta' Qali National Park) Resan avslutas i staden Mosta som är känd för sin basilika, populärt kallad "Rotundan" och med en av världens största kupoler utan stöd.

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

6. Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Boka detta 5-dagars utflyktspaket för att uppleva all kultur, charm och historia på Malta och Gozo. Besök skärgårdens viktigaste höjdpunkter med två heldagsturer och tre halvdagsturer under 5 dagar. Bli hämtad och lämnad på ditt hotell varje dag av din upplevelse. Bläddra bland de många tillgängliga resvägarna och välj det alternativ som bäst passar dina planer. Se resplanen dag för dag när du väljer det alternativ du föredrar. Kör till staden Valletta, som är ett av Unescos världsarv, för en halvdagstur. Utforska imponerande befästningar, bastioner och palats. Se en uppslukande audiovisuell show om Maltas historia och besök St John's Co-Cathedral, Upper Barraka Gardens och Grand Harbour. Ta en dagsutflykt till Mdina, landets gamla huvudstad. Beundra de befästa murarna och dess spektakulära panorama. Besök byn Rabat, katakomberna av St Cataldus, Dingli-klipporna, San Anton-trädgårdarna, hantverksbyn Ta' Qali och Rotunda of Mosta med sin kupol. Njut av lunch och ett glas vin. Bryt på en annan halvdagsutflykt till de berömda tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Copiscua. Uppskatta dessa historiska befästa städer och upptäck deras magnifika kyrkor, piazzor, befästningar och arkitektoniska skatter. Ta en båttur i bäckarna ombord på en maltesisk "frejgatina". Driv dig in i Gozos landskap på en naturskön dagsutflykt. Ta färjan från Malta och besök staden Victoria, Ggantija-templen och Citadellet, en majestätisk medeltida fästning. Titta på Xlendi Bay, Dwejra Bay och Inland Sea med en valfri båttur. Ät lunch med ett glas vin. Försvinn över till fiskebyn Marsaxlokk på ett halvdagsäventyr. Se Maltas största fiskehamn som kantas av traditionella "luzzus", färgglada båtar. Vandra runt på den öppna marknaden, besök staden Qrendi och förundras över den blå grottan, med en valfri båttur.

Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

7. Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

Få en omfattande översikt över Malta på denna heldagstur till öns naturliga och kulturella sevärdheter, med transfer tur och retur för att garantera en problemfri resa. Bocka av de främsta sevärdheterna, som Blå grottan och Mosta församling, och upptäck dolda pärlor, inklusive Popeye-filmstället och den medeltida staden Mdina . Få personlig uppmärksamhet från din privata guide och massor av gratis smakprov på Maltas naturliga produkter. Njut av den spektakulära utsikten över klipporna och havet nedanför vid Dingli Cliffs, Maltas högst belägna punkt. Upptäck Maltas mystiska huvudstad Valletta. Promenera genom och upptäck skönheten i Mdina när vi tar dig genom dess historia och ditt stopp för lunch här också. Besök en av Maltas mest kända och spektakulära stränder, Golden Bay. Få personlig uppmärksamhet och kunskap från din privata lokala guide från början till slut.

Malta: Essentiell rundtur bland öns skatter

8. Malta: Essentiell rundtur bland öns skatter

Utforska underverken på ön Malta på en rundtur tillsammans med en lokal chaufför. Från djupet i Blå grottan till höjderna på Dingli-klipporna, upptäck en väv av underverk som väntar på att bli utforskade. Hoppa på en luftkonditionerad minibuss och börja din rundtur vid Blå grottan. Dyk ner i det fascinerande djupet i den naturliga havsgrottan som pryds av azurblått vatten och kalkstensformationer. Förlora dig sedan i labyrinten av smala gränder, medeltida arkitektur och panoramautsikt över Mdina. Efter att ha fördjupat dig i århundraden av rik historia och kultur, stå i vördnad vid kanten av Europas högsta klippor, där de majestätiska Dingli-klipporna möter Medelhavets oändliga vidsträckthet. Slutligen kan du besöka Valletta, den lilla huvudstaden i önationen i Medelhavet, och utforska dess UNESCO-listade gator med barockpalats, befästa murar och livliga marknader.

Malta: Segway-tur till Dingli Cliffs & Buskett Gardens

9. Malta: Segway-tur till Dingli Cliffs & Buskett Gardens

Följ med på en 2 timmar lång segwaytur som garanterar en unik upplevelse under din vistelse på Malta. Få en unik överblick över Malta på denna snabba rundtur, från byn Dingli till de pittoreska klipporna i området runt omkring. Dingli är en pittoresk by belägen i det högsta området på Malta och är omgiven av naturområden med stor ekologisk och arkeologisk betydelse. Det är en typisk maltesisk by och den är fortfarande fristående från de omgivande samhällena. Den är mest känd för sina pittoreska klippor. Arkeologer har spårat byn nästan 2800 år tillbaka, till fönikernas och kartagernas tid. Feniciernas och kartagernas gravar användes också av romarna, som bebodde Maltas öar långt tillbaka i tiden, runt år 218 f. Kr.

Malta med Segway: Dingli Cliffs Sunset Tour

10. Malta med Segway: Dingli Cliffs Sunset Tour

Få en Segway-tur för en unik upplevelse under din vistelse på Malta. Börja med en professionellt utbildad turledare och ge dig ut för att se några av öns främsta sevärdheter. Du börjar med en orienteringssession för att se till att du känner dig bekväm på din Segway Personal Transporter. Först besöker du Dingli. Detta är en pittoresk by som ligger i Maltas högst belägna område och som är ett exempel på en traditionell maltesisk by. Byn är omgiven av Natura 2000-områden som är skyddade för sin ekologiska och arkeologiska betydelse. Dingli är mest känd för sina pittoreska klippor som står cirka 300 meter över havet. Flera förhistoriska platser har hittats i närheten av Dingli. Se de så kallade Clapham Junction cart ruts, oförklarliga parallella spår huggna i berget, och flera megalitiska grottor - båda bevis på betydande mänsklig aktivitet i forntiden. Det finns arkeologiska bevis som spårar civilisationer här tillbaka till feniciernas och kartagernas tid - för nästan 2 800 år sedan. Feniciska och karthagiska gravar användes också av romarna, som ockuperade Malta omkring 200 f.Kr.

Alla aktiviteter

26 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dingli

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dingli?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Dingli:

Dingli: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dingli: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dingli

Samlat omdöme

4.3
(92 recensioner)

En väl använd dag. Besöket var intressant och väl presenterat av guiden. Lunchen var också bra.

Upphämtningen kunde ha varit smidigare... Att komma i tid. I övrigt var dagen toppen

Jag njöt av resan, men jag skulle hoppa över försäljningsevenemanget i slutet.

Fantastisk dag full av information och landskap Vår guide var fantastisk Tack

Mycket kunnig guide och en fantastisk historisk tur