Våra mest rekommenderade saker att göra i Denia

Dénia: Solnedgångskryssning med katamaran

1. Dénia: Solnedgångskryssning med katamaran

Segla från Puerto Dénia och njut av en solnedgångskryssning på en lyxig katamaran. Koppla av medan du ser solnedgången över horisonten.  Lyssnar på avslappnande musik med ett glas cava i handen och se solen gå ner. Njut av den perfekta avslutningen på dagen med dina nära och kära vid Medelhavet. Som ett tillägg till upplevelsen kan du, varje onsdag från juni till september 2023, gå ombord på katamaranen och njuta av livemusik från en DJ ombord.

Från Denia: båttur till Tallada-grottan med valfri simning

2. Från Denia: båttur till Tallada-grottan med valfri simning

Njut av en unik upplevelse längs Dénias kust, där du tack vare att du befinner dig på en båt kan komma nära området vid Tallada-grottan och Dénias marina reservat. Under denna aktivitet kan du utforska den underbara Medelhavskusten och se utsikten över staden Dénia, med sitt slott och naturparken Montgó. Kryssa mot Tallada Cave, där du beroende på väderförhållandena gör ett stopp för att simma. Om det inte är möjligt kommer din kapten att leta efter den bästa alternativa platsen att simma på.

Denia: L'Albarda Garden Entry Ticket

3. Denia: L'Albarda Garden Entry Ticket

Promenera bland trädgårdar med influenser från arabisk kultur och renässansen och genom en samling rosor och palmer i L'Albarda Garden. Med din inträdesbiljett i handen kan du se vad som gör denna pärla en kort resa från Denia värd att besöka. Var imponerad av bergsutsikten när du närmar dig trädgårdsområdet och byter ut din biljett för inträde. Börja ditt besök med en promenad ner till huvudbyggnaden och den formella trädgården för att bestämma dig för vad du ska göra härnäst. När du vandrar genom gångvägar och pergolor, låt dig charmas av enstaka fontäner, pooler och kaklade väggar. Beundra den ackumulerade lokala botaniska biologiska mångfalden och infusionen av europeisk och arabisk kultur i trädgårdens arkitektur. L'Albarda Garden är en del av FUNDEM, en stiftelse för bevarande av Medelhavets fauna och flora.

Dénia & Jávea: Utflykt med segelkatamaran till Portixol med BBQ

4. Dénia & Jávea: Utflykt med segelkatamaran till Portixol med BBQ

Sätt segel på morgonen från hamnen i Dénia. Ge dig ut på en avkopplande kryssning på en lyxig katamaran med en kunnig besättning. Njut av kustens sevärdheter och beundra dess många vikar, kristallklara vatten och branta klippor. Kasta ankar i en av de idylliska vikarna för ett uppfriskande dopp i havet, bort från de överfulla stränderna. Unna dig en rejäl lunch ombord och njut av lite mer tid för att sola eller bada. På eftermiddagen återvänder du till hamnen i Dénia.

Dénia: 1,5 timmars båttur och erfarenhet av parasailing

5. Dénia: 1,5 timmars båttur och erfarenhet av parasailing

Segla genom luften med den här äventyrliga parasailingturen. Följ med på en båttur och upptäck den fantastiska kusten runt Dénia. Beundra utsikten från båten och se landskapet från ovan när du flyger över Costa Blancas kristallklara vatten. Möt upp vid den lokala partnerns kontor nära hamnen i Dénia för att starta din 1,5 timmar långa upplevelse. Under kryssningen blir du fastspänd i fallskärmen för att njuta av 10 minuters parasailing högt över havet. Din expertkapten och instruktör ser till att du är säker och glad under hela turen.

Denia: Båttransfer till Javea med valfri retur

6. Denia: Båttransfer till Javea med valfri retur

Njut av en båttransfer mellan Denia och Javea. Ta den här exklusiva resan och glöm din bil. Välj från en bred tidtabell för avgångar åt båda hållen, från hamn till hamn i varje stad. Under resan på cirka 50 minuter kommer du att kunna njuta av den underbara utsikten över Denia och Javea. Beundra grottorna och vikar som finns mellan dessa två platser.

Från Denia eller Javea: 3 Cape Boat Excursion med snorkling

7. Från Denia eller Javea: 3 Cape Boat Excursion med snorkling

Upptäck kustens bäst bevarade hemligheter. Under den här roliga utflykten kan du upptäcka charmiga platser, landskap, grottor och mycket mer. Segla nära kusten och njut av utsikten över Cabo de San Antonio, Cabo de San Martín och Cabo de La Nao. Förbered dig på att gå ombord på fartyget i hamnen i Denia eller Javea . Avresa från Dénia till Javea, förbi San Antonio Cape och direkt till Jáveas hamn. Båten fortsätter sedan sin kurs mot San Martín-kap och Nao-kap. Gör ankarplats i cirka 1 timme för att njuta av bad och valfri snorkling. Dyk ner i det klara vattnet för att upptäcka undervattensvärlden. Återvänd till valfri hamn full av underbara nya intryck.

Alicante: Denia Nybörjarupplevelse i dykning

8. Alicante: Denia Nybörjarupplevelse i dykning

Dykdoppet i Denia är det första steget för att komma närmare undervattensvärlden. Din första dykupplevelse som du aldrig kommer att glömma och som kommer att få dig att ansluta dig till den underbara värld som dykare njuter av. Du kan göra det ensam, med din partner, med familjen eller en grupp vänner. Det är en aktivitet som aldrig gör oss besvikna, den ger oss positiva och avslappnande känslor som gör dykdopet till en ojämförbar och 100 % säker upplevelse. Vad du bör veta innan du börjar:Dykdoppet är uppdelat i 2 delar. Å ena sidan, och vid ankomsten till centrum av Denia, kommer vi att njuta av ett samtal med instruktören där vi får lära oss grundläggande aspekter som kommunikation under vattnet, fenor och hur vår dykutrustning fungerar. Det är dags att hoppa i vattnet och uppleva upplevelsen av dykningens dop! Vi kommer att gå ner, alltid tillsammans med instruktören, till ett maximalt djup på 6 meter, i det lämpligaste området som inte utgör någon svårighet att uppleva denna första gång i Denia eller Jávea. Att göra dykdopet i Denia beror bara på ditt val när du gör bokningen, vi följer gärna med dig i denna underbara upplevelse

Dénia: Vandringstur med mysterier och legender

9. Dénia: Vandringstur med mysterier och legender

På utsatt tid träffas vi på Plaza de San Antonio för att påbörja vår rundtur bland Denias mysterier och legender. Redo att upptäcka det dolda ansiktet i denna Medelhavsstad? Visst ja! Vi kommer att starta rutten genom att gå genom hamnen och komma ihåg berättelserna om skeppsvrak som har ägt rum i detta område på Costa Blanca. På samma sätt kommer vi att ta tillfället i akt att avslöja vilka filmer som har filmats i Denia. Lite efter lite kommer vi in i centrum av staden och överväger emblematiska platser som rådhuset, Plaza de la Constitución eller slottet. När vi turnerar i området kommer vi att avslöja många berättelser om Denia, från fruktansvärda mord till konstiga mirakel. Naturligtvis kommer vi också att besöka Denia-tunneln, som tidigare markerades av nazisterna. Vill du veta vad de gjorde där? Vi kommer att upptäcka det under turnén med mysterier och legender. Efter en två timmars turné kommer vi att avsluta aktiviteten på Marqués de Campos street.

Gastronomisk rundtur och provsmakning i Denia

10. Gastronomisk rundtur och provsmakning i Denia

Vid den angivna tiden kommer vi att befinna oss på Plaça de San Antoni för att starta en 2H rutt. Den första delen blir en rundtur i Denia där vi kommer att visa dig de mest emblematiska platserna och deras relation till gastronomi. Vi kommer att prata om passet, vinet, sötsakerna men också om Denias röda Gamba, riset och fisket. I den andra delen av turen åker vi till Melicates där vi gör en rundtur i regionen och smakar på produkter som tillverkas här: vermouth, bröd, olja, sylt och vitt vin. Vi kommer att lära känna de olika producenterna, t.ex. vingårdar, olje- och honungsproducenter osv. Vi kommer att prata om guldåldern för passet i Dénia och landskapet på vingården med sina torra stenmurar. Från Riuraus-rutten och Marina Blat.

Lägg till datum

Saker att göra i
Denia

Denia
15 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Denia

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Denia

Denia: Fler aktiviteter och sevärdheter

Denia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Denia

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 545 omdömen

A very nice sail in the sunset with my loving family. Lovely evening, nothing more but perfect. Mattias with family from Sweden.