Lägg till datum

Saker att göra i
Dijon

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dijon

Dijon: Vinprovning i Bourgogne med La Cave du Palais

1. Dijon: Vinprovning i Bourgogne med La Cave du Palais

Upplev den rika vinkulturen i Bourgogne-regionen, som erbjuder ett brett och fascinerande utbud av viner, var och en representativ för sin specifika plats. Besök La Cave du Palais, en unik välvd källare där du kommer att kunna njuta av en guidad provning av några av områdets mest ikoniska viner. Ta en informativ resa genom klimatet och åren då varje vin producerades, och förstå varför detta är relevant för varje flaskas smak och kvaliteter. Gå in på denna speciella plats i hjärtat av Dijon och ta del av en interaktiv kulturell resa. Lär känna Bourgognes vinkultur som en lokal när du tar tillfället i akt att smaka på 6 olika viner från regionala till Grand Cru-appellationer, den högsta vinkvalifikationen.

Dijon: stadsrundtur med fransktalande guide

2. Dijon: stadsrundtur med fransktalande guide

Se alla höjdpunkter i Dijon på 1 timme och 45 minuter på en rundvandring med en fransktalande guide. Förundras över UNESCO:s världsarvsmonument i den historiska stadskärnan, till exempel palatset för hertigarna av Bourgogne och den magnifika fasaden på Notre-Dame-kyrkan. Promenera längs de medeltida gatorna för att upptäcka aristokratins fantastiska bostäder och få en uppskattning av den eleganta arkitekturen i stadens centrum. Lär dig mer om tiden för huset Burgund, från Robert II av Frankrike till dess konfiskering av Ludvig XI.

Från Beaune: Dagsutflykt till Bourgogne med 12 vinprovningar

3. Från Beaune: Dagsutflykt till Bourgogne med 12 vinprovningar

Ni hämtas kl. 9.30 på turistbyrån i Beaune och åker i en luftkonditionerad minivan (max 8 passagerare) på denna heldagsutflykt i vinets tecken. Resan börjar med ett vingårdsbesök nära Beaune, där du hittar ett brett utbud av olika viner, inklusive Village, Premier cru och Grand cru. Du får också en introduktion till olika appellationer som Saint-Aubin, Meursault, Les Charmes och Corton-Charlemagne. Efter vingårdsbesöket rekommenderar din guide en lokal restaurang för lunch med lokal mat (på egen bekostnad). Efter lunchen åker ni vidare längs den natursköna Route des Grands Crus och stannar till vid det berömda Romanée-Conti, som producerar det dyraste vinet i världen. Ni stannar också till vid Chateau of Clos de Vougeot. Clos de Vougeot grundades 1098 av munkar och vingården omfattar 50 hektar. Slottet är hemvist för brödraskapet Knights of the Tastevin. Dess viner är några av de mest kända i Bourgogne, inklusive Le Clos Vougeot Grand Cru. På Nuits Saint Georges har du möjlighet att besöka en vinkällare och dela lite tid med vinmakaren runt en provsmakning av hans bästa Pinot Noir-viner. Avsluta med en vinprovning på en lokal vinbutik i den charmiga staden Chambolle-Misigny. I slutet av turen får du transfer tillbaka till Beaune och släpps av vid turistbyrån kl. 17.45.

Dijon: en självguidad audiotur genom staden

4. Dijon: en självguidad audiotur genom staden

När folk hör ordet Dijon tänker de automatiskt på senap, men staden har så mycket mer att erbjuda än så! Burgundets huvudstad var också hemvist för västvärldens storhertigar under medeltiden, och det moderna Dijon är fyllt av konst, historia, gastronomi och skönhet. På den här vandringsturen får du bekanta dig med stadens historia genom den arkitektur och de anekdoter som format den. Drygt 200 hektar av den historiska stadskärnan har status som UNESCO:s världsarv, med otaliga kyrkor, palats, stadshus och monument från antiken till 1900-talet. Jag kommer att visa dig dessa historiska platser och hjälpa dig att förstå Dijons roll i Frankrikes historia. På vägen dit kommer du att få ta del av lokala rätter, regionala viner och flera spännande historier om hertigar och andra tidigare invånare. Höjdpunkterna på den här rundturen är bland annat följande: - Ta reda på varför ugglan blev stadens emblem. - Få en inblick i livet för hertigarna av Bourgogne. - Se en av de vackraste trapporna i Frankrike. - Upptäcka en mystisk stenhuggen salamander på en kyrkovägg. - Förstå varför Dijons senap är så berömd. - Ta del av de gamla husens dolda innergårdar. Låt oss ge oss ut på en resa som kommer att öppna upp en hel aspekt av den franska kulturen som du inte visste fanns. Vänligen ge oss en timme för att få ut det mesta av den här rundturen.

Dijon: ost- och vinprovning i Bourgogne

5. Dijon: ost- och vinprovning i Bourgogne

Upptäck mer om franska ostar och viner i centrala Dijon. Vi träffas i en källare i centrum av staden, belägen i ett coworking-utrymme. Kom och smaka på lokala ostar och prova olika kombinationer med lokala viner. Lär dig varför vissa ostar passar bra ihop med viner och upptäck lokala ostar. Följ med en lokal specialist och lär dig mer om vinets traditioner och historia i regionen och om ostarnas stora värld. Kan du inte hitta ett datum som passar dig? Kontakta mig, jag är flexibel! Har du barn? Låt mig veta så kan vi planera något :)

Vingården Veuve Ambal – rundtur & provsmakning i vinkällaren

6. Vingården Veuve Ambal – rundtur & provsmakning i vinkällaren

Res till Maison Veuve Ambal, en familjeägd vingård i Montagny-lès-Beaune , på en 1,5-timmars rundtur och provsmakning i vingården. Maison etablerades i hjärtat av Bourgogne för mer än hundra år sedan och har tillverkat kvalitetsviner sedan 1898. Vid ankomsten får du en guidad promenad genom de åldrande källarna och verkstäderna. Se robotarna och automaterna som tillverkar det mousserande vinet och lär dig mer om processen. Fortsätt sedan till Veuve Ambal-butiken, där du får en guidad provsmakning av 3 Crémant de Bourgogne-drycker. Efteråt kan ni titta runt i butiken och diskutera era nya vinkunskaper. Besöken börjar kl: 10:30 AM, 02:30 PM, 03:30 PM, 04:30 PM

Dijon : Stadsvandring med audioguide (Office Tourisme)

7. Dijon : Stadsvandring med audioguide (Office Tourisme)

Utrustad med en ljudguide och en karta över staden, utforska Dijon och besöka 18 populära platser runt om i staden. Njut av turnén i din egen takt och upptäck den fascinerande historien och fakta gömda bakom varje hörn med din ljudguide. Börja ditt vandringsäventyr på turistbyrån och ta dig till Dijons Notre Dame -kyrka, en av de mest imponerande historiska landmärkena i staden. Se den berömda Dijon Ugglan och lär dig historien bakom den från din ljudguide. Fortsätt till Saint-Benigne-katedralen, "Porte Guillaume" eller Palace of the Dukes of Burgundy. Förundras över det färgglada taket och den gotiska arkitekturen i detta listade nationalmonument.

Dijon: Cykeltur och vinprovningar i Bourgognes vingårdar

8. Dijon: Cykeltur och vinprovningar i Bourgognes vingårdar

Efter att ha träffat din guide börjar du din cykeltur längs cykelvägarna i en av de mest prestigefyllda vingårdarna i Frankrike, mellan gamla stenar och ett djupt arv. Din guidade tur kommer att passera många av de charmiga städer och byar som skapar ryktet för de stora vinerna i Bourgogne, till exempel Marsannay-la-Côte, Fixin, Brochon och Gevrey-Chambertin. Det finns ingen svårighetsgrad för denna kurs, och vandringen passar alla. Den kommer att avbrytas av pauser där ni kan njuta av inredningen, prata om vingården och smaka på lokala specialiteter som persiljeskinkor och ostar. Allt detta naturligtvis tillsammans med vin från regionen!

Dijon: Mästarklass för Bourgogne-viner

9. Dijon: Mästarklass för Bourgogne-viner

Starttiden är kl. 16.30 eller kl. 11.00. Tveka inte att kontakta mig om du behöver en tidigare/senare tid, jag ska göra mitt bästa för att tillgodose det. Jag behöver minst två personer för att genomföra en session. Om du behöver en annan tid, vänligen kontakta mig så försöker vi tillgodose det! :) Tyska kan vara tillgängligt på begäran. Provningen börjar med en förklaring av hur man smakar ett vin på rätt sätt. Metoden är baserad på Wine & Spirit Education Trusts systematiska tillvägagångssätt för vinprovning. Er guide nådde den högsta nivån på denna skola i London förra året och har tio års erfarenhet av att leda provningar för både amatörer och proffs. Förutom att prova viner kommer han att guida dig genom de olika områdena i Bourgogne, de olika druvorna, historien, produktionsreglerna, hur man läser en etikett i Bourgogne etc. Allt du vill förstå om regionen kommer att behandlas. Atmosfären är alltid avslappnad, du kommer inte att känna dig stressad och du kommer inte att känna att du inte kan ställa en fråga. Vårt mål är att få dig att känna dig bekväm och få dig att vilja komma tillbaka! 5 Bourgogne-viner, serveras med ost- och charkuteritallrik

Från Beaune: Cykeltur och vinresa i Bourgogne: Beaune

10. Från Beaune: Cykeltur och vinresa i Bourgogne: Beaune

Njut av en heldags cykeltur till vingårdarna i Côte de Beaune. Stanna för en utsökt lunch på en restaurang i en fantastisk miljö. Gläd dina sinnen med en vinprovningsupplevelse och upptäck vinframställningsprocessens hemligheter. Möt din guide och gör dig redo med din cykel och hjälm. Lyssna på en kort genomgång om hur du använder cyklarna innan du ger dig ut på ditt äventyr genom hjärtat av vinregionen Bourgogne. Trampa genom kullarna i Côte de Beaune förbi vingårdar, byar och fält. Kryssa förbi ett charmigt medeltida slott från 1200-talet som var hem för en greve och grevinna av Bourgogne. Njut av sevärdheterna, dofterna och ljuden innan du sätter dig ner till en komplett lunch på en liten restaurang inbäddad bland Beaune-kullarna. Efter lunch åker du nedför till Grand Cru i Puligny-Montrachet. Njut av lokala smaker med en vinprovning på vingården och lär dig om de olika vinstockarna i Bourgogne. Här kommer du att förstå mer om växten, jorden, och varför Bourgognevin är ett av de bästa. Besök vingårdsgården och stenkällaren och få chansen att köpa några flaskor direkt från säljaren. Njut av bekvämligheten med att få flaskorna som du köper levererade direkt till ditt hotell eller hem. Återvänd till mötesplatsen i Beaune genom en lätt nedförsbacke.

Alla aktiviteter

42 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dijon

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dijon?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Dijon:

Vilka är de bästa dagsturerna från Dijon?

De bästa dagsturerna från Dijon:

Beaune

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Dijon?

Dijon: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Dijon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dijon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dijon

Samlat omdöme

4.7
(486 recensioner)

Mycket bra besök med François, en fantastisk guide, som kan sitt ämne väl och vet hur man lyfter fram det. Med ett gott sinne för humor. Den lilla nackdelen är mer i boutiqueområdet. Vi var den sista gruppen och vi insåg snabbt att det var dags att stänga butiken.