Saker att göra i
Dijon

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dijon

Dijon: Vinprovning i Bourgogne med La Cave du Palais

Dijon: Vinprovning i Bourgogne med La Cave du Palais

Upplev den rika vinkulturen i Bourgogne-regionen, som erbjuder ett brett och fascinerande utbud av viner, var och en representativ för sin specifika plats. Besök La Cave du Palais, en unik välvd källare där du kommer att kunna njuta av en guidad provning av några av områdets mest ikoniska viner. Ta en informativ resa genom klimatet och åren då varje vin producerades, och förstå varför detta är relevant för varje flaskas smak och kvaliteter. Gå in på denna speciella plats i hjärtat av Dijon och ta del av en interaktiv kulturell resa. Lär känna Bourgognes vinkultur som en lokal när du tar tillfället i akt att smaka på 6 olika viner från regionala till Grand Cru-appellationer, den högsta vinkvalifikationen.

Dijon: stadsrundtur med fransktalande guide

Dijon: stadsrundtur med fransktalande guide

Se alla höjdpunkter i Dijon på 1 timme och 45 minuter på en rundvandring med en fransktalande guide. Förundras över UNESCO:s världsarvsmonument i den historiska stadskärnan, till exempel palatset för hertigarna av Bourgogne och den magnifika fasaden på Notre-Dame-kyrkan. Promenera längs de medeltida gatorna för att upptäcka aristokratins fantastiska bostäder och få en uppskattning av den eleganta arkitekturen i stadens centrum. Lär dig mer om tiden för huset Burgund, från Robert II av Frankrike till dess konfiskering av Ludvig XI.

Dijon: en självguidad audiotur genom staden

Dijon: en självguidad audiotur genom staden

När folk hör ordet Dijon tänker de automatiskt på senap, men staden har så mycket mer att erbjuda än så! Burgundets huvudstad var också hemvist för västvärldens storhertigar under medeltiden, och det moderna Dijon är fyllt av konst, historia, gastronomi och skönhet. På den här vandringsturen får du bekanta dig med stadens historia genom den arkitektur och de anekdoter som format den. Drygt 200 hektar av den historiska stadskärnan har status som UNESCO:s världsarv, med otaliga kyrkor, palats, stadshus och monument från antiken till 1900-talet. Jag kommer att visa dig dessa historiska platser och hjälpa dig att förstå Dijons roll i Frankrikes historia. På vägen dit kommer du att få ta del av lokala rätter, regionala viner och flera spännande historier om hertigar och andra tidigare invånare. Höjdpunkterna på den här rundturen är bland annat följande: - Ta reda på varför ugglan blev stadens emblem. - Få en inblick i livet för hertigarna av Bourgogne. - Se en av de vackraste trapporna i Frankrike. - Upptäcka en mystisk stenhuggen salamander på en kyrkovägg. - Förstå varför Dijons senap är så berömd. - Ta del av de gamla husens dolda innergårdar. Låt oss ge oss ut på en resa som kommer att öppna upp en hel aspekt av den franska kulturen som du inte visste fanns. Vänligen ge oss en timme för att få ut det mesta av den här rundturen.

Från Beaune: Dagsutflykt till Bourgogne med 12 vinprovningar

Från Beaune: Dagsutflykt till Bourgogne med 12 vinprovningar

Ni hämtas kl. 9.30 på turistbyrån i Beaune och åker i en luftkonditionerad minivan (max 8 passagerare) på denna heldagsutflykt i vinets tecken. Resan börjar med ett vingårdsbesök nära Beaune, där du hittar ett brett utbud av olika viner, inklusive Village, Premier cru och Grand cru. Du får också en introduktion till olika appellationer som Saint-Aubin, Meursault, Les Charmes och Corton-Charlemagne. Efter vingårdsbesöket rekommenderar din guide en lokal restaurang för lunch med lokal mat (på egen bekostnad). Efter lunchen åker ni vidare längs den natursköna Route des Grands Crus och stannar till vid det berömda Romanée-Conti, som producerar det dyraste vinet i världen. Ni stannar också till vid Chateau of Clos de Vougeot. Clos de Vougeot grundades 1098 av munkar och vingården omfattar 50 hektar. Slottet är hemvist för brödraskapet Knights of the Tastevin. Dess viner är några av de mest kända i Bourgogne, inklusive Le Clos Vougeot Grand Cru. På Nuits Saint Georges har du möjlighet att besöka en vinkällare och dela lite tid med vinmakaren runt en provsmakning av hans bästa Pinot Noir-viner. Avsluta med en vinprovning på en lokal vinbutik i den charmiga staden Chambolle-Misigny. I slutet av turen får du transfer tillbaka till Beaune och släpps av vid turistbyrån kl. 17.45.

Dijon: ost- och vinprovning i Bourgogne

Dijon: ost- och vinprovning i Bourgogne

Upptäck mer om franska ostar och viner i centrala Dijon. Vi träffas i en källare i centrum av staden, belägen i ett coworking-utrymme. Kom och smaka på lokala ostar och prova olika kombinationer med lokala viner. Lär dig varför vissa ostar passar bra ihop med viner och upptäck lokala ostar. Följ med en lokal specialist och lär dig mer om vinets traditioner och historia i regionen och om ostarnas stora värld. Kan du inte hitta ett datum som passar dig? Kontakta mig, jag är flexibel! Har du barn? Låt mig veta så kan vi planera något :)

Dijon : Stadsvandring med audioguide (Office Tourisme)

Dijon : Stadsvandring med audioguide (Office Tourisme)

Utrustad med en ljudguide och en karta över staden, utforska Dijon och besöka 18 populära platser runt om i staden. Njut av turnén i din egen takt och upptäck den fascinerande historien och fakta gömda bakom varje hörn med din ljudguide. Börja ditt vandringsäventyr på turistbyrån och ta dig till Dijons Notre Dame -kyrka, en av de mest imponerande historiska landmärkena i staden. Se den berömda Dijon Ugglan och lär dig historien bakom den från din ljudguide. Fortsätt till Saint-Benigne-katedralen, "Porte Guillaume" eller Palace of the Dukes of Burgundy. Förundras över det färgglada taket och den gotiska arkitekturen i detta listade nationalmonument.

Vingården Veuve Ambal – rundtur & provsmakning i vinkällaren

Vingården Veuve Ambal – rundtur & provsmakning i vinkällaren

Res till Maison Veuve Ambal, en familjeägd vingård i Montagny-lès-Beaune , på en 1,5-timmars rundtur och provsmakning i vingården. Maison etablerades i hjärtat av Bourgogne för mer än hundra år sedan och har tillverkat kvalitetsviner sedan 1898. Vid ankomsten får du en guidad promenad genom de åldrande källarna och verkstäderna. Se robotarna och automaterna som tillverkar det mousserande vinet och lär dig mer om processen. Fortsätt sedan till Veuve Ambal-butiken, där du får en guidad provsmakning av 3 Crémant de Bourgogne-drycker. Efteråt kan ni titta runt i butiken och diskutera era nya vinkunskaper. Besöken börjar kl: 10:30 AM, 02:30 PM, 03:30 PM, 04:30 PM

Dijon: Burgundy Wines Masterclass

Dijon: Burgundy Wines Masterclass

Provningarna inleds med en förklaring av hur man smakar ett vin på rätt sätt. Din guide nådde den högsta nivån på denna skola i London förra året och har tio års erfarenhet av att leda provningar för både amatörer och proffs. Tillsammans med vinprovningen kommer han att guida dig genom de olika områdena i Bourgogne, de olika druvorna, historien, produktionsreglerna, hur man läser en etikett i Bourgogne etc.

Dijon: Cykeltur och vinprovningar i Bourgognes vingårdar

Dijon: Cykeltur och vinprovningar i Bourgognes vingårdar

Efter att ha träffat din guide börjar du din cykeltur längs cykelvägarna i en av de mest prestigefyllda vingårdarna i Frankrike, mellan gamla stenar och ett djupt arv. Din guidade tur kommer att passera många av de charmiga städer och byar som skapar ryktet för de stora vinerna i Bourgogne, till exempel Marsannay-la-Côte, Fixin, Brochon och Gevrey-Chambertin. Det finns ingen svårighetsgrad för denna kurs, och vandringen passar alla. Den kommer att avbrytas av pauser där ni kan njuta av inredningen, prata om vingården och smaka på lokala specialiteter som persiljeskinkor och ostar. Allt detta naturligtvis tillsammans med vin från regionen!

Historiska Dijon: Escape Game utomhus

Historiska Dijon: Escape Game utomhus

Utforska Dijons historiska centrum och upptäck dess historiska höjdpunkter! Spela detta stadsutforskningsspel där du följer steg-för-steg-instruktioner för att nå nästa plats, löser utmaningar och belönas med mindre kända fakta. Du kommer att besöka unika platser som palatset för hertigarna av Burgundy och den legendariska Dijon-ugglan! Är du redo att se Dijon i ett helt nytt ljus? Appen erbjuder exakta vägbeskrivningar genom staden. Spela i din egen takt. Ta gärna en paus och utforska omgivningarna när du vill. När du har bokat spelet får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du spelar. För större grupper kan en person köpa tillgång för hela gruppen genom att välja antalet personer i gruppen. Alla gruppmedlemmar kommer att kunna spela stadsspelet på sin smartphone. Alternativt kan varje person köpa sin egen voucher. Ni kan spela som en grupp och lösa ledtrådarna tillsammans medan ni promenerar, eller så kan ni dela upp er i mindre grupper/team och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet.

Alla aktiviteter

55 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dijon

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Dijon?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Dijon:

Sevärdheterna i Dijon du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Dijon?

De bästa dagsturerna från Dijon:

Se alla dagsturer från Dijon på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Dijon?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Dijon?

Se alla erbjudanden och rabatter i Dijon på GetYourGuide

Dijon: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Dijon är:

Se alla museer och utställningar i Dijon på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Dijon

Att göra i Dijon

Städer i Frankrike

Dijon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dijon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dijon

Samlat omdöme

4.7
(486 recensioner)

Mycket bra besök med François, en fantastisk guide, som kan sitt ämne väl och vet hur man lyfter fram det. Med ett gott sinne för humor. Den lilla nackdelen är mer i boutiqueområdet. Vi var den sista gruppen och vi insåg snabbt att det var dags att stänga butiken.

En dag full av intressant information om vin! En mycket trevlig upplevelse där vi alla fick lära oss massor om bourgogne och lokalt vin. Vår guide ordnade på bästa sätt för alla. Mycket nöjd!