Prag: det dansande husets galleri och takterrass

Prag: det dansande husets galleri och takterrass

Från $10,17 per person

Upptäck den otroliga arkitekturen och utställningarna i det dansande husets konstgalleri och takterrass. Utforska den aktuella utställningen av glas och design av Bořek Šípek och beundra sedan utsikten över staden från takterrassen.

Om denna biljett

Enkel avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Vouchern måste lösas in för att få biljetter.
Giltig 1 dag
Omedelbar bokningsbekräftelse

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Besök en av Prags mest storslagna och unika byggnader
 • Förundras av de växlande utställningarna på konstgalleriet inuti det dansande huset
 • Ta del av gratis tillträde till takterrassen
Beskrivning
Besök Nationale Nederlanden, även känt som det dansande huset. Denna väldigt märkvärdiga byggnad i hjärtat av Prag är värd för ett konstgalleri, en restaurang och en bar med takterrass. Designad efter Frank Gehrys och Vlado Milunicis djärva planer under 1990-talet, har denna knäppa byggnaden snabbt blivit en folkfavorit. Konstgalleriet som ligger i det dansande huset presenterar utställningar med den bästa samtida tjeckiska och världsliga konsten. Den fokuserar speciellt på att främja unga talangfulla konstnärer och hjälper dem att vinna erkännande på den lokala konstscenen, liksom att sätta dem i rampljuset. Galleriet i det dansande huset erbjuder guidade rundturer, håller föreläsningar och diskussioner, samt andra professionella aktiviteter för att öka medvetenhet om samtida konst. För närvarande är galleriet värd för en stor utställning om världsberömda glastillverkaren, formgivaren och arkitekten Bořek Sipek. Galleriet visar nästan trehundra olika objekt gjorda av honom, från vaser och karaffer till ljuskronor, lampor, stolar och bibliotek. Utställningen är indelad i tre delar, den första delen använder en färgad bakgrund för att ge ett nytt perspektiv på dessa unika verk. Den andra delen visar upp en mångfald av typiska glasföremål. I den tredje delen visas prototyper av vaser och aldrig tidigare visade glasföremål. När du är klar går genom galleriet, ta hissen till övervåningen och ta del av gratis inträde till takterrassen för hisnande utsikter över staden.
Inkluderar
 • Inträde till galleriet
 • Tillgång till takterrassen
 • Dryck och mat

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Förberedelse

Mötesplats

Det dansande huset (Tančící dům), Jiráskovo nám. 1981/6, 120 00 Nové Město, Tjeckien.

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att veta

 • För att få din biljett till takterrassen måste du visa upp din kupong vid galleriets entré.
Kundomdömen

Samlat omdöme

3,3 / 5

baserat på 66 omdömen

Översikt

 • Valuta för pengarna
  3,5/5
 • Service
  3.7/5
 • Organisering
  3,8/5
Sortera efter

What I liked about buying this ticket is that I got to see something I didn't't really come to Amsterdam for and so the access to the gallery was great. In addition, as a photographer, having guaranteed access to the rooftop was also lovely. I don't think I needed the ticket per-se but since I was discovering the city, having a booking made it less stressful. I did end up having lunch at Ginger & Fred by the time I left. Overall it was a good experience and worth it if you plan on taking some photos up top.

Läs mer

28 oktober 2019

Översätt

27 december 2019

Intressant utställning och arkiutektur

26 september 2019

Arrangeras av

Produkt-ID: 264852