Saker att göra i
Dalwhinnie, Skottland

Dalwhinnie, Skottland

Våra mest rekommenderade saker att göra i Dalwhinnie, Skottland

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Från Edinburgh: Isle of Skye 3-dagarstur med boende

Dag 1: Du lämnar Edinburgh och reser västerut. Denna del av resan är en dröm för historieälskare. Du passerar Stirling Castle, Wallace Monument och Doune Castle, innan du stannar i Callander för förfriskningar. Därefter beger vi oss norrut genom det fantastiska landskapet kring Loch Lubnaig och upp till den vilda ödsligheten på Rannoch Moor. Vi fortsätter genom det spektakulära bergspasset Glencoe, där den stora massakern på klanen MacDonald ägde rum 1692. Och efter lunch passerar vi Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och beger oss in i Great Glen. På vägen västerut passerar vi de fem systrarna i Kintail. Sedan stannar ni till vid det berömda Eilean Donan Castle*, ett av Skottlands mest fotograferade slott. När du korsar bron till Skye följer du den dramatiska kustlinjen mot öns huvudstad Portree. Och efter all denna hisnande skönhet släpps du av vid ditt boende tidigt på kvällen med tillräckligt med tid för att gå ut och utforska staden. Dag 2: Idag är en flexibel dag på Skye, och din chaufför-guide ser till att du tar en unik rutt som passar vädret, de lokala händelserna och din grupps intressen. Du kan resa norrut till Trotternish Ridge och vidare. Här finns geologiska underverk som Old Man of Storr, Kilt Rock och det fantastiska bergspasset Quiraing. Eller så kan din guide ta dig tillbaka i tiden och lära dig mer om legenderna och klankulturen kring Dunvegan Castle, klanen MacLeods hem från 1200-talet. Ni återvänder till Portree på kvällen. Dag 3: Du reser söderut genom Cuillin Hills och tillbaka till fastlandet för en fantastisk utsikt över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni besöker Loch Ness för lunch och chansen att se "Nessie"! * Färden går söderut genom Grampianbergen längs Loch Laggan, som nu är känd som "Monarch of the Glen Country" innan ni passerar Dalwhinnie och vidare förbi Blair Castle. Vi stannar för förfriskningar i en av Perthshire-byarna innan vi kör förbi Perth, över Firth of Forth och tillbaka till Edinburgh.

Isle of Skye 3-dagars smågruppsresa från Glasgow

Isle of Skye 3-dagars smågruppsresa från Glasgow

Dag 1: Med avgång från Glasgow reser ni norrut och korsar den urgamla naturliga förkastningslinjen som löper genom Skottland. Vi reser in i de majestätiska högländerna där landskapet förändras snabbt och dramatiskt - de platta bördiga slätterna i låglandet ger vika för skimrande sjöar, robusta bergstoppar och skogsfyllda glens. Därefter beger vi oss norrut genom det fantastiska landskapet i nationalparken Loch Lomond & Trossachs upp till den vilda ödsligheten i Rannoch Moor. Vi fortsätter genom det spektakulära bergspasset Glencoe, där den stora massakern på klanen Macdonald ägde rum 1692. Efter lunch passerar vi Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis, och beger oss in i Great Glen. På vägen västerut passerar vi de fem systrarna i Kintail. Vi stannar till för att besöka det berömda Eilean Donan Castle, ett av Skottlands mest fotograferade slott. När ni korsar bron till Skye följer ni den dramatiska kustlinjen mot Broadford. Och efter all denna hisnande skönhet släpps du av vid ditt boende tidigt på kvällen med tillräckligt med tid för att gå ut och utforska byn. Dag 2: Idag är en flexibel dag på Skye. Din chaufför-guide kommer att se till att du får den bästa dagen oavsett väder. Norr om Portree ligger Trotternish-ryggen med spektakulära klippor och stenformationer, som Old Man of Storr, Kilt Rock och det fantastiska bergspasset Quiraing. Eller så kan din guide ta dig tillbaka i tiden och lära dig om legenderna och klankulturen kring Dunvegan Castle, klanen MacLeods hem från 1200-talet. Du återvänder till Broadford på kvällen. Dag 3: Du reser söderut genom Cuillin Hills och tillbaka över till fastlandet för fantastiska vyer över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni besöker Loch Ness för lunch... men kommer ni att få syn på "Nessie"? Färden går söderut genom Grampianbergen längs Loch Laggan, som nu är känd som "Monarch of the Glen Country", innan ni passerar Dalwhinnie och vidare förbi Blair Castle, där ni stannar för en förfriskning innan ni åker tillbaka till Glasgow.

Från Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-dagars gruppresa

Från Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-dagars gruppresa

Dag 1 Du åker norrut genom kungariket Fife till ditt första destilleri, Lindores Abbey. Det här är ett modernt skotskt destilleri som byggdes på platsen där den första destilleristen i landet registrerades 1494. Besök platsen för att upptäcka områdets historiska arv blandat med innovation och hållbara metoder som alla fångas i deras fina whisky. Fortsätt norrut mot Storbritanniens största nationalpark, Cairngorms National Park. Det här är en fantastisk bilresa, så håll kamerorna redo. Du stannar i Braemar och har lite tid för lunch och lite utforskning. En bit mat är dock en bra idé eftersom nästa stopp är Whisky Castle. Detta whiskymagasin har sålt de finaste maltwhiskysorterna i över 120 år och har över 600 maltwhiskysorter på lager. Njut av tre Speyside-whiskies för att bekanta dig med den distinkta smaken av denna region. När du har värmt dig med denna dram av "den milda anden" fortsätter du genom nationalparken Cairngorms innan du når Grantown-on-Spey, din bas för två nätter. Dag 2 Idag ägnar du hela dagen åt att utforska Skottlands mest berömda whiskyregion. Ert första stopp är Cardhu Distillery*, som är det första destilleriet som startades av en kvinna, Helen Cumming. Idag är Cardhu den viktigaste whiskyn i Johnnie Walker Black Label. Efter lunch i närbelägna Aberlour åker ni längs floden Spey till Craigellachie för ett besök på Speyside Cooperage**, där ni får se en annan aspekt av whiskytillverkningsprocessen. Efter en naturskön bilresa mot kusten åker ni till Glen Moray, där ni kan prova whisky som lagrats på ett brett urval av fat. Om tiden tillåter kan din chaufför-guide stanna till vid Sueno's Stone för en snabb fotografering, där du kan beundra denna otroliga piktiska stående sten. Härifrån åker ni tillbaka till Grantown-on-Spey. Dag 3 På morgonen gör du dig redo för en whisky- och chokladprovning på Dalwhinnie Distillery, som ligger i ett fantastiskt bergslandskap i hjärtat av Cairngorm National Park. Ni lämnar sedan Highlands och reser söderut till Perthshire. Pitlochry ligger i hjärtat av Skottland och är en vacker liten stad med massor av butiker, restauranger och kaféer. Här har du tid att utforska staden och äta lunch. Därefter stannar ni till för en promenad bland höga Douglasgranar i Hermitage, en vacker skog med ett brusande vattenfall. Härifrån går färden söderut till den fantastiska lilla byn Dunkeld, där du har lite tid att utforska innan du beger dig till din sista whiskyupplevelse under turnén. Ni kör sedan över Firth of Forth, ser de magnifika South Queensferry-broarna och åker tillbaka till Edinburgh. *Resplan och destilleribesök kan komma att ändras.

Iona, Mull och Isle of Skye: 5-dagarstur från Edinburgh

Iona, Mull och Isle of Skye: 5-dagarstur från Edinburgh

Dag 1 Res norrut förbi Stirling Castle och till området kring nationalparken Loch Lomond och Trossachs. Ni färdas genom de imponerande bergen i West Highlands och den magnifika vitkalkade 1700-talsstaden Inveraray, hemvist för Campbell-klanen och hertigen av Argyll. Eftermiddagen tillbringas i hjärtat av Argyll innan ni anländer till den livliga staden Oban för två övernattningar. Dag 2 Idag har du en tidig start och börjar dagen med att korsa på färjan till Mull för en chans att utforska dramatiska kustlinjer och vild skönhet. Du tar den lilla färjan till Iona, den keltiska kristendomens födelseplats och de skotska kungarnas gamla begravningsplats. Här kan du besöka det historiska klostret med sina invecklade snidade kors på kyrkogården, eller utforska klippiga uddar och sandiga vikar. Det finns möjlighet att ta en liten båt för en valfri resa till ön Staffa och se de dramatiska basaltpelarna som förevigades av Mendelssohn i hans Hebridean Overture "Fingal's Cave". Du återvänder sedan med färjan till Oban för din andra natt. Dag 3 Ni vandrar norrut längs västkusten runt Appin och passerar det ointagliga Castle Stalker. Därefter beger ni er till det vackra Glencoe, ett av de mest kända landmärkena i hela Skottland. Detta vackra område har branta sluttningar och fotogeniska toppar. Din chaufför-guide kanske avslöjar den tragiska berättelse som har hemsökt denna dal i över 300 år. Du åker sedan genom Fort William och i skuggan av Ben Nevis, som med sina 1 344 meter är det högsta berget på de brittiska öarna. Vi fortsätter genom Great Glen, en naturlig förkastning i jordskorpan som löper genom Skottland. Härifrån reser ni norrut till den pittoreska fiskebyn Plockton. Du blir avsläppt på ditt boende tidigt på kvällen. Dag 4 Idag är en mycket flexibel dag på Skye. Det finns många möjligheter beroende på vädret, och din chaufför-guide kommer att använda sin lokala kunskap för att besluta om den bästa dagen för gruppen. Du kan gå upp för Quiraing längs Trotternish Ridge och belönas med en spektakulär utsikt. Alternativt kan ni njuta av landskapet vid Loch Corruisk eller köra genom det dramatiska Red Cuillin till den lilla byn Elgol. Vi återvänder till ditt boende i Plockton på sen eftermiddag för en fri kväll att utforska byn. Dag 5 Du hämtas från ditt boende för den korta bilresan till det berömda fästet Eilean Donan Castle. Sedan åker du österut och njuter av den fantastiska utsikten över Loch Duich och de fem systrarna i Kintail. Ni fortsätter till Loch Ness där ni äter lunch och kanske får syn på "Nessie". Resan går genom Grampian Mountains och längs Loch Laggan innan ni passerar Dalwhinnie, där Skottlands högst belägna whiskydestilleri ligger. I Perthshire stannar ni för en förfriskning innan ni åker tillbaka till Edinburgh, förbi Perth och över Firth of Forth.

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Highlands, Isle of Skye och slott

Från Edinburgh: 3-dagars tur till Highlands, Isle of Skye och slott

Dag 1: Med start i Edinburgh åker ni till Kelpies. Njut av de imponerande gigantiska hästskulpturerna och ta några foton. Därifrån tar ni er till Stirling Castle. Efter det fortsätter ni till Doune Castle, känt för sitt utseende i filmer och TV-program som Monty Python och Outlander. Ta dig genom den vackra skotska landsbygden mot Glencoe. Härifrån åker ni till Fort William, en stad som ligger inbäddad under Ben Nevis, där ni kommer att tillbringa natten. Dag 2: Börja med att köra till Glenfinnan, där du kan se jakobiternas tåg korsa viadukten. Ta färjan från Mallaig för att nå den förtrollande Isle of Skye. Ni kommer att besöka Fairy Pools, ett naturligt vattenfallsfenomen i Glen Brittle. Övernattning på Skye på valfritt boende. Dag 3: Vi börjar tidigt för att få ut det mesta av dagen. Skye har fantastiska landskap, så du kommer att utforska dess främsta attraktioner som Old Man of Storr, Lealt Falls. Vi lämnar Skye bakom oss och åker mot Inverness. Du kommer att göra ett stopp vid Eilean Donan Castle. Detta pittoreska slott ligger på en liten ö och är ett av de mest ikoniska slotten i Skottland. Fortsätt resan till Loch Ness och sedan till Urquhart Castle. På väg söderut passerar du genom Cairngorms nationalpark med sina hisnande landskap, berg och vilda djur innan du passerar Dalwhinnie och Blair Castle. Kör förbi Perth över Firth of Forth och tillbaka till Edinburgh *Den här turen kan anpassas för att lämna Glasgow istället för Edinburgh.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Dalwhinnie, Skottland

Att göra i Dalwhinnie, Skottland

Städer i Skottland

Dalwhinnie, Skottland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dalwhinnie, Skottland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Dalwhinnie, Skottland

Samlat omdöme

4.9
(57 recensioner)

En fantastisk upplevelse. Stor internationell grupp på 9 personer. Guiden Grant var fantastisk, 5 planerade destillerier blev 7, han ringde telefonsamtal och organiserade saker, helt enkelt lysande. Garden Park boendet i Grantown med Daniel och Sarah... Vad kan jag säga, jag saknar redan värmen, den bästa frukosten, allt fräscht, wow... Jag kan bara rekommendera turnén med Rabbies, jag kommer definitivt att komma tillbaka till Skottland och det är definitivt en Rabbies-turné där. Tack så mycket för allt, och Grant, min vän…. Tack för allt

Intressant, mycket underhållande turné med en fantastisk guide (Gav). Det fanns något nytt att upptäcka i varje destilleri och man tog även hänsyn till gruppens önskemål. Besöket på koeriet var också mycket informativt. Jag kan bara rekommendera turnén till alla som är intresserade av whisky.

The group, the guide - Liam and the experience of trying lots of whiskey was amazing. Perfect for both non-whisky drinkers (who now is a newbie) and experienced whiskey fans. So easy travelling with Rabbies!

Vår förare Keith var mycket professionell och mycket rolig. Han såg till att varje person hade en bra tid och kände till alla vägar och platser vi gick. Rekommenderar starkt Rabbies, denna turné och Keith.

Var mycket välorganiserad. Busschauffören var supervänlig och visade oss många vackra platser. Jag tyckte också att whiskyproverna var fantastiska. Hösttiden är perfekt för denna turné.