Våra mest rekommenderade saker att göra i Dakar

Från Dakar eller Saly: Gorée Island halvdags privat tur

1. Från Dakar eller Saly: Gorée Island halvdags privat tur

Njut av en privat rundtur på Gorée Island i en bekväm och luftkonditionerad bil med en erfaren chaufför-guide. Gorée Island representerar den tragiska historien om slavhandeln i Afrika, och blev officiellt erkänd som ett UNESCO-världsarv 1978. Gorée, "minnesön", var en av de första platserna som togs upp på världsarvslistan på grund av sin historiska betydelse. Ditt guidade besök inkluderar stopp vid det berömda slavhuset Gorée, minnesmärket Dakar-Gorée, Estrée-fästningen och Gorée-stranden. Du blir hämtad och lämnad på ditt hotell i Dakar eller Saly, eller från flygplatsen eller hamnen i Dakar.

Från Dakar/Saly: Halvdagsutflykt till Bandia Wildlife Reserve

2. Från Dakar/Saly: Halvdagsutflykt till Bandia Wildlife Reserve

Upptäck några av Afrikas mest fascinerande invånare i reservatet, från hjordar av antiloper och gaseller till giraffer, noshörningar och krokodiler på denna halvdagstur från Dakar eller Saly. Din expertguide hjälper dig att upptäcka så många djur som möjligt och berättar mer om den lokala floran och faunan som du ser. Börja din Bandia-tur med upphämtning från ditt hotell i Dakar eller Saly och åk till vildmarksreservatet i en luftkonditionerad bil. Bandia Wildlife Reserve är unikt genom att det har lyckats återinföra flera arter tillbaka till naturen, vilket skapar den perfekta miljön för dig att ta fantastiska semesterbilder. Efter din utflykt blir du skjutsad tillbaka till ditt hotell i Dakar eller Saly.

Dakar: privat stadsrundtur

3. Dakar: privat stadsrundtur

Börja med att hämta dig från ditt hotell och träffa din professionella guide. Ge dig ut på en rundtur till stadens främsta sevärdheter och lär dig mer om historien om Senegals huvudstad. Se renässansmonumentet, en 49 meter hög bronsstaty, som är en 49 meter hög bronsstaty. Besök Kermelmarknaden och utforska dess många stånd som är kända för sin höga kvalitet på frukt, grönsaker, kött, fisk, blommor och hantverk. Passera förbi republikens palats, den officiella bostaden för Senegals president. Se nationalförsamlingen, där regeringsorganen sammanträder. Efter att ha fått lära dig mer om Dakar och Senegals historia återvänder du till ditt hotell.

Från Dakar eller Saly: Halvdagstur till den rosa sjön

4. Från Dakar eller Saly: Halvdagstur till den rosa sjön

Retba-sjön, även känd som Pink Lake och Lake Rose, är en av de mest besökta platserna i Senegal. Denna saltsjö har fått sitt rykte tack vare vattnets originella och skiftande färg, men också tack vare Paris-Dakar-rallyt, som håller sin sista etapp här. Sjöns rosa färg beror på effekten av algen Dunaliella salina. Många turister kommer hit från hela världen för att se den otroliga effekten. Slappna av med en upphämtning från ditt hotell eller från Dakars hamn, innan du får lära dig allt om den här fantastiska platsens historia. Besöket varar i 4 timmar. Du får sällskap av en professionell ackrediterad turistguide som inspirerar dig att utforska lagunen och se sanddynerna som omger den.

Saly: Privat transfer från DSS flygplats till Saly

5. Saly: Privat transfer från DSS flygplats till Saly

Ta en bekväm privat transfer från Blaise Diagne International Airport (DSS) i Diass till Saly. Dra nytta av ett bekvämt luftkonditionerat fordon och en professionell privat förare som hjälper dig. När du anländer till Blaise Diagne International Airport (DSS) ska du gå till utgången längst till höger i ankomsthallen. Möt din professionella chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn på. Oroa dig inte om ditt flyg är något försenat eftersom denna tjänst inkluderar upp till 1,5 timmars väntetid. Kliv in i ett bekvämt luftkonditionerat fordon och njut av färden till din destination i Saly. Dra nytta av WiFi ombord så att du kan hålla dig uppkopplad när du börjar din resa.

Spelenhet med lejon i bandia ranch

6. Spelenhet med lejon i bandia ranch

Välkommen till bandia ranch där du kan beundra de lejon som lever där med sina ägares medverkan !!!

Dakar: Senegal eSIM Roaming Mobil Dataplan

7. Dakar: Senegal eSIM Roaming Mobil Dataplan

Säg hejdå till krånglet med fysiska SIM-kort och att hitta mobiloperatörernas butiker med vår e-SIM-tjänst. Efter köpet får du en QR-kod som du kan skanna på din kompatibla enhet för att installera e-SIM-kortet var och när du behöver det. Välj mellan en rad olika datavolymer, giltighetsperioder och täckningsalternativ i olika länder för att enkelt hålla kontakten. De flesta iPhone-modeller utöver XS stöder e-SIM, och följ våra instruktioner i fotosessionen för att kontrollera kompatibiliteten för andra enheter. Dela QR-koden via AirDrop eller skanna den till en annan enhet. Installera e-SIM-kortet genom att ansluta till WiFi eller ett nätverk, och kom ihåg att aktivera roaming för e-SIM-kortet. Om du har problem med att ansluta till nätverket kan du läsa vår felsökningsguide. Om du har en ansluten resa i Afrika väljer du helt enkelt alternativet 29 afrikanska länder, som omfattar:Reunion, Madagaskar, Malawi, Botswana, Burkina Faso, Centralafrikanska republiken, Tchad, Kongo, Demokratiska republiken Kongo, Elfenbenskusten, Egypten, Gabon, Ghana, Guinea-Bissau, Kenya, Liberia, Mali, Marocko, Niger, Nigeria, Senegal, Seychellerna, Sydafrika, Sudan, Swaziland, Tanzania, Tunisien, Uganda, Zambia. Om din datamängd är slut? Det är bara att köpa ett nytt e-SIM för att fylla på. APN (åtkomstpunktens namn): iboots Lokalt nätverk:SONATEL

Privat transfer från Dakar flygplats till St Louis

8. Privat transfer från Dakar flygplats till St Louis

Ta en bekväm privat transfer från Blaise Diagne International Airport (DSS), som ligger sydost om Dakar, till St Louis. Dra nytta av ett bekvämt luftkonditionerat fordon och en professionell privat chaufför som hjälper dig. När du anländer till Blaise Diagne International Airport (DSS), gå till utgången längst till höger i ankomsthallen. Möt din professionella chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn på. Oroa dig inte om ditt flyg är något försenat eftersom denna tjänst inkluderar upp till 1,5 timmars väntetid. Kliv in i ett bekvämt luftkonditionerat fordon och njut av färden till din destination i St Louis. Dra nytta av WiFi ombord så att du kan hålla dig uppkopplad när du börjar din resa.

Välkommen Senegal utflykter

9. Välkommen Senegal utflykter

Upptäck Senegals historia under en privat dagsutflykt på ön Gorée och i huvudstaden Dakar. Dra nytta av den guidade turen med din välinformerade guide som berättar allt du behöver veta om Senegal.

Ön Goree: upptäck senegalesisk historia och kultur

10. Ön Goree: upptäck senegalesisk historia och kultur

Välkommen till ön Goree, en historisk skatt utanför Senegals kust. Denna ikoniska ö, full av minnen, är ett gripande vittnesbörd om slavhandelns historia, samexistensen mellan olika kulturer och strävan efter frihet. Under denna tur kommer vi att utforska de mest symboliska hörnen av ön, från pittoreska gator till historiska monument. Presentation av ön och dess historia: Börja din resa med att upptäcka ön Goree. Lär dig mer om dess rika och mångskiftande historia, från koloniala influenser till dess roll i slavhandeln. Slavarnas hus: Slavarnas hus är en symbolisk plats på ön och är ett gripande museum som påminner om den transatlantiska slavhandelns mörka historia. Utforska de mörka cellerna och de rörliga utställningsföremålen. Saint Charles kyrka: Denna charmiga katolska kyrka, byggd 1830, erbjuder en slående kontrast till Maison des Esclaves. Beundra dess arkitektur och utforska dess religiösa historia. Le Castel: Le Castel var tidigare ett militärfort och har en imponerande arkitektur. Här har man panoramautsikt över ön och Atlanten. Moskén: Gorees moské, som byggdes 1860, är ett exempel på den religiösa harmonin på ön. Utforska den eleganta arkitekturen och lär dig mer om dess roll i samhället. Statyn för befrielsen från slaveriet: Denna staty, som restes 2007, symboliserar frigörelsen från slaveriet. Den ger ett modernt perspektiv på Gorees historia. Varje plats i Goree har en unik historia att berätta, allt från mörka ögonblick i historien till symboler för försoning och frihet. Ett besök i Goree är en lärorik och känslomässig upplevelse som lämnar ett bestående intryck.

Lägg till datum

Saker att göra i
Dakar

16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Dakar

Utforska alla

Dakar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Dakar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.