Våra mest rekommenderade saker att göra i Dalvík

Från Dalvik: Arctic Whale Watching in Northern Island

1. Från Dalvik: Arctic Whale Watching in Northern Island

Titta på valar i det pittoreska landskapet Eyjafjordur och inne i de majestätiska bergen i Tröllaskagi, ett område strax utanför polcirkeln. Följ med på ett njutbart och spännande äventyr till havs och upplev det vackra djurlivet och landskapet i Dalvík. Utforska Dalvíks vatten, där det finns en exceptionellt god chans att möta den stora knölvalen, vitnäbbade delfiner, vikvalar, små tumlare och ibland även den majestätiska blåvalen, fenvalen eller späckhuggaren. Bli upphetsad över en rundtur där gästerna har sett valar eller delfiner i 98 % av valskådningsturer!

Dalvík: Valskådning med motorbåt

2. Dalvík: Valskådning med motorbåt

Upplev adrenalinstinn spänning när du åker genom vattnet på jakt efter valar och delfiner längs den nordisländska kusten. Möt knölvalar, upptäck vitnäbbade delfiner, minkvalar, tumlare och ibland till och med en magnifik blåval, finval eller späckhuggare. Kör längs och ta del av Eyjafjordurs pittoreska landskap. Ha chansen att se lupor som häckar i bukten på sommaren mellan april och augusti. Relaxa dig i upphängda säten som gör turen säkrare och ger mer komfort när du färdas snabbt genom vattnet. Åk hem efter att ha sett det rika överflödet av det isländska djurlivet.

Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

3. Från Reykjavík: 4-, 5-, 6- eller 7-dagars ringvägstur i liten grupp

Spendera 4, 5, 6 eller 7 dagar på en roadtrip runt landet med is och eld. Utforska och se de bästa attraktionerna på Island och upplev ett äventyr utan att behöva oroa dig för att ta dig runt. Det maximala antalet passagerare på denna tur är 19 vilket skapar en mer personlig och njutbar upplevelse. Dag 1 - Islands sydkust Avresa från Reykjavík, se vattenfallen Skogafoss, Seljalandsfoss och Glubrabui och beundra de svarta sandstränderna vid Reynisfjara Beach. Ta in utsikten på en valfri (extra kostnad) glaciärvandring. Dag 2 - Äventyr i öst Börja dagen med stil med ett besök i Jokulsarlon Glacier Lagoon, där du kan ta en valfri (extra kostnad) amfibiebåttur, och den närliggande Diamond Beach. Kör till Vestrahorn- och Studlagil-klyftorna innan du fortsätter längs den dramatiska östkusten som ståtar med långa, smala fjordar med branta sidor och taggiga toppar. I slutet av dagen kan du ta ett valfritt dopp (extra kostnad) i Vök Geothermal Floating Pools. Dag 3 - Sjön Mývatn och vattenfall Idag ska du upptäcka den unika naturliga vulkaniska miljön vid sjön Mývatn. Här finns geotermiska varma källor, grottor med ångande blått vatten, imponerande klippformationer, unikt fågelliv och fauna. Utforska höjdpunkter som det magnifika Dettifoss, som är Europas mest kraftfulla vattenfall och Góðafoss - gudarnas vattenfall. Koppla av i slutet av dagen ett valfritt (extra kostnad) besök på Forest Lagoon Geothermal Spa och kasta dig ner i silkeslen, blått vatten rikt på hudläkande mineraler. Dag 4 - Norra Island Börja dagen i Akureyri, huvudstaden i norr. Här kan du njuta av atmosfären i denna charmiga stad och delta i en valskådningstur med båt (extra kostnad). När du kör genom nordkusten mot Reykjavik kommer du att få en stund att njuta av Hvítserkur och Kolugjufur Canyon. Dag 5 (valfri) - Borgarfjörður och lavagrottor Beundra det stora Hraunfossar, en serie vattenfall som bildas av bäckar som rinner över ett avstånd på nästan 300 fot. Efteråt kan du se det majestätiska vattenfallet Barnafoss och Reykholts historiska plats. Gå sedan in i Islands största lavagrotta, Viðgelmir, innan du avslutar dagen vid Deildartunguhver, den högst belägna varma källan i Europa. Dag 6 (valfri) - Snæfellsnes nationalpark Tillbringa dagen med att utforska Snæfellsnes nationalpark. Denna park har ofta kallats "Island i miniatyr", på grund av dess många olika geologiska variationer. Missa inte ett besök här om du vill fånga den sanna andan och skönheten på ön. Dag 7 (valfri) - Gyllene cirkeln Avsluta din tid på Island med en resa längs Islands mest populära rutt. Se gejsrar, det gyllene vattenfallet, nationalparken Thingvellir och vulkanen Kerið, som alla är obligatoriska sevärdheter för besökare. Du kan också välja att lägga till ett besök i Blå lagunen till din rundtur idag.

Akureyri: Siglufjörður Four Tunnel privat dagstur

4. Akureyri: Siglufjörður Four Tunnel privat dagstur

Den här turen tar oss genom hisnande landskap och vacker natur. För att komma fram till Siglufjörður måste vi passera genom tre tunnlar, men vår tur tar oss lite längre och genom den fjärde tunneln till en trevlig utsiktsplats. Vi kommer att göra korta stopp i byn Hjalteyri, en unik stad från sillperioden. Samt att ta en titt på Hauganes och Árskógssandur. Vi kommer att passera Dalvík och Ólafsfjörður, två trevliga fiskebyar. Det kommer att finnas tid att utforska Siglufjörður och museet för sillperioden (under förutsättning att de är öppna).

Lägg till datum

Saker att göra i
Dalvík

Dalvík

Utforska i närheten av Dalvík

Utforska alla

Dalvík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dalvík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.