Saker att göra i
Dettifoss

Dettifoss: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Från Reykjavik: 6-dagars rundtur på den isländska ringvägen

Dag 1: Gyllene cirkeln och sydkusten Äventyret börjar med upphämtning i Reykjavik och sedan besöker du de populära attraktionerna i Gyllene cirkeln, Thingvellir, Geysir och Gullfoss. Ta dig sedan till den imponerande sydkusten där du kommer att hälsas av de magnifika vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Utforska Reynisfjara svarta sandstrand med de härliga Reynisdrangar-topparna och besök basaltpelargrottan innan du når ditt boende för natten. Dag 2: Vik, Skaftafell och Jokulsarlon Glaciärlagun Efter frukost på ditt hotell reser du vidare söderut mot den charmiga byn Vik. Vi stannar till vid den unika och fotogeniska svarta sandstranden Reynisfjara. Efter att ha besökt Vik tar du dig till den berömda Jokulsarlon Glacier Lagoon med sina flytande isberg. Den närliggande Diamond Beach står också på dagens agenda. Se isberg som har spolats i land och glittrar som diamanter på den svarta sandstranden, vilket ger dig en känsla av att du just klivit in i en filmscen. Ni kommer att bo i South East-området för natten. Dag 3: Östra fjordarna Idag handlar det om att utforska de östra fjordarna på Island. Vi stannar till vid fiskebyn Djupivogur. Efteråt tillbringar vi dagen i en autentisk levande historia i Wilderness Center som erbjuder olika aktiviteter, till exempel vandring, cykling, ridning samt erbjuder boende, restaurang och spa-tjänster. Vi avslutar dagen med att bada i ett spa med varma källor i det autentiska badhuset som är byggt av stenar. Dag 4: Studlagil Canyon, Myvatn och Akureyri Kör genom vildmarken i Modrudalur för att ta dig till Nordens huvudstad Akureyri. Dagens höjdpunkter inkluderar ett besök vid sjön Myvatn, där du kan njuta av ett avkopplande bad i de varma källpoolerna i Myvatn Nature Baths. Slutligen kan du se det drömska vattenfallet Godafoss. Ni övernattar på ett lantligt hotell i närheten av Akureyri. Dag 5: Valskådning, Siglufjordur och Trollaskagi Dagen börjar med att vi kör mot Dalvik för ett valskådningsäventyr. Efter ditt äventyr till havs kör vi genom fiskebyn Siglufjordur, som är en charmig by rik på historia, och Trollaskagi-halvön, med några av de bästa havslandskapen du kommer att se. Ta dig till ditt boende för natten i det nordvästra området. Dag 6: Besök regionen västra Island Dagen börjar med en kort vandring upp till Grábrók, en vulkankrater. Stanna till vid den varma källan Deildartunguhver, det legendariska vattenfallet Barnafoss (Barnens vattenfall) och kaskaden Hraunfossar. Du besöker också Reykholt, hem till Snorri Sturluson, den isländska historikern, advokaten, politikern, poeten och författaren till några isländska sagor. På vägen tillbaka till Reykjavik kör du runt den natursköna fjorden Hvalfjörður (Valfjorden).

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Från Akureyri: Goðafoss, Mývatn, Dettifoss Super Jeep Tour

Följ med på en oförglömlig resa där vi börjar med att njuta av det fantastiska vattenfallet Goðafoss med sin skönhet och stora historia. Fortsätt till den underbara sjön Mývatn med sin tuffa vulkaniska miljö, rika fågelliv och flora. Stanna till vid Dimmuborgir, Grjótagjá och Hverir. Kör förbi Skútustaðagígar, ett kluster av mycket unika vulkaniska landformationer (pseudokrater) som bildades under ett utbrott i området. Fortsätt till Dimmuborgir (Mörka slottet), ett ovanligt mörkt och grovt lavafält som innehåller många märkliga formationer och lavagrottor som Gatklettur, "Holly cliff". Utforska den lilla lavagrottan Grjótagjá, med en geotermisk källa inuti, som användes som badplats under lång tid. Utforska Hverir, som har otaliga kokande gyttjekällor och ångöppningar i vitt skilda färger. Lämna Mývatn och fortsätt till det stora och mäktiga vattenfallet Dettifoss, som ligger i Vatnajökulls nationalpark, och som är känt för att vara det mäktigaste vattenfallet i hela Europa. Beundra Dettifoss, som är över 100 meter brett och faller nästan 45 meter ner i ravinen Jökulsárgljúfur. Ta en närmare titt på Jökulsárgljúfur som är den största klyftan på hela Island med en spännvidd på upp till 1000 meter och ett djup på nästan 120 meter innan du åker tillbaka till Akureyri.

Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

Spendera 4, 5, 6 eller 7 dagar på en roadtrip runt landet med is och eld. Utforska och se de bästa attraktionerna på Island och upplev ett äventyr utan att behöva oroa dig för att ta dig runt. Det maximala antalet passagerare på denna tur är 19 vilket skapar en mer personlig och njutbar upplevelse. Dag 1 - Islands sydkust Avresa från Reykjavík, se vattenfallen Skogafoss, Seljalandsfoss och Glubrabui och beundra de svarta sandstränderna vid Reynisfjara Beach. Ta in utsikten på en valfri (extra kostnad) glaciärvandring. Dag 2 - Äventyr i öst Börja dagen med stil med ett besök i Jokulsarlon Glacier Lagoon, där du kan ta en valfri (extra kostnad) amfibiebåttur, och den närliggande Diamond Beach. Kör till Vestrahorn- och Studlagil-klyftorna innan du fortsätter längs den dramatiska östkusten som ståtar med långa, smala fjordar med branta sidor och taggiga toppar. I slutet av dagen kan du ta ett valfritt dopp (extra kostnad) i Vök Geothermal Floating Pools. Dag 3 - Sjön Mývatn och vattenfall Idag ska du upptäcka den unika naturliga vulkaniska miljön vid sjön Mývatn. Här finns geotermiska varma källor, grottor med ångande blått vatten, imponerande klippformationer, unikt fågelliv och fauna. Utforska höjdpunkter som det magnifika Dettifoss, som är Europas mest kraftfulla vattenfall och Góðafoss - gudarnas vattenfall. Koppla av i slutet av dagen ett valfritt (extra kostnad) besök på Forest Lagoon Geothermal Spa och kasta dig ner i silkeslen, blått vatten rikt på hudläkande mineraler. Dag 4 - Norra Island Börja dagen i Akureyri, huvudstaden i norr. Här kan du njuta av atmosfären i denna charmiga stad och delta i en valskådningstur med båt (extra kostnad). När du kör genom nordkusten mot Reykjavik kommer du att få en stund att njuta av Hvítserkur och Kolugjufur Canyon. Dag 5 (valfri) - Borgarfjörður och lavagrottor Beundra det stora Hraunfossar, en serie vattenfall som bildas av bäckar som rinner över ett avstånd på nästan 300 fot. Efteråt kan du se det majestätiska vattenfallet Barnafoss och Reykholts historiska plats. Gå sedan in i Islands största lavagrotta, Viðgelmir, innan du avslutar dagen vid Deildartunguhver, den högst belägna varma källan i Europa. Dag 6 (valfri) - Snæfellsnes nationalpark Tillbringa dagen med att utforska Snæfellsnes nationalpark. Denna park har ofta kallats "Island i miniatyr", på grund av dess många olika geologiska variationer. Missa inte ett besök här om du vill fånga den sanna andan och skönheten på ön. Dag 7 (valfri) - Gyllene cirkeln Avsluta din tid på Island med en resa längs Islands mest populära rutt. Se gejsrar, det gyllene vattenfallet, nationalparken Thingvellir och vulkanen Kerið, som alla är obligatoriska sevärdheter för besökare. Du kan också välja att lägga till ett besök i Blå lagunen till din rundtur idag.

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Hamn Akureyri: Godafoss vattenfall, Myvatn och Dettifoss

Vår resa tar oss längs Eyjafjörður, en av Islands längsta fjordar, till vår första destination, vattenfallet Goðafoss, som har stor betydelse i Islands historia. Om vi har tur kan vi få se en regnbåge och vår guide kommer att ge vägledning för att ta de bästa bilderna. Därefter utforskar vi den vackra sjön Mývatn, där vi kan se fantastiska sevärdheter som Skútustaðagígar, även känd som pseudokratrar. Detta unika fenomen finns bara på ett fåtal platser i världen, bland annat på Island, Hawaii, Azorerna och till och med på planeten Mars. Dessutom besöker vi Dimmuborgir, ett område med extraordinära lavaformationer. Vi fortsätter sedan till det geotermiska området Hverir, där många rykande fumaroler och kokande lergrytor kan observeras. Efter Hverir åker vi cirka 40 minuter för att se Dettifoss, ett av de mest kraftfulla vattenfallen i Europa. På soliga dagar kan man se en vacker regnbåge över det otroliga vattenfallet. Att besöka Dettifoss vattenfall är en unik upplevelse som du inte får missa. På återresan får vi möjlighet att besöka den förtrollande grottan Grjótagjá och beundra den heta blå floden. De äventyrliga kan till och med ta ett foto stående på två tektoniska plattor. Om tiden tillåter gör vi ett sista stopp vid Eyjafjörður, där du kan ta ett fantastiskt foto när du tittar över fjorden till Akureyri. Vi ser fram emot att ha dig ombord!

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Upptäck pärlorna i norr, "diamantcirkeln", på en guidad dagsutflykt från Akureyri för kryssningsfartyg. Höjdpunkter - Vattenfallen Dettifoss och Godafoss - Sjön Myvatn - Det geotermiska området Hverir (Namaskard) - Ásbyrgi kanjon - Fiskebyn Husavik Ingår i priset: - Lunchpaket med smörgås, juice och chokladkaka Denna tur inkluderar: - Upphämtning från hamnen i Akureyri. - Husavik fiskeby känd för sin lilla träkyrka och hamnen. - Halvön Tjornes. Med lite tur kan du få se lunnefåglar (20 maj-20 augusti). - Asbyrgi Canyon, en hästskoformad kanjon omgiven av klippor. - Dettifoss vattenfall, Europas mäktigaste vattenfall. - Hverir (Namaskard) geotermiska varma källor och kokande lerbassänger. - Sjön Myvatn är berömd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet. - Vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall".

Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

Journey Around Iceland - 7 dagars rundresa runt Island

Följ med på vår klassiska rundtur, som visar upp Islands mest kända attraktioner samtidigt som den ger en omfattande förståelse för dess rika historia och geografi. Låt våra erfarna guider eskortera dig till Islands hisnande naturliga underverk. Under den här resan kommer du att möta fängslande vattenfall, charmiga fiskebyar och fågelparadiset Mývatn. Fördjupa dig i storheten i Europas största glaciär, utforska den fascinerande glaciärlagunen, besök museer och förundras över ikoniska platser som Gullfoss och Geysir. Bevittna Geysirs häpnadsväckande kraft när den skjuter upp i luften var 5: e minut och se de otroliga gyllene kaskaderna i Gullfoss. Förbättra din kunskap om Islands underverk genom vår informativa och engagerande turnéupplevelse.

Akureyri: Norrsken 4WD dagsutflykt

Akureyri: Norrsken 4WD dagsutflykt

Öka dina chanser att se norrskenet med denna guidade tur som inkluderar upphämtning och avlämning vid hotell i Akureyri. Res till områden där det finns toppvisningsförhållanden i en bekväm minibuss och ett klimatkontrollerat terrängfordon. Hoppa ombord på en minibuss och överför till en jeep eller super lastbil. Gå ut ur staden till landsbygden, bort från stadens ljusa ljus så att norrskenet kan ses i all sin skönhet och färger. Lyssna när din lokala guide delar isländska berättelser under resan på denna magiska turné. Återgå till ditt boende i Akureyri i slutet av din turné. Hoppa över stressen att missa norrskenet, på en turné som erbjuder en gratis andra försökstur nästa kväll om inga ljus upptäcks.

Från Akureyri: Privat tur med Jeep i Dettifoss vattenfall

Från Akureyri: Privat tur med Jeep i Dettifoss vattenfall

Efter att ha blivit upptagen i en super jeep, vågar du till Goðafoss, en av de mest spektakulära vattenfallen på Island, känd som Guds vattenfall. Din tur fortsätter sedan till Mývatnsjön. Denna gamla sjö bildades av en stor basaltisk lavautbrott för 2300 år sedan och omges av sällsynta vulkaniska landformer, inklusive lavastolar och rotlösa ventiler. Kör djupare in i det här världslandskapet, så får du chansen att se varma vårområdet vid Hverarönd i Námaskarð. Därefter blickar du på den otroliga kraften i Europas mäktigaste vattenfall, Dettifoss. När du går in på din returresa, kommer du sluta undersöka Skútustaðagígar, och området av pseudokratrar och Dimmuborgirs unika lavaformationer. Dessa är bland de populäraste turistattraktionerna i Mývatnområdet. Slutligen slutar du i Eyjafjordur och beundrar den vackra utsikten över fjorden till Akureyri.

Alla aktiviteter

25 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Akureyri

Att göra i Dettifoss

Städer i Island

Dettifoss: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dettifoss: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dettifoss

Samlat omdöme

5
(7 recensioner)