Det Kongelige Bibliotek - Turer och aktiviteter

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Köpenhamn: Kanalkryssning med guide

Köpenhamn: Kanalkryssning med guide

Upplev Köpenhamn från vattnet på en kanalkryssning och se hur det förflutna och nutiden smälter samman när du färdas längs idylliska kanaler och passerar många av stadens mest kända landmärken, gamla som nya. Avresa från Ved Stranden innan du navigerar några av stadens många vattenvägar. Beundra palatsen Christiansborg och Amalienborg, och förundras över de finansiella centrumen, såsom Centralbanken och den tidigare Köpenhamnsbörsen. Kryssa förbi statyn av den lilla sjöjungfrun i Langelinie medan din guide berättar historien om statyn och andra landmärken och byggnader som du passerar. Efteråt återvänder du till Ved Stranden.

Höjdpunkter i Köpenhamn: 3 timmars cykeltur

Höjdpunkter i Köpenhamn: 3 timmars cykeltur

Utforska Köpenhamn på en 3-timmars guidad cykeltur. Cykla längs stadens cykelbanor och upptäck dolda platser och historiska höjdpunkter. Upptäck den berömda marmorbyggda Frederiks Kirke och de populära Tivoli-trädgårdarna. Utforska den historiska stadsdelen Christiansborg, cykla längs den pittoreska strandpromenaden vid Nyhavn och upptäck den berömda statyn av den lilla sjöjungfrun. Se den majestätiska Rådhuspladsen och det kungliga slottet Amalienborg och njut av lite grönska runt Köpenhamns berömda sjöar. Det kommer att finnas många fotomöjligheter längs vägen. Den vänliga lokala guiden kommer att svara på dina frågor om staden och ge dig personliga tips för din vistelse i Köpenhamn.

Köpenhamn: 48-timmars sightseeingbussbiljett, 1-timmars båttur

Köpenhamn: 48-timmars sightseeingbussbiljett, 1-timmars båttur

Utforska Köpenhamn i din egen takt med ett 48-timmarskort till stadens dubbeldäckade sightseeingbussar och gratis tillgång till en 1 timmes klassisk kanaltur i Köpenhamns kanaler. Du kan hoppa av vid upp till 30 hållplatser i stadens centrum, inklusive Gefionfontänen, Marmorkyrkan och den legendariska kommunen Freetown Christiania. Hoppa av vid djurparken, utforska Frederiksbergs slott, beundra Frihetsmonumentet eller hoppa av vid Meatpacking District. Köpenhamns palats och museer ligger framme för dig när bussen kryssar genom den graciösa danska huvudstadens gator. Under varma dagar kan du ta dig ut på det öppna däcket och koppla av i bekväma säten. Du kan hoppa på och hoppa av så många gånger du vill, så länge din biljett är giltig. Under kalla dagar är bussarna uppvärmda för att hålla dig varm under den fantastiska upplevelsen. Gå ner till hamnsidan och fånga den svala brisen och andas in den friska luften. Se den berömda lilla sjöjungfrun och den fantastiska byggnaden Black Diamond, som är hemvist för det kungliga biblioteket, Danmarks nationalbibliotek. Du kan följa med på vår klassiska kanaltur från antingen Nyhavn eller Ved Stranden för att se staden från vattnet. här får du se några av de största attraktionerna, som Christiansborgs slott, det slående nya operahuset*. Kom ihåg att gå till biljettkontoret för att få en biljett för en specifik avgångstid för kanalkryssningen. Ett litet urval av busshållplatser: Den lilla sjöjungfrun Marmorkyrkan Kongens Nytorv Christianshavn Christiansborgs slott Carlsberg Christiania Operan* Planetariet* och Langelinie (kryssningsterminaler) Ljudguider och hörlurar tillhandahålls med förinspelade kommentarer på olika språk, bland annat engelska, spanska, tyska, franska, ryska, italienska, danska, japanska, kinesiska, svenska, polska och ukrainska. Båtarna stannar: Ved Stranden Nyhavn

Köpenhamn: Offentlig 3-timmars guidad stadsvandring på franska

Köpenhamn: Offentlig 3-timmars guidad stadsvandring på franska

Ge dig ut på en fängslande resa genom Köpenhamn med en privat stadsvandring ledd av en kunnig lokal guide. Fördjupa dig i Köpenhamns rika kultur, ta del av dess fascinerande historia, beundra dess banbrytande moderna arkitektur och utforska banbrytande sociala och urbana utvecklingar. Denna tur kombinerar sömlöst stadens ikoniska höjdpunkter med dolda pärlor som bara en lokal expert kan avslöja. Våra turer genomförs uteslutande på franska och är begränsade till högst 14 deltagare.

Köpenhamn: Danska folklegender Självguidad vandringstur

Köpenhamn: Danska folklegender Självguidad vandringstur

Utforska den fantastiska världen av danska myter och folksagor med den här självguidade audioturen i Köpenhamn. Se Danmarks nationalmuseum, Christiansborgs slott och många andra sevärdheter i din egen takt med GPS-uppspelningens magi. Du kommer att få nedladdningsinstruktioner efter bokning. Ladda ner appen och starta rundturen med din mobiltelefon som guide. Den kommer att guida dig på en resa från nöjesparken Tivoli över Köpenhamnsbörsen till kanalerna. Passera förbi Köpenhamnsbörsen, Danmarks kungliga bibliotek och Ny Carlsberg Glyptotek. Hör intressanta historier och fakta medan du utforskar Danmarks huvudstad. Du kommer att lära känna stadens historia och kultur samtidigt som du förundras över den vackra arkitekturen i området. Vandra genom stadens vackra gränder och upptäck ikoniska sevärdheter och dolda pärlor i staden.

Köpenhamn: Guidad E-scooter KickBike Tour- Alla höjdpunkter

Köpenhamn: Guidad E-scooter KickBike Tour- Alla höjdpunkter

De helt nya 2023 Electric Kick-Bikes är de första i sitt slag i Danmark. Följ med på denna spännande guidade tur i Köpenhamn. Du kommer att se 90 % av stadens höjdpunkter med din egen guide. Se sjöjungfrun, det kungliga slottet, parlamentet, operahuset, Nyhavn, citadellet, Waterfront, Gefionfontänen, de gamla gatorna och vackra byggnader, och lyssna på din guide medan han/hon berättar anekdoter och fakta om Danmarks stolta huvudstad. Hjälmar är obligatoriska. Fullständig introduktion och utbildning innan turen börjar. Guiden kommer att vara med dig under rundturen. Radiosystem tillhandahålls. St Nicholas Church Absalon-statyn Gamla stranden Waterfront De latinska kvarteren Christiansborgs slott Riksdagen Det kungliga biblioteket Biblioteksträdgården Den svarta diamanten Den gamla börsen Små mysiga danska gator Kanalerna i Köpenhamn Ofelia-stranden Skådespelarnas hus Vattenfront Nya hamnen (Nyhavn) Det kungliga slottet Amalienborg Gefion-fontänen Citadellet Den lilla sjöjungfrun Kungens nya torg Kungliga teatern

Kajaktur i Köpenhamns hamn - juni, juli och augusti

Kajaktur i Köpenhamns hamn - juni, juli och augusti

Vänligen anlända till platsen 10 minuter före avgång för incheckning. Här kommer du att behöva underteckna vår friskrivning, träffa din guide som kommer att ge dig några instruktioner, hjälpa dig med utrustning och hur du kommer in i kajaken. Kajakerna är stabila dubbla havskajaker, vilket innebär att vem som helst kan segla dem. För större grupper används även dubbla Sit-on-Top och enkla havskajaker. Personer under 15 år seglar tillsammans med en vuxen i en dubbelkajak. När du är bekväm i kajakerna börjar vi turen från Kalvebod Bølge. 2 timmars tur: Segling till Slotsholmen förbi Gammel Strand, Thorvaldsens Museum, Christiansborg, Børsen och Kungliga Biblioteket och genom Christianshavns mysiga kanaler. Upplev de vackra byggnaderna i Köpenhamns centrum och historien samt de gamla byggnaderna och den speciella atmosfären i Christianshavn. Turen avslutas vid Kalvebod Bølge igen. Turens längd är inkl. instruktioner och en förfriskning.

Köpenhamns sevärdheter & berättelser - 3 timmars vandringstur

Köpenhamns sevärdheter & berättelser - 3 timmars vandringstur

Vi möts på Rådhustorget. Gå genom Piss-kanalen, som trots sitt namn kanske är den charmigaste stadsdelen i Köpenhamn. Hör berättelserna från de senaste tusen åren och upplev den moderna kulturen i staden. Vi promenerar genom den medeltida staden ut till Maktens ö där vi ser palats och den underbara biblioteksträdgården. Vi ser hamnen från Black Diamond och går tillbaka in i Gamla stan, förbi den 400 år gamla börsen med sin otroliga drakspira. På vägen ser vi arkitektur i världsklass, gammal och ny, samtidigt som vi upplever magin i stadens avslappnade cykellivsstil. Vår rundtur avslutas vid det storslagna Kings New Square och den magiska New Harbour.

Köpenhamn: Självguidad audiotur

Köpenhamn: Självguidad audiotur

Välkommen till den förtrollande staden Köpenhamn, där historia, kultur och modernitet sömlöst blandas för att skapa en verkligt unik upplevelse. När du ger dig ut på denna självguidade audiotur kommer du att upptäcka Köpenhamns rika historia och nutid, utforska dess ikoniska landmärken, charmiga stadsdelar och livliga atmosfär. Med din pålitliga audioguide i handen navigerar du genom staden i din egen takt och fördjupar dig i de fascinerande berättelser som har format Köpenhamn till det fängslande resmål det är idag. Från det historiska Tivoli till den ikoniska statyn Den lilla sjöjungfrun - varje stopp på denna rundtur avslöjar en del av Köpenhamns identitet och bjuder in dig att fördjupa dig i stadens kungliga arv, arkitektoniska underverk och progressiva anda. Oavsett om du promenerar längs den pittoreska hamnen i Nyhavn, beundrar den hisnande arkitekturen på Rosenborgs slott eller upplever den livliga energin på stadens livliga gator, garanterar denna självguidade audiotur en personlig och berikande utforskning av Köpenhamn. Låt berättelserna transportera dig genom tid och kultur, ge insikter i det danska sättet att leva och stadens viktiga roll i att forma europeisk historia. Förbered dig på att bli fängslad av Köpenhamns charm när du upptäcker dolda pärlor, lär dig spännande fakta och uppskattar den sömlösa blandningen av tradition och innovation som definierar denna skandinaviska pärla. Läs mer om de 20 bästa turistattraktionerna i Köpenhamn. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Köpenhamns centralstation 2. Tivolis trädgårdar 3. Ny Carlsberg Glyptotek 4. Köpenhamns rådhus 5. Danmarks nationalmuseum 6. Christiansborgs slott 7. Kungliga biblioteket 8. Frälsarkyrkan 9. Nyhavn 10. Kungliga danska teatern 11. Amalienborgmuseet 12. Frederiks Kirke 13. Designmuseum Danmark 14. Gefionspringvandet (Gefionfontänen) 15. Kastellet 16. Botaniska trädgården 17. Rundetårn (Runda tornet) 18. Frederiksbergs slott 19. Søndermarken 20. Danmarks Nationalakvarium (Den Bla Planet) Sätt på dig hörlurarna, tryck på play och låt Copenhagen Self-Guided Audio Tour vara din följeslagare på denna oförglömliga resa genom en av Europas mest fängslande städer.

Köpenhamn: Slotsholmen: Kunglig historia Självguidad audiotur

Köpenhamn: Slotsholmen: Kunglig historia Självguidad audiotur

Slotsholmen, ön i Cophenhagens hamn, har varit en maktbas i nästan 900 år, för Köpenhamns grundare, Danmarks kungar och dagens danska parlament, som har sitt säte i det vackra Christiansborgs slott. Denna rundvandring börjar på den plats där Köpenhamns historia började på 1100-talet, Højbro Plads, innan den går över till "Slotsholmen", som Slotsholmen kallas. Här finns århundraden av fascinerande berättelser att lyssna på och flera historiska byggnader att ta del av innan vår rundvandring avslutas framför Thorvaldsens museum, tillägnat Bertel Thorvaldsen som inspirerade kungar och adelsmän. Du får höra hur den ursprungliga fästningen utvecklades under århundradena till en rad slott och senare spektakulära palats. Jag visar dig hur du kan upptäcka var tidigare palats har smält in i det nuvarande komplexet, och jag berättar hur du får tillgång till de underjordiska ruinerna av de medeltida slotten. Du får också höra om Danmarks härskare, inklusive Christian IV, den överdimensionerade "byggherrekungen" som skapade vackra byggnader men som försatte landet i konkurs. Sedan finns Frederik VII, den osannolika hjältekungen som undvek en revolution, och Christian VI, den blyga kungen som skapade Nordeuropas största och mest respektingivande palats. Du kommer också att upptäcka en hemlig trädgård! Andra höjdpunkter som du kan se fram emot på den här turen är bland annat: - Se statyn av Köpenhamns grundare, biskop Absalon. - Besök slottskyrkan, där monarker i generationer har döpts, gift sig och legat i staty efter sin död. - Se Christiansborgs balkong, från vilken nya monarker utropas till folket. - Ta reda på hur dörren till Folketinget, det danska parlamentet, med sina kontroversiella gravyrer ser ut. - Upptäck det fridfulla lugnet i Kungliga biblioteksträdgården, en av stadens bäst bevarade hemligheter med en osannolik historia. - Hör om Kungliga biblioteket och dess djärva moderna utbyggnad, Svarta diamanten. - Resa tillbaka till 1943, då danskarna enades för att rädda nästan hela landets judiska befolkning innan de kunde gripas av de nazistiska ockupanterna. - Passerar den utsmyckade och historiska Court Theatre. Räkna med minst 90 minuter för att få ut det mesta av den här rundturen. Musik och ljudeffekter, inklusive ett magnifikt kungligt uppträdande med hundratals vita hästar, hjälper till att levandegöra berättelserna.

De mest populära sevärdheterna i Köpenhamn

Att göra i Det Kongelige Bibliotek

Städer i Danmark

Det Kongelige Bibliotek: Fler aktiviteter och sevärdheter

Det Kongelige Bibliotek: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Det Kongelige Bibliotek

Samlat omdöme

4.4
(764 recensioner)

Det var en trevlig 1 timmes rundtur. Guiden var mycket kunnig, karismatisk och intressant. Jag kunde höra och se allt mycket bra. Skulle rekommendera!

Turnén var trevlig. Det skulle vara bra om det fanns en skylt för att hitta kajen. Jag missade nästan avgången som väntade på fel sida

Guiden var mycket intressant och kunnig. Sittplatserna var okej men lite trånga. Överlag bra aktivitet.

Jag njöt verkligen av denna timmestur. tack och lov var det bra väder. Ljudsystemet fungerade perfekt

Mycket trevlig guide som visade de viktigaste sevärdheterna.